Last news in Fakti

6 Декември, 2013 11:59 2 370 1

Близки на загинали при катастрофи с остра реакция срещу Павел Шопов

  • павел шопов-
  • отворено писмо-
  • загинали при катастрофи

В отворено писмо от фондацията настояват депутатът да се извини публично

Близки на загинали при катастрофи с остра реакция срещу Павел Шопов - 1
Павел Шопов. Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В отворено писмо от Фондация „Безопасни улици от Валя“ реагираха остро на вчерашната случка в парламента, когато депутатът от "Атака" Павел Шопов обиди своя колежка от ГЕРБ. Нели Петрова е майка на 20-годишната Лора, която през 2011 г. беше прегазена от моторист във Варна, а Шопов заяви, че тя явно е влязла в парламента по тази линия.

Скандалът се разигра, докато народните представители обсъждаха бюджета за 2014 г. и дали е целесъобразно съществуването на Фонда за безопасност на движението към МВР. По-късно Павел Шопов заяви от трибуната, че се е извинил на Петрова в кулоарите и смята, че тя е приела извиненията му, след като обяснил, че не е имал това предвид.

 

Предлагаме ви целия текст на отвореното писмо:

Ние родителите, близките и приятелите на загинали деца в ПТП и гражданите подкрепящи нашата кауза за борба за правото на живот и безопасна мобилност по пътищата на България категорично осъждаме политизирането на проблема на пътната безопасност.

Осъждаме обидното и нечовешко отношение на голяма част от народните представители и политици, които са избрани от нас и да представляват нас българските граждани в Парламента на Република България, които със своето арогантно, високомерно и неадекватно поведение накърняват нашето човешко достойнство.

Срамуваме се от лица, като Павел Шопов и други самозабравили се индивиди, които са загубили своя човешки облик, чувство за мярка и цивилизовано поведение.

Дами и господа народни представители,

Спрете да ни омърсявате ежедневно с недостойните си прояви и с политизиране на важни аспекти от обществения живот!

Настояваме лицето Павел Шопов публично да поднесе своите извинения на всички почернени майки  и близки загубили най-ценното – своето дете или близък човек, както и на всички, които работят за безопасността по улиците в България!

- Г-н Шопов, какво сте направили Вие до сега, по отношение на пътната безопасност, че си позволявате да критикувате това, което се направи през последните години?

- Колко законопроекта сте внесли лично Вие, от позицията си на депутат, във връзка с тези проблеми?

- Къде бяхте Вие, когато всички ние протестирахме пред съдилищата на България, за да се спрат тези порочни практики за оневиняване на погазили законите убийци?

- Къде бяхте Вие, когато дискутирахме в Народното събрание тези проблеми?

- Къде бяхте Вие, когато излизахме по улиците за да даваме личен пример на хората?

- Къде бяхте, когато апелирахме към спазване на правилата всички участници в движението?

- Включихте ли се поне в една акция, посветена на безопасността по улиците?

- Можем още много такива въпроси да Ви зададем, но се съмняваме, че ще можете да отговорите, защото Вие дори не сте си направили труда да се запознаете с фактите.

- Г-н Шопов, вместо да се борите със зъби и нокти за премахването на нещо, което е добро за хората, по-добре помогнете този фонд да заработи още по-добре!

 Ще Ви напомним, че само заради примера, който дадохме с повдигнатите пешеходни пътеки, които бяха направени с пари, отпуснати от този фонд в различни градове, в последствие идеята беше възприета от Софийска община и само заради направените по този начин пешеходни пътеки в София, не само шофьори и пешеходци станаха по-дисциплинирани, но и тази година има вече два пъти по-малко инциденти на местата за пресичане!

 В България има хиляди семейства останали без свои близки и такива, които са осакатени – физически и психически -за цял живот в инцидент на пътя.

- Г-н Шопов, предвид положението, в което се намира България по отношение на пътната безопасност е престъпление, дискриминация и геноцид e да се отправят подобни мерзки изказвания от Парламентарната трибуна.

          Дами и господа Народни представители, ние, родителите, близките и приятелите на загинали в ПТП сме гласували за всички Вас. Част от нас са гласували дори и за г-н Шопов и точно затова не искаме и не приемаме подобно отношение!

От Вас политиците и народните представители се очаква да решавате проблемите, пред които е изправено българското общество, а не да ги задълбочавате.

Срамуваме се от Вас!!!

Очакваме лицето Павел Шопов публично да поднесе своето извинение към всички нас и да получи адекватно наказание за думите си!

 

Мария Димитрова- Председател на Фондация „Безопасни улици от Валя“, родителите, близките и приятелите на загинали в ПТП


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 светлана

    0 0 Отговор
    Добър вечер как мога да се свържа с фондация"безопасни улици от Валя"