Last news in Fakti

11 Август, 2021 17:32 12 758 61

Адв. Величков за ФАКТИ: Имаме съмнения, че отиването на трети избори се прави с цел да не се случи съдебната реформа

  • адв. велислав величков-
  • правосъдие за всеки-
  • инициатива ''правосъдие за всеки''-
  • съдебна реформа-
  • 46-то народно събрание-
  • отворено писмо

"Предстоят важни избори в съдебната система наесен. Ако Върховният касационен съд бъде овладян, окончателно ще зачеркнем върховенството на правото", каза адв. Велислав Величков

Адв. Величков за ФАКТИ: Имаме съмнения, че отиването на трети избори се прави с цел да не се случи съдебната реформа - 1
Адв. Велислав Величков; Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Погледът вече е насочен към третия мандат, който президентът ще възложи на избрана от него парламентарна група. Това е и шансът да се постигне политическо съгласие за излъчване на правителство, за да се гарантира провеждането на съдебна реформа в този парламент“.

Това написаха вчера в свое в отворено писмо до политическите сили в 46-тото Народно събрание инициатива „Правосъдие за всеки“.

„Всички партии и коалиции в 46-тото НС, които заявяват, че искат реформи и борба със статуквото, следва да поемат ясен и точен ангажимент в писмен вид за минимално необходимото. Това трябва да се свърши сега и документът да бъде представен пред парламента, президента и обществото още тази седмица!“, настояват „Правосъдие за всеки“.

За да говорим за позицията на гражданската инициативата и за опасностите пред съдебната реформа, ако кабинет - макар и с кратък живот, не се състави, от ФАКТИ се свързахме с адв. Велислав Величков, председател на „Правосъдие за всеки“.

„Разпространихме нашето отворено писмо около половин час преди изявлението на Слави Трифонов, че – неизвестно в какво качество, той оттегля проектокабинета на „Има такъв народ“. След това, разбира се, променихме началото, за да не е неактуално след неговото изявление. Към момента, в който съставихме писмото, вече беше ясно, че този мандат не може да се реализира – след изявленията на парламентарните групи на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ и „Демократична България“ и статуса на Крум Зарков от БСП, в който той беше заявил, че в лично качество няма да подкрепи правителство.

Оттук нататък – при ясната заявка на ГЕРБ, че няма да реализират мандата, а ще го върнат, единствената възможност остава третия мандат. При явната нагласа на партиите на протеста, които заявяват себе си за реформаторски, които заявяват, че има безусловно важни приоритети, които трябва да се реализират в този парламент, за да не повтори съдбата на предишния, явно възможността остава те да седнат на една маса, да напишат един документ с тези приоритети, които трябва да се случат в ограничен срок от време. Тези партии очевидно няма да разполагат с мнозинство в Народното събрание, ще следва да се формира правителство на малцинството и то ще трябва да търси широко съгласие по няколко точки от дневния ред на този парламент.

Тези точки трябва да са именно онези, които подкрепят и „Има такъв народ“ – поне декларативно, и БСП, за да може да се стигне до общо съгласие. Тези 4 парламентарни групи – ИТН, БСП, ДБ и ИБГНИ, дават доста високо парламентарно мнозинство. Тъй като всички са декларирали нуждата от дълбока съдебна реформа, следва те да реализират този свой ангажимент, което не успяха да направят в краткосъществувалия 45-ти Парламент, за да не се окаже, че всъщност разпускането на пореден парламент и отиването на трети поредни за годината парламентарни избори се прави с цел да не се случи съдебната реформа“, обясни адв. Величков.

„В „Правосъдие за всеки“ вече имаме много сериозно съмнение, че една от причините да не се стига до съгласие да се излъчи правителство и да не се започне реално съдебна реформа в два поредни парламента, е именно за да се запази Висшия съдебен съвет, за да се запази Иван Гешев като главен прокурор, за да може този състав на ВСС да избере новия председател на Върховния касационен съд наесен по същия модел, по който избра Иван Гешев за главен прокурор, да не се закрият специализираните съдилища и прокуратури или да се направи по такъв начин, че закриването им да се отложи с две-три години напред с обяснението, че трябва да се приключат започнатите дела, да не се избере нов състав на Инспектората към ВСС, който е с изтекъл мандат от година и четири месеца, но продължава да действа, и евентуално при липса на парламент, да се забави и подмяната на квотите във ВСС. Наесен Народното събрание трябва да подмени двама души от парламентарната квота във ВСС. Промяна трябва да се направи и от президентската квота“, каза още той.

„Всички тези предложения на партията мандатоносител, които бяха валидни до днес, може да не се случат до едно при липсата на правителство и на парламент. Предлагането на такова правителство, което очевидно не можеше да бъде прието от партиите, които заявиха готовност да подкрепят мандат на ИТН, започва да ни вкарва в сериозни съмнения, че се прави, не за да се стигне до съгласие, а за да се стигне до нови избори и да няма съдебна реформа. Най-сигурният начин да не направиш нещо е да заявиш, че имаш желание, но не ти дават възможност. Струва ми се, че точно това се разиграва в последните седмици. Затова сега тези парламентарни групи и партии, които заявяват кой бил, кой не бил на протеста, кой щял да обиди протеста, да го предаде, нека седнат и да се разберат за това, което протестът и свободните български граждани категорично им поръчаха за това Народно събрание: съдебна реформа на ВСС и прокуратурата, ограничаване безконтролната власт на главния прокурор заедно със смяната на този главен прокурор и нови критерии за нов избор от нов състав на ВСС.

Ако не направят това, следващите избори ще бъдат през октомври или ноември, а тази съдебна власт ще продължава да бездейства, да действа избирателно и ще избере председател на Върховния касационен съд по същия начин, по който и досега избираше ръководителите в съдебната система – тоест по порочен начин, демонстриращ явни зависимости от олигархията“, категоричен беше адв. Велислав Величков от „Правосъдие за всеки“.

Той посочи още, че изброените от него спешни реформи са онези реформи, които може да приеме едно Обикновено народно събрание. „Не засягам това, което се предлага от отделни партии и най-вече от „Има такъв народ“ – да се мести прокуратурата от съдебната власт в изпълнителната власт, да се премахва парламентарната квота от ВСС, защото тези реформи най-малкото не са от компетенцията на Обикновено, а на Велико народно събрание. Предлагането им в тази предизборна кампания на „Има такъв народ“ показва, че те или не познават Конституцията и решенията на Конституционния съд, или умишлено предлагат неща, които не могат да се случат в обикновен парламент. Тогава защо ги предлагат, след като не могат да ги реализират?", попита той.

„Ние говорим за това, което може да бъде направено. Нещата, които по-горе изброих, могат да се направят от Обикновено народно събрание. Нашето мнение е, че включително и парламентарната квота във ВСС може да се намали от 11 на 5 души. Не да се премахне, защото това би разместило баланса и взаимния контрол на властите и ще влезе в противоречие с решение на Конституционния съд, а да се намали. Така политическото влияние в съдебната власт ще се ограничи. Намаляването на бройката на парламентарната квота не е разместване на баланса на властите и е от компетенциите на Обикновено народно събрание. Така важните избори, които предстоят в съдебната власт, ще може да се направят от преструктуриран Висш съдебен съвет, в който мнозинство ще имат съдиите, избирани от съдии, а не политиците и прокурорите, избирани от главния прокурор“, обясни адв. Величков.

Той посочи и причините да се търси начин съдебната реформа да бъде отложена в бъдещето: „Предстоят важни избори в съдебната система, начело с най-важния – няма по-важен избор от председателя на Върховния касационен съд, защото това е съдът по правото. Това е съдът, който, прилагайки принципите на правото, духа и смисъла на закона, може да промени и да отмени порочни съдебни актове надолу по системата и в гражданското, и в търговското, и в наказателното съдопроизводство. Ако този съд бъде овладян по същата схема, по която това се направи с много окръжни съдилища в страната и с Върховния административен съд, ако този избор бъде проведен по схемата, по която се проведе и изборът на Иван Гешев, ние окончателно ще зачеркнем върховенството на правото. Нашата съдебна система ще бъде окончателно овладяна и опитомена от извънпарламентарната олигархия. Повтарям го – не от парламента, което пак е недопустимо в парламентарна република, а от извънпарламентарната олигархия, която дърпа конците в тази държава поне от 20 години“.

„За мен – това е лично мнение, отлагането на съдебната реформа за следващ парламент, в който отново ще има неясни мнозинства, подобно разпределение на партиите и възможност и той да не излъчи правителство – тоест ще караме година-година и половина без парламент и без правителство, което е абсурдно в парламентарна република, премества нещата най-рано в края на годината, да не кажа в началото на следващата, когато всички тези избори в съдебната система, за които говоря, вече ще са били направени. Всички порочни структури, включително специализираните съдилища, ще продължават да работят. Тогава възниква въпросът „оти ручахме жабетата“ дотук вече 7-8 месеца. Този парламент трябва да си даде време и президентът трябва да му помогне да получи време, в което да свърши поне тези няколко важни неща“, категоричен беше адв. Великов.

„За съжаление за конституционни промени няма да има време, ако правителството е с ограничен мандат, защото те изискват от два до пет месеца отлагане до ново гласуване, ако на първо гласуване предложението не събере 180, но събере 160 гласа. Ако се окаже, че за конституционни промени няма време, тъй като не може да се излъчи правителство с третия мандат, то поне да се даде време за промените в Закона за съдебната власт и в Наказателно-процесуалния кодекс. Те могат да се случат за месец-месец и половина, за да може съдебната реформа да започне, а следващият парламент да бъде ангажиран – да не кажа задължен, да я продължи. Тогава това ще продължат ли започнатата съдебна реформа ще бъде част от кампанията, вместо да се питаме за трети път в една и съща година ще правят ли съдебна реформа“, завърши адв. Велислав Величков от инициатива „Правосъдие за всеки“.


Бел.ред.
2.5 млн. българи поискаха през 2016 г. мажоритарни избори в два тура за НС, но политиците отказват да го изпълнят.
Легитимни ли са за Вас избраните след това парламенти? Линк към резултатите от анкетата


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаргамел

    73 19 Отговор
    Aма те измекярите от ИТН им лъснаха голите дпс-рски задници още преди месец, има ли учудени?

    Коментиран от #4, #10, #28

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    55 14 Отговор
    това е целта на олигархиятя мафията мутрите никога герб никога ГЕШЕВ никога БМБ
  • 3 Айде сега Конспирации

    6 22 Отговор
    А Народни пари вложени на 6 месечен влог в банките??? Не може ли да е това целта..диви капиталисти такива.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гаргамел

    31 3 Отговор

    До коментар #3 от "Айде сега Конспирации":

    я провери и ни кажи какви са лихвите по влоговете, че ще ме умориш от смях

    Коментиран от #7

  • 6 Мая Ма

    29 2 Отговор
    “Обещайте им, а после не изпълнявайте”. Явно думата вече в бг политиката не струва нищо!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дааа

    18 30 Отговор
    Та нали Иванив го каза, че неиска да се променя статута на главния прокурор, а само да го сменят, но това няма как да стане. Нарчно бламираха правителството на ИТН и очакват това и от ИТН за 3я мандат. Всичко е една измислица, че Галева и Иванчо са протестери, просто искат всичко да продължи както до сега, само дето неим се получи и да са на софрата..

    Коментиран от #37

  • 9 Безспорно

    41 12 Отговор
    Слави и партията му ИТН са пиели ангажимент пред сараите и олигархията да саботират съдебната реформа и ревизия на Гешев. Чалгаря и кръжока му са на зловещото зло на подмяна в новата история на България
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Питай

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Доказателства имаш ли?":

    кака Мая, тя ги знае тия работи!
  • 12 Наблюдател

    18 2 Отговор
    С много голяма вероятност е точно така
  • 13 Гаргамел

    41 8 Отговор

    До коментар #4 от "Доказателства имаш ли?":

    1. Защо нападнаха Асен Василев и другия министър, които очевидно си вършат работата?
    2. Защо предлагат оня преписвач за всякакви постове?
    3. Кой им предложи тоя преуспял шноирхел за МП?
    4. Защо славуца се крие от 04.04?
    5. Защо при условие, че имаш някакви мижави 65 депутата не търсиш консенсус

    Няма смисъл да продължавам да обяснявам на маломерно слаботокови като избирателите на ИТН
    ПС и за да има за какво да ме оплюеш, да довърша, от ГЕРБ съм ;)

    Коментиран от #18, #21, #24, #25

  • 14 Изумен

    26 6 Отговор
    Каква съдебна реформа ще прави Трифонов? Той е добре при сегашното положение и чадър над мутрите му, наркотрафика рекета и трафика на жени

    Коментиран от #29, #32, #33

  • 15 Аре

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "Доказателства имаш ли?":

    това да не е като доктората на премиера ви?!На лъжата краката са къси, Тодореей!!!
  • 16 Иван Костов

    3 0 Отговор
    Цецка Бачкова е моят представител на Земята.
  • 17 Гаргамел

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "На милиарди какво става ве":

    Понеже пишеш от няколко ника не сварвам да ти отговарям :))
    Провери ли колко процента е лихвата или не ти стига умствения багаж за това?

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хахаха

    19 11 Отговор
    Стига съдебна и други безсмислени реформи ! Хората искат да решите проблема с ниските доходи. Не отклонявайте вниманието !

    Коментиран от #22

  • 20 Мето

    15 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гаргамел":

    Аз проверих . На по малките влогове дори е отрицателна. Ако вложиш например 1000 лв на едногодишен срочен влог с банковите такси в края на договора ще изтеглиш 995 лв. Тоест на по малките влогове дори са отрицателни.
  • 21 Дааа

    6 10 Отговор

    До коментар #13 от "Гаргамел":

    То и енергиния си върши работа, тока удари тавана. И здравния си върли работата, до преди 2 седмици нямаше и дума за заразени и нова вълна. Но явно е захлебил от сзо и се завъртя на 360° явно всичко е точно. Какво да кажев за примиера, с децата си в БЕХ и Булгаргаз на работа. Колко министри и предложиха и опитни и неопитни, познати и непознати и все неим хресваха, защото това не бе проблема, а софрата ми гербер

    Коментиран от #31

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 LOSHIA

    8 18 Отговор
    ДБ и ИЗПРАВИ СЕ ПОЛОЖИХА НЕИСТОВИ УСИЛИЯ СЪДЕБНАТА РЕФОРМА ДА НЕ СЕ СЛУЧИ ЗА ДА НЕ БЪДЕ ОТСТРАНЕН ГЕШЕВ И ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ТОВА!КОЙ Е ЗАИНТЕРЕСОВАН ОТ ТОВА И КАКВО Е НАПРАВИЛ????????????А РИСТЬО ИВАНОВ ЗА ВТОРИ ПЪТ СТОПИРА СЪДЕБНАТА РЕФОЕМА!!!!!!!!

    Коментиран от #47

  • 24 Дааа, ама Не

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Гаргамел":

    Нима не гледа интервюто с прецаканите от министъра и ред дела между тях, спрени след извъбсъдебни спор. изплатени са солидни суми на потърпешите, значи е престъпник
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Емил

    12 5 Отговор
    А бе, как не разбрахте, че адвокатите са сбъркани хора! Цял свят само вицове разправя за тях - тук политици стават! Човек, дето си вади хляба от извъртане на закона и търсене под вола теле, как може да стане държавник!
  • 27 Милев

    17 5 Отговор
    В крайна сметка се оказаха верни подозренията, че ИТН е проект на ДПС и работят за връщането на ГЕРБ и Обръчите им от фирми.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 УжАсен

    16 2 Отговор

    До коментар #14 от "Изумен":

    Олелее бoжеее, никога не съм допускал че Българския народ може да стигне дотам да гласува за подобно същество..Изгледах видеото и се ужасих!!!!
  • 30 българка

    1 4 Отговор
    Този май сериозно го пере сачмата.
  • 31 Ако си ходил на училище

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "Дааа":

    Трябва да знаеш че завъртането на 360 градуса означава че оставаш в същото положение. Ако си ходил на училище трябваше да кажеш че завъртането е на 180 градуса
  • 32 Потресен

    15 3 Отговор

    До коментар #14 от "Изумен":

    Българския народ доказа че като етнос не заслужава да тъпче земята и са съществува на този свят. След като гласува за подобен дегенерат , персоналното забавление на мутрите от групировките в миналото , а в момента свързан с наркопласьори и рекетьори. Тези са съдружници и с Йордан Тонов- Данчо Пръча , осъждан за наркоразпространение, рекет и трафик на жени с цел прocтитуция..Просто народа ни няма място на тази планета. Напишете също в гугъл- Миро пашата , Данчо пръча Слави Трифонов

    Коментиран от #39

  • 33 LOSHIA

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "Изумен":

    Не го слагай в тази графа отпадък,той няма нищо общо стова
  • 34 КОЛЕВ

    3 3 Отговор
    ДОГАН И БОЙКО БЯХА ПОДГОТВИЛИ КАПАН ЗА ИТН. В ЕДИНИЯ ВАРИАНТ ДПС НЕ Е В ЗАЛАТА И ГЕРБ ГЛАСУВА ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА П. НИКОЛОВ. > В ДРУГИЯ ВАРИАНТ ГЕРБ НЕ Е В ЗАЛАТА И ДПС ГЛАСУВА "ЗА"
  • 35 мафия

    4 11 Отговор
    Дългата ръка на олигархията прозира в решенията на ДБ И Ние идваме. Искат цялата власт! Искат те да назначават и дърпат конците на министрите!
  • 36 Адв. Величков, четеш като "дявола

    5 5 Отговор
    Евангелието"какво се случва в Момента!!! Каква съдебна Реформа ще се направи, като не може да има сигурна подкрепа на Правителството, което би управлявало от 120+депотати!!Такова Сигурно мнозинство няма в момента и няма такива глупаци, които да направят правителство при тази ситоация!! Предполага се че се правиш на Луд!!
  • 37 Пешо от блока

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "Дааа":

    Това само ти си го чул, защото Иванов никога не го е казвал.Славчо доказа,че не знае какво да прави и бламира сам правителството си.
  • 38 Адв Величков?? Тъп ли си или се

    3 8 Отговор
    Правиш на такъв??
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ЧОЧО

    4 6 Отговор
    Целта е постигната,избори 2в 1и Радев печели втори мандат.Някои мислят,че Радев мисли за народа,няма такъв политик в България.Всичко е лични интереси.
  • 41 Мисленето не е за всеки

    10 2 Отговор
    Ама вие чак сега ли стоплихте, че всичко бе за да се спаси Гешев! ДуПяСе направи всичко за да го запази! Каква съдебна реформа и какво правосъдие докато чадъра на мафията е на този пост?!? Кой да изправи мутрите пред съда, той ли?
  • 42 Иван

    6 2 Отговор
    Тази вечер кръчмари , собственици на чалготеки и персоналите им, излезли на протест! Ако се приемело да работят на 30% от капацитета им, за останалите 70% да им се давали средства за всяко празно място. Тоест без никакъв разход за консумативи и питиета да им се плаща! Апелирам към здравния министър и служебното правителство! Не налагайте ограничения! Като дойде пика, като се напълнят КОВИД отделенията , като започнат да дават за лекарства и прегледи , тогава тези посещаващи кръчми,кафенета и чалготеки сами ще преустановят посещенията си. Тогава кръчмари и чалготеки нямат право на никакво подпомагане защото няма ограничения и не са затваряни. А клиентите им само ще спрат да ходят като почнат да се заразяват и след това възрастните си родители , баби и дядовци. И като започнат да ги настаняват в КОВИД отделения и интубирани ще осъзнаят каква е действителността!
  • 43 След трети избори:

    6 2 Отговор
    Министър председател - Тошко Африкански Министър на вътрешните работи - Кондьо Министър на външните работи - Азис Министър на образованието и културата - Софи Маринова Министър на финасите - Милко Калайджиев Министър на здравеопазването - Сашо Роман Министър на екологията - Орхан Мурад Министър на енергетиката - Фикрет Стораро Министър на войната - Луна
  • 44 Давид

    4 5 Отговор
    Целта е президентска република и всички политици и адвокати като този да се разкарат от държавната хранилка. Омръзна ни от всички вас отрепки и бандити.
  • 45 Явор

    1 1 Отговор
    Айде, айде, хипотези. Този адвокат може да е прав, но ми се струва, че изказва хипотези, без дори да знае, че това прави. Не че не вярвам, че някой не иска да запази Гешев, на всичко са способни, в парламента няма почтени хора, но хипотезите са излишни. Ние живеем във време на клюки и хипотези. Реалността е, че Слави ще вкара държавата в трети парламентарни избори, защото не знае какво прави. Той върши безумия. Реалността се приема, а не се изказват хипотези, които може да са малко нелогични. Мутренското и нелепо управление на Борисов беше реалност, която съм приел, глупостите на Трифонов и тия около него също съм приел. Който живее в измислен свят, трябва да се събуди. Хапчета, които те пренасят на красиви поляни няма, но и да имаше, аз нямаше да пия, защото със сигурност щяха да са вредни за организма. Реалността е лоша и безумна и разумният човек я приема.

    Коментиран от #48

  • 46 Тони

    6 1 Отговор
    А АЗ СИ МИСЛЯ,ЧЕ ТИ СИ ЕДИН ЧАЛГАР И ДОЛЕН ИЗМЕКЯР!!!
  • 47 Гюлбахча

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "LOSHIA":

    Стой на сянка.
  • 48 Гюлбахча

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "Явор":

    Точно. Най вероятно, всичко е резултат от естествената глупост на конкретните хора.
  • 49 Антитрол

    2 5 Отговор
    "Ако Върховният касационен съд бъде овладян"

    Хайде стига със заплахите и плюенето по ИТН - ние парламентарна република ли сме или не.

    Самото съществуване на касационния съд зависи от парламента - важното е парламента да не бъде овладян а с касационния съд ще се справим. Партиите на протеста нямат мнозинство и е по-добре да се ходи на нови избори докато получат такова

    Пък в това време служебното правителство си върши работата - изчегъртването продължава и герб ще продължават да се сриват.

    Коментиран от #53

  • 50 гост

    3 3 Отговор
    Що не питат Христо Иванов и Прокопиев? Може с ГЕРБ да направят "кабинет", няма да им е сефте.
  • 51 ге6б7ти

    7 1 Отговор
    Трифонов, к0рво мрсна !!!
  • 52 Зрънчо

    1 4 Отговор
    ИТН са предателите.Излъгаха гербаджиите,лъжците от протеста,дб,ибнебн и дпс,че са с тях а се оказаха предатели ниедни лъжливи.Статуквото потриваше ръце,че ще се договорят с ИТН за кокала,но получиха шамар.Никой до сега не си беше позволявал да шамаросва статуквото от честни и предани политици
  • 53 Запознат

    5 0 Отговор

    До коментар #49 от "Антитрол":

    Па- голяма глупост от това, че Съдът, в частност ВКС съществува благодарение на Парламента и той може "да се справи" с него през живота си не бях чел!,Вие знаете ли какво означава правова държава, разделение на властите и върховенство на Правото?!
  • 54 Херодот

    3 2 Отговор
    А аз имам съмнения,че МУНЬО умишлено саботира съставянето на редовно правителство за да не бъдат разкрити далаверите и кражбите на хунтата която управлява в момента
  • 55 гОГО

    6 0 Отговор
    Абсолютно вярна констатация. Видя се още от изборите на 04.04. ИТН под неясни предлози отсрочиха съставянето на правителство, въпреки, че тога всички партии ги подкрепяха. Защо ли? На 11.07. Слави още в ноща на изборите заложи мината пред съставянето на правителство обявявайки, че ще съставя правителство на малцинството, а другите ако искат да го подкрепят. Защо ли? Ясно е, че дори и да искаш да правиш правителство на малцинството и търсиш подкрепа, най малкото е да обсъдиш политики, състав на правителството, защото то ще трябва да следва тези политики. ИТН и Слави още в началото отхвърлиха тази възможност, обявявайки, че няма да подписват споразумения с никого и искат да правят каквото си искат (или каквото им диктуват господарите зад тях). Защо ли? ДПС обявиха, че няма да подкрепят никакво редовно правителство съставено от служебния кабинет. ИТН ги подкрепиха. Защо ли? Въпреки, че това правителство има подкрепа от 65% на хората. Цялото поведение на ИТН, Слави, Тошко и сие беше арогантно, садоволно и нагло. Защо ли? Като имаш само 65 депутата. И накрая. Как така наричаш хора предатели, тези, които бяха на протестите в продължение на по вече от 300 дни и бяха бити и малтретирани от правителството на Борисов и ДПС. Някой да е виждал Тошко Йорданов, Филип Станев и сие сценаристи на площада? Аз не съм. Изклоючение правеше само Станислав Балабанов, но беше там като журналист, а не като протестиращ. И Слави го нямаше там. По не веднъж. Защо ли? Ето защо съвсвсе
  • 56 Смешни Са

    8 0 Отговор
    Целта е или да се избегне реформа в съдебната система или да не се приеме годишният бюджет, отговора знаят само Слави и Доган
  • 57 Възмутена

    0 3 Отговор
    Не помните ли,че лозан панов беше правилно избран,но после го хванахте с нещо и стана ваш.този път няма да има грешка фашисти мръсни.на гърлата ви е приседнал всс,всичко ще направете не за да е независима прокуратурата и съда,а да бъдат ваши.мръсници долни лакоми.
  • 58 Местния

    0 1 Отговор
    СТАРИТЕ МУЦУНИ СЪЗДАВАТ ДОСТА СПЪНКИ. ГЛЕДАТ ДА ПРЕЦАКАТ НЕЩАТА. НИТО И ИЗНАСЯ РЕФЕРЕНДУМИ НИТО МОЖУРИТАРНИ ИЗБОРИ НИТО РЕФОРМА В СЪД.СИСТЕМА КОЯТО Е С МУТРИТЕ. ХОТЕЛИ ПО МОРЕТО ВИЛИ ЗА ГИСТИ АПАРТАМЕНТИ КОЛИ И Т.Н. ОТ КЪДЕ ИМАТ ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ!?
  • 59 Анонимен

    0 1 Отговор
    Итн са заедносдпс и герб. Борисов Президент, а Гешев остава. За народа са важни много други неща, но няма как да станат. Оак те бкп разни с връзки в общуни се готвят да купъват на безценица земи, а там гъмжи от пчелички. Примирявате се. Няма реформи, няма оромяна и днес хаоса е видимо
  • 60 Че каква

    0 0 Отговор
    Че каква съдебна реформа ще ми прави Ристьо Иванов след като няма и ден трудов стаж като юрист?
  • 61 българин

    1 0 Отговор
    Човек носи наказателна отговорност ако даде автомобил макар и втора употреба на неправоспособен. Ако депутатите бяха оставили държавата чето управление не е по -поросто от това на самолет , в ръцете на неправоспособни кючекчии и смешници чалгаджии ,които даже един виц не могат да разкажат като хората , всички щяхме да понесем катастрофалните последствия от това.