Last news in Fakti

25 Юли, 2023 15:00 960 3

Политическият анализатор Дмитрий Дризе: "Можеш да си богат, но не е за всеки"

  • русия-
  • украйна-
  • снаряд-
  • село-
  • богати-
  • губернатор-
  • помощи-
  • политически анализатор-
  • дмитрий дризе

Властите на Белгородска област отказаха да възстановят къщите на богати граждани в едно от засегнатите от обстрела села. Решението е одобрено от областния управител поради липса на финансови средства

Политическият анализатор Дмитрий Дризе: "Можеш да си богат, но не е за всеки" - 1
Снимка: Коммерсантъ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Властите на Белгородска област отказаха да възстановят къщите на богати граждани в едно от засегнатите от обстрела села. Решението е одобрено от областния управител поради липса на финансови средства. Политическият наблюдател на Комерсант FM Дмитрий Дризе вижда не много добър прецедент в случващото се.

Белгородска област, село Нижни Олшанец. За съжаление пострада от обстрел от Украйна. Ръководителят на Белгородска област Владимир Перцев докладва на губернатора Вячеслав Гладков, че възстановителните работи са в ход, фондът за жилищно-комунални услуги работи, но има две къщи, в които живеят богати хора, и е невъзможно да им се помогне изцяло, така че този въпрос трябва да бъде отстранен от местните власти.

На това районният ръководител категорично отговаря, че има договореност - дограмата трябва да се възстанови. Г-н Перцев отбелязва, че това ще бъде направено, но всякакви други капризи изобщо не са разглеждани и дума не е ставало за тях. Това вече би било прекомерно...

Следва резюме от ръководството на Белгородска област: с цялото ми уважение към хората, но басейни, аквариуми, коли за 10-15 милиона рубли. не можем да възстановим, честно казано помагаме на гражданите със средни и ниски доходи, не на богаташите. И ако имате къща за 50 милиона рубли, построена вече и закупена скъпа кола, ще трябва сами да намерите пари за ремонт. Съответният видеоклип беше официално публикуван чрез медиите и интернет ресурсите.

Явно, това е направено по някаква все пак причина, защото масите трябва да знаят, че нашето правителство действа справедливо - грижи се за гражданите с ниски и средни доходи, а богатите - сами се обръщат от портата. Да, вероятно говорим по-специално за получаване на допълнителни точки към рейтинга.

У нас не обичат богатите и най-важното - те са по-малко в количествено отношение, две къщи са за цялото село. Това е, първо, и, второ, бюджетът на региона не е гумен, има разчети, които трябва да се спазват.

За обективност да кажем, че говорим за стопански постройки с прекомерен лукс. Сложиха дограмата и ремонтираха покрива, но и без останалото се живее. Да, можеш да живееш и то напълно нормално. Но самото поставяне на въпроса е малко притеснително от гледна точка на отношението на родната държава към теб. Изглежда вече си виновен само защото си богат.

И още един интересен момент - към коя категория от населението принадлежат губернаторът Гладков и областният ръководител Перцев? Не дай си Боже, разбира се, да им се случи нещо подобно, как тогава ще излязат от ситуацията? Нека оставим този въпрос без отговор и да продължим напред.

Например, "не крадох, не вземах подкупи, не фалшифицирах пари, работех честно, създадох определена компания от нулата, плащах данъци, помагах на държавата, включително на бедните". И в резултат на изброеното - построил вила с басейн и купища пълни гаражи със скъпи коли, но влетя снаряд и няма я къща, построена с трудно спечелените пари. И това се случи не по ваша вина.

Допълнителни пари, непланирани за възстановяване, може да не бъдат намерени. Всеки, който има поне приблизително разбиране за бизнес, трябва да разбере, че средствата могат да бъдат в обращение, инвестирани или просто да не са налични в момента по някаква причина. И ето ви, като всички останали, и освен това официалната позиция на властите, казват те, правилно, нямате с какво да се откроявате, ще живеете в колиба, в противен случай, виждате ли, сте построили басейн, значи имате пари и не се жалвайте.

Всичко това добро ли е или лошо? Нека всеки си отговори сам. Но такава ни е социалната справедливост - общо взето нищо не се е променило през годините. Можете да бъдете богати, но това не е за всеки, а за тези, които имат нужда. А за останалите е желателно да не изпъкват твърде много, но ако наистина искате, тогава гражданинът се оказва, че не е съвсем "свой човек".

Източник: Коммерсантъ

Превод и редакция : Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    6 2 Отговор
    Простичко е - Богатите също плачат.Ако не могат-ще им помогнем,ако не искат-ще ги принудим! Важното е че Времето им потече..
  • 2 горски

    3 0 Отговор
    Ако си богат,имаш пари за застраховка.Ако не я плащаш,значи нещо не е наред.
    При военни условия с приоритет е да имаш покрив над главата,храна в мазата....и да са ти живи децата...
    Останалото е за мирни времена...
  • 3 1234567

    4 0 Отговор
    ох, разревах се, кво ще ги правим сега тия с басейните. Спомням си един наш богаташ как се жалваше, че неговите деца страдали повече от бедните, защото били свикнали на разкош, а бедните не знаели какво е това и нямало да усетят лишенията. Колелото се върти, драги , днес и горе, после бързо слизаш в ниското ....