Last news in Fakti

12 Юни, 2024 12:43 1 310 20

Петко Димитров пред ФАКТИ: В БСП трябва откровен разговор след явлението Нинова

  • петко димитров-
  • бсп-
  • избори-
  • корнеля нинова

Нужно е да се анализира състоянието на структурите и идеологията на партията, категоричен е бившият общински съветник в СОС

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не закъсня ли с оставката си лидера на БСП Корнелия Нинова, г-н Димитров?

Според мен закъсня и то доста! Корнелия Нинова трябваше да се оттегли още през 2021г., когато партията се срина електорално. Нека не забравяме, че тогава БСП беше в ролята на най - голямата опозиционна партия, а управляващите от ГЕРБ бяха силно дискредитирани след вълна от протести. В тази ситуация БСП трябваше да убеди хората, че е истинската алтернатива, но там някъде ръководството на партията се препъна. Вместо това, претърпяхме сериозен спад в доверието, допуснахме появата на нови политически субекти, които успяха да стигнат до повече хора и да съберат по – сериозна подкрепа от нас. Още тогава Нинова трябваше да подаде своята оставка. Тя обаче реши да остане на инат, да засили разделението вътре в партията, да влезе в спорно управление с идеологическите ни врагове, само и единствено с цел собственото си оцеляване.

Как ще коментирате катастрофалните резултати на изборите?

Резултатите са меко казано катастрофални! За малко над 5 години партията загуби доверието на над 800 000 от избирателите. Влезнахме в оспорвана битка за предпоследното място с малки политически формации като ИТН и „Величие“. За съжаление лично аз очаквах тази катастрофа. Нямаше как да получим по - добри резултати, когато председателят на партията и ръководството тотално са скъсали връзка с българския народ и партийните структури.

Нека не забравяме, че и непосредствено преди тези избори Корнелия Нинова типично в неин стил се саморазправи с няколко от най – големите организации на партията, обезглави ги и ги вкара във вътрешнопартиен хаос, след което наложи и листите, с които да се явят на предстоящите избори. Именно по тази причина имаме и рекордно ниски резултати в София – град, Пловдив – област и други. Г-жа Нинова, не можа да разбере, че стилът и на противопоставяне и налагане демотивира структурите на партията. Това не е частна фирма, а политическа партия, в която всички членуват по идейни и социални причини и то на доброволни начала. Истинският лидер трябва да обединява и мотивира тези хора, а не да ги страхува и разделя.

Какво спешно трябва да се предприеме по избора на нов председател?

Преди всичко трябва да се свика максимално бързо национален съвет, който да свика конгрес. На този конгрес трябва да се проведе откровен разговор за състоянието на структурите и идеологията на партията след явлението Нинова. Хората, които ще организират пълния цикъл отчет – избори трябва да подсигурят спокойно протичане на процеса, връщайки другарския тон в структурите и отваряйки политическия разговор за бъдещето на лявото в България, което гарантирано минава през силна и адекватна на времето си БСП.

Смятате ли, че при тези резултати ще може да се сформира адекватно, работещо правителство? За съжаление ситуацията е много сложна и не много перспективна. Определено нови избори не са добър вариант и това се подразбира и от плашещо ниската избирателна активност. Важно е да се поставят няколко приоритета пред страната, които да обединят по – голямата част от партиите в парламента. Естествено голямата отговорност носят ГЕРБ, които трябва да намерят точната формула за съставяне на правителство. Сигурен съм обаче, че още един епизод на парламентарна комедия ще счупи тотално и без това силно увредената политическа система.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иго

    14 4 Отговор
    Кой е този че ще дава оценка на Нинова ?? Пореден плъх ,иначе трябваше да излезе на диспут с Нинова ,но няма такъв "смел" от левите ,мутрите и предателите Сорос лапачи !!
  • 2 Айде БанЯта превзе БСП

    11 2 Отговор
    Гергов ще го направят лидер на БСП хахаха и лявото ще стане пееераска партия , ръководена от гробари и в коалиция в управлението с Тиквата и Кой...нещата си хареса двата на местата ...Нинова не трябва да подава оставка, по- добре да няма БСП, отколкото да остави БСП да се превърне в проект на ГЕРБ и ДПС прасетата
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 🍋🍊🇧🇬

    1 8 Отговор
    Про - руската ПП на източно православни про - руски масони довлякла комунизма в територията е отдавна пост - история, несъсществува.

    Коментиран от #5

  • 5 Така ли бе

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "🍋🍊🇧🇬":

    Краварска робска м--ърш--о с кастриран мозък и на хормони за превръщането ти в 33-ти пол

    Коментиран от #14, #15

  • 6 БеШеПе

    0 6 Отговор
    "Явлението Нинова" да не е "Прокобата Нинова"? Нещата не са за разговор, Пеца, за реване с глас и палене на свещи са!
  • 7 Асен

    12 1 Отговор
    Ало момче ,май плачеш за Кирчо татин ,пловдивският свинар милионер ,пчеличката Мая ,списъка е дълъг от изменници ,но Партията е над 150 години и ще оцелее ,защото застава на страната на Справедливостта !! Нинова доказа ,че е единствената опозиция на мутрите !!
  • 8 Снощи по тв- то на малкото ДПС - 7/8 ми

    5 2 Отговор
    По студиоХь малките дпс-ари отпред с тая снорексичка Катя Илиева изпаднаха в оргазъм 40 минути е с тоя на стола празнуваха отстраняването на Нинова в ефир и превземането на БСП от ДПС/ герб...всички в парламента трябва да са проекти на Пеевски
  • 9 Ханку Брат

    4 7 Отговор
    На Нинова и хартиената бюлетина не и помогна.
  • 10 Момчета на Кирил Добрев

    9 2 Отговор
    Ние идваме..... 😀
    Ще я търсите Нинова със свещ

    Коментиран от #19

  • 11 ДПС поема Позитано 20

    4 2 Отговор
    Мутро-олигархията взима БСП начело с Киро Добрев, Паргов, Гергов
  • 12 Лицемери без задръжки

    6 2 Отговор
    Така унищожиха Виденов. Сега същите мекерета унищожават Нинова и бесепето.
    След Нинова БСП трябва да смени името си.
    Драпащите до постове и власт кариеристи ги видяме какво могат - нагли рушители с високи претенции и без капка морал.
  • 13 Чичо Митко

    3 3 Отговор
    БКП беше обречена да изчезне. Гласоподавателите й остаряха и измряха. Нинова няма нищо общо с този естествен проес. И друг да беше лидер, пак щеше да стане същото.
  • 14 🍋🍊🇧🇬

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Така ли бе":

    Са за да се изяснят някои неща къде стоя политически, ето и градацията и това е последният ми пост във Факти, оправяйте се сами от тук нататък който както прецени?
    1. 🇧🇬
    2. 🇺🇸 , SSSR (няма знаме, затова с б/кви)
    3. 🇩🇪

    Айде убав ви ден.
  • 15 🍋🍊🇧🇬

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Така ли бе":

    и без паника?
  • 16 както получи

    3 3 Отговор
    името си госпожа лъжа... да излезнеш и да кажеш, че нито един български снаряд не е получила Украйна, а военните заводи работят на три смени...

    Коментиран от #18

  • 17 Цецо

    5 0 Отговор
    Остаката на Нинова е музика за Банкянската мутра.Някои може ли да ми посочи друг политик ,който се държи достойно като нея ,няма-нали.Без нея БСП няма да бъде в НС,защото тях не ги интересува народа , а само собственото благополучие.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 по-скоро си тръгвате

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Момчета на Кирил Добрев":

    На следващите избори - под 2%, като другите ви леви проекти!
  • 20 Петко Димитров?? Кой си ти,

    3 0 Отговор
    Никой нете познава! Какво си направил до сега в живота за Обшеството?? Нищо! Никой си!