Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 16:00 3 803 29

Ало, МВР, чуваме ли се?

  • мвр-
  • незаконни блокажи

Държава без законност и ред, кучета я яли

Ало, МВР, чуваме ли се? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Държава без законност и ред, кучета я яли. А призвани да пазят реда и законноста у нас – дал Господ. Обаче файда – йок.

МВР вчера обяви гордо, че „ще се предприемат мерки“ в случай на незаконни прояви, които пречат на хората да си вършат работата. И посочи акцията на петдесетината от „Възраждане“ за незаконни. Тоест, ще вземем мерки.

Обаче днес пак имаше блокиране на ГКПП, но за лош късмет, от полицията не разбрали и затова не взели мерки.

Вярно, че там в редиците на хвърлящите пиратки и пеещите революционни песни имаше депутати, общински съветници и други хора с власт, но нали пред законите всички са равни? Или не?

Започва да става традиция в България някой нещо да не му хареса и да отиде на най-близката магистрала или кръстовище и да блокира движението. При напълно благосклонния поглед на полиция, прокуратура и прочие скъпо струващи на бюджета структури.

Това се ползва от хората с материални възможности да пречат на останалите. Например трактори, редосеялки. Или въглища, животинска тор и стари коли за палене.

В интерес на истината трябва да кажем, че отвреме навреме, когато няма опасност някой да им потърси сметка са много яки и жестоки. Справка – протестите срещу правителството на Борисов и баталните сцени зад колоните пред Министерски съвет, както и протестите на фенове срещу окопалия се начело на БФС Боби Михайлов.

В тези случаи полицията биеше, пръскаше с вода от водно оръдие и налагаше паднали на земята протестиращи. Обаче те не бяха нито депутати, нито влиятелни шефове на богати структури.

Шефове на МВР се сменят постоянно, но нагласата и действията са непроменени от десетилетия. Бий слабите, прави се, че не забелязваш силните, нищо, че нарушават законите. Те у нас, както казват, законите са врата у поле – ако искаш минаваш през нея, ако искаш стоиш отстрани и се правиш на строг.

После се чудим защо народът гласува с краката си и търси реализация другаде. Защото държава, която не гарантира сигурността, законността и правосъдието на своите граждани, не е привлекателна. Ама никак.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евростат

    77 7 Отговор
    Количество милиционери но 100 000 души население:

    Германия - 192
    България - 620

    Коментиран от #5

  • 2 Държава НЯМА!

    50 64 Отговор
    Шепа руски еничари тероризират цялата Държава!

    Коментиран от #7

  • 3 МВР по селски

    43 4 Отговор
    Чуват се ама с посредници.
    Иначе лице в лице си говорят лъжи
  • 4 Няма бира

    46 9 Отговор
    Много точно казано
  • 5 Яяяяяяя

    62 3 Отговор

    До коментар #1 от "Евростат":

    Не милиционери, а калинки получаващи милиционерски заплати и придобивки
  • 6 до фаш@гата

    32 28 Отговор
    "Това се ползва от хората с материални възможности да пречат на останалите"

    Кои сте вие останалите бе тв@р ненужна ? И кой е казал че трябва да търпим фашистките ви изяви в парламент и правителство . Сега разбирам че Белене отново трябва да отвори врати и такива като тебе на прасетата
  • 7 до сикилмиша

    35 33 Отговор

    До коментар #2 от "Държава НЯМА!":

    Държава няма заради вас фашагите които сте роби на на Бербок, Утрсулата и пр . сексуални извратеняци . Скоро постнах статия за дядото на Аналена Бербок който е офицер от Вермахта с когото тя много се гордеела . " Човека" макар и не участвал (поне такива са документите ) в реални бойни деиствия е бил идеен фаш@га който се е гордеел че прочел книгата на Фюрера "Майн камп" .

    Нямам повече какво да добявя !

    Коментиран от #18

  • 8 Верно ли

    36 23 Отговор
    Ало, Тодоров, мисирчока от ПИК, все още живеем в свободна държава и всеки може да протестира, изразявайки недоволството си, особено що се отнася за националната ни валута - символ на Суверенитет! Или само на жълтопаветниците даваме тука, а?

    Коментиран от #23

  • 9 Василев

    20 11 Отговор
    Министър Калин подава оставка,нов подбор на кадри,като през това време МВР е подчинено на министър председателя и Всичко ще се поправи.Няма татуси,няма девойки с аморално поведение.
  • 10 Генерал Гъби Гъбев 🍄

    30 13 Отговор
    Интересно как никой не търси законност и ред при редовното нарушаване на конституцията от сглобеняците, но всички скачат срещу малцината останали будни и мислещи. Дами и господа, представям ви - Гъбария!
  • 11 нннн

    17 9 Отговор
    Аууу! Пеели революционни песни, престъпниците!
  • 12 Сталин

    27 5 Отговор
    Повечето РПУ та са криминали организации и техните шефове-масони изнудват дилърите на наркотици откъдето правят милиони. Магистратите и шефовете на РПУ та са от едни и същи масонски ложи и в повечето случаи са от племето с малките шапки,които работят за глобалната наркомафия ръководена от ЦРУ, МОСАД и МИ6
  • 13 Ромчо

    10 6 Отговор
    Нормално нали вече сте ромски поданици в ЦИГАНИСТАН
  • 14 Аааааа

    15 6 Отговор
    Авторът добре започна с протеста си към нищо правенето от страна на родните ,,органи", но да слага под общ знаменател партийни халтурници и съсловия от трудещи се хора, борещи се за хляба си няма да приема.
    Стачки, протести - нека има. Дори лично аз, без да имам пряк интерес, напълно подкрепям всички български производители, та дори ме е малко яд на тях - има моменти, когато да кажеш ,,НЕ", но има и моменти пределни, само с приказки не става.
    Те ,,органите" хляб не ядат ли, сметки не плащат ли!? Повечето са обикновенни хора, като всички нас.
    А, за да има ред у нас, народът го е казал: Со кротце, со благо, со малко кютек.......Та кой трябва да изтрезнее, народът или неговите управленци от какъвто и да е характер...
  • 15 да де

    20 0 Отговор
    леле що е сълзи за "ред и закон" от същите дето са клиенти на клуб SS
  • 16 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    30 0 Отговор
    МВР са армия от башибозуци, които нямат ясни правила или не са им ясни правилата, действат инстиктивно, особено ако са ядосани! Пример - случаят с убитият в Стара Загора. Друг пример за некадърност и авторитарност е наложеният тормоз на шофьорите с фалшивите полеви тестове за наркотици от около 2 години, при това самите полицаи ги смятат за невярни и не искат да ги прилагат на тях самите! Обаче никой нищо не прави, за да се махне този абсурд!

    Коментиран от #17

  • 17 Предложение някакво имаш ли

    5 9 Отговор

    До коментар #16 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Ти как смяташ че ще спреш малцинствените да карат коли надрусани по друг начин..има съд които не е доволен да пуска жалби да се съди

    Коментиран от #22

  • 18 Селския могъл да чете

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "до сикилмиша":

    Много знаеш ти кой какъв е бил..на цяла Германия дядовците им са от Вермахта
  • 19 Милиционерите

    10 2 Отговор
    Ги е страх от посолья ,а пък днес е неделя ,не им се работи
  • 20 Нали искахте демокрация бе кавали,

    15 5 Отговор
    ето ви демокрация. Сега пак сте недоволни. Когато блокирахте площадите демократично можеше, а сега не може. Защо?
  • 21 Хахахаха

    4 10 Отговор
    Абе я по сериозно със заключенията За 20 човека русофили да организират акция на полицията, не си заслужаваше парите Почесаха си крастата, взеха някой лев, и си отидоха по живо и здраво.
  • 22 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    12 0 Отговор

    До коментар #17 от "Предложение някакво имаш ли":

    Защо ще минавам през ареста, съда без да съм виновен и после аз да доказвам, че съм невинен? Не е този начина, да не е било все така? Ще си напънат малко упенцата да поработят, да следят наркопласьорите, в интернет също има много информация, откъде се купуват наркотици! Да си купят скъпи но сигурни тестове!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Момчето се завръща

    12 1 Отговор
    Още като се пръкна така наречената българска демокрация и започнаха беззаконията. От началото по-плахо, после нагло и брутално. Изпитал съм го, макар че нямам никаква вина. Нарушителите се знаят, мерки - никакви!
  • 25 ПАРТИЯ.....

    2 2 Отговор
    КОЛКОТО ЕДНА ШЕПА..ТОР🚮БОН АПЕТИ
  • 26 О' Перафекалия

    3 0 Отговор
    Искат те 🤔
    Не знаят на кой свят се намират и в коя епоха са!
    Жалко, че почерняват домове на нищо неподозиращи хора. Дай им да лаят....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    ТОВА НЕ Е НАРОДНА МЪДРОСТ !! Тези "мъдри слова" за "кротцето " и "благото" са на министър-председателят на Царство България и министър на Народното здраве и МВР от 1926 г до 1931 г Андрей Тасев Ляпчев, родом от град Ресен , Македония.в края на 1866 г по повод на едни избори. Изключителен политик с невероятно чувство за хумор, работещ единствено за благото на България, завещал всичкото си имущество на БАН. Умира в дома си на ул."Кракра" 21 в София в края на 1933 год.
    Сега РБ има закони, но ред и законност няма !! И по тази причина е написано горното ..... и с право !!
  • 29 ИНЖ1

    4 0 Отговор
    Крайно време е да прекратим проведения от КГБ/ДС "Преход". Другите бивши соц-държави ни изпреварват вече с по няколо "обиколки"!?