Last news in Fakti

27 Юли, 2023 13:00 1 919 12

Въображаемият свят на Барон фон Макрон

  • въображаем свят-
  • еманюел макрон

През това време, вместо признателност към саможертвата на полицията, Макрон буквално се крие зад „независимостта“ на съдебната система. Много хора се питат – в кой свят живее Макрон

Въображаемият свят на Барон фон Макрон  - 1
Снимка: Фейсбук/ Б.Чеков
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От няколко дни вратите на полицейските участъци във Франция са затворени. „Органите на реда“ не приемат никакви жалби от граждани, чиито коли са изгорели или мазета ограбени. Чашата на търпението преля след поредния арест на полицай в Марсилия. Директорът на републиканската полиция Фредерик Во посети скръстилите ръце свои подчинени и ги подкрепи. „Един полицай не може да спи в затворническа килия преди да е бил съден! Ние не сме на едно и също ниво с престъпниците!“ - заяви той и сложи на масата зреещият конфликт между полиция и Съдебна система.
Манифестациите в Париж, които се превръщаха в сблъсъци достойни за филми от гражданска война започнаха реално през 2015 година. Тогава се появиха черните качулки "Black Bloc". Коктейлите „Молотов“, паветата, чуковете и тръби предизвикваха полицейските редици и възторга на новоизлюпените Троцкисти, Анархисти и Чегеваристи. През 2018 година „Жълтите жилетки“ на техен ред опожариха най-хубавият булевард в света „Елисейските полета“. Присламчилите се към тях диваци от предградията използваха общите безредици за да чупят витрини и плячкосват луксозни стоки. Разрушена беше част от „Триумфалната арка“. Метежниците едва бяха спряни пред вратите на „Елисейския дворец“, където Макрон се беше барикадирал в приготвеният за целта президентски бункер.
След кратко затишие, на 27 юни т.г. в първите часове на деня, 17 годишният Нахел бе застрелян след отказ на призовка за спиране. Младият френски гражданин от алжирски произход, без книжка, на кормилото на луксозна кола с полски номер, имаше зад гърба си 5 протокола за подобни нарушения. Във Франция „отказите за спиране“ пред полицейски патрули са около 28000 на година. Всеки 20 минути има шофьори, които отказват да спрат. В повечето случаи те са от чужд произход и карат крадени коли. Преди Нахел в провинцията бе смъртоносно застрелян 19 годишният африканец Алусейн Камара. През 2022 година 13 други шофьори платиха с живота си „отказа за спиране“. Защо полицията стреля? Защото правилникът, който ръководи употребата на служебното оръжие го разрешава. Определя го като средство за самоотбрана. Препоръчва се „пропорционалност“ в употребата му. Как се изчислява тя, когато решението се взима за части от секундата?
Смъртта на Нахел предизвика невиждани досега улични боеве, палежи и грабежи. Цели 6 нощи продължиха безредиците по цялата територия на Франция. Изгоряха 5000 коли. Пострадаха повече от 1000 сгради, между които училища, библиотеки, кметства и полицейски участъци. 3243 побойници и крадци бяха арестувани. Застрахователите оценяват на първо време загубите на 1 милиард евра.
Въпреки, че медии и политици коментират със „сливи в устата“ палежите и грабежите, в тяхната динамика има безспорен етнически заряд. Крайната левица разпалва от години враждата на емигрантските деца към френските институции и най-вече полицията. Редовно се горят френски знамена и за щяло и нещяло се развяват алжирски. По настоящем липсват няколко хиляди учители, защото има класове, в които учениците не говорят коректен френски. При получена слаба оценка, родителите изчакват учителите пред вратите на училищата и ги обсипват с обиди и заплахи. Преди време един учител бе обезглавен. Същата ситуация се наблюдава в редиците на полицията. Никой от униформените не забравя, че двама от тях – семейство полицаи Жан Баптист Салвен и Джесика Шнайдер, бяха заклани пред детето им от джихадиста Абдала Лароси. По настоящем, по време на метежите, изобретателните диваци лепиха афиши с имена на полицаи и техните лични адреси, със заплахи за отмъщение. Обсипвани от Левицата и от медиите за упражнено насилие срещу манифестантите и редовни съдебни процеси за липса на „пропорционалност“, хиляди полицаи след арестуването на колегите им от Париж и Марсилия излязоха в отпуска по болест „Burn Out". Известен брой от тях готвят молби за напускане.
През това време Макрон пътува и мълчи. На 14 юли – националният празник на Франция, той не държа никаква реч. Говори 15 минути пред министрите си, за да представи новите трима техни колеги. От предпазливост или страх, след злополучния изстрел на 27 юни, френският президент определи жеста на полицаят, като неоправдан. Това му изказване предизвика гневът на полицаите, защото президентът наруши презумпцията за невинност на техния колега. Макрон допусна още една грешка след ареста на вторият полицай в Марсилия, като като заяви, че пред закона всички са равни. Подобно „равенство“ френските полицаи повече не приемат. Техни представители изискват нови закони и специални разпоредби, които при допуснати грешки, да бъдат изправени пред различни съдилища от тези, които съдят обикновени престъпници. Полицаите изискват също нов закон, който да позволи допусналите съдебни грешки - магистрати, да носят и те съдебна отговорност. Зад това искане прозира недоверието им в обективността на съдиите, част от които не крият принадлежността си към един "Ляв синдикат".
Освен това, единствената институция, която има право по закон, дори е длъжна, да упражнява "насилие" за въдворяване на ред е полицията!
От размириците, които започнаха през 2015 година, до тези в края на юни т.г френската държава буквално бе спасена благодарение на нейната полиция, в редовете на която има повече от 1600 ранени. Дадените под съд полицаи автоматично са лишени от заплати. Френското общество организира масово подписки за събиране на парични средства в полза на защитниците на реда.
През това време, вместо признателност към саможертвата на полицията, Макрон буквално се крие зад „независимостта“ на съдебната система. Много хора се питат – в кой свят живее Макрон. Не е далеч провалът на финала за купата на Европа, между Реал Мадрид и Ливърпул, поради липса на подходящ полицейски контрол и наличието на тълпи от крадливи емигранти. Скоро Франция посреща световното първенство по ръгби, а само след 24 месеца – Олимпийските игри.
С обезверена полиция и държавен глава, който се държи като извънземен, безпокойството в редиците на организаторите, на спортистите и на редовите граждани расте с всеки изминат ден.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уйнабаба ТО

    26 2 Отговор
    малък наполеончо, родено за разсипия
  • 2 Българин

    21 8 Отговор
    Макарон няма щото няма зърно. Русия излезна от зърнената сделка и Европа гладува. Африка са си ок, макарони ядат от руско зърно
  • 3 Макрон е жалък..

    24 3 Отговор
    Жалък по френски,като марешал Петен и другите им оклуци.И оная шматка Делон-също! Дето ходи в Бандерското посолство в Париж да им се кланя.Франция е едно вечно ПФУ..
  • 4 Арабин

    8 10 Отговор
    Няколко века ни клаха, грабиха и насилваха. Дойде нашият ред.
  • 5 Иво

    16 1 Отговор
    В такава държава с толкова много етноси трудно се поддържа реда
  • 6 Жул Верн

    23 1 Отговор
    То Франция няма вече има Обединени Африкански Щати, следващите са Германия!!!
  • 7 Пловдив

    15 1 Отговор
    Стивън Кинг предрича в романа си "Бягащият човек", че във Франция ще има военно положение през 2025 г. Книгата е писана през 1985 г...
  • 8 Само

    14 2 Отговор
    Ако се случи в Русия всички медии ще заклеймят властта и Путин,но щом е Франция там може.
  • 9 Механик

    6 4 Отговор
    Оф къ мъй яд начиййййй! Ма ние мислехме, че Пригожин ще окървави улиците на Русия и тя ще се разпадне, па то кво стана начиййййй! Франция не функционира, а улиците и приличат на Бахмут, начийййййй!
    Ма ноу мъй яд начийййййй!
  • 10 Аман от чековизми

    2 6 Отговор
    Всеки път когато Макрон подкрепи Украйна и заклейми рашизма на Путин чековчетата се задействат.
  • 11 Анонимен

    2 2 Отговор
    Когато се гавриха с африканците на французите им беше добре. Е сега са длъжни да търпят африканците. И ще ги търпят докато има Франция! Защото скоро няма да я има. Само до 2025г. Пожелавам кураж на французите!
  • 12 бай Даньо

    1 0 Отговор
    Чеков пълни глупости ... едните крадливи другите престъпни и всички ти я твърдения така на едро ... а това знаеш е верно само до доказването ма тия твърдения в съда и не няма да има отделни съдилища с отделни правила защото това е Америка ... за Европа това е стъпка назад ...