Last news in Fakti

14 Юни, 2024 11:04 1 223 12

Стоян Тончев: Безпредметно е да се губи време две седмици в бабуване и врачуване за формата и състава на кабинета

  • герб-
  • дпс-
  • избори-
  • правителство-
  • пп-дб

Никакво експертно правителство няма да има! Сега ще си имат патеричка “златен пръст”, без ротация.

Стоян Тончев: Безпредметно е да се губи време две седмици в бабуване и врачуване за формата и състава на кабинета - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Безпредметно е да се губи време две седмици в бабуване и врачуване за формата и състава на кабинета. Никакво експертно правителство няма да има. Това с експертния кабинет са пълни глупости и камуфлаж. Ще си е на ГЕРБ и ДПС и ще казват, че не са коалиция, както 9 месеца слушахме за “сглобка”.

Това коментира във "Фейсбук" Стоян Тончев. С разликата, че този път ПП-ДБ няма да участват, за да кажат после, че половината министри са им ги дали ГЕРБ, а министърът на МВР е на ДПС. Докато през цялото време са си седели по скутовете на мазно турско кафе.

Сега ще си имат патеричка “златен пръст”, без ротация.

Пак схеми, пак игри и криеници, вместо да излязат отпред лидерите на партии и да съставят стабилно коалиционно управление, като влязат в изпълнителната власт. Вероятно се въобразяват, че като се скрият зад разни фигуранти и държат пак журналистите до фикуса в парламента ще пребъдат. А гражданите всъщност брутално ги отсвириха на изборите - знак, който политиците явно не искат, или не могат правилно да разчетат.

Политическата криза в България е факт. Партиите се делегитимират и вместо червената сигнална лампа да ги освести, че старите номерца вече са изтъркани и времената са им отминали, пак ни се пробутва преговорен екип, който не може да взима самостоятелни решения. Лица назаем.

Що не вземат да си направят една “експертна” чат група и направо в нея да си водят разговорите?!

Предстои конституирането на 50-тото Народно събрание. При гласуването на председател на парламента ще се покаже и управляващото мнозинство.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЦ - ко

    13 1 Отговор
    Един сумист,
    И каратист,
    Отново на тепиха,
    Нищо, че България затриха...

    Там - не за да се борят,
    А за да се договорят,
    Как за пореден път,
    "Честно" да ни крадат...

    Коментиран от #4

  • 2 Викайте Варелия на Доган

    5 0 Отговор
    Да ви направи правителство.

    Коментиран от #7

  • 3 От къде!

    4 1 Отговор
    От къде! Експерти! Че и да има Експертно Правителство! До сега се доказа! Че в България Няма Експерти! Или ни си показват само тези които не могат да бъдат Никакви Експерти! Експертността тръгва още с Експертността на Политиците! След като Няма Такива! Очевидно За Експертно правителство не може да се Говори!
  • 4 "Честно" да ни оберат..

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "БОЦ - ко":

    "Честно" да ни оберат..
  • 5 граф Монте Кристо

    9 1 Отговор
    По какво са експерти,о екстремно крадене,бързи,смели,сръчни.
  • 6 Вътю

    5 0 Отговор
    Очаква се на едни следващи избори да няма сгрешени протоколи.Урните ще са празни.Няма да гласуваме,и толкоз.Да сядат лидерите на масата-обла,квадратна,или ръбеста и да решават.Ама не тайно,а явно.
  • 7 ИСТИНАТА

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Викайте Варелия на Доган":

    Истината е, че дали ще има правителство на ГЕРБ,
    изобщо не зависи от Борисов,
    а зависи единствено от Пеевски!

    Затова лидерът на ГЕРБ Борисов не отива на лидерските срещи,
    а праща три кокошки от ГЕРБ да кудкудякат.
  • 8 Отегчен

    0 2 Отговор
    Най-неприятната последица от гербо-депесарската измама, наречена избори 2024, е че путинистите като Тончев злорадстват и ръсят мозъци.
  • 9 дедо..

    7 0 Отговор
    А бе..може ли в партиите на първите две места в изборите..главатарите им-да са членове на магнитски и сакат да командорат,тва го нема нигде,само бг-то е изключение.

    Коментиран от #10

  • 10 чекисть..

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "дедо..":

    Тука у бг-то,всичо е възможно..кирь киртаковь излъга племето с двойното гражданство,а онова мустакатото парапетаджийче го набута във властта със фалшиви коралски подписи.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Никой

    3 0 Отговор
    Спечели олигархията. Не му пука на Борисов за масата негласували. Ще си цъкат с тандема ДПС - ИТН. Само ,че другарчетата по белот винаги ще го изнудват за министерски и държавни постове и най вече за КЕША.Иначе ще го бламират. И ако избирателите на ГЕРБ са решили,че са спечелили с този вече скопен кон Борисов, то разочарованието тепърва предстои.