Last news in Fakti

3 Юли, 2023 16:00 3 742 39

Петър Кичашки: Моите 5 стотинки за номинацията на Васил Терзиев за кмет на София

  • васил терзиев-
  • кмет-
  • софия-
  • петър кичашки

Ако историята е някакъв индикатор, високомерие избори не печели

Петър Кичашки: Моите 5 стотинки за номинацията на Васил Терзиев за кмет на София - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Имам пет стотинки по отношение на обявяването на Васил Терзиев за кмет на София.

Стотинка 1: Васил Терзиев е успял (доколкото разбираме по публичните дитирамби) в бизнеса. Но не е участвал никога и под никаква форма в обществения дебат. Това е проблем. Няма успешен политик, включил се в политиката в зряла възраст, който да не е имал позиции по обществените въпроси. Това е най-големият проблем на Терзиев. Не може да си си мълчал и сега да очакваш подкрепа. Тези нови лица ги видяхме с Кирчо. Провал, та провал.

Стотинка 2: Васил Терзиев няма НИКАКЪВ политически опит. Никакъв. Зиро. Нада. Нихт. Няма една минута на публичния терен, няма една минута в държавна администрация. Да управляваш най-голямата община е предизвикателство, което изисква познаване на механизмите на държавната администрация. Да си мислиш, че щом си управлявал добре (примерно) частна фирма, значи автоматично ще управляваш добре публична институция, издава непознаване на публичните институции.

Стотинка 3: Кандидатурата му до момента е обявена с претенция, подходяща за всяко нещо, което правят градските либерали. Това е съпътствано винаги с известна доза високомерие. Тези хора считат, че публичните постове, за които се кандидатират, са им бащиния. Едва ли не им се полагат по рожденно право. Питайте Кирил Петков тоя подход какво му донесе на последните избори.

Стотинка 4: Да нямаш опит в политиката в днешно време е иди-дойди. Кирил Петков нямаше никакъв такъв опит, пък стана премиер, за ужас на просветената общественост. Но какво знае Терзиев за проблемите на София? Проблемите със застрояването, градската среда, липсата на паркоместа, задръстванията? Градската политика е различна от националната. В националната политика може и да си бърбориш общи приказки, но в градската такава се изисква познаване на локалните проблеми. Няма данни дали в това той има някакви познания. Значи няма.

Стотинка 5: Родата. Забележете, че го слагам на последно място, но е важно. В политиката има значение на "чий хора си" особено като твойте хора са иманентно свързани с репресивния апарат на социалистическата държава. Вярно е, че децата не носят отговорност за действията на родителите си. Повярвайте ми, знам. Но не знаем той да се е отрекъл от родата си. Необходимо е да отговори дали не се е възползвал от нейните контакти, за да постигне бизнес успехите си. Това е важен и легитимен въпрос.

Докато Васил Терзиев не положи усилия да отговори на горните въпроси и да направи така че да изглежда убедително, неговата кандидатура далеч не е служебен победител на изборите в София. Ако ГЕРБ издигнат солиден кандидат, работата може много бързо да се разсъхне. Нека ги видим какви ще ги свършат. Но ако историята е някакъв индикатор, както съм казвал многократно, високомерие избори не печели. В момента от тази кандидатура лъха на брутално високомерие. Да видим дали това ще се преодолее или ще стане както обикновено.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дон

    33 10 Отговор
    Моите три стотинки:

    Не обединява.

    Номиран в тъмното (Гешев 2)

    Висока степен на риск от заразяване с вируса на ДС
  • 2 стотинката

    11 20 Отговор
    Сравни учителката и младежа и Кой я сложи?....какво допренесе и......????

    Коментиран от #9

  • 3 Съдията Дред

    43 7 Отговор
    Да добавя по точка 1. Твърди се , че е основал компания, която после продал за стотици милиони. Верваме, ей богу. Но дали може да покаже данъчната си декларация, та да видим , какви доходи е реализирал от тая продажба, какви данъци е платил. Знам, че е налице данъчна тайна. Но твърди , че е много успял бизнесмен, и иска на практика четвъртия пост в държавата. Нека ние, избирателите преценим дали казва истината.
  • 4 УРА,, УРА

    14 40 Отговор
    Като не ти харесва, хайде да си оставим Фандъкова, защото тя има опит в всичките ти "стотинки", които изброяваш! Така ще си доволен и ще пререждаш жълтите павета всяка година.

    Коментиран от #16

  • 5 Реалист

    15 53 Отговор
    Това е новия бъдещ кмет на София.

    Коментиран от #6, #11

  • 6 дом

    46 9 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Не бързай много. Ваня Григорова изобщо не е за подценяване. А и не знаем какво ще извадят другите. Терзиев до момента само негативи трупа. Едно добро изказване няма. Мига на парцали и мънка по екраните. А и това петно с родата е огромно и видимо от космоса.
  • 7 хихи

    22 7 Отговор
    0 Хардвардски Измамник
  • 8 Още една стотинка

    46 5 Отговор
    Всеки, роден в САЩ, получава автоматично американско гражданство. Васил Терзиев е роден в САЩ. Американски гражданин ли е? Американец ли се натиска за кмет на София?

    Коментиран от #12, #30

  • 9 дом

    31 6 Отговор

    До коментар #2 от "стотинката":

    Учителката беше там за параван, докато ГЕРБ грабеха. Тя го знае и душата й ще плати за този грях.

    Коментиран от #33

  • 10 Защото са

    26 2 Отговор
    Днешните градски либерали са твърде далеч от тези съществували преди 09.09.1944г.Ония отдавна измряха и сегашните либерастни като кукувичета се настаниха в тяхното гнездо. Нахални и високомерни са защото са отрочета на бекапейската феодална номенклатура са закърмени, че всичко им се полага по право и наследство защото са умнокрастави.
  • 11 хихи

    15 5 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Само ако има Ала бала с Президента....
  • 12 Ела и виж

    12 6 Отговор

    До коментар #8 от "Още една стотинка":

    И Георги Пирински е роден в САЩ, но това не му пречи да е важен фактор в БСП.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ХАХАХА

    19 8 Отговор
    Посолството го е одобрило приготвили са машините на точния избор и са измислили не 5 стотинки ,а 5 хиляди доларес този син на партията, този Павлик Морозов с объркан мозък да спечели.

    Коментиран от #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Прославили България

    7 8 Отговор
    Уйкипедия. цитат::

    "TELERIK
    ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ, Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев създават
    през 2002 г. Telerik, която става водеща глобална софтуерна компания.

    През 2014 г. е придобита от американската Progress в рекордна за региона сделка
    за 262.5 млн. долара.

    След това тримата се насочват към сфери, в които вярват,
    че могат да имат най-сериозен ефект върху развитието на България –
    образованието и предприемаческата екосистема. „Телерик Академия“
    и последният им проект – Campus X, e
    най-големият частен инкубатор на технологични компании и талант
    в Югоизточна Европа.”

    Коментиран от #26, #39

  • 19 Я па тоя

    5 25 Отговор

    До коментар #14 от "ХАХАХА":

    Кой е тоя Господин Никой Петър Кичашки?
    Не му искам не 5 стотинки, а и 5 000 рубли за мнението му!
    Да ги даде на приятеля си фашиста Копейкин!

    Коментиран от #22, #24

  • 20 Лорда

    4 12 Отговор
    Ще гласувам за него защото е от нашата (шарена)черга.
  • 21 Просто човек

    9 3 Отговор
    Щото Фандъкова имаше огроооомен опит...
  • 22 ХАХАХА

    13 2 Отговор

    До коментар #19 от "Я па тоя":

    А кой е Павлик Морозов знаеш ли? Точно такъв син ,предал баща си по времето на Ленин. Аз пък след толкова гнусотии за ДС не дам не 5 стотинки ами и 2 за предатели отрекли се от баща си !
    И
  • 23 Гого

    6 1 Отговор
    Относно стотинка 5- та. Не се бил отказал от родата си. Новите току- що пръкнали се " чисти" и неопетнени демократи са станали досущ като стария Павка Морозов. И баща си ще предадат, за да се докажат, че са по- католици и от папата. Ей, Богу, само на Методи Андреев мога да простя. Не заради произхода на "момчето", а заради недемократичното (без вътрешно допитване в своите демократични редици, май в кавички трябва да го поставя и това) предложение, дум на масата, от страна на " демократичните" номенклатурчици Хр.Ив. и Ат.Ат. ПП- то не го слагам в сметката, те още не знаят на кой свят са (което си е донякъде техен плюс, в тази корумпирана политическа среда).
  • 24 Кирил

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "Я па тоя":

    Не го знам кой е, но материалът като го чета ми изглежда като превод от английски, буквален и некадърен.
    По никакъв начин не се съмнявам и не намеквам, че някой му го е спуснал, просто мисля, че това му е в главата.
  • 25 Има надежда

    18 1 Отговор
    Младеж посочен от измамници? Резултат измамени Софиянци.
  • 26 Да ама не

    15 0 Отговор

    До коментар #18 от "Прославили България":

    „Телерик“ започва своята дейност през 2002-та година като част от „Кимкооп Трейдинг“ - компания, която произвежда високоспециализирана оптична техника, включваща компоненти за отбрана и сигурността. Компанията, занимаваща се с военна техника дава финансовото начало на „Телерик“ като я регистрира като част от своята дейност. За това помага бащата на един от основателите на „Телерик“, който е собственик на компанията „Кимкокооп“.
  • 27 дедо йоцо гледа

    5 10 Отговор
    Петърчо, а ти спомняш ли си когато ББ се кандидатира за кмет на София? И сигурно беше по-подходящ с мутренското си минало, така ли? Е и премиер стана и матряла го крепи все още, но така е на балканите. Затова мисля,че всеки млад човек трябва да получи шанс, но дали ще направи нещо за обществото, зависи от него.

    Коментиран от #29

  • 28 Помнете историята!

    7 2 Отговор
    Комунизма си отива! Спете спокойно деца! ХА ХА ХА ХААА!
  • 29 шанс им трЕбвал

    12 4 Отговор

    До коментар #27 от "дедо йоцо гледа":

    Ами дайте тогава на всеки младеж шанс да се изреди , що само на младежите бре, каква е тая дискриминация, всички да се изредят, не сме толкоз народ, за нула време ще се ротираме, като почнем от кокошкарите , онез от гетата, та стигнем до пишман академиците, първите барем едва ли имат нещо общо с дс
  • 30 Чичо Тони

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Още една стотинка":

    НЕ получава автоматично. Но ако пожелае, няма да му бъде отказано. Въпрос на личен избор.
  • 31 ПРЕДЛАГАМ

    5 0 Отговор
    Да има и ДРУГИ кандидати(съревнование) и по добрия да ПОБЕДИ! ИНАЧЕ ТАКА Е ЛЕСНО, ЕДИН КАНДИДАТ И.... спечелил?
    Няма как да стане!!!
  • 32 бай Иван

    8 3 Отговор
    Съгласен съм с написаното в статията. Стотинките може да са повече от пет, но и те стигат.
  • 33 бай Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "дом":

    Точно така Фъндича беше оставен да стои що годе чист и неопетнен, докато гербаджиите грабеха по всевъзможни начини от столична община.
  • 34 Ръждева

    8 1 Отговор
    Ако иска да му повярваме на следващите избори след 2024г., Терзията ВЕДНАГА да се само-лустрира за предстоящите избори и за своя сметка (от "спечелените" милиони) да почне да лобира за свиреп лустрационен закон и птовеждане на лустрация до кокал без давност!
  • 35 Аз пък

    5 5 Отговор
    Пет стотинки не давам за написаното безсмислие!
  • 36 МИЧКА МУ ПАЙЧИНА НА ТЪРЗАНОВ !

    1 3 Отговор
    ДА ВЪРВИ ДА УПРАВЛЯВА УКРАЙНА !
  • 37 КАКВО Е ТОВА НЕИСТОВО ЖЕЛАНИЕ ДА УПРАВЛЯ

    3 2 Отговор
    ВА СОФИЯ - ЛИЧИ СИ ЧЕ ИСКА ДА ОГРАБИ ВСИЧКО ОСТАНАЛО И ДА ГО РАЗДАДЕ НА КРЪГА ,,КАПИТАЛ" ОТ КЪДЕТО ГО ПРАЩАТ ! ТОЙ Е ПОДГОТВЯН ОТДАВНА ЗА ТОВА..................... В ЮТУБ Е ПЪЛНО С РЕКЛАМНИ КЛИПОВЕ ЗА НЕГО ! ПОРЕДНИЯ МРЪСНИК КАТО КИРО !
  • 38 МОШЕНИКА ЩЯЛ ДА РАБОТИ БЕЗ ПАРИ

    5 2 Отговор
    ЗА ДА ГРАБИ МИЛИАРДИ !
  • 39 Алооооооо

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Прославили България":

    ПО КУХИ ПРИКАЗКИ ОТТДАВНА НЕ БЯХ ЧЕЛ ПРЕДПРИЕМАЧЕСКА ЕКОСИСТЕМА ТОВА САМО УМЕН КИРО МОЖЕ ДА ГО РОДИ А ТОЯ Е ПОРЕДНИЯТ КИРЧОКОКОРЧОВЕЦ НИЩОПРАВЕЩ ПРАЗНОСЛОВЕН ДЪРДОРКО