Last news in Fakti

9 Септември, 2023 19:00 2 707 108

Огнян Минчев: 9 септември - денят на вещерското хоро, унищожило за дълги десетилетия свободна България

  • евроатлантизъм-
  • девети септември

Подиграваният "евроатлантизъм" е членство на страната ни в една общност за защита, която не позволява на източната империя да сложи изцяло ръка върху настоящето и бъдещето ни

Огнян Минчев: 9 септември - денят на вещерското хоро, унищожило за дълги десетилетия свободна България - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Седя си кротко и мирно, слушам радио (не за кеф - работата ми е такава). Слушам - днес било 9 септември. Е, не е ли време за размисъл, за тъга, за революционен патос, за плач по "свободата"... Сетихте се - нали? Водещият поканил още един борец за свобода и ... (извинете), размишляват. Оказва се, че сега на власт е режим, който ни води към "фашизъм", по-точно - вече сме "масчизъм" - мафиотски фашизъм. Този режим на власт забранил на единия да вилнее по медиите и той сега е в изгнание в YouTube... Вторият още е на предната линия на борбата за мир и социализъм - ако пуснете радио по обед, в който и да е ден, няма как да пропуснете поредния героизъм във величавата му битка. Всеки ден по обед, за 2-3 часа в национален ефир революционерът се бори с "масчизма" и "евроатлантизма" - ако не лично, то чрез клана, който скапаната "масчистка" държава - собственик му позволява да поддържа в публичната медия...

Извинете, няма да споменавам имена. Не за друго, а защото не бива да се дискутира със слуги. Ако сайбиите им се появят публично - тогава дебатът е възможен. Те обаче не се появяват - пускат прислугата си... Може да е квалифицирана, може да е ефективна или не, но е прислуга. За какво плачеха 25 минути тези двама борци за свобода днес по обед с нашите пари по нашето радио? Е, за "свободата" разбира се. За терора на настоящата "масчистка" власт, която безмилостно мачка любителите на 9 септември, на др. Путин, на "плурализма", при който борецът - водещ свободно може да изправя пред микрофона един след друг всичките си себеподобни - борци срещу "фашизма" и "евроатлантизма"... Гостът се оплакваше, че "масчистите" не го канят по медиите - изпратен е на каторга в YouTube...

Ако не беше смешно, щеше да е тъжно. Тъжно не за двамата тарикати пред микрофона. Тъжно за самите нас, че като общество сме позволили на арогантни циркаджии да се подиграват с нас - харчейки нашите пари. Аз съм ходил много по медиите на времето, от години насам ходя много рядко - доста по-рядко от заточеника в YouTube. И да ви кажа, не е страшно, не е тъжно, не е "заточение" да не си всеки ден в медиите. Не е липса на свобода да нямаш възможност всеки ден да се подиграваш с гражданите на България, да ги убеждаваш, че черното е бяло. Плачат за "свободата", "рожбите ехиднини", фарисеите нажалени...! Не плачеха години, десетилетия наред, в които безхаберната българска държава позволи на имперските им господари да завладеят българското публично пространство, да водят брутална война за светогледа на българите. Същите тези българи, които колониалната метрополия ограбваше и ограбва - през енергиен монопол, през системна корупция на продажния властови връх, през култивиране на същата тази мафия, сега, видите ли, станала "фашистка"...

Не плачеха когато Бойко и Делян сложиха ръка на медиите и им позволиха да въртят едни парички в борба с "евроатлантизма" и с европейските правила за държавно и обществено устройство. Не плачеха когато насочваха протеста на хората през 2020 г. в полза на онзи с юмрука, на главатаря на шоуто и на редица други техни съратници - славни борци за свобода и плурализъм. В полза на тези, които бяха платени за да разтурят българската държава и да я превърнат в путинистка сатрапия начело с човека на Решетников. Плачат сега, когато в българското общество се мобилизират хората, които искат да покажат на съгражданите си, че имперската пропаганда е отровна и убийствена. Просто защото Европа - с всичките си кусури - успя за 15 години да създаде една България, която макар брутално ограбвана от кремълския колониализъм все пак живее по-добре отколкото когато и да е в своята история. Защото подиграваният "евроатлантизъм" е членство на страната ни в една общност за защита, която не позволява на източната империя да сложи изцяло ръка върху настоящето и бъдещето на България.

Тяхната радио жалба за "липса на свобода" всъщност е жалба за края на един унизителен за България монопол - монопол на рашистката пропаганда върху българското общество. Нека плачат - прави са, на монопола беше сложен край. Въпреки, че все още държат радиото, държат телевизията, държат огромен брой медийни нужници, от които заливат хората с помия. Нека се подиграват колкото обичат с Европа и атлантизма. Срещу себе си все повече ще имат опоненти, които нямат кумири, защото са свободни хора. Те могат да приемат едно решение на Брюксел и да отхвърлят друго. Те могат да подкрепят едно правителство, могат и да го атакуват. Могат да приемат определени положителни резултати от поведението на една партия или нейн активист, могат и да ги отхвърлят поради други техни прояви. Тази свобода на нашите радио-герои им е чужда - защото и те, подобно на господарите си са поддръжници на свободата само когато загубят монопола си, когато загубят властта си. А тяхната власт познава само монопола. Затова и "радиопредаванията" им са изцяло от рубриката "говори Москва". Не само защото им плащат да поддържат тази рубрика. А защото нямат - никога не са имали култура и поведение на хора, участници в пълноправен дебат с другомислещи. Затова празнуват и 9 септември - денят на вещерското хоро, унищожило за дълги десетилетия свободна България.

(Текстът е от страницата на автора във фейсбук)


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тотеми на руският окупатор

    33 109 Отговор
    В България има 3900 тотема на руският окупатор. Но най емблематичните са МОЧА в центъра на София и някакъв Альоша, стърчи над най старият град в Европа – Пловдив.
    Опорката на русофилите е, че паметници имало в Берлин и Виена. Само, че там са загивали руски войници, а в България не е загивал нито един. Паметник се прави в памет на някой загинал.
    Знам, че ни е сбъркана логиката, ама чак пък толкова...

    Коментиран от #36, #88, #106

  • 2 Град Симитли

    84 19 Отговор
    Тлъста М@рд@. !!!!!
  • 3 Характерна черта ни е сбърканата логика!

    30 80 Отговор
    Добре е младите хора да знаят защо държавата ни е в това положение! През 1989 г. руснаците яко ни прецакаха като ни казаха за 24 часа: " Айде, чао, оправяйте се“! Поне да бяха измислили 5-10 годишен плавен преход !!! И трагедията започна! Цялата ни промишленост и селско стопанство работеше за тях и изведнъж се оказа в небрано лозе, защото пазарите изчезнаха изведнъж. Хиляди селски стопанства и заводи затвориха врати! Другото си го знаете! 3 милиона по малко българи, без война!

    Коментиран от #45, #104

  • 4 Много българи работеха в СССР!

    28 86 Отговор
    Рускините мечтаеха да дойдат на топло в България. Хванаха си бг цигани. Изпожениха се. Народиха деца. Затова сега има толкова много русофили!
  • 5 истина е

    97 8 Отговор
    И сега синовете и внуците на социалистическата номенклатура управляват територията , но вече защитават САЩ ,а не Русия , защото от там им идват парите !
  • 6 400 000 имота

    29 79 Отговор
    Руснаците имат 400 000 имота в България благодарение на нашите продажни политици. Повечето от собствениците на тези имоти са руски генерали и полковници. Това е истинска заплаха за националната ни сигурност, защото утре може да им скимне и да обявят "референдум".

    Коментиран от #44

  • 7 Адам Хилтън

    104 18 Отговор
    Разкажете за "свободна България" - на свободолюбивите монархисти дошли с преврат през 1935-та, избиващи опозицията си в масови гробове, вкарали България в Тристранния пакт без референдум и без гласуване приели закони за гонение на евреи. Също причинили 3 национални катастрофи и 200 000 жертви във войни и още 30 хиляди избити при репресии през годините преди ВСВ - Народния съд е добре заслужен за тях предатели, какво ги изкарвате "невинни жертви"?

    Коментиран от #80

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Грантаджиев соросоид

    41 6 Отговор
    На 9 септември вика "Долу мракобесния комунизъм!". Дойдат избори и пак гласува за отрочетата на Партийците. Що е то?
  • 10 Русороб

    19 44 Отговор
    Аз мразя Америка! Обичам само американските долари! С тях едно време си купих дънки от Кореком, защото с рубли не даваха!

    Коментиран от #32

  • 11 Огнян Димитров Минчев

    96 4 Отговор
    До 1989 г. редовен член на Българската комунистическа партия (БКП), асистент в катедра „Научен комунизъм“ на Софийски университет „Климент Охридски“

    Коментиран от #23

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Минчев... декомунизиран елемент

    66 2 Отговор
    Хайде да не се лъжем. Как да не са се случили декемунизацията и дерусификацията? Малко примери, не се ли декемунизираха цели родове като Дайнови, Бойкикеви, Прокопиеви, Кюранови, Такови, Паневи, Кръстеви, Мирчеви, Левчеви и знайни и незнайни комунистически родове сега първи неолиберали? Комунист ли е кандидат кмета на ПП$ДБ за София Васко? Нали с тази декемунизация и дерусификация си изкарват хляба синовете и внуците на големците от БКП и ДС цели 30 години? Народа не бил се дерусифицирал, че на народа никой не му плаща в грантове и долари да се дерусифицира като на синовете на големците от БКП. Я посланик губернатора на САЩ за България да осигури по две три хиляди долара на човек месечно за декумунизация и дерусификация да видите, че и народа може да се промени като синовете на големците на БКП.

    Коментиран от #21

  • 14 Огнян Минчев

    61 4 Отговор
    Еееех, години...преди бях млад и глупав, а сега съм само глупав....
  • 15 Жив тотем

    64 4 Отговор
    Тоз шопарляк на снимката е жив тотем на наумния комунизъм - нъл го преподаваше в СУ.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бай Дрънчо

    65 11 Отговор
    Поздравления за 9-тосептемврийския празник! Велика дата поставила началото на социалистическото строителство в НРБългария!

    Коментиран от #59

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ееех бедний ми Минчев...

    68 6 Отговор
    ти захлеби ли си твоите 30 сребърника или си тъп идеалист...

    САЩ (по тяхна информация) са похарчили над 1 милиард долара за справяне с "руското влияние"!
    Българската ПЕТА КОЛОНА е получила от ФАЩ над 47 милиона долара ($47,709,686) за анти руска и антипрезидентска пропаганда.
    И понеже сте малко нюню добре сте заработили… личи си по граченето!!!!

    Коментиран от #29

  • 20 Име

    38 3 Отговор
    На 9-ти септември се сменя властта - преди са били привърженици на Хитлер, тоест - по време на война идват други сили. То навсякъде става това - в Румъния, в Унгария, където е имало такива Правителства. Били сме доста обеднели от войната, всичко е отивало за фронтовете.

    Поне от гледна точка на военни действия не сме пострадали. А България е спазарена със Чърчил, няма друго какво да се направи. Идват болшевики и си налагат техните норми - но в България са били и без това бедни хората.

    На много се отвориха възможности - кой ще те пусне да станеш я милиционер, я военен, по Царското време.

    Разместиха се пластовете, освен това - няма кой-знае какви лоши спомени, от гледна точка на материално доволство.
  • 21 Един-друг

    45 2 Отговор

    До коментар #13 от "Минчев... декомунизиран елемент":

    Само ми е чудно кого ще декомунизират и лустрират адептите на евроатлантизма? Та то цялата цървена номенклатура, ДСтура,Комсомолотура, политруците от армията... са днес яростни евроатлантици с пяна на уста. Освен един-друт да се лустрират и декомунизират.
  • 22 А ти

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Странен народ са руснаците":

    От кой народ си
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Най вредни

    40 5 Отговор
    Са бившите заклети комунисти и сегашни "правоверни" баш атлантици ветропоказатели.
  • 26 нашия

    36 5 Отговор
    Оги Минчев - приятелят на "истината".....без коментар....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    16 52 Отговор
    На днешния ден преди 79 г. без да сме във война със Съветска Русия нейната Червена орда нахлува в България и ни освобождава от Свободата и ставаме политическа, военна и икономическа колония на СССР , който заедно със съюзника си Германия започна Втората Световна война , нападайки заедно Полша и поделяйки си Европа . Какво да празнувамe ? – Заробването ни и ликвидирането на националните ни идеали ли ?

    Коментиран от #30, #35

  • 29 прав си

    47 3 Отговор

    До коментар #19 от "Ееех бедний ми Минчев...":

    Обаче аз им се чудя на акъла на американците. Бива ли да инвестираш в подобни същества, които единственото, което постигат, е краен антиамериканизъм. Уж добри бизнесмени, уж това-онова, а да даваш пари на такива некадърни агитатори, си е направо тотал щета. Такива като този и подобните му насила ме направиха русофил. И вината е само и единствено тяхна. В България, благодарение именно на 9 септември, все още има много образовани и мислещи хора, не може така брутално да ни подценяват, все едно говорят на американци.
  • 30 мдаа

    32 5 Отговор

    До коментар #28 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Много свободен си бил, с воловете, ралото и цървулите. То и сега нататък си тръгнал, ама не се усещаш все още.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 нашия

    23 6 Отговор

    До коментар #10 от "Русороб":

    айде ....бе....ти никога не си имал превдни рубли ,щом тръскаш такива лъжи....с преводни рубли можеше да си купиш всичко в "кореко-ма"....знаеш ли,че преводната рубла е "прототипа" на европейското "екю" ,което след това стана "евро"......
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Огнянчо

    43 3 Отговор
    беше асистент по научен комунизъм, ама всичките се преобърнаха. Станаха видни - озита. Много са изтрещели!!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Всичко това трябва да бъде

    7 26 Отговор

    До коментар #1 от "Тотеми на руският окупатор":

    не внимателно преместено, а брутално и зрелищно взривено с онлайн стрийминг в нета и безплатно отразяване по медиите по цял свят на грандиозната заря!
    Само така ще декларираме развода си с РФ!
  • 37 Да, бе

    34 3 Отговор
    Тъй разрушиха страната, че още я ограбват и няма свършване... Неблагодарници!
  • 38 Хе-Хе

    43 2 Отговор
    До 1989 г. редовен член на Българската комунистическа партия (БКП), асистент в катедра „Научен комунизъм“ на Софийски университет „Климент Охридски“. След това новите господари са го изкупили и пратили на специализация при себе си! Пълна копаня - доволни пръсета!
  • 39 Бай Митко

    50 2 Отговор
    Тоя през соца на 9-тосептемврийските митинги викаше най-мощното "Ура"! Да ме извинява животинчето, но тоя е най-големия и тлъст хамелеон! А има още много като него: Меглена Пръмова, Елена Поптодорова и т.н., и т.н. Почна ли да ги изброявам трябва да осъмнем!

    Коментиран от #42, #82

  • 40 Как са излезли? От какво?

    10 35 Отговор
    Като им национализираха земята, добитъка и реколтата? След това ги набутаха по урановите и златните мини, за да копаят и подаряват на Кремъл? Слушат те от оня свят и се преобръщат в гробовете си!
    Много ти благодарят всичките, обръщайки се в гробовете си!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Хе-Хе

    8 2 Отговор

    До коментар #39 от "Бай Митко":

    И жена му сигурно е доставена от Съветския съюз!
  • 43 Добре че беше социализъма

    15 6 Отговор
    Да изпълни желанието
    Боже пази България
  • 44 Ироничен

    42 7 Отговор

    До коментар #6 от "400 000 имота":

    "Руснаците имат 400 000 имота в България благодарение на нашите продажни политици. Повечето от собствениците на тези имоти са руски генерали и полковници."
    =============
    Написал си поне две лъжи. Имат, защото са ги купили, но никой не се гнусеше от парите им. Дали са 400 000 се съмнявам, но ако са толкова, по твоите сметки над 200 000 висши офицери са се намърдали тука. Цели 200 - 300 генерални щаба. А при средна цена 20 000 евро за имот излиза, че руснаците са оставили 80 милиарда евро у нас.
    Машалла!

    Коментиран от #48, #70

  • 45 Шляхтиц

    7 12 Отговор

    До коментар #3 от "Характерна черта ни е сбърканата логика!":

    Малко останахме мислещите като Вас. Аз съм на 76 години.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ха ха

    6 1 Отговор
    некои мнения не са удобни , или противоречат на правоверната политика на държавата бандит ?
  • 48 Някой

    11 39 Отговор

    До коментар #44 от "Ироничен":

    Много заблудено племе....а знаеш ли колко пари са ни откраднали през всичките тези години тези твои идоли от Русия???? А знаеш ли на Камчия за една база, колкото Ватикана собственост не на някой олигарх, а на Москва! Стига вече руски ботуш, ако на тебе ти е много жал-отивай при Путин-търсят хора!

    Коментиран от #50, #58

  • 49 митю стомната

    25 4 Отговор
    жалка картинка, слушал бил радио по обед, ами трябва да чуеш все пак истината, а не от напудрените бтв, нова и бнт, но много ми е интересно ти на двоен стол ли сядаше или два стола един до друг в студиата на горните т.н. телевизии, а другарю асистент по Научен комунизъм..
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Иван рилски

    33 7 Отговор
    Стига глупости времето преди 1990г.не бяха лоши аз съм живял тогава и мога да кажа,че голяма част от строежите са от онези които се опитвате да ги отречете.Сега се крадне поголовно и няма какво да се види.
  • 52 въпрос

    24 5 Отговор
    Абе, защо Огнян Минчев и Александър Йорданов толкова много си приличат? Има нещо много общо между тях, направо като братя близнаци са. По-младите фоби да ги гледат и да си представят как ще изглеждат само след няколко години. То е страшно направо.
  • 53 дядото

    24 3 Отговор
    ако следствията от всв,разделянето на европа и света и пр.са вещерско хоро,то би ли казал какво е едно друго хоро.на 20.06.1944 г. в с.помеждин,фердинандско,от българската жандармерия са убити без съд и присъда 3-ма партизани и 3-ма цивилни.също българи ,отрязани главите на партизаните,а хората от селото принудили да играят хоро около труповете.как би кръстил това хоро огняне.

    Коментиран от #65

  • 54 ПИТАЩ

    17 2 Отговор
    МИНЧЕВ. КАКВО СТАНА С КРАДЛАТА ДЪЩЕРЯТИ КАЖИ И НЕ ДАВАЙ ОЦЕНКА НА ПОБЕДАТА НАД ХИТЛЕРОФАШИЗМА ИЛИ СИ НЕПУКИС НЕСИ ЧОВЕКА СЪЗНАНИЕ К АСНОЛИТИЕ ОТ ЯМБОЛ ТИ ПИША ТУК ВЗРИВЯВАМЕ ВЛАКОВЕ.
  • 55 Хит

    29 4 Отговор
    Тоя нека да каже с какво е била свободна България на 8 септември ?С бонбандраната София. И почти цялата и територия и плановете на Чърчил да бъдем превърнати в картофено поле?Е благодарение на таквизи учени научни комунисти и тяхният личен платен преди и понастоящем принос България наистина ще се превърне в картофена нива финансирана от НАТО и Е С
  • 56 Мамул

    25 2 Отговор
    Въобще няма да чета либерасткия тулуп. Нас империите си ни търгуват помежду си и ни прехвърлят от една на друга като евтина "жена с ниско социално поведение", а такива тулупи лаладжийстват според ситуацията и силните на деня за да материализират словоблудството си.
  • 57 БЪЛГАРИН🇧🇬

    22 2 Отговор
    Оги Минчев:До 1989 г. редовен член на Българската комунистическа партия (БКП), асистент в катедра „Научен комунизъм“ на Софийски университет „Климент Охридски“......
    Коментарите са за Вас.
  • 58 БЪЛГАРИН🇧🇬

    31 3 Отговор

    До коментар #48 от "Някой":

    АЕЦ Козлодуй носи на страната ни 4 млрд. лева годишно, и то без срезаните от "демократите" 3-ти и 4-ти реактор.В същото време дадохме милиарди за картинки на самолети.За американските БМП-та плащаме повече от $8 000 000 за брой (един руски танк е около $3млн.). Е, кажи сега, кой-кого краде?!
  • 59 Румен Решетников

    2 14 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Дрънчо":

    Къде се проведе манифестацията в чест на бившия ни национален празник, вата?? 😂
  • 60 Перо

    25 4 Отговор
    Ако има нещо, в което е прав бай Тошо, това е, че днешните унтерменши не могат само да боядисат това, което е направено след 9.09.44 г., когато БГ излезе от феодализма с 5 км асфалтов път!

    Коментиран от #61

  • 61 Българин

    4 17 Отговор

    До коментар #60 от "Перо":

    Пьотре, дорогой, отивай в Магадан да боядисваш построеното, там имат нужда от мъжка ръка, тука даже БСП и "ВъZбуждане " не се напъват да боядисват нищо!
  • 62 345

    5 0 Отговор
    Ама,че си глупак
  • 63 хубаво

    26 5 Отговор
    Лош бил социализмът, а пък капитализмът бил нещо много хубаво. Обаче 33 години крадат и приватизират това, което е построено от социализма и не е било собственост нито на Тодор Живков, нито на някой от ЦК на БКП, а е било собственост на държавата и с приходите е финансирано образование, здравеопазване, борба с престъпността, пенсии, социални помощи... За 33 години т.нар. демократи не построиха едно училище, една детска градина, едно читалище, една държавна или общинска болница. Строежите им са частни с открадните от държавата пари. Че ние луди да сме, кьорави да сме, пак щяхме да видим как Оги Минчев стана 200 кг и си изгуби акъла. И да беше само той, с мед да го намажем, а то имената им легион.

    Коментиран от #107

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Факрус

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "дядото":

    Казва се "борба с тероризма ".
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Дали е политолог или жалък манипулатор

    18 1 Отговор
    Минчев, тая гуша я нагуши при соца, когато предаваше научен комунизъм и после се оправда, че си станал член на БКП, за да израснеш в кариерата! Що за морал имаш? На твое място бих хванал доброволно мотиката и да заминеш на село, за да има поне малко полза от съществуването си!!! Хем ще поотслабнеш, добре ще ти се отрази!
  • 68 Огнянчо и други политолози

    9 1 Отговор
    СИ ПОСТРИХА БАЯ ХОТЕЛЧЕТА ПО МОРЕТО ЗА ТВА СЪС СЛАДКИ ЛОКУМИЛЪЖИ ЗАЩИТАВА ДЕМОПРЕЦАКВАЦИЯТА.
  • 69 ДЕМОПРЕЦАКВАЦИЯТА СИИИЧКО

    8 1 Отговор
    ДЕМОПРЕРАЗПРОДАДЕ КВОТО БЕ НА НАРОДА ОТ СОЦА А КВОТО НЕ ПРОДАДЕ СКРАПИРАНЕ И ТО ВЕЧЕ 40 ГОДИНИ. НИЩО НЕ СА ПОСТРОИЛИ ТИЯ КАПИТАЛИСТ НЯКОЯ И ДРУГА БАРАКА ЗА ИШЛЕМЕ НА АВТОМОБИЛНИ КАБЕЛИ И УПЛЪТНЕНИЯ. КАРАТ ГИ ДА БЧКАТ ПО 12 ЧАСА ЗА 800 ЛЕВА ОКРАДОХА НИ ЗЛАТНИТЕ И МЕДНИ РУДНИЦИ НАУЧИХА НАРОДА ДА ЯДЕ ГУНЕНИ ДОМАТИ И КРАСТАВИЦИ И КАШКАВАЛ С ПАЛМА И АРОМАТ НА МЛЯКО...
  • 70 Както винаги неграмотни русофили

    1 10 Отговор

    До коментар #44 от "Ироничен":

    Не са 80 , а 8 милиарда.
    2. Това са военни пенсионери, така, че не са 200 штаба.

    Коментиран от #71, #87

  • 71 ПО ДОБРЕ КАЖИ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ

    11 0 Отговор

    До коментар #70 от "Както винаги неграмотни русофили":

    ЕДИН УСАДЖИЯ ДЕТ Е ОСТАВИЛА ЛИЧНО ПАРИ ТУКА И Е ИНВЕСТИРАЛ В И ОТ ТУКА..... НЯМА ТАКЪВ НАЛИ ЗАЩОТО ТЕ НЕ ДАВАТ А САМО ЗИМАТ.......... ТВА СЕ КАЗВА ШАХ И МАТ ЛАЛЬООООУУУ
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 9 септември е ден на траур

    2 10 Отговор
    Да почетем паметта на хилюдите жертви на комунизма в България!
  • 74 Бай Иван

    12 1 Отговор
    И тоя ей така унищожен си е живял под опеката и в Държавна сигурност по времето на комунизма. Служил на ДС , ама ей така с едно отвращение дето още не може да го преживее.! Тогава не разбирал колко жесток бил тоя строй, щото си бил в мекото на режима. Сега пак в мекото, ама стария строй му вече опротивял.

    Коментиран от #79

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Моряка

    10 1 Отговор
    Този задник отдавна се бори за званието "Задник на годината.Да,ама дебелия Ал не му отстъпва мястото.Трагедия.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Шекспир-превод К.Кадийски

    2 1 Отговор
    Да бях умрял! До гуша ми дойде
    с достойнство да се перчи лицемерът,
    богатият от бедни да краде,
    нищожества с почтени да се мерят!
    Да е в бардак девическата чест
    и унизен, почтеният да проси,
    и ситият под маска на злочест,
    и много често болен здрав да носи!
    И доблестният в хорските крака,
    и правият да си криви душата,
    и словото с намордник все така,
    а правдата – слугиня на лъжата!


    Ето това са днешните оплаквачки и носталгици по Татовия Режим!!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Професор

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Адам Хилтън":

    Веднага ще ти разкажа. Превратът през 1934 г. е от 19-и май и е извършен от същите хора, извършили преврата на 9-и юни 1923 г. Министър-председател става Кимон Георгиев. Разпуска се парламентът, забраняват се политическите партии, суспендира се конституцията. Страната се управлява с наредби-закони, издавани от щаба на армията. На 9.09.44 г. АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ ХОРА правят ТРЕТИ преврат. Министър-председател отново става Кимон Георгиев. В промеждутъка на този 10-годишен преврат цар Борис прави контрапреврат през 1935 г. И ВЪЗСТАНОВЯВА конституцията и парламента. Има избори, в които се дават избирателни права на жените. За Тристранния Пакт. Немските войски са на Дунава. Българите питат руснаците ОК ли ще е да се присъединят. СССР, по това време съюзник на Германия, не само отговаря положително, даже казва, че и той ще се присъедини. За антисемитския закон си прав -- противоконституционен е. НО, има един нюанс, който ти е убягнал -- в него еврейството се разглежда като религия, а не като етнос, както е в Нюренбергските закони. Това помага да не ни се натрапи етнозакон, а по този начин става възможно да се спасят хиляди евреи. За обявяването на война на Англия и Америка -- да, съд трябва. Както и за дивашките изстъпления по селата с рязане на глави и пр. Обаче т.нар. Народен Съд ОПОРОЧИ търсенето на тези вини, понеже издаде много повече произволни и несправедливи присъди, отколкото действително резонни.

    Коментиран от #86

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Пилотът Гошу

    8 0 Отговор

    До коментар #39 от "Бай Митко":

    Мисля, че Спас Гърневски може да му оспори титлата хамелеон. От драскач на оди за партията до член на де що партия се сетиш...
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 моят баща светла му памет

    7 0 Отговор
    Баща ми казваше така - Видиш ли някой (някоя) с два декара зад .,.,ник да знаеш , че хабсолютно нищо не става от него (я) . Бягай далече от такива хора. Само производители за естествена тор.
  • 85 без коментар

    7 0 Отговор
    "До 1989 г. редовен член на Българската комунистическа партия (БКП), асистент в катедра „Научен комунизъм“ на Софийски университет „Климент Охридски“."
  • 86 пояснение

    5 0 Отговор

    До коментар #80 от "Професор":

    Сигурно си прав за всичко. Само имам един въпрос . И през ПСВ ли германците бяха на Дунава , че така ентусиазирано да се хвърлим в техните обятия , или е орисано с цар- австриец , и икономика обърната 80% към Германия . И защо Турция варди неутралитет , не обяви война на никой. Гърция Сърбия твърдо в друг лагер . Само ние с мамалигарите ? Колкото до избитите несправедливо след 9-ти , да злощастно събитие е . Но така завършва конфликт с 50 000 000 избити невинни хора. Не ми се вярва да са били виновни и обикновените граждани над чиито глави 500 бомбандировача са хвърляли бомби, няколко години . Във война някой някъде винаги го отнася. Някои в началото , други в края .

    Коментиран от #89, #99

  • 87 олеле Ш и Т

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Както винаги неграмотни русофили":

    "че не са 200 штаба."
  • 88 коментар на коментара

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тотеми на руският окупатор":

    Ами направете в България 3800 паметника и на американският окупатор . Ама не можете щото сте гъзоръки лаладжии . Силата ви е в устата . Няма и подготвени , хора , няма и икономика , която да застане зад тези проекти . Избихте ги . А не знаете как се създават кадри . Искате само да чупите , режете , и продавате на скрап . Там ви е силата . И американеца ви хвърля по някой къшей , през фондациите , колкото да не умрете от глад , и се разполага . Кеф му злато - злато . Кеф му бази - бази . Кеф му енергетика с най скъпият ток - веднага . Аборигените да плащат .

    Коментиран от #90

  • 89 ТрампЛин

    0 8 Отговор

    До коментар #86 от "пояснение":

    Избора на НВ Фердинанд и след това на НВ Борис винаги е бил в Интерес на България! Как обаче един русороб и рублояд може да разбере това??? За него интереса на русия е на първо място.

    Коментиран от #92

  • 90 ТрампЛин

    0 9 Отговор

    До коментар #88 от "коментар на коментара":

    Марш в маЦква рублояд! Щом не ти харесва днешна България, марш от тук! Чупка!

    Коментиран от #91

  • 91 Обичам си родината

    3 0 Отговор

    До коментар #90 от "ТрампЛин":

    Ами мен ме карат , и там да правя красиви неща , но на мен си ми харесва България .
  • 92 някой

    6 2 Отговор

    До коментар #89 от "ТрампЛин":

    На три пъти руснаците ни събират от парчета , за да ни направят държава . За да могат такива като Фердинанд да ни докарват национални катастрофи , и непрекъсната угроза за разчленяването на България . Не казвам че цар Борис е нямал заслуги към България , но имаше лошият шанс да бъде подведен от Хитлер . А най-доброто потомство на Фердинанд се оказа неговият незаконен син Живков . Симеончо знаем повече го интересуваха имотите , горите. .

    Коментиран от #93, #100

  • 93 ТрампЛин

    3 3 Отговор

    До коментар #92 от "някой":

    На три пъти ни разпокъсват в желанието си да имат малка послушна колонийка на Балканите!!!
  • 94 А , БЕ ОГНЯНЕ , А БЕ ПРОСТАКО

    9 0 Отговор
    КЪДЕ Е ТАЯ СВОБОДА СЕГА БЕ , КАТО НЯМА РЕД И ЦАРИ БЕЗЗАКОНИЕ ?ТОВА СВОБОДА ЛИ Е ПРЕДАТЕЛ КАТО ТЕБ ДА СЕ ВОДИ ЗА АВТОР !ВМЕСТО ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОР !?
  • 95 БАЩА МИ НЕ КРАДЕШЕ ,

    9 0 Отговор
    ТАКА ДНЕС АЗ НЕ СЕ НАУЧИХ ДА КРАДА И СЪМ БЕДЕН ! НЕ МОГА ДА СЕ ВПИША В ОБЩЕСТВОТО И ЕВРОАТЛАНТИЗМА НЯКАКСИ НЕ МИ ХАРЕСВА ! НЕ МИ ХАРЕСВА И ДЕЛЯН ДА ПИШЕ ЗАКОНИТЕ А БОЙКО ДА РЕШАВА ВЪНШНАТА МИ ПОЛИТИКА ВМЕСТО ДА ГНИЯТ В ЗАТВОРА ЗАЕДНО С ШАЙКИТЕ СИ КАТО ПП И ДБ
  • 96 Българин

    2 0 Отговор
    Боклук
  • 97 Матей преображенски

    5 0 Отговор
    Стига си дрънкал глупости бе,орунгел,добре че беше оня строй ,та да видим как се живее човешки,не като сега под диктата на янките и техните лакеи.
  • 98 Чекист

    4 0 Отговор
    Торба с фекалии - бивш даскал по "Научен комунизъм" и доказан информатор към Шесто у-ние на ДС си търси индулгенция за стореното нявга... ;)
  • 99 Професор

    4 0 Отговор

    До коментар #86 от "пояснение":

    Корените на избора на чия страна да воюваме през ПСВ са в Балканските войни, и по-специално, в ролята на Русия в Междусъюзническата война. Много се обвинява Фердинанд и за двете, но се забравят две основни неща: 1) той е ИЗБРАН за княз на България от Велико Народно Събрание с пълно единодушие; и 2) не той издава фаталната заповед да се атакуват сръбските и гръцките войски през 1913 и да започне Междусъюзническата война. Каквото и да си мислите, знайте -- ВИЕ сте създателите на собствената си история, и никой не ви е виновен. А и територията, която запазих запазихме и имаме в момента изобщо не е малка. И по-голяма да беше, все тая. ДРУГИ са ни проблемите, и те са свързани с процеси, върху които, за съжаление, ще имаме все по-малко и по-малко контрол. Например, демографският ни колапс. И за него ли ви е виновен Фердинанд, когото сами си избрахте с единодушие, понеже бил ... австриец? Той е роден през 1861-а година. Идва в България по ваш избор на 26 години. През 1913 г. вече е живял в България също толкова, 26 години. ТИ ако живееш в една страна толкова години, неин жител си, имаш семейство в нея, деца родени в нея, имаш дом и имоти в нея, ще я мразиш ли? Ще искаш умишлено да й навреди ли?
  • 100 Професор

    4 1 Отговор

    До коментар #92 от "някой":

    Успокой се, скоро няма да имаш държава и няма да има кой да те събере парче по парче, така че всичко ще си дойде на мястото. И за това ли Фердинанд ти е виновен, когото лично ТИ и при това ЕДИНОДУШНО избра и докара в България? Както казах, поставете се на мястото на всеки един български цар, пък и управник, без разлика откъде идва. Живее в България, говори езика писмено и говоримо, познава страната, има имоти, семейство и деца в нея. Защо ще иска умишлено да й навреди, а с това да навреди и на семейството и на децата си? Стига с вашите глупости, никой не ви е виновен. ВИЕ сами сте си създали историята, такава каквато е. И самият Господ да бяхте избрали да ви управлява, резултатите едва ли биха били по-различни. Ето, в ютюб има алтернативна история на България. Ходете и я гледайте. Няма Междусъюзническа война. Воюваме на правилните страни през ПСВ и ВСВ. Няма партизани, отрязани глави, лош Фердинанд, Народен съд, КДС, чадъри с рицин и прочие. И какво? Щяхте да сте нещо средно между днешна Гърция и днешна Сърбия, само щяхте да имате повече бежанци от Централна Африка. Тоест, все тая, ако не и по-зле.
  • 101 Чекист

    5 2 Отговор
    Торба с фекалии - бивш даскал по "Научен комунизъм" и доказан информатор към Шесто у-ние на ДС си търси индулгенция за стореното нявга... ;)
  • 102 Харлан

    1 0 Отговор
    Дърти комуняга от АОНСУ.Какво хоро.Вече и да ходиш не става.
  • 103 Яко лапане цял живот

    1 0 Отговор
    Огнян Минчев яко лапаше при социализма. И сега лапа.
  • 104 М3 голд

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Характерна черта ни е сбърканата логика!":

    Абсолютни глупости! През 1990 -91 г. държавата и предприятията работеха. Все още. Спомнете си Луканов, идването на Ран и От с техния план за съсипване на България. И всички го приеха. И няма такова нещо, че СССР отказва да приема консерви, плодове и зеленчуци. Трябва да се яде нали? А тук се разбута селското стопанство, спря се производство на полето на памук, домати, пипер и други. Консервните комбинати се приватизираха и веднага затвориха. Можете ли да ми напишете един, който остана работещ оттогава. Това е необятен пазар и всички се бореха за него, а ние излязохме доброволно. Това е истината.
  • 105 Факт

    0 0 Отговор
    "Слушам радио..." - такава му била работата!!! Егатий канапа! Я мотиката и на компира - и да те видя тогава какво ще ми разправяш за 9 септември и за 10 ноември!
  • 106 Гого

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тотеми на руският окупатор":

    А-а , не! Има загинали - 28 опиянчени смели войни с метанолов концентрат от цистерна във Варна - Герои!
    Да се помни и слави1 А и няколко загинали, но в Сърбия и пренесени за погребение у нас. Не съм обаче видял паметниците на славата им!
  • 107 Професор

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "хубаво":

    Виж сега, капитализмът БЕЗ християнство е УЖАСЕН строй и България доказва това ежедневно. НО -- колкото и да е лош капитализмът, той е ЕДИНСТВЕНИЯТ строй водещ до създаване на средна класа и до нейното забогатяване. Просто друг такъв строй няма. Всичко останало са утопии, фантазии и експерименти върху хора и цели общества от хора, ВИНАГИ завършващи МНОГО ПО-УЖАСНО и водещи до огромна БЕДНОСТ и РАЗРУХА. Сега, ЗАЩО капитализмът работи добре само в условията на християнски морал? Ами ако хората в България, срещу които плюете, и които раграбиха и ликвидираха цели индустрии бяха добри християни, щяха ли да постъпват така? Ако водачите на пътя бяха добри христични, щяха ли да сядат пияни или дрогирани зад волана и ДА УБИВАТ хора, а след това да гледат как да се измъкнат безнаказано? Когато няма страх от Господ имате булгаристанска диващина. И никой не ви е виновен, нито Фердинанд, нито Бай Тошо, нито филанкишията...
  • 108 Абориген

    1 0 Отговор
    Стига с тия продажни типове! В тази държава има ли почтени и независими политолози или такива не се допускат.