Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 10:30 1 899 11

Илиян Василев: Мария Габриел има потенциал, но няма толкова голям, че да покрие срамотиите Бойкови и ГЕРБови

  • илиян василев-
  • мария габриел-
  • потенциал-
  • срамотии-
  • бойко борисов

Ако за първи път идваш в България ще си помислиш, че ППДБ искат да делят нещо, което е абсолютно справедливо разделено и оптимално функциониращо, че опозицията е представена в КЗК, службите, ВСС и т.н. Изобщо някакъв управленски рай и сега идват варварите от Промяната и искат да разрушат тази идилия

Илиян Василев: Мария Габриел има потенциал, но няма толкова голям, че да покрие срамотиите Бойкови и ГЕРБови - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Добре стана ,че Мария Габриел излезе от тишината на блестящата изолация, която Борисов и налагаше. Казаното от нея вчера е очевидно съгласувано с него, след като повтаря вербатим думите от по-рано през деня в защита на статуквото. Ако за първи път идваш в България ще си помислиш, че ППДБ искат да делят нещо, което е абсолютно справедливо разделено и оптимално функциониращо, че опозицията е представена в КЗК, службите, ВСС и т.н. Изобщо някакъв управленски рай и сега идват варварите от Промяната и искат да разрушат тази идилия. То е ясно, че опозицията ще повтаря папагалски - избори, избори, избори.

Подобно равнище на демагогия е характерно за Борисов, не толкова за Мария Габриел. Все едно КПКОНПИ 24/7 се бори с корупцията, а да сте чули около последните разкрития от "Нотариуса", нещо да са свършили, казали, поели като ангажимент, все едно изобщо не съществуват. Или че, прокуратурата е перфектна организация, която страда защото искат да и отнемат независимостта, а не защото е пропита от чужди интереси и влияние.
От бюджета се наливат десетки милиони за да се издържат тези фасадни структури на бойкокрацията. Е, ще трябва да свикнат, че промени ще има и властта им няма да бъде нито абсолютна, нито безспорна, още по-малко вечна. Ако питат мен, както съм казвал много пъти, ако парите за КПКОНПИ ги раздадем на НПО с разследващи функции много повече работа ще свършат и то за много по-малко пари..
Изобщо, Мария Габриел има потенциал, но няма толкова голям, че да покрие срамотиите Бойкови и ГЕРБови.
Не се тревожа особено от анонсите им, просто увод в трудни преговори за да им се наложи да отстъпят по-малко, защото е ясно, че ще трябва да отстъпят от абсолютната си власт. Тези драматургични похвати са характерни за Борисов, но вече доскучават. Лошото е, че харчи не свой капитал, а на Габриел, който ще и трябва.
Керванът тръгна, ще трябва да свикват и ДП и ББ!

Коментарът е публикуван на Фейсбук страницата на автора


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жмръц

    15 4 Отговор
    Демек: "Има мозък,ама не й стига,малък е"

    Коментиран от #3, #11

  • 2 честен ционист

    18 4 Отговор
    Мара Хаджидимовска има потенциал единствено да вика yes, без много-много да се замисля.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дрън дрън та пляс

    4 0 Отговор
    Мимо има голям но не достатъчно голям
  • 5 Бай Иван

    18 1 Отговор
    Баце лека полека ще сдава, няма надежда за него... дай боже и при Бай Ставри.
  • 6 жжжжжж

    4 3 Отговор
    като знам. че идва от брюксел . ми е ясно какъв ултра либерал е тая....
  • 7 Карлсон от покрива

    4 9 Отговор
    Мокрите сънища на един доносник на ДС!
  • 8 Е ,сега

    3 1 Отговор
    Соросно прокопиевото човече излезе от нафталина .Естествено пасквили ,като че ли не вижда облика на ПъПъ - то.Габриел е друг типаж и съвсем дипломатично е изчаквала ,но както видяхте пъпъците искат да делят външно ,а това вече е грубо и нахално.
  • 9 пенко

    3 1 Отговор
    ЛИЛИЯН ФАСУЛЕВ -ОЩЕ ИСКА ДА Е СЪЩЕСТВИТЕЛНО , А НЕ НАРИЦАТЕЛНО !?!?!?!?
  • 10 БгТопИдиот🇧🇬

    2 0 Отговор
    Туканка не си е скрил адамовата ябълка гущерът !
  • 11 ДБил

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жмръц":

    Така нищо не спира растежа на вратлето-няма гравитация.