Last news in Fakti

17 Юни, 2024 10:00 1 657 19

Любомир Аламанов: В унеса да се хейти ПП-ДБ за загубата им, се пропуска един друг провал- този на Алтернативките

  • любомир аламанов-
  • провал-
  • пп-дб-
  • алтернативки

Нито една от новите Алтернативки не постигна успех, огромна част от тях се провалиха зрелищно. Няма как някоя политическа сила да иска да е Алтернатива, а да събира около 5000 гласа на национално ниво. Не е сериозно. Положението е малко като в старата сентенция - много вожд, малко индианец

Любомир Аламанов: В унеса да се хейти ПП-ДБ за загубата им, се пропуска един друг провал- този на Алтернативките - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Загубено ли е всичко?
Краткият отговор е - не.
По-дългият е, че има възможни решения.
В унеса да се хейти ПП-ДБ за загубата им, се пропуска друг един провал. И това е провалът на Алтернативките на миналите избори.
Нито една от новите Алтернативки не постигна успех, огромна част от тях се провалиха зрелищно. Няма как някоя политическа сила да иска да е Алтернатива, а да събира около 5000 гласа на национално ниво. Не е сериозно. Положението е малко като в старата сентенция - много вожд, малко индианец.
Трябва ясно да се разбере, избирателите не искат Алтернативки, не искат повече експерименти, не искат мерене на лидерски амбиции. Хората искат нормален спокоен живот. Хората искат силно политическо управление, с ясни приоритети и дълъг хоризонт.
При тази убедителна победа и след месеци наред повтаряне как е време за отговорно политическо управление, ако Борисов се скрие зад поредни фрази за експертен кабинет и избяга от отговорност да направи правителство, даже на неговите фенове ще им писне и ще го накажат. Това ще му е шести или седми провален мандат в рамките на пет парламента. Ще бие световния рекорд по неможене да направи правителство.
ПП-ДБ имат уникалния шанс да се стегнат, да направят нужните промени, да протегнат ръка към избиратели, малки формации и граждански сдружения, за да формират основата на Обединен демократичен съюз, който ясно да показва сериозността и възможностите за спокойно управление.
Малките Алтернативи имат възможността да покажат, че са разбрали сигнала на избирателите, да смирят егото си, да покажат, че бъдещето на България им е по-важно от егоистичното "моят начин е по-добър".
Силно се надявам призоваващите да се гласува с "Не подкрепям никого" да разберат каква глупост е това и да спрат да объркват хората. Наказателен вот може да се направи и по по-интелигентен начин.
Все още избирателите са основно в три групи - искащи кремълизация на държавата, искащи реални демократични промени и искащи всичко да си продължи по стария начин. Консолидацията на искащите да живеем в нормална държава е задължително условие, за да се разбие тандема завладени институции + алчни политици.
Основният инструмент е ясен - много, постоянна и честна комуникация. Обединеният демократичен съюз ще успее, ако се върне при хората, разказва пак и пак и пак какво се случи през последната година, и даде ясни посоки, че знае какво да направи за напред.
Това е дългият отговор. Има възможности, не е загубено всичко. Но трябва да се започне от днес, трябва много работа и няма да е лесно.
Спокоен ден!
P.S. Величие не са Алтернатива. Те са нов продукт от конвейера на закриляните от службите.

Коментарът е публикуван на Фейсбук страницата на автора


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    11 8 Отговор
    Време е за нещо чисто ново в дясно. Има време - още 20 години с Баце и Шиши ...
  • 2 Хехе

    15 10 Отговор
    А ти,Аламанов как не се умори? Нали твоя умствен капацитет даваше крилати идеи на ПП? Кога специалисти като теб ще си посипете главите с пепел? Докато пак другите виновни,вие сте все в розово?
  • 3 ИНЖ1

    12 9 Отговор
    На ППДБ, както обикновено става в живота, вместо да им извадят очи, ще им изпишат вежди.
    Коя им е сериозната алтернатива???
  • 4 Бендида

    15 3 Отговор
    Алтернативките на всички партии, не само тези на ППДБ, работят за благото на ГЕРБ.
  • 5 Булба67

    3 6 Отговор
    ,,Алтернативки " дал Бог! Но коя е Алтернативата за България? Може би немската.......!
  • 6 Мъдрият

    10 11 Отговор
    ПП са вредни и трябва да изчезнат от политическия хоризонт!

    А алтернативите се провалиха, защото хората не отиват да гласуват!

    А за Величие - ме разсмя! По голяма глупост скоро не бях чел! Как ще са закриляни от службите? Точно обратното е - всички служби са ги погнали, разярени от това, че проби по-различна и несистемна партия!

    Ще ги видим и тях в действие, и тогава ще преценим!

    Но това, което е направил Ивелин Михайлов - този Исторически парк е голяма работа! Браво! Това е човек, който работи и действа, а не да иска само да лапа - като сегашните политици!
  • 7 Таци

    5 8 Отговор
    И този "специалист" се включи в хора на плювачите. "Борисов и Герб били губещите". "ПП/ДБ нямало да участват в кабинет...и щели да бъдат опозиция, която да пречи за всичко", "Борисов не можел да направи правителство без ПП/ДБ" и т.н. Явно "специалистите" и партиите, които загубиха изборите, не разбират, че ако не помогнат на Борисов да състави кабинет, на следващите предсрочни избори ще имат под 4 процента. На българите им омръзнаха протести, празни думи, инфлация и чегъртане...
  • 8 гост

    6 4 Отговор
    Другаю Аламов само това ли са политическите партии? Колко ви платиха за тези велики мисли?Много евтино се продавате!
  • 9 Няма - има

    6 4 Отговор
    Алабалиманов , не е проблемът в комуникацията. Това е технически проблем. Няма съдържание, няма визия, няма харизма, няма приемливи за мнозинството хора идеи. Има Търчолъжковци, Андрешковци и Пунтамаровци.
  • 10 инфо

    7 5 Отговор
    Поредния ПР, "набеден" за анализатор на политически процеси. "Плоски" и неработещи внушения в опит да не бъдат занулени доказаните некадърници.
  • 11 Хахахаха

    6 4 Отговор
    То хубаво ппдб да се стегнат да търсят други малки партии и тн.Ама главния въпрос за тях не е да спечелят избори.А с кого да управляват ако ги спечелят. Като нарочиха герб и дпс за врагове . Остават само кремълски партии.Тъжна е съдбата на ПП обречени са с лидери фантазьори като киро и асен.
  • 12 хммм

    5 4 Отговор
    Провалът е на фашистките партии ГРОБ и сие. Защо се правите на улави?
  • 13 Грозев е еничарин

    3 2 Отговор
    Тоз е супер п ротивен с оросоиден фъфлещ г ей.
  • 14 Веселяка

    1 2 Отговор
    Аз гласувам само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆 разбрахте ли, шматки 🤣
  • 15 Демократ

    3 3 Отговор
    Няма успяла държава, управлявана от тайни служби. ДС-КГБ мафията в България е сценариста на партиите и на гласуващите. Какъв цинизъм- разбрали за Величие в деня на изборите и гласували за нея. Това е Падение под дъното. Тази измислена Кремълска партия е клон на Възраждане, платена от Кремъл и създателите й казаха, че на България й трябва Путин. Историческият парк е скъп руски анклав и живеещите в тази руска комуна учат руски, някой са възпитаници на Москва и най-безсрамно казват, че половината свят ще бъде руски. Това е пълна трагедия за България. БОГ ДА НИ ПАЗИ!

    Коментиран от #17

  • 16 Истината

    3 2 Отговор
    Любомир Алабалов: В унеса да се навеждам пред американците пропуснах целия си жалък животец.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 бай Даньо

    2 1 Отговор
    Аламанкин , за вожд на Обединения Демократичен Съюз ще извикаме Ристю , прекратяваме му пенсионирането и толкова, много е ценен за демократичния процес ... глупoсти глупoсти чак ме е срам за човек с претенции като теб ...
  • 19 Болка

    1 0 Отговор
    Аламанчо, истината боли, много боли. Ама така е само в началото после се свиква. Свиквай вместо да ревеш.