Last news in Fakti

10 Септември, 2023 06:45 3 217 117

Историята и злоупотребите с нея

  • петър волгин-
  • евроатлантизъм-
  • комунизъм

Глашатаите на победилия завинаги евроатлантизъм по нищо не се различават от пропагандаторите на някогашния комунизъм

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Управляващите винаги са искали да пренаписват историята по начин, който да отговаря на моментния им интерес. Затова и техният обслужващ персонал, съставен от верни на властта учени и всякакви други говорещи глави, се стреми да изчегърта от историята всичко, което не се вписва в политическата конюнктура. Да вземем отношението на властта към националния празник Трети март. Нека първо си припомним защо Трети март е националният ни празник. Защото тогава е възстановена българската държавност. След пет века несъществуване България отново се появява на историческата карта. Да, това става възможно благодарение на Руско-турската освободителна война. Такива са фактите. Колкото и да не им харесва на днешните управляващи, именно решителната намеса на Русия прави възможно нашето Освобождение. Ако войната беше Американо-турска, или Британо-турска, именно тези държави щяха да са нашите освободители. Ама не са. Съвсем друго е станало, колкото и да не се харесва това на управляващите, които съвсем очевидно искат да изличат от историята ни всичко, което е свързано с Русия.

Тези дни ротационният премиер сподели с нас виждането си, че той нямал нищо против Трети март, ама понеже посланик Митрофанова била казала нещо си, пък руският патриарх и той нещо направил, та заради това трябвало да си сменим националния празник. Не знам вие какво мислите, ама не ми се струва особено мъдро да си сменяме националните празници само защото някой казал или направил нещо. Това е същият, абсолютно неразбираем за мен начин на мислене, според който трябва да си променяме законите, че и самата Конституция само защото управляващите не харесват президента. Не са длъжни да го харесват, естествено, ама защо заради наранените си чувства трябва да бърникат основния ни закон, ето това никога няма да разбера.

Изобщо кой ли не се упражнява в момента върху Конституцията ни. Едни правоверни евроатлантици предложиха там да бъде записано, че България е член на НАТО и ЕС завинаги. Гениална идея наистина! Веднага обаче ми хрумват и други гениални идеи в тази насока, при това вдъхновени именно от близката ни история, за която разговаряме днес. Не толкова отдавна в основния ни закон имаше член Първи, който постановяваше ръководната роля на БКП. В днешния член Първи може да пише, че България ще бъде управлявана само и единствено от ПП-ДБ. Защото тези партии са изначално и непоколебимо евроатлантически и никой друг освен тях няма право да управлява.

Да се върнем сега към Девети септември и започналите тогава процеси. Не може да не ви е направил впечатление фактът, че хората, които днес най-гласовито ругаят комунизма и които се кълнат, че са станали антикомунисти още в детската градина, в действията си по нищо не се различават от най-едноизмерните комунистически управници. Тези едноизмерни началници отпреди 1989 г. забраняваха всичко, което противоречеше на убогия им мироглед. Тези, предишните, постулираха, че има само един начин на мислене и една-единствена гледна точка. Абсурдът е, че днешните им отрицатели, т.нар. „демократи“ и „либерали“ правят абсолютно същото. Те искат да има само едно мислене, една-единствена гледна точка и един-единствен прочит на историята – този, който те одобряват.

Изобщо днешните антикомунисти се опитват да възкресят най-мракобесните комунистически практики. Опитват се да забраняват или, както е модерната дума, да „канселират“ всичко, което не се вмества в официозното мислене и говорене. Пренаписват историята точно както правеше това режимът преди 1989 г., а от съвремието премахват нещата, които не се вместват в тяхното Прокрустово ложе. Ако пък се случи така, че някой министър или съветник на министъра се държи неадекватно на публично място, какъвто беше случаят с поведението на един чиновник в „Пирогов“, огласяването на подобни събития бива определяно като руска специална операция. Тоест, всеки, който критикува днешните управляващи, бива заклеймяван като „агент на Кремъл“, точно както преди Десети ноември всеки, който критикуваше тогавашните управляващи, биваше определян като „слуга на западния империализъм“. Не знам дали е смешно или е тъжно, но е сигурно, че глашатаите на победилия завинаги евроатлантизъм по нищо не се различават от пропагандаторите на някогашния комунизъм, който също трябваше да продължава до края на света.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 108 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТрампЛин

    40 63 Отговор
    Е, именно! 1944 постави началото на всички лъжи в нашата История и е крайно време това да се поправи!!! История написана за да служи на идеологическите интереси на една шайка Престъпници!!!

    Коментиран от #39, #60, #72, #82

  • 2 Българин

    52 11 Отговор
    "Затова и техният обслужващ персонал, съставен от верни на властта учени и всякакви други говорещи глави, се стреми да изчегърта от историята всичко, което не се вписва в политическата конюнктура"

    Волгин?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 7те козякливи джуджета:

    43 11 Отговор

    До коментар #3 от "Не съм гей":

    Си!
    Си!

    Коментиран от #8, #27

  • 5 Българин

    28 71 Отговор
    " Те искат да има само едно мислене, една-единствена гледна точка и един-единствен прочит на историята – този, който те одобряват."

    Това е логическа измама.

    Демократите и либералите искат само едно нещо от хората с мнение - ДА НЕ ЛЪЖАТ И ФАЛШИФИЦИРАТ фактите (включително говорейки полуистини, за да скрият "другата/неказаната" част).

    Това не е същото като да не искат да се чуват други мнения освен техните.

    Да вземем например другаря Волгин, който редовно е замесен в представяне на "мнение", което редовно излъчва руски фейкове и порпагандни неистини.

    Демокрация не значи да можеш да лъжеш без последствия. Точно обратното: значи да бъдеш държан ОТГОВОРЕН за думите си, включително да губиш правото да лъжеш посредством механизми поставени за тази цел, за да не увреждаш здравото общество.

    Коментиран от #14

  • 6 Урюрвкос

    58 11 Отговор
    народ без история няма бъдеще

    Коментиран от #22

  • 7 Българин

    36 56 Отговор
    Абсолютна наглост е комунистите да говорят за история, историческа памет и нейното запазване, защото самите те са разрушили десетки паметници, сред които и и първият паметник на Христо Ботев във Враца. Самите те смениха имената на морската ни столица Варна и на най-високият връх в България Мусала с това на Сталин. Те бяха тези, които преименуваха Перник на Димитрово, Карнобат на Поляновград, Сопот на Вазовград, Карлово на Левскиград, Шумен на Коларовград, Горна Джумая на Благоевград, Добрич на Толбухин, Дупница на Станке Димитров, Фердинанд на Михайловград, Борисовград на Първомай, Царево на Мичурин. Дори променяха имената на техни загинали другари, само заради това, че фамилиите, които са носели не отговарят на партийната линия. Става въпрос за Йорданка Чанкова убита като партизанка през 1944 година. След като съпругът и Георги Чанков е нарочен за враг с партиен билет улиците и площадите носещи името и са променени на Йорданка Николова фамилията по баща.

    Коментиран от #11

  • 8 Мдааа

    22 42 Отговор

    До коментар #4 от "7те козякливи джуджета:":

    Току що описа реториката на руските джуджета (много повече от 7) в публичното пространство: всеки, с когото не са съгласни, бива атакуван по същата тази линия, без значение дали е, или не е. "си, си"!
  • 9 Край

    35 23 Отговор
    Волгин - прекръсти се на Темзов или Мисисипиев щото с това име нещо не маршируваш в крак с правата линия. Синергията ти куца.
  • 10 Свободен

    46 7 Отговор
    Волгин има право да изложи мнението си!
    Моето право е да не го чета!
  • 11 Край

    39 4 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Е така де… Човека не ги отрича тези неща. Отрича правото вие сега да ги правите.

    Коментиран от #15, #16, #17

  • 12 Механик

    25 61 Отговор
    Волгин е един гнусен манипулатор, който на държавна заплата се били против тази държава и за интересите на друга. Дали в любимата му Русия биха допуснали такова нещо и колко време щеше да просъществува пропагандатора като него?

    Коментиран от #20

  • 13 Просто човек

    21 57 Отговор
    Ужасно гнус.но путинско човече...

    Коментиран от #114

  • 14 Край

    58 5 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Демократите искали да се забрани на другите да лъжат. Те да определят кое е истина и кое не. Щото са демократи и знаят най добре. Ама че “ демократично” мислене имате.

    Коментиран от #24, #58

  • 15 ТрампЛин

    7 24 Отговор

    До коментар #11 от "Край":

    Отрича правото Истината да бъде възстановена???
  • 16 Българин

    12 45 Отговор

    До коментар #11 от "Край":

    Кои "неща" не "отрича човека"?

    Конкретно Волгин е замесен в руска пропаганда/разпространяване на лъжи, и единствения му отговор, когато някой му пречи да ги разпространява, е да крещи "цензура", каквато по същество е същността на тази статия тук.

    Волгин изрича логическата лъжа, че да ти забраняват да имаш мнение е същото като да ти забраняват да лъжеш.

    Демокрацията/либерализма забранява лъжата, или, по-точно, държи отчетност за последиците ако лъжеш, а не забранява да имаш мнение. Ако "имаш менение", което е базирано на разпространението на лъжи - имай си го, но ще си носиш последиците. Който извърши престъпление - носи отговорност.

    Коментиран от #26, #49

  • 17 Българин

    13 43 Отговор

    До коментар #11 от "Край":

    Волгин у гнусен манипулатор, който прави внушения, които нямат нищо общо с действителността. Внушението му, че някой е искал членството на България вЕс и НАТО да бъдат записани в Конституцията подобно на член Първи от Живковската Конституция за ръководната роля на БКП са единствено плод на болният мозък на Волгин.

    Коментиран от #31, #34

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    18 23 Отговор
    НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИЗМА И НЕИЗТРЕБИМАТА МУ ЧЕРВЕНА БАНДА !

    Прецизни и огромни тухли написах за „Да, България“, акуратно разконспирирайки, че тя не е демократическа, а ултра-комунистическа партия , като и самите й главатари са такива –комунистически деца и внуци на най-кръвожадните и долнопробни комунистически боклуци - на ченгета от Гестапо /ДС, на ЦК на БКП и т.н. .

    Кирчовчи, Свирчовци , Бойковци, Руменци, Христовци, Доганци ,Атанасовци, Курнелци, Рашковци и Таковци – това е все от червената измет, най-продажните дяволски издачия .

    Техните бащи и дедовци продоха националните ни интереси в полза на червената банда от Съветска Русия

    НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИЗМА И НЕИЗТРЕБИМАТА МУ ЧЕРВЕНА БАНДА ! Марсианци да дойдат - и на тях ще ни продадат ! Т
  • 20 до башибузука

    28 7 Отговор

    До коментар #12 от "Механик":

    Тебе забравиха да питат ! Всичко , което е против фашагите които днес са в власта е неправилно нали ? Да та ива ....... у гащника

    Коментиран от #45

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Коч

    7 22 Отговор
    Хубаво се наприказвахте вчера с Корбовски, но човекът ти каза - стой си в радиото на сянка, където имаш някаква сигурност и никой не ти пречи да критикуваш самоназначилите се номенклатурни отрочета за евроатлантици! Защото, каза Карбовски, гражданите на Радомир те поканили да си говорите приятни работи в салона на читалището, но никой няма да отиде и разговаря с теб, ако входа не е свободен, а с билетчета! Изобщо, плурализма при вас, както сам го обясняваш на малкото си останали слушатели, не е водещият да дава микрофон и ефир на хора с противоположно мнение, а ти да водиш уж русофилско, а Силвия Великова уж евроатлантическо предаване! Стой си на сянка, каза ти Карбовски, иначе ще ходиш брадясал и неподстриган като него! Напълно безработен!
  • 24 Българин

    10 34 Отговор

    До коментар #14 от "Край":

    "Демократите искали да се забрани на другите да лъжат. Те да определят кое е истина и кое не. "

    Това е друга логическа лъжа.

    Истината се определя от фактите. Тъкмо заради това в диктатурите и авторитаризма на фактите се пречи с всички сили да излязат.

    Волгин не се бори да говори факти (и истината), а се бори да лъже безпрепиятствено и това е многократно доказано. ВСЯКО негово предаване или статия е низ от лъжи (исторически или други). НАпример в тази статия се пробутва лъжата, че да си наказуем за това, че лъжеш е същото, като това да ти забраняват да имаш мнение. Никой не ти забранява да имаш мнение, но ако мнението са лъжи, ще си носиш последиците.

    Когато имаш един пример с такава статия, когато този човек (Волгин) се опитва да лъже "право куме в очи", в демократични държави, не би му била давана трибуна, защото написаното е лъжа. Това е демокрация.

    Коментиран от #46, #101

  • 25 Хммм

    4 22 Отговор

    До коментар #21 от "Край":

    "По- така … западняшко е."

    Интересно, я дай информацията откъде имаш информацията, че това е "по-западняшко".

    Русия е страната с най-голямата гей-общност в света. И те ли са "западняци"?

    Коментиран от #33

  • 26 ха ха

    26 3 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    от няколко дни се опитвам да повдигна темата за ;либерализацията; на търговията с ел енергия за населението , колкото пъти опитах толкова пъти ме изтриха , пък пак ми разправяй приказки

    Коментиран от #37

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Развеселен

    8 26 Отговор

    До коментар #21 от "Край":

    Само да те светна, че статистиката сочи Русия и Бразилия като страните с най-много хомосексуалисти!
    Аз няма нищо против тях, защото освен че освобождават една жена, завличат и един конкурент!
    Вие путинофилите обаче ги ревнувате и все са ви в главите и устите!
  • 30 Да, гей съм.

    6 5 Отговор

    До коментар #21 от "Край":

    Баща ти ми е тайната любовница, обаче и на сина ти го слагам също.

    Коментиран от #54

  • 31 Българин

    8 30 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    За това говоря - Волгин постоянно лъже, и когато някой го спре да лъже, крещи - "цензура".
  • 32 Артилерист

    36 8 Отговор
    Ясно, разбираемо и точно казано! Човек трябва наистина да е функционално неграмотен, за да не разбира толкова просто и същевременно вярно казани неща. Важно е също да се подчертае, че Волгин ги казва, не като чугунен пропагандист, за който няма друга истина освен неговата, а честно прави паралел и с някои винкели от времето на комунизма-хора, които са едноизмерни, непризнаващи друго мнение. Друго, например, за освобождението ни от Русия от турско робство-СТАНАЛО Е В РЕЗУЛТАТ НА РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА. Точка. Защо Русия е започнала войната, какви са били ИМПЕРСКИТЕ й амбиции, планове и прочие, са детайли, които по никакъв начин не променят важното за нас-БЪЛГАРИЯ е освободена и връща своята независима държавност!

    Коментиран от #41

  • 33 Коч

    18 4 Отговор

    До коментар #25 от "Хммм":

    Вие лично ли установихте, че Русия е страната с най много педуисти в света!? Нещо .... май...!!??? Но! Ако това е така, то това е възможно, защото в Русия има свобода на нравите и плурализъм! Толерантност!
  • 34 Край

    27 3 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Нищо подобно. Елена Поптодорова поиска членството ни в НАТО и ЕС да се запише в Конституцията и да се забранят референдумите по тези въпроси.
    Едва ли не да се казваме вече Натовска република България член на ЕС.

    Коментиран от #42

  • 35 Коя е тази държава?

    12 29 Отговор
    В нейната столица двата централни булеварда са кръстени на руския император Александър II и княз Дондуков, между тях е улица „Московска, а малко по-встрани – улица „Граф Игнатиев“.
    Целият център е кръстосан от улиците и булевардите "Гурко", "Тотлебен", "Алабин", "Скобелев", "Аксаков" и "Паренсов"...
    На булеварда, кръстен на императора Александър II се намира Руската църква и, разбира се, паметник на самия император, възседнал кон точно срещу парламента.
    Малко по-надолу по булеварда се извисява Паметникът на съветската армия, на който се развяват руски знамена.
    До улица „Московска“ пък е най-голямата църква в града, издигната в чест на победата в Руско-турската война, която носи името на руски владетел, чието прозвище идва от победата му над други християни, докато за цялото си 11-годишно управление е васал на монголите езичници.
    А в националното радио на тази държава се вихри руски пропагандатор сменил българската си фамилия Георгиев със знаковата руска фамилия Волгин.
  • 36 Инж

    10 20 Отговор
    Волгин да обясни как и защо СССР злоупотреби с българската история,а да не ми говори за евро-атлантизъм.
  • 37 Българин

    5 5 Отговор

    До коментар #26 от "ха ха":

    Само от любопитство, "опита ти" свързан ли е с писането непроверени факти или (не дай Боже) спекулации граничещи с неистини, които може да увреждат доброто име на някого?

    Коментиран от #53

  • 38 Пред дилема съм!

    7 18 Отговор
    Тоя ми е толкова антипатичен, че искам да му разбия плювалника, докато с другата ръка му стискам гръкляна, обаче е толкова противен, че ще ме е гнус да го пипна.

    Коментиран от #115

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Само питам

    13 19 Отговор
    Комунистите винаги са обвинявали другите в мръсотиите, които самите те са извършили или имат намерение да извършат. И те са тези, които най-нагло са изкривявали българската история е продължават да я изопачават.
  • 41 Кочо

    22 3 Отговор

    До коментар #32 от "Артилерист":

    При такъв въпрос, съветникът на Тодор Живков Костадин Чакъров отговаряше компетентно и разбрано - И тогава имаше гумени глави, както и сега! Творяха обилно простотии и когато докараха демокрацията, сочат зад себе си и крещят - вижте колко е оакано при социализма! Поставиха си по една актуална политическа украса и оставиха отговорността и хулите на Партията и Корнелия, която не е била член на БКП, за разлика от тартора на ОПГ Греб и кохортата евроатлантици.
  • 42 Българин

    10 21 Отговор

    До коментар #34 от "Край":

    Елена Поптодорова не е държавата, институциите или вземаща еднолично решения, тъй че опита ти да го представиш като държавна политика е поредния фейк.

    Ето това е МНЕНИЕ: казала е какво мисли, че трябва да се случи. НЕ Е ИЗЛЪГАЛА, НЕ Е ИЗОПАЧИЛА ФАКТИ или не е пробутвала ПОЛУИСТИНИ.

    Волгин да си взема бележки за РАЗЛИКАТА между мнение и опит за лъжа, представен като "мнение" (макар че ние знаем, че при него не е въпрос на незнание, а на лицемерие).

    Коментиран от #51

  • 43 Ахааа

    11 16 Отговор
    Рашисткият пропагандатор Георгиев си е заработил хилките.
  • 44 А аз искам само

    5 10 Отговор

    До коментар #3 от "Не съм гей":

    да го наведа и да го дърпам за щръкналите уши, докато ми прай гърленки.
  • 45 Механик

    10 16 Отговор

    До коментар #20 от "до башибузука":

    Дали в любимата ви Русия биха допуснали някой да води антипутинска пропаганда и колко време щеше да просъществува такъв пропагандатор? Ако имахме закони подобни на руските русофилите щяхте да коментирате единствено спортните новини.
  • 46 Край

    24 8 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    То си е факт че третата българска държава е създадена изцяло от Русия. От нищото. След 500 г. У българите не е имало и помен от държавност. Този факт обаче не допада на “демократите” и се олигавя със всякакви фактчета от тях за проливи за задунайски губернии и пр.

    Коментиран от #48, #52, #56

  • 47 Коч

    23 3 Отговор
    Честит празник на тези, които станаха партизани и АБФК на 10 септември! Те са истинските управлявали България и до днес! Вместо на фронта, като Демиревски, случайно създадоха Народната милиция и налазиха архива с досиетата на Гешев / Никола/! Още първия ден на партизанстването си ,,очистиха" някой друг народен враг, за да не каже що за агентура са и засвидетелстват преданост към собствената си власт! След като се закрепиха, отстраниха и малкото останали истински партизани и се развихриха на воля! По същия начин на 10 ноември България се сдоби с невероятен брой дисиденти, демократи и евроатлантици!

    Коментиран от #85

  • 48 Българин

    11 17 Отговор

    До коментар #46 от "Край":

    Опитваш се да подмениш темата от "цензура" на нещо друго.

    Например, никй не те спира да си казваш мнението за това кой е създал "третата българска държава", но ще те спре да твърдиш, че "я е създала Русия".

    Третата Българска държава е "създадена" официално по силата на Берлинския договор, който е подписан от редица държави. Русия е само една от тях.

    Коментиран от #59

  • 49 хахаха

    20 4 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    Чета ти опуса и пред очите ми един виден демократ клати една епруветка и твърди, че е пълна с отрова и че Садам Хюсеин ще напада САЩ...
  • 50 Истината

    7 15 Отговор
    Изкривената и фалшифицирана история е най-силното оръжие на пропутинската пропаганда.
  • 51 Край

    18 3 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    Айде сега по демократски лъжеш. Волгин каза че това е позиция на правоверни евроатлантици. Никъде не е казал че държавата го прави. Е прочети какво казва чивека.

    Коментиран от #55

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ха ха

    10 2 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    изразявам моето мнение , мнение , ако тръгна да събирам факти за организиране на престъпна дейност с цел грабеж над населението , ти ли ще ми плащаш разходите ?

    Коментиран от #61, #63

  • 54 Айде оправи го и него,

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Да, гей съм.":

    че да им стане семейна черта. Хем ще има какво да ги сплотява фамилно.
  • 55 Българин

    9 12 Отговор

    До коментар #51 от "Край":

    Не минава опита с "лъжеш" и още по-малко минава опита в обвинения към другите за собственото престъпление..

    Аз съм адресирал това защо мнението на Елена Поптодорова не ангажира никого освен нея.

    Волгин е използвал мнението на един отделен човек, за да говори за ГРУПА от хора и да се опитва да ВНУШИ, че това е ПРЕОБЛАДАВАЩОТО мнение сред хората с подобни възгледи. Това е измама и е извършена умишлено.

    Коментиран от #65

  • 56 Истината

    11 16 Отговор

    До коментар #46 от "Край":

    Ако има нещо създадено от Русия го това е руската пета колона от национални предатели и българофоби като Волгин.
  • 57 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 14 Отговор
    Подлогите на рушия трябва да са в затвора❗
  • 58 Извинявайте,

    6 12 Отговор

    До коментар #14 от "Край":

    а вие също ли носите такава секси червена вратовръзка като другарят Волгин, която искам лично да затегна хубаво?

    Коментиран от #88

  • 59 Край

    21 4 Отговор

    До коментар #48 от "Българин":

    Аха. Само 20 г. Преди Руско турската Освободителна война. Има Кримска война. Англичани и французи и турци пребиват Русия. И през ум не им минава на българите държава да правят. Знаеш ли що?!? Защото тия твой съюзници виждали в прадядо ти православн християнин говорещ нещо като руски език. Те предпочитали него да го няма. Камо ли държава да му правят.

    Коментиран от #68

  • 60 ффф

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТрампЛин":

    Абе взмайте си парите и чакайте да сввърши войната в Окрайна , че след това еддни строги учители ще ви изпитват по история.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Хе-Хе

    8 4 Отговор
    Волгин си заработва заплатата и предаването за него е просто работа и досадно занимание в почивен ден, а вие сте се разгорещили! Преди години се преструваше по същия начин на костовист и дразнеше хората! Един вид ефирна стръв за радио балъци! След това започна да пуска около такива дати ,,Белла, чао", първо в изпълнение на Ману Чао, сега и други! Стига сте се занимавали с политика и интриги по медиите, гледайте около себе си и ги оставете да си крадат спокойно, за да има стабилност! 35 години гласувате, виждате резултата, но продължавате да сте наивни! Вие, близките ви, някой по свестен човек ако има още в селото ви и съседния вход, хоби, приятни занимания и Бог да е с Вас! Никой нормален човек няма да слуша радио, освен на кръгъл час и гледа БТВ и Нова, след като притежава интернет и достъп до Факти.бг! Факт!

    Коментиран от #67

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Истината

    17 2 Отговор
    Петър Волгин 01.02.2023
    "Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд."
    Петър Волгин 10.09.2023 "Изобщо днешните антикомунисти се опитват да възкресят най-мракобесните комунистически практики. "

    Значи Петър Волгин е най-големият антикомунист.
  • 65 Край

    13 2 Отговор

    До коментар #55 от "Българин":

    Е Ленчето не е ли Атлантическия клуб. С какво се издържа тя и Пасито не ви ли е интересно. Паси не е работил от 20 г.

    Коментиран от #70

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Българин

    8 11 Отговор

    До коментар #59 от "Край":

    Ах, а през 1828-29та година руснаците провеждат абсолютно успешна кампания срещу Турция, спечелвайки редица сражения и достигайки диркетно до Цариград. Последва сключването на Одринския договор според който Русия смята за удачно за нейните интереси да остави всички български територии под османско владичество. Интересно как българските интереси нямат нищо общо с решенията на Великите сили, включително и ОСОБЕНО на тези на Русия.
  • 69 Софийски

    10 5 Отговор
    Да си смениш името за да се харесаш, представяте ли си какъв мишок трябва да си ;) без чест, достойнство, корени … жалка измет
  • 70 Българин

    6 10 Отговор

    До коментар #65 от "Край":

    "Е Ленчето не е ли Атлантическия клуб."

    Що за въпрос?

    Нито Елена Поптодорова е организацията Атлантически клуб, нито Атлантически клуб е евроатлантическата общност в България.

    Сега е очевидо как функционира опита за манипулация на Волгин.
  • 71 Няма да е изнасилване

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Не съм гей":

    На него ще му хареса. И си вземи повечко приятели, да не се окаже, че го оставяте незадоволен накрая.
  • 72 М3 голд

    20 11 Отговор

    До коментар #1 от "ТрампЛин":

    Питам те: ти кога си роден? Ако Зи на повече от 35, кога се събуди? За 35 г., след 09.09., онези асфалтираха всичко, развиха лека и тежка промишленост, електрифицираха всичко, изградиха заводи за торове, електроника и роботика, минно дело, енергетика, МАТ, риболовен флот. Изградиха язовири, ВЕЦ, ТЕЦ, АЕЦ. Имахме армия, самолети, ракети. Я се огледай сега: каквото е могло е разрушено; строят се жилища, но предишните темпове от 20 000 апартамента годишно няма да ги стигнат; продължава да се реши - ТЕЦовете, АЕЦ ще експериментира нови порнографски схеми, черноморието се бетонира. А вие плюйте по принцип и ако може да докопате нещо аванта, я от Сорос, я от евроатлантизма. Бояджии като Ленчето с кремчето, пасито, ББ, и цяла плеяда комунисти, техни наследници, бивши агенти и други, които бързо се ориентираха къде са паричните потоци.
    Бъди здрав!

    Коментиран от #76, #77

  • 73 Унбитх

    16 11 Отговор
    Дайте да върнем 9 септември за национален празник за да е доволен руския глашатай Волгин и Митрофанова, защо въобще го сменихме!? Дайте да кажем къде е гроба на генерал Вазов дългогодишен кмет на София и герой от войните от 12 до 19 год, когото комунистите интернираха и дори не се знае къде е гроба му.. Няма по голямо зло за България от комунистите, руснаците и техните слуги като Волгин. Бог да пази България!
  • 74 Само питам

    8 2 Отговор
    Волгин в Миротворец ли е?
  • 75 така е

    11 5 Отговор
    НИКОЙ не казва колко съветски войници са загинали за освобождението на България от фашистка Германия около 9.9.1944. Историята ни учи че били хиляди. Но никъде не пише колко точно и в кои битки, и къде в България? Вие ще кажете ли?

    Коментиран от #79

  • 76 бхаха

    12 7 Отговор

    До коментар #72 от "М3 голд":

    "Онези" не градиха нищо. Градиха го децата в Строителни войски, срещу 50 стотинки живковска заплата на месец.

    Коментиран от #78

  • 77 Българин

    11 6 Отговор

    До коментар #72 от "М3 голд":

    А ти кога се "събуди" за пропагандата, че това, което е правено в Комунизма е добро, и че има смисъл да се продължава по същия начин?

    Какво ме греят 20те хиляди жилища, когато те са ПАНЕЛКИ и то строени с УЖАСЯВАЩИ РЕАЛНИ стандарти? Знаеш ли, например, че дори и тази крадена (от германците) концепция не е била изпълнявана както трябва - на много места не са построени земетръсни шахти, отчайващо ниски стандарти за изолация, конструктивни сторителни пропуски за ОБЕЗОПАСЯВАНЕТО на НОСЕЩИ елементи (като свръзки между панелите) и други подобни.

    Същите неща могат да се напишат и за останалите изброени от теб неща.

    Та, какво ме интересува ТАКОВА строителство, та го даваш за пример?
  • 78 Точно така

    11 10 Отговор

    До коментар #76 от "бхаха":

    Ученици и студенти, безплатно им бачкаха на бригади на полето. Трудоваците от строителни, правеха пътища и блокове срещу пари за два пакета "Арда" на месец. Трудови съботници за почистване на кварталите. Децата събираха хартии, амбалаж, пластмаса, за да си изпълнят плана. Пълна безплатна експлоатация на населението.
  • 79 Истината

    15 4 Отговор

    До коментар #75 от "така е":

    Загинали са 42 съветски войници и офицери. Но не в резултат на бойни действия а от препиване с метилов алкохол в Бургас.
  • 80 уаууу

    4 3 Отговор
    Москвичов,пак дрънкаш простотии !
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Съдията Дред

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "ТрампЛин":

    Девети септември 1944 година бе неизбежен заради 1 март 1941 година, когато се присъединихме към Хитлер и 13 декември 1941 година, когато обявихме война на Англия и САЩ

    Коментиран от #91

  • 83 Да си го кажем

    10 5 Отговор
    Хитлер не завзе нищо и загуби Втората Световна Война. За разлика от него, съюзника му Йосиф Висарионович пороби цяла Източна Европа и я държа в робство цели 4 години. А България още е роб на русия.

    Коментиран от #84

  • 84 скапана клавиатура

    5 3 Отговор

    До коментар #83 от "Да си го кажем":

    45 години.
  • 85 През 1952 година

    14 1 Отговор

    До коментар #47 от "Коч":

    Баща ми казваше сега ни управляват 10- то СЕПТЕМВРИЙЦИ
    Тогава не разбирах колко е бил прав
    В момента ни управляват
    11 -то НОЕМВРИЙЦИ

    Коментиран от #87

  • 86 ........

    5 0 Отговор
    Историята трябва да си е такава каквато е иначе духовете се сърдят.Не трябва да се изкривява,за да е политически угодна на някой си.Добра,лоша...трябва да се помни иначе се повтаря,за да ни пропомни какво е било.По-добре да не се повтаря.Трябва да вървим напред,а не назад.
  • 87 не 11то ноемврийци

    8 2 Отговор

    До коментар #85 от "През 1952 година":

    а Седмоноемврийци. Вече е известно, че по време на приема за 7.11 в съветското посолство, българския хитрец Тодор Живков е пенсиониран от съветския посланик Виктор Шарапов и на негово място КПСС поставя съветския гражданин Петър Младенов. Та, да ви питам, смятате ли, че в България изобщо е започнал т.нар. Преход? Кога? Според мен не.
  • 88 Да, много ще е як

    3 2 Отговор

    До коментар #58 от "Извинявайте,":

    да му стягаш вратовръзката, докато го гледаш в ужасените, гаснещи очи.
  • 89 Мислете с главите си

    5 0 Отговор
    В Москва обаче вече имат други планове. Ген. Милушев разказва: "Часовникът на Живков, който до 6 ноември вървеше горе-долу нормално, без особени засечки, започна да се ускорява от събитията. Този ден трябваше да тръгнем от Правец за София, тъй като следобед му предстоеше среща със съветския посланик Виктор Шарапов в резиденция "Банкя“. Не зная какво са говорили двамата тогава, но на следващия ден сутринта Шарапов отново бе посетил Живков. Вторият разговор не бе записан в програмата на генералния секретар и за него научих по-късно.“

    На 7 ноември от 18 часа вечерта е приемът в съветското посолство по случай годишнината от Октомврийската революция. На началника на УБО прави силно впечатление, че Живков не влиза през официалния вход, а от страничния – вероятно защото има нова среща със Шарапов. Гостите се посрещат не от посланика, а от пълномощния министър Иванисов. Ген. Милушев обяснява:

    "На следващия ден узнах, че в "Банкя“ Живков и Шарапов са договорили тази промяна. Но защо? Единственото обяснение, което и досега мога да дам, е, че нещо е наложило нова среща преди началото на приема.

    След двадесетина минути видях Тодор Живков и Виктор Шарапов да влизат в голямата зала, където държавният глава остана по-малко от час. Силната му потиснатост и липсата на настроение биеха на очи. Беше видимо угрижен, умислен и тревожен и си тръгна преди осем часа, като всъщност не бързаше за никъде.“

    Костадин Чакъров допълва: "В деня на приема в Съветското посолств
  • 90 Стамат

    12 4 Отговор
    Същите опорки и мислене като на президента Радев и заиграването му с Историята. Каквото и да се каже, става дума за пари и ЗАВИСИМОСТИ. С една дума , управлението се извършва от Задкулисието, дълбоко свързано и контролирано от бившата ДС. Защо не говорите за Лустрацията и разкриване на истината "Кой, Кой е?". Разбирам че не Ви харесва каквото и да е Редовно Правителство , защото това води до някакъв порядък и политическа позиция. Любовта Ви към Фашистка Русия е по-важна от любовта към Отечеството Ви. Както казваше др. Тодор Живков "Интернационализъм в действие".
  • 91 Истината

    8 1 Отговор

    До коментар #82 от "Съдията Дред":

    В предложението за „взаимопомощ“, отправено към България чрез съветския емисар Соболев през ноември 1940 г., СССР уверява България не само, че не възразява към присъединяването й към Тристранния пакт, но и че сам се кани да се присъедини. Тогава и Никола Вапцаров, и Антон Югов разпространяват позиви и петиции с призив България да се присъедини към СССР и „героична“ Германия.

    Коментиран от #94

  • 92 Смерш

    11 3 Отговор
    Волгин да се преименува на Ленин и да ходи да вдига революция. Личи от кой получава пари за пропаганда. От тези чийто псевдоним е приел.
  • 93 казват русия била велика

    8 3 Отговор
    в пропагандата
  • 94 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    10 1 Отговор

    До коментар #91 от "Истината":

    Браво пич ! А на всичко отгоре, то нали СССР е първия съюзник на Германия по силата на пакта Молотов-Рибентроп . Ние сключваме договор с Германия две години по-късно ,чак през април 1941 г., още преди Германия да е нападнала Русия . За какво ни обвиняват нас комунистите ? Че сме направили това, което и самите те - сключване на договор с Германия и не сме нападнали Русия с български войски .
  • 95 без имена

    8 0 Отговор
    петре , как няма новите да говорят като старите комунисти? та нали новите са деца и внуци на старите. 9 септември и съветската окупация нанесоха големи вреди и щети у нас. и 10 ноември е част от това лошо наследство.тарикатите и бандитите са на почит и управляват. а от избирателите има твърде голям процент , които са зомбирани и гласуват не след размисъл. ......
  • 96 Валери Найденов

    9 1 Отговор
    Волгин да се преименува в Мисисипин.
  • 97 путлерастки

    11 4 Отговор
    Б О К Л У К
  • 98 инж. Ганчо Илков

    8 0 Отговор
    Съществени промени в Методиката на Управление на България от 10.11.1989 няма, а и как да има, когато днешната Конституция е създадена със същото но преименувано Парламентарно Мнозинство (БКП/БСП). Това "Мнозинство", което по Съветски Модел бе наложило предходните "Димитровска" и "Живковска" Конституция. Този път с внедрени Депутати - Агенти на ДС в другите Политически Партии и "избран" от същото това "Мнозинство" Президент, воден с юларче от генерал на това "Мнозинство". Този "Президент" бе поставен за да признае Манипулираните Избори за ВНС, което целият свят видя, за редовни и демократични. По силата на Конституцията, Реабилитираните Политически Партии най-вече чрез внедрените Агенти в СДС бяха заличени и заменени с ОПС, превърнали Парламента в Бизнес Институция. В Медиите се поставиха Глашатай на Статуквото, за да действат като Спирачка за навлизане и развитие на Демократичните Ценности. Президента и Остатъка на "Мнозинството" създало Конституцията, открито изповядват проруските си Инструкции и не крият усилията си за разделение на Обществото.

    Коментиран от #106

  • 99 Абсурдистан

    6 2 Отговор
    Тази кремълска подлога да започне първо с историята на името си. Да стигнеш толкова напред в родоотсъпничеството, че да промениш и името си. Тоя е върхът!
  • 100 Опълченец

    11 4 Отговор
    Едни малки отметки към писаниците на Волгин:
    1. Борците против фашизма в България се наричаха " Борци против фашизма и капитализма", като лекичко ги отдалечава от френските партизани, които не са борци против "капитализма".
    2. Правителството на Виши е марионетно, назначено от германските окупатори и е нормално да не се приема от по-голямата част от французите. Никакъв паралел с България.
    3. Отмяната на 3 март като национален празник не означава отмяна на събитието. Българите не отричат тази светла дата за нас, а използването и за налагане на манипулативни проруски тези.
    4. Не съм чул някой в България да лежи в затвора или да бъде разстрелян заради политическите си пристрастия след 10 ноември, но хиляди бяха екзекутирани, осъдени и репресирани след 9.09.44 година.

    Коментиран от #102

  • 101 факуса

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    посочи един който не лъже
  • 102 Българин

    7 3 Отговор

    До коментар #100 от "Опълченец":

    "Затова и техният обслужващ персонал, съставен от верни на властта учени и всякакви други говорещи глави, се стреми да изчегърта от историята всичко, което не се вписва в политическата конюнктура."

    Волгин?
  • 103 българин

    5 5 Отговор
    Този гнусен плужек няма място в сериозна медия, да дадеш трибуна на подобен помияр е грях.

    Коментиран от #108

  • 104 Баце

    4 3 Отговор
    вОлгин, вОлгин или пък Мисисипи, Мисисипи много ще ти ходи/няма значение кой плаща/, всички знаем, че обичаш рУсия но как мразиш българите? Безплатно или за копейки/за жълти стотинки/.
  • 105 демоклатев

    7 1 Отговор
    Волгин умело преплита нормалното недоволство от кусурите днес с насочване към пропутинска "алтернатива". Пропуска конкретиката на тая алтернатива и съзнанието да блуждае в розово блянова мъгла с тенденция към изчервявяне , но не от срам
  • 106 Баце

    7 0 Отговор

    До коментар #98 от "инж. Ганчо Илков":

    Много точно.
    А целта, целта е една: кражба, кражби и мизерия. Всеки трябва да се отговори на простия въпрос за кого са ограбените пари, къде са парите. Моя отговор и за руската чума.
  • 107 Сър Пичук

    7 7 Отговор
    "Нека първо си припомним защо Трети март е националният ни празник. Защото тогава е възстановена българската държавност"

    Една лъжа, едно изопачаване на историческите факти и оттук нататък логореята завладява петоколонниците.
    На 3 Март нищо не е решено. Тогава се подписва някакъв договор, който никога не влиза в сила, така, че каквото и да е записано в него то то е без значение. Решението за България се взима на Берлинския Конгрес, а днешна България възстановява държавността си след обявяване на независимостта си почти 30г по-късно.
  • 108 патето Яки

    3 1 Отговор

    До коментар #103 от "българин":

    три часа си тука, иди нахрани кокошките умряха гладни
  • 109 каскет

    4 5 Отговор
    Правилно след 5 века БЪЛГАРИЯ е свободна въпреки,че доста евроатлантици са участвали в османската армия,и демократите са крадци и лъжци като се започне от сдс така са се уредили чрез Конституцията пенсиите им да са над тавана въпреки,че са крали и спали в НС
  • 110 Тоя

    9 2 Отговор
    путинофил до кого ще цапа сайта.
  • 111 българка

    8 2 Отговор
    Така нареченият Волгин е черно петно върху българската журналистика!
  • 112 Да се даде глас

    7 1 Отговор
    .... на "Другата гледна точка"!
    В Русия, Китай и Северна Корея!
  • 113 Диамантената ръка

    7 3 Отговор
    Волгин, не ни баламосвай с трети март, ами направо си кажи, че искаш 09.09. да ни е празника, а иначе държавната ти заплата си върви, кво да каже Карбовски, ще умре от глад...
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Дупничанин

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Пред дилема съм!":

    Е па яз е така за баце ти. Ма открих, че ората са измислили ръкавици за таа цел. Оно, верно, че и пистолети са измислили, де, и бесилки, ма айде да не ставам толко груб.
  • 116 умен и образован

    0 1 Отговор
    плъх волгин си е актив на московската кочина, както и да "напада" слугите на същата кочина отпреди 1989 г
    даже не е полезен и.диот...
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.