Last news in Fakti

8 Януари, 2024 13:00 4 598 131

Калин Янакиев: Волгин, жена му и другите

  • цензура-
  • бнр-
  • волгин

Перфидна, подла форма на цензура от месеци е наложена в ефира на БНР именно чрез Волгин и компанията му

Калин Янакиев: Волгин, жена му и другите - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като в края на миналата календарна година ръководството на Българското национално радио (БНР) не допусна в предаването на Петър Волгин да се излъчи предварително записаното от него интервю с посланичката на Русия у нас (разбира се, посветено на закани във връзка с демонтирането на паметника на съветската армия), „изтъкнати общественици“ и „анализатори“ гръмогласно заповтаряха, че в България и в частност в БНР вече се налагала цензура, че се посягало на журналистическата независимост. Естествено, за пострадал – първи и най-вече – от „скандалния прецедент“ се обяви и самият Волгин.

Намирам въпросната шумотевица около (и от) него за наглост, нямаща равна на себе си. Защото онова, което от много месеци се върши в ефира на програма „Хоризонт“ на БНР и преди всичко в предаванията, в които е ангажиран въпросният Волгин, е по същество не нещо друго, а именно… цензура.

Много по-перфидна и подла от обичайната. Защото една цензура може да се извършва далеч не само пряко – посредством спиране, недопускане, сваляне от ефир на определени предавания, но и чрез… монополно налагане на една определена „гледна точка“ по най-горещите актуални проблеми на глобалната геополитика, обществени трендове и т.н.

Чрез тотална доминация, казвам, на определен идеологически поглед към вътрешнополитическите конфликти, историята и стопанските проблеми на страната. Или другояче: чрез перманентно не-даване на думата на противоположните гледни точки по всички тези теми. Накратко – чрез окупиране (при това на националния ефир) от една – в случая проруската, пропутинската визия за всичко най-важно и актуално в международен и вътрешен план.

И ще кажа направо, че именно тази перфидна, подла форма на цензура от месеци е наложена в ефира на БНР именно чрез Волгин и компанията му. И ето, понеже тя естествено започна да се самозабравя, стигна се до това прецедентно, еднократно (без по-нататъшни последици обаче) санкциониране.

Всъщност нека най-сетне си дадем сметка как стоят нещата в ефира на програма „Хоризонт“ на БНР. Водещи на основното обществено-политическо предаване там – „12+3“ (тричасово), излъчващо се всяка седмица от понеделник до четвъртък включително, са Петър Волгин, Даниела Големинова и Снежана Иванова. Изключително старателно непризнавано обстоятелство тук е, че всъщност в две трети от ефирното време на това (повтарям, основно обществено-политическо предаване) цари… семейственост.

Защото водещата Даниела Големинова е не някаква „друга журналистка“, а… жената на Петър Волгин (специално уговарям, че не знам и не ме интересува имат ли те официално сключен брак, или не, но е публично известно, че от 2015 г. те са заедно и имат деца)[1]. Спомням си, че когато преди около половин година дадох кратко интервю на третата от водещите на „12+3“ и в него отбелязах този факт, последната буквално изпадна в транс, започна да вика през мен, за да не би случайно пазената в тайна „семейственост“ да бъде чута от слушателите. Впрочем почти по същия начин реагира и самата Даниела Големинова в случаите, когато непредпазлив слушател на „отворените телефонни линии“ (и всъщност доброжелателно) направи грешката да я нарече „съпруга на г-н Волгин“.

Та така: две трети от ефирното време на предаването „12+3“ е окупирано всъщност от „семейство“ Волгини, прокарващи в него своята единодушна проруска (анти-ЕС, анти-НАТО, анти-Украйна) позиция. В добавка към това в петъчното – политематично, но несвободно и от политика предаване „Хоризонт за вас“ същата г-жа Големинова се редува като водеща със своя колежка.

В съботните пък дни, както е известно, се излъчва най-ключовото, собствено на Петър Волгин предаване „Политически некоректно“. С две думи: в шест от седемте дни на всяка седмица в ефир са било Петър Волгин, било жена му, като единствено в неделя (очевидно за да се „замаже“ фактическото монополизиране на ефира) и пак под заглавие „Политически некоректно“ вместо „семейство Волгини“ слушаме журналистката Силвия Великова. „Семейството“ го няма един-единствен ден от седмицата.

Много по-важно обаче е какво звучи – с какво и за какво се „разговаря“ в предаванията на Петър Волгин и жена му през всички останали дни. Защото именно от погледа върху това става абсолютно очевидно определеното по-горе като монопол на руската (про-путинска) визия по всички обсъждани международни и вътрешни теми и следователно като перфидна цензурираност на всички алтернативни визии по тях.

Всеки, който е слушал водените от Волгин и Големинова издания на „12+3“ и особено съботните издания на „Политически некоректно“, не може да не го е установявал. Доколкото обаче не всички са го правили редовно и са го пазили в паметта си, ще приведа тук темите и участниците в предаванията (само) от последните месеци на 2023 г.

Първо в съботните „Политически некоректно“ на Петър Волгин:

– На 09.12. темата е била „Трябва ли България да изпраща още оръжия за Украйна“ като гост-събеседник на Волгин по нея е бил… шефът на агенция ПИК Недялко Недялков. Нали се сещате какъв отговор е дал на този въпрос „гостът“?

– Предишната събота, на 02.12., Петър Волгин е разговарял с… Ваня Григорова (както е казано в анонса – „на която не достигна малко, за да стане кмет на София“). Тук дори няма нужда да коментираме в каква посока е протекъл „разговорът“ и с какви визии за София, България и света сме били облъчени.

– Предишната събота – 25.11., е гостувала (както е представена) „журналистката“ Велислава Дърева. Предполагам си давате сметка, че по-страстна путинистка – спомнете си реакциите ѝ по повод демонтирането на МОЧА – едва ли би могла да се намери. И значи – духът и на този „разговор“ също би трябвало да ни е ясен.

– Още по-предишната събота: за някакво привидно разнообразие на 18.11. гост е бил (видите ли) „анализаторът“ Кристиан Шкварек. Бил е значи експлоатиран руският топос (той е руски, макар усвоен и от родните ни „консерватори“) за „либералната развала“ на Европа и „християнските ѝ ценности“, от която няма път назад.

– На 11.11. е гостувал Валентин Вацев, с когото наред с „вътрешнополитически сюжети“ са обсъждани „най-актуалните геополитически тенденции“. За незапознатите с фигурата на този (впрочем доста често гостуващ на Волгин и в „12+3“) геополитически „експерт“ ще кажа, че в недалечното минало той бе съветник и близък политически сътрудник на министър-председателя… Жан Виденов. После залезе заедно с този последния, за да бъде изваден отново от нафталина именно от Волгин и – това особено ме забавлява – характерен с това, че особено старателно (и нелепо) се мъчи да имитира по „тъмно“ и претенциозно говорене д-р Николай Михайлов. Не му се получава – личи само напънът да прилича на него, но в русофилията двамата са в определено единодушие.

По-нататък и по-назад във времето – през септември 2023 г. събеседници на Волгин в „Политически некоректно“ са: Андрей Райчев (на 23.09.), Мартин Карбовски – онзи с подкаста, който на дървен руски ни поднесе интервю с г-жа Митрофанова, а по-късно и със самата Мария Захарова (разговорът с Волгин е на 09.09.). И накрай седмица преди него – на 02.09. – своите виждания за жалките „либерали“, пропадащия Запад и „несравнимия“ Владимир Путин е разгръщал пред П. Волгин Явор Дачков[2].

Виждате ли, уважаеми читатели, дори бегло присъствие на някаква друга „гледна точка“ по обсъжданото в съботните предавания на „Политически некоректно“ освен – обобщено казано – путинистката? Аз не виждам. Лошото е, че и медийните регулатори май не го виждат.

Нека добавя сега, че във въпросното Волгиново предаване като постоянни гост-коментатори са „кооптирани“ следните „специалисти“: Калина Андролова (изгряла преди време като „нова лява“ анализаторка в сп. A-specto), а в „Политически некоректно“, отговаряща за (анти-)ЕС коментарите и по съвместителство за тези, „разнищващи“ действията на ПП, ДБ и други нашенски „либерали“; Александър Сивилов – отговарящ за историческите „екскурси“ – винаги антизападни и проруски, и някой си Владислав Апостолов, водещ рубриката „Културни войни“ (за пример на 09.12.2023 г. говорил ни за това „Какво очаква глобалният либерален човек през 2024 г. – досещате се нали: чака го все по-дълбоко „разчовечаване“).

Нека сега накратко да хвърлим поглед с кои са разговаряли (само през последните две седмици) Петър Волгин и Даниела Големинова в предаванията на „12+3“, в които те, както казах, се редуват като водещи.

И тъй: на 18.12. – Костадин Костадинов (разговаря П. Волгин), пак на 18.12. – Виза Недялкова, за сведение, жената на Андрей Райчев (разговаря П. Волгин), на 20.12. – Иво Христов, евродепутат от левицата и бивш сътрудник на президента Румен Радев (разговаря Даниела Големинова), на 28.12. – Боян Чуков, майор от бившето Първо Главно управление на ДС, понастоящем „експерт“ по Близкия изток, осветляващ конфликтите там от подчертано руска позиция (разговаря П. Волгин), пак на 28.12. – Воин Божинов, „спец“ по конспиративни теории и други дивотии (разговаря П. Волгин), 02.01. т.г. – проф. Иво Христов, изтъкнат русофил и „консерватор“ (разговаря П. Волгин), 04.01. – Валентин Вацев (отново – разговаря П. Волгин).

На онези, които тук ще направят опит да ми възразят, че макар, както не може да се отрече, практически всички събеседници на Волгин и жена му да са с изявен проруски, антиевропейски, консервативно-антилиберален профил, това все още не говори нищо за начина, по който с тях разговаря „семейството“ – нали то би могло и да ги „притиска“, да ги поставя натясно във въпросните разговори – ще кажа, че всеки, който поне три-четири пъти е слушал „беседите“ им, е бил свидетел на онова, което мой приятел иронично, макар и малко скандално, определи като „взаимно облизване“ между интервюиращия и интервюираните, т.е. като размяна на ентусиазирани съгласия по „безспорно неотрицаемите“ русофилски топоси от всички сфери на живота.

След успеха на евро-изолациониста Герт Вилдерс в студиото се радваха и предричаха окончателното ни „стопиране“ за Шенген от страна на Нидерландия. Няколко дни преди Нова година – не си спомням вече с кого, предричаха, че до края на 2024 г. САЩ задължително ще се разпаднат като държава и т.н.

А може би, ще възрази някой друг – предаванията на Волгини са всъщност представяне на (естественото в една демократична медийна среда) право и на „другата гледна точка“ по най-актуалните теми от нашето време. Самата конотация на израза „другата гледна точка“ обаче предполага, че тя е „друга“ по отношение на доминиращата, на общоприетата в обществото и медиите, т.е. че на нея ѝ се дава ефирно време, та в ефира да има изискуемият плурализъм на мненията.

Аз обаче вече показах, че ефирното време на „семейство Волгини“ се разпростира в цели 6 от 7-те дни от седмицата, което означава, че направо отсъства времето за онази гледна точка, на която тази Волгиновата би следвало да е „друга“.

Истината следователно, която най-сетне трябва да се изрече, е, че ефирът на програма „Хоризонт“ на Националното ни радио е практически окупиран в обществено-политическите си предавания от путинизъм и антиевропеизъм, че той е в плен на перфидната цензура на недопуснатостта, на тоталната изтласканост на алтернативната на путинизма визия за ставащото в днешния свят.

И значи най-истинското име на Волгиновия монопол в БНР е хибридно облъчване на населението ни с топосите, произведени от един режим, открито обявил ни за „неприятелска страна“ и хибридничещ във всички страни извън себе си, но май никъде другаде нерадващ се на такава липса на противодействие както от медийните регулатори, така и от службите ни за сигурност.

Чак е чудо, че хибридното облъчване от семейство Волгини не успя да тури „черешката на тортата“, като даде възможност за официално изявление на самата посланичка на Путинова Русия у нас – да ѝ даде да увенчае целогодишната „артилерийска подготовка“, извършена по националния ни ефир от Валентин-Вацевци, Костадин-Костадиновци, Явор-Дачковци, Боян-Чуковци, Велислави-Дъреви, Недялко-Недялковци и т.н. и т.н. Само че и след това „чудо“ семействената окупация на националния радиоефир продължава. И ето в това е проблемът.

(Текстът е публикуван в Портал Култура)


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 113 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!?

    80 12 Отговор
    Другото мнение - другото име на Цензурата !!!?

    Коментиран от #87

  • 2 Русофил

    65 134 Отговор
    Крайно време е БНР да махне руските слуги от семейство Волгин.

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Гешевче

    158 56 Отговор
    Калине, коментарът ти потвърждава, че позицията на Волгин не е само негова, а и на много известни журналисти и общественици. Това доказва, че искате цензура не срещу Волгин, а срещу всички които имат различно мнение.

    Коментиран от #24

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Психодесен

    52 116 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Кой слуша този ск°пеняк Волгин?

    Коментиран от #17, #39

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Христо

    122 25 Отговор
    Виждаме, виждаме всяка минута в медиите къде е цензурата, няма какво да манипулирате.

    Даже минималната изява на друго мнение ви дразни, а?
  • 8 Бонев

    130 32 Отговор
    Така наречените демократи като Янакиев страшно ценят и уважават чуждото мнение стига да съвпада с тяхното.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гешевче

    51 15 Отговор
    Явно го слушат, възпаляват се и пишат статии, хаха, нали току що си я прочел.
  • 14 калине, калине

    80 28 Отговор
    Колко е хонорарът за "труда" ти?
  • 15 Трол

    104 21 Отговор
    От статията разбирам, че Калин Янакиев не е гледал телевизия през последните три години, но всяка събота си пуска радиото специално заради Пешо Волгин.

    Коментиран от #18

  • 16 Само питам

    38 34 Отговор
    Нали никой не си прави илюзии, че в руското национално радио може да съществува водещ журналист с условното име Питър Хъдсън/Мисисипи /Мисури, който да води откровена проукраинска и проамериканска/западна пропаганда?

    Коментиран от #23, #41

  • 17 Милчо лаков

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "Психодесен":

    Никой
  • 18 Само питам

    3 16 Отговор

    До коментар #15 от "Трол":

    За "мониторинг" чувал ли си?

    Коментиран от #31

  • 19 Кочо

    61 29 Отговор
    След като 90% от народа е русофил, защо 90% от времето на БНР да не бъде заето от русофилска, всъщност обективна информация! То и един друг Калинчо /Манолов/ бе поставен там да затапва Волгин евроатлантически, но слушателите в отворен ефир му еее таковата... Интересна всъщност е темата, как БНР запазва относителна самостоятелност и не е обсебена напълно от атлантизъм! Кочо отдавна е зебелязъл, че по нощите особено, водещите и новинарите казват неща и поднасят новини така, както не биха се позволили след 6 часа сутринта.Едното обяснение е, че журналисти, които запазват достойнство са гонени от телевизиите и намират приют в БНР! Второто, че за управляващата мафия радиото не представлява чак такава заплаха като телевизиите и го допускат, но вече показват безпокойство!

    Коментиран от #22, #72, #88

  • 20 !!!?

    28 10 Отговор
    Две мнения няма !!!?

    Коментиран от #67

  • 21 Виж ти

    25 40 Отговор
    Я Волгата се превърнал в бг вариант на Скабеева..добрата новина е че са кръжок бавно развити четерихилядници там които вече никой не слуша..
    САМО ПРИБИРАТ ПАРИТЕ НА МИТРОФАНОВА И ЗАДОЧНО ПОДПОМАГАТ УКРАИНСКАТА КАУЗА УСКОРЯВАЙКИ РУСКИЯ НЕИЗБЕЖЕН ФАЛИТ
  • 22 Циба е

    28 35 Отговор

    До коментар #19 от "Кочо":

    90 процента от народа русофили и единия загинал българин е на украинска страна..
    Ей малки партизанчета заслужавате да бъдете изселени в Русия всичките да добрувате там

    Коментиран от #106

  • 23 Донки Хот и Сан Чопанса

    20 6 Отговор

    До коментар #16 от "Само питам":

    Що за идииотско сравнение?

    Коментиран от #50

  • 24 Сила

    22 36 Отговор

    До коментар #3 от "Гешевче":

    Ама това е БНР, А НЕ СЕМЕЙНОТО ИМ РАДИО, ОСЪЗНАВАШ ЛИ.......... а, и въпросната лява Калина беше гадже първо на Карбовски, после се прехвърли при Волгин а сега кой знае при кого.......
    ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Философ

    54 24 Отговор
    Калине, ти си срам за философската общност у нас. Дребнотемието, злободневността, политическите ти пристрастия, при същата ти арогантност и надменност, че знаеш повече или си нещо повече, напълно са задушили в теб всичко философско.
  • 27 провинциалист

    47 12 Отговор
    "предварително записаното от него интервю с посланичката на Русия у нас (разбира се, посветено на закани във връзка с демонтирането на паметника на съветската армия)" - и по какво се разбира на какво е посветено, щом като никой не го е слушал? Да чета ли пасквила по-нататък?

    Коментиран от #40

  • 28 Абсурдистан

    22 47 Отговор
    Красимире, благодаря за информацията. Аз отдавна не слушам Хоризонт на БНР и не знаех, че толкова е пропаднало това радио. Чудя се само защо им са нужни на Кремъл тези жалки посредници ами не застанат директно пред микрофона Путлер, Мутрофанова, водка "Захарова", неизтрезняващия Медвед, Цвилещия и др. герои на нацистката пропаганда. Не знаех и че Волгин е ярък носител на семейно-християнските ценности от путински тип. Благодаря!
  • 29 До теб

    6 11 Отговор

    До коментар #11 от "До автора на статията":

    И ти ще си на еш@фод@ като му дойде времето.

    Коментиран от #108

  • 30 Слушател

    22 47 Отговор
    Манипулаторът Волгин - вън от БНР!
  • 31 Трол

    43 19 Отговор

    До коментар #18 от "Само питам":

    Този Янакиев завижда на Волгин за жена му, това е целта на "мониторинга".
  • 32 Гответе се

    9 25 Отговор
    Янакиев и Дайнов им стигат на тия да им разтурят голия кръжок по плетки
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 БеГемот

    46 18 Отговор
    Много ниска топка! БНР е единствената национална медия без цензура ...не знам защо Психодесните искат да ни върнат в комунизма и единствената правилна гледна точка на партията...ситуацията е стани да седна и кой да контролира истината ...пак!
  • 36 Някой

    46 16 Отговор
    А, точно с недаване на думата на другата страна, не можете да обвините Волгин. Той е канил представители на "другата страна" нееднократно и ги е оставял да си изложат тезите.
    Но по 99% от останалите предавания в националните телевизии се канят и се дава думата само на "првилната" страна. Там не се чува критика към властта, към господарите ни от Посолството, към украинците или който и да е друг, който е посочен за "добър".
    Тъй че, моите уважения, но Волгин си остава единствения (май) истински журналист в България.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Старец

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Психодесен":

    Всички нормални хора.
  • 40 Бъркаш

    16 13 Отговор

    До коментар #27 от "провинциалист":

    Осведомени източници потвърждават, че интервюто е предимно благодарности за въвеждането на християнството, за азбуката, за Лукойл, за плеядата защитници на освобождаването на руските земи и най-вече брагодарност на хилядите любители на рублата!
  • 41 Ами не

    36 14 Отговор

    До коментар #16 от "Само питам":

    Даже на руската телевизия има американец който е водещ в едно политическо предаване-голямата игра се казва...Пак по централните телевизиии в политическите предавания постоянно има чужденци-американец-Майкъл Болтън,украинка политолог Нина някаква си ,украинец Василии някакъв си,поляк ,чех,немец и още други...Нали точно за това в "демократичният свят" забраниха руските медии-та да не видим,че в Русия има повече свобода на словото отколкото в "цивилизованият свят"....

    Коментиран от #44, #49, #63

  • 42 А бе

    14 29 Отговор
    Тоя докога ще ни харчи парите за руска пропаганда?

    Коментиран от #45

  • 43 Абе оная шушумига

    13 31 Отговор
    Дърина григорова изритаха,ли я от СУ?И защо не е в ареста за държавна измяна?!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Докато

    12 13 Отговор

    До коментар #42 от "А бе":

    СЕМ спи.
  • 46 Няма по-жалко падение

    31 9 Отговор
    От това, когато един философ се превърне в политически идеолог.
    Калин Янакиев е Тодор Павлов на нашето време!
  • 47 Реалност

    39 14 Отговор
    Волгин е единствения журналист от когото можем да чуем другото мнение, всички останали са "правоверни" и ни пробутват козяшката пропаганда.
  • 48 Никой

    9 11 Отговор
    Я , да питаме Мегз за четирихилядника Карбовски ?
  • 49 Впечатления

    18 23 Отговор

    До коментар #41 от "Ами не":

    Руските медии били демократични? Вкарват в затвора дори само ако наречеш войната война. Руските избори честни? Вкарват в затвора ако си опозиционен политик и се кандидатираш за президент. Руската общественост? Тъма египетска.

    Коментиран от #53

  • 50 Добре

    11 9 Отговор

    До коментар #23 от "Донки Хот и Сан Чопанса":

    си е сравненето! Едно е да си безродник и да си се поставил в услуга на чужди интереси, но да стигнеш до отричане от името си и рода си е наистина отблъскващо от каквато и да е гледна точка.
  • 51 Прочетете за тоя в Зора

    12 6 Отговор
    Що за човек с гърбица, от Милена Върбанова, но така са хамелеоните

    Коментиран от #78, #80

  • 52 Билкара

    21 13 Отговор
    Соросите захлебват грамове на гърба на Волгин
  • 53 Жигулин

    11 13 Отговор

    До коментар #49 от "Впечатления":

    Това кой ти го каза? Някой от Дойче Зеле?
  • 54 Калинчо превития

    12 7 Отговор
    Във в.жЗора много добре са го описали, срам за мислещите
  • 55 Анонимен

    15 3 Отговор
    Народът е казал, че е достатъчно едно л-но за да развали цял казан с чорба, а тук се оказва, че почти няма чорба. Всичко е...
  • 56 По- добре Волгин отколкото соросоидите

    26 15 Отговор
    Соросоиди като Янакиев, Лозанов, Папакочев и сие
  • 57 Хе-Хе

    28 14 Отговор
    Този напълно се вмества в определението ,,психо десен Едни такива мърляви, несресани, рехави неподдържани брадици, тревожни и напрегнати в поглед, изражение и поза, вечно в окаян външен вид, измъчени физиономии и тягостно напрежение, че виждате ли, лошият враг настъпва, Кремал отново застрашава да ги погуби! Все някакви сили им пречат да лъснат в целия си претенциозен блясък, тъкмо се наредиха при големите хора и ей го на - болшевишка опасност! Не е важно да се изходим по въпроса, важно е това да става интелигентно и правилно ориентирано!

    Коментиран от #62

  • 58 Перфектно и похвално

    14 17 Отговор
    Изглежда че някакви хора са намерили начин да влачат пари от блатните обитатели
    Но чудното е защо трябва и БНР да им плаща заплати
    Само в смешна държава като нашата може да ползва държавен ресурс за да се разпространява пропаганда против националния интерес на България..тия ако бяха в Сърбия Гърция и тн отдавна да са ги "изчезнали" радикалите там
  • 59 защо

    17 8 Отговор
    Това Калин от калинка ли идва??
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Орел

    16 8 Отговор
    аФторът на написаното потвърждава само едно, че е върл привърженик на Волгин и другите. Няма как, едва ли има нормален, обикновен слушател, който може да следи, ей така, всички емисии!
  • 62 Интересно

    8 10 Отговор

    До коментар #57 от "Хе-Хе":

    Абе ти Волгин..Дърева виждал ли си ги на какво приличат..само имай в предвид че Дърева е с различна сексуална ориентация и ревностна "християнка" напоследък

    Коментиран от #64, #75

  • 63 Само питам

    10 12 Отговор

    До коментар #41 от "Ами не":

    Няма да се умориш да лъжеш и да защитаваш путинова Русия, нали? В руската пропаганда освен дежурният американец си имат дежурен украинец, дежурен евреин, дежурен западняк, който да създава привидност на друга гледна точка, която всъщност се оказва кремълска. И ако не го знаеш това то си е за твоя сметка. Значи, че си неадекватен наивник
  • 64 Истината

    14 7 Отговор

    До коментар #62 от "Интересно":

    Дъпева толкова надълбоко се е впрегнара в християнството, че си "спомня" как при социализма от ДС не и позволявали да ходи на църква. За сведение братовчедите и да един бяха офицери от ДС.
  • 65 пенко

    9 2 Отговор
    " ИЗКЛЮЧИТЕЛНИЙ " КОМЕНТАТОРЕ -- БЛАГОДАРЯ !!!!!!!!!! СТАНА МИ ЯСНО , ЧЕ НЕ СЪМ "ПУТИНИСТ " ... А СЪМ " ТРЪМПИСТ " ???
  • 66 Калин орелът

    20 8 Отговор
    Калин Янакиев не беше ли онзи невежа по въпроса за руската църва в София, който не прави разлика между сграда и институция!! И се води професор?!
  • 67 Механик

    7 17 Отговор

    До коментар #20 от "!!!?":

    Има, ето го!

  • 68 Ген. Гурко

    29 10 Отговор
    Този Калин съм го слушал и наблюдавал много внимателно и мисля, че има болезнена фиксация, практически психични отклонения на такива теми. Очите му горят като вкопани въглени, когато се пени. Направо вещер. От него може да произлезе един съвременен Торквемада, с всичките последствия на въображаемите му противници. А точно негови са думите, чути от мен и които ще цитирам дословно: " Аз може да не съм съгласен с мнението ти но ще се боря с всички сили ти да можеш свободно да го изказваш". Това беше ранният Калин Янакиев. Сега е психодесен в буквалния смисъл. Позор!
  • 69 Соросоид

    21 7 Отговор
    Нали трябва да се докара пред властимащите, сега пък свободилюбивият Волгин му пречи...
  • 70 Лост

    21 11 Отговор
    Хайде Калин да каже след като даваха посланика на Украйна по телевизията, защо не са показали и на Русия?
  • 71 Смешно е

    8 21 Отговор
    защитниците на цензурата да врещят, че махането на Москвич Волгин от БНР би било цензура. Защо Жигулин не си направи собствена медия и по цял ден не си крещи зиг-хайл? Защото би имал аудиторията на медията на Болния т,е. - никаква! Аз не желая от моите данъци да се финансират продажници.
  • 72 Българин

    8 18 Отговор

    До коментар #19 от "Кочо":

    Ако 90% сте русофили МОЧА нямаше да е разфасована а паметниците на Сталин щяха да бъдат възстановени

    Коментиран от #76

  • 73 Иван Дочев

    21 8 Отговор
    Калин Янакиев се възмущава от съдържанието на интервю, което никой не е чувал, защото е забранено.
    Страшно напомня за комунистическите писатели и пропагандисти, които се възмущаваха от Солженицин и Бжежински, от съдържанието на техните книги, които никой не беше чел, защото бяха забранени от режима на Живков.
    Всъщност кой е Калин Янакиев? Вероятни някой (поредният) завършил АОНСУ при ЦК на БКП или бивш сътрудник на Института за история на БКП към ЦК на БКП....
  • 74 Фашистки соросоид

    22 9 Отговор
    Едно единствено опозиционни предаване остана и на фашистите то им пречи
  • 75 Хе-Хе

    3 18 Отговор

    До коментар #62 от "Интересно":

    Не само съм ги виждал! На нищо не приличат и двамата, особено Волгин и не знам защо господин Калин се плаши от тези хрисими и безполезни хорица!? Нормално за тях, като изразители на Злото е да изглеждат точно по този начин, но Защо, Боже мой, хора като господин Янакиев, Тагарчук, Паси, Здравка Евтимова, които трябва да са олицетворение на Прекрасното, изглеждат и се държат още по зле...? Дърева в края на 1944 г. е посетена от Альоша и за ориентацията може да се гадае!!?
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    11 13 Отговор

    До коментар #51 от "Прочетете за тоя в Зора":

    Да изтъкваш физическите недостатъци на автора за да оспориш мнението му е жалко. И то при положение, че Волгин не блести с някаква физическа сила и красота.
  • 79 Град Симитли

    13 3 Отговор
    "... Текстът е публикуван в Портал Култура...".
    .....С двама списатели и авточитатели--тони николов, дървен философ
    и горния образ и подобие човешко!
  • 80 За грант продавам Майка си

    24 6 Отговор

    До коментар #51 от "Прочетете за тоя в Зора":

    Статията в Зора е в две част и се казва "Купен за няколко цента" и "ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА ОТЕЧЕСТВОТО Е ЛУДОСТ".. .-удрят точно в десетката.

    "А след 10 ноември довтаса Сорос и Калин Янакиев почна да говори точно обратното на това, което говореше преди 10 ноември. Стана виден сорос­ки професор. Не слиза от екра­ните. Но гърбицата му расте. Гръбнакът му е пресечен зави­наги. Каквото и да каже - все е безгръбначно."

    Коментиран от #83

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ИНЖ

    6 15 Отговор
    А в РФ представя ли се друга гледна точка??? Само болшевишка пропаганда....

    Коментиран от #85

  • 83 Само питам

    8 23 Отговор

    До коментар #80 от "За грант продавам Майка си":

    Русофилите продавате майка си сал за едната историческа благодарност, за двойното освобождение.

    Коментиран от #86

  • 84 Зико

    16 5 Отговор
    Всяка събота слушам Хоризонт. 12+3 също от време на време. Интересно предаване и събеседници. Сръвнено с научния евроатлантизъм на Събота 150 или чист пропаганден буламач.
  • 85 Зака Пече

    15 5 Отговор

    До коментар #82 от "ИНЖ":

    Нямаш си на идея колко много повече дискусионни политически предавания има в руските телевизии, а ние имаме само една Цвитанка Ризова.
  • 86 За грант продавам Майка си

    19 6 Отговор

    До коментар #83 от "Само питам":

    Защо си мислите, че тези които презират продажните соросоиди, са русофили.?
    Националния продажник не може ли да се ненавижда и от обикновените безпристрастни хора ?
  • 87 Верно ли

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "!!!?":

    Това Янакиев ли е? Че на него мяза - некъпан лешояд в неуместни дрехи.
  • 88 Хахахаха

    10 10 Отговор

    До коментар #19 от "Кочо":

    Ако 90 процентя бяга русофили, Копейка човек щеше да е президент, а правителството щеше да е 50 процента възраждане, 35 БСП и 5 ИТН. Останалото щеше да е ДПС.
  • 89 Верно ли

    18 6 Отговор
    Хахахах, тъжно му е на лешоядчето, че няма евроатлантически истерии в "Политически некоректно". Ма сберете се там с главният плювател Дайнов да си се плючите на воля беее :)))))
  • 90 Ай стига ве

    8 17 Отговор
    Не слушам радио но това което прочетох е просто невероятно???? Няма никакво що годе логично обяснение ЗАЩО СЕ ДОПУСКА ТОВА и как въобще е възможно ,в страна в която управлява уж Евроатлантическо мнозинство Защо на този човек въобще му е позволено, и е все още в радиото си е направо загадка??????

    Коментиран от #92

  • 91 Безгръбначни соросоид

    15 1 Отговор
    Много точно описан в Зора
  • 92 провинциалист

    14 2 Отговор

    До коментар #90 от "Ай стига ве":

    Кое защо се допуска? Публичен изказ, различен от политкоректния или управленски произвол зад маската на демокрация и човешки права?
  • 93 Мим

    16 2 Отговор
    Ако това не е цензура здраве му кажи.Явно БНТ е подвластна на властта и изпълнява нейните поръчки.Всяко друго отклонение,което не им допада се забранява.Ако беше интервю със западняк или амерския посланик нямаше да посмеят да го спират.Това какво е демокрация ли или тоталитаризъм по скоро....
  • 94 3.14К

    16 2 Отговор
    Тоя сатанист Янакиев по-добре да погледне собствената си жена професор в СУ. Нейните разбирания и език сякаш излизат от коридорите на ведомството на Гьобелс. И се чудя до кога ще я държат в СУ, без санкция на ректорският съвет
  • 95 Е.С.

    13 3 Отговор
    Семейство Адамс (Калин и Слава Янакиеви) пак се изокаха!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    15 3 Отговор
    Тъй наречения не автор, а любител на сплетни и интриги, Красимир Тодоров, като говори за "семейственост" в програма "Хоризонт" на БНР удобно премълчава за кръга, който е най-ярък носител на този осъдителен според него признак: този на семейство Йотови? Съпруг на Силвия Великова е Деян Йотов, който води "Събота 150", а брат му Добрин също работи като редактор в "Международна информация". И тримата са правоверни и фанатични "евроатлантици", като в предаванията, които водят канят само такива събеседници, които споделят техните политически възгледи. Да не говорим за останалите върли американофили и израелофили - Диана Янкулова, Людмила Железова /изгората на Виктор Николаев от Нова телевизия/ и страстната почитателка на ЛГБТ Ирина Недева, която в предаванията си също толкова едностранно и преднамерено ни облъчва с пропаганда в проукраински, произраелски и проамерикански дух. Програмният съвет на БНР придобил вече печална известност на цензор не е спрял предварително нито един материал на въпросните дами и господа. Така че, авторът нека преди да пише такива лъжи и инсинуации първо да прочете фейлетона на Христо Ботев "Смешен плач". От бръщолевенията му човек може да си направи само един извод - че ако различно мислещи хора като Волгин, Андролова или Големинова бъдат отстранени от ефир, то БНР ще се превърне в най-несмущавания флагман на свободното и праведно слово!

    Коментиран от #107

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    10 1 Отговор
    " Аз може да не съм съгласен с мнението ти но ще се боря с всички сили ти да можеш свободно да го изказваш".
    Това са думи на Франсоа Волтер, именитият френски просветител на 18-ти век.
    Умът на човек като Калин Янакиев не е способен да роди такава блестяща мисъл!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 флипп

    8 1 Отговор
    Абе тези "демократични" евро "ценности" от ден на ден правят България до преди 89 година да изглежда като либерална утопия. Човек трябва да е яко заграндил да не го вижда.
  • 104 Българин

    7 15 Отговор
    Аз ,като данъкоплатец,не желая в субсидирана от Държавата медия ,т.е. с моите пари да се плаща на водещи,разпространяващи Руска Пропаганда.Аз настоявам за разследване на тази Противодържавна дейност по БНР от лицето Петър Георгиев Петров назовал се Волгин.!!!

    Коментиран от #105

  • 105 провинциалист

    10 1 Отговор

    До коментар #104 от "Българин":

    Ти, като данъкоплатец, имаш право да гласуваш за когото си поискаш. За когото и да гласуваш, получаваш толуп и прасета в космоса. Оттам нататък е каквото ти надробят.
  • 106 Ха ха ха ха

    6 4 Отговор

    До коментар #22 от "Циба е":

    Гледай такива като тебе да не отидете ТАМ. Ще сечете дърва в коми за родината, а благородният физически труд ще ви пречисти от гЕвроатлантската, джендарианска отрова. И климатът е здравословен за вас.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 И до тебе

    5 3 Отговор

    До коментар #29 от "До теб":

    За психодиспансера си мойто. Безвъзвратно са ти осакатили психиката гЕвроатлантическите ценУсти.
  • 109 граф Монте Кристо

    8 4 Отговор
    На сторонниците на нгло-саксите много им се зловиди,че има едно-единствено излъчване в което липсва тяхната цензура и може да се чуе и различно мнение.12+3 Е БЯЛА лястовица в днешната журналистика,лъч светлина в непрогледния мрак.При все ,че не се говори директно,а с езоповски език,не се прави никаква руска пропаганда,а само завоалирани коментари и бегли намеци за истината,иначе не може и да бъде при настоящите условия,и все пак е нещо за тия ,които могат да четат между редовете.

    Коментиран от #113

  • 110 Историк

    6 12 Отговор
    Всяка медия, кято публикува откровения путинизъм (като форма на фашизма) на Волгин, независимо под какъв предлог, е явно работеща за Кремъл.

    Това е очевидно.
  • 111 Соня Момчилова

    4 10 Отговор
    Лъжата също има право на живот. Ето това е регулаторен орган. Калин Янакиев е направил перфектен анализ, но факти трият всички коментари, които разкриват истината. Семейство Волгин имат и партньорка Калина Андролова, много явна русофилка. Носи знамето на Митрофанова.

    Коментиран от #115

  • 112 резервист

    13 4 Отговор
    Не разбрах с какво спряното интервю с Митрофанова застрашава свабадата на словото или националната сигурност. Такива интервюта са обичайна практика в дипломацията. Наскоро имаше такова с посланика на Украйна по БНТ. И какво? Словосъчетанието "пропутинска пропаганда" вече е втръснало на всички. Звучи като "а вие защо си биете индианците". Имате свободата да оборвате тезите му и аргументите му. Защо не я използвате, вместо да го заливате с помия? Да не би да не сте сигурни във вашите?!
  • 113 Графе

    3 8 Отговор

    До коментар #109 от "граф Монте Кристо":

    много си зле драги. Не различаваш отявлена прокремълска пропаганда, от цензура. Няма никаква цензура. От БНР се леят откровени кремълски зловония против България.

    Коментиран от #116

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    5 2 Отговор

    До коментар #111 от "Соня Момчилова":

    А на теб по ти се харесва семейство Йотови, които носят знамето на САЩ, нали?
  • 116 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    9 4 Отговор

    До коментар #113 от "Графе":

    Приятелю, ти имаш ли изобщо уши да слушаш?! 95 процента се леят дитирамби за САЩ и ЕС по БНР. Да потискаш и забраниш различните мнения не се ли нарича фашизъм?
  • 117 Макс

    3 9 Отговор
    Няма нормален човек, който да слуша Волгин.

    Коментиран от #119

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    7 1 Отговор

    До коментар #117 от "Макс":

    Я си препрочети пак Ботев: "У нас свестните смятат за луди!".
  • 120 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 3 Отговор
    Ако го бяха излъчели интервюто, то трябваше МВнР да обяви полк. Митрофанова за "persona non grata"... Така като не се излъчи интервюто, си спестихме дипломатическа криза.
  • 121 ГЕРМАНЕЦ

    4 2 Отговор
    Иво Беров - адвокат на цензори.
  • 122 ТРИНИТРОТОЛУОЛ

    3 2 Отговор
    Поредният защитник на цензУрата.
    Оглупели от мерак за американските пари за борба с руското влияние.
  • 123 ЧЕТА ПАСКВИЛ

    6 3 Отговор
    Виждате ли, уважаеми читатели, дори бегло присъствие на някаква друга „гледна точка“ по обсъжданото в съботните предавания на „Политически некоректно“ освен – обобщено казано – путинистката? Аз не виждам.

    Ами не виждаш, защото толкоз ти е пипето. „Политически некоректно“ е предаването на другата гледна точка - на тези, които не канят в другите предавания.
  • 124 Професор

    4 5 Отговор
    Вижте сега, момчета и момичета, дайте да разгледаме нещата малко по-сериозно. Тоест, да се запитаме, кой е платежоспособен, и защо е такъв. Да разгледаме първо Руската федерация, която кратко ще наречем Путин. И така, платежоспособен ли е Путин? Отговорът е малко сложен. За заплати и стимули на Митрофанова, Волгин, Андролова, Дърева, Костадинов и сие, може би. Но като държавна организация, като изграждане и забогатяване на голяма средна класа, като стандарт на живот, като перспектива за развитие, при Путин цари МРАК. Защо се получава така? Ами просто е -- той се провали в изграждането на национален капитализъм в Русия, а националният капитализъм е ЕДИНСТВЕНИЯТ обществен строй водещ до създаването, увеличаването и просперирането на голяма средна класа сред населението. При Путин, държавната индустриална собственост е НАД 70% и този дял нараства. Това НЯМА КАК да е национален капитализъм. Може да критикувате националния капитализъм колкото си искате. Каквото и да говорите против него, ще сте прави. Но истината е, че друг обществен строй водещ до забогатяване и растеж на средна класа в дадена страна просто НЯМА в цялата история. Утопични експерименти -- бол. Всичките са се провалили с гръм и трясък. Ако вие си мечтаете за някакви утопии, като например, забогатяване чрез държавна собственост над 70-75%, бъдете си путинисти, само си знайте, че това са си чисти утопии и не ни ги натрапвайте. Ще се ПРОВАЛЯТ. Втора част следва.

    Коментиран от #125

  • 125 Професор

    5 3 Отговор

    До коментар #124 от "Професор":

    Втора част. След като разгледахме безперспективността на путинизма, който за 24 години се ПРОВАЛИ в изграждането на просперираща капиталистическа Русия, да видим как стоят нещата на Запад. А те са коренно противоположни -- Западът избра да започне да ЛИКВИДИРА успешния си и вече функциониращ национален капитализъм, понеже самият той, поради успеха си, изгради прослойка от интекектуалци-лентяи и утописти, които го мразят. Те методично дойдоха на власт на Запад с цел да променят собствения си успешен обществен строй, тоест, да го унищожат. По същество, те подмениха западната християнска либерална демокрация и нейната многовековна култура чрез тъпотия, перверзии, атеизъм, обществен нихилизъм, мултикултурализъм, правни, социални и обществени дебилщини. НО -- те правят това използвайки успеха на националния капитализъм и натрупаните от него тлъстинки. В един момент, ако Западът не се осъзнае и не отстрани този тумор от тялото си, ще дегенерира напълно и ще се саморазпадне. НО, в момента, Западът пари ИМА. Колко дълго още ще има -- ами зависи. Ако победят здравите национални капиталистически сили -- още дълго, и ако сме западна страна ще сме добре. Ако неомарксистите-самоубийци останат на власт на Запад, парите им ще свършат и косата на Янакиев ще става все по-мазна и мръсна. Та, тогава ще трябва да му мислим. Има други ТРИ алтернативи -- Путин (пак), Ердоган и Китай. И трите в момента не могат да извадят парите, които Западът ни осигурява. Но -- мислете коя от

    Коментиран от #126

  • 126 Професор

    4 2 Отговор

    До коментар #125 от "Професор":

    Та, мислете, при най-лошия сценарий, а именно -- успешно самоубийствено съсипване на западния национален капитализъм, какво да правим и кой ще осигури повече пари и пазари за Бг, и коя от алтернативите ще помогне да си съхраним хилядолетната държава. Няма какво да се обвиняваме и да се плюем взаимно. Просто сядаме и мислим.
  • 127 АБЕ МИЛО

    1 3 Отговор
    ЩО ЛЪЖЕШ
    ВИЖДАЛ СЪМ ТЕ С ВОЛГИН В ХРАСТИТЕ
    БЕШЕ КЛЕКНАЛ ПРЕД НЕГО И ЛОМОТЕШЕ НЕЩО СЯКАШ БЕШЕ С ПЪЛНА УСТА
  • 128 Анджо

    4 2 Отговор
    Браво, статията да я прочетът няколко пъти другарите и другарката. Човекът написа цялата истина за путенизма и ето защо трябва да се забрани на този да води предавания.
    Значи излиза , че радой хоризонт е държавно , а волгин го е окопирал. Каде е СЕМ.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Защо

    0 0 Отговор
    позволявате на руснаци да се рат на български вестници?И кой му е дал българско гражданство?Само не ми казвайте,че е Българин.Фамилните имена на Българите завършват на ОВ и на ЕВ.Всичко друго го смятам за подигравка,а на тая личност подигравка с усмивка-нагла подигравка.