Last news in Fakti

2 Юли, 2024 13:04 1 715 27

Илиян Василев: Има логически абсурд в твърдението на ГЕРБ, че ще спасяват България - между факти и претенции

  • илиян василев-
  • абсурд-
  • герб-
  • спасяван на българия-
  • факти-
  • претенции

А думата "реформи" в устата на ГЕРБ и ДПС политици е просто фарс. Чуете ли ги, значи някой се готви да краде много

Илиян Василев: Има логически абсурд в твърдението на ГЕРБ, че ще спасяват България - между факти и претенции - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има логически абсурд в твърдението на ГЕРБ, че ще спасяват България - между факти и претенции.
Първо, по темата с "вкарването ни в FATF прането на пари" е плоска лъжа - да бяха проверили за какво точно говорят, защото не съм сигурен че дори познават темата. Тази оценка обхваща основно период преди идването на правителството на Кирил Петков, но най-вече касае действия на други власти - съдебна и законодателна власт, които са под контрола на ГЕРБ и ДПС. С други думи това е оценка за тях, за техния режим, и твърдението че ППДБ са ни вкарали в този списък са формена нелепост
Второ, колкото повече се извиняват за всичко, за времето, за гравитацията, за всички проблеми на света с ППДБ, толкова по-смешни стават - това беше амплоа на ИТН, те стават и лягат с колко лоши са ППДБ. Подобен виц е и твърдението за корумпираност, за пудели и пачки, което е драматургия за театрален кръжок. Това, че Харизанов и сие политобкръжение на Борисов има нонстоп достъп до ефира на електронни медии и насищат медийното пространство с този фейк, не променя простия факт, че и режисьорите и постановките в тази схема са посредствени и в никакъв случай не могат да измият грозното петно, че ГЕРБ и ДПС са доказани и у нас и в чужбина, партии на гранд корупцията и че новото проектоправителство ще рестартира всички корупционни схеми, като се започне от здравеопазване, магистрали, енергетика, съдебна система, земеделие, публични финанси. Тук проблемът е да се намери в сфера с приемливи нива на корупция.
Трето, твърдението, че ГЕРБ и ДПС ще правят правителство, за да решат проблемите с Еврозоната и Шенген. Хоризонтът на тези решения е доста по-дълъг и неясен. Отлагането на влизането ни в двете европространства е функция именно на "особеностите" на режима Борисов и Пеевски - границите, пробити от контрабанда, която се контролира от тях, мигрантски потоци, пробити служби. Еврозоната пък е функция на неприети закони - именно от тях /ГЕРБ контролираха НС/ и на политическа нестабилност, която се дължи на тяхната заварка са ДПС и подчинение на обществения дневен ред на личните терзания на Делян Пеевски. А тези законопроекти, които са пречка пред влизането ни в Еврозоната, не се придвижват заради вътрешни зависимости на Борисов и Пеевски, включително тежестта им в банковата и финансова сфера, както и тяхното финансиране и бабуване на всички антиевропейски и антиатлантически проекти у нас, да не говорим за тоталния провал в сферата на борбата с корупцията и публичните финанси. Актът Магнитски касае висши политици на ГЕРБ и ДПС, не на ППДБ. Това е международно признат знак, колкото и да се правят на ударени.
Изобщо сблъсъкът между реалността и пропагандната, които ни облъчват от екраните, трябва да се мери единствено и само през резултатите, които се усещат от бизнеса и от данъкоплатците. Нито европари, нито Еврозона, нито Шенген. Между онова, което трябва да се направи и това, което могат да направят ГЕРБ и ДПС има все по-огромна пропаст. Тоест тези две партии не могат да дадат на бизнеса и хората, това от което имат нужда.
А думата "реформи" в устата на ГЕРБ и ДПС политици е просто фарс. Чуете ли ги, значи някой се готви да краде много.

Коментарът на автора е публикуван на неговата Фейсбук страница


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 агент пилот Радев 🇺🇲

    6 9 Отговор
    "Въпросът е не дали, а кога Украйна ще влезе в НАТО!"

    Цитат от 02.07, ама иначе и него ПР Козяк го рекламираха като копейка, русофил.

    Коментиран от #5

  • 2 Време е такива по затворите!

    22 2 Отговор
    Очаквайте нови кредити, както и нови евра от ЕС за огромно крадене, от същите мутри ГЕРБ - ДПС!!!
  • 3 Още 50 млрд кредити!!!

    20 1 Отговор
    Крадците с пионките министри очакват краденето да започне!
  • 4 Лост

    19 3 Отговор
    Той Борисов говори за едни 11% преднина.А защо не казва колко е преднината от ДПС?Или те са едно цяло.Ако бяха нормални журналисти веднага трябваше да го засичат и постепенно да вдига кръвно.

    Коментиран от #8

  • 5 честен ционист

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "агент пилот Радев 🇺🇲":

    “Румен Радев е бъдещ стратегически лидер”, “воин от ХХI век, готов да спечели и да влияе на стратегическо ниво!”

    Военновъздушния колеж “Максуел”, Алабама (АЛАБАЛА), САЩ
  • 6 Абсурд

    16 2 Отговор
    е , че след толкова много золуми , шашми , невероятни лъжи и грабежи , а и какво ли още не , тия го играят политици , че и за управление мечтаят !
  • 7 Дрън дрън та пляс

    17 5 Отговор
    Мазница сачеваа ще спаси всички пенсионери като ги избави от мъките с нови по ниски пенсии
  • 8 Къде е Меси

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Лост":

    Добре че не е сметнал герп + дпс + величие - ппдб =... И с това равно да се хвали
  • 9 Ддд

    9 11 Отговор
    Този вече никои не го кани в студиата си от националните медии, въпреки че обслужват основно ПП-ДБ.
    Явно са осъзнали че за нищо не става и дрънка основно глупости!
  • 10 Тома

    17 2 Отговор
    Това виц ли е че шайката ще спасява България

    Коментиран от #21

  • 11 Дани

    6 13 Отговор
    На този, илиянчо носът му стана като на байкикев, дълъг и гнусен... И, нито дума за инфлацията,за унищожената държавност, за пуделгейт, за градинаря на рашков, за обещаните, но не започнати магистрали, тунели, мостове, заводи....нито дума за корупцията и шуробадженащината на ПП/ДБ, нито за кражбите, в размер на милиарди от страна на кокоро и съдружници, нито дума за фалшифицираните документи от лена, нито дума за контрабандните канали на ПП.....не коментирам избора им за кмет на София, който е от най-кървавочервен и ДС род.
  • 12 носи

    17 3 Отговор
    ГЕР не спасява България, ГЕРБ и ДПС спасяват единствено себе си. Те ще усвояват парите по европрограмите, за зелената енергия за фотоволтаиците, за ремонтите на ремонти във степен повече от преди защото трябва да има и за ДПС.Нищо добро не се очаква за народа и електората. Богатите ще станат още по богати , бедните още по бедни.Нови избори след няколко месеца са решението.
  • 13 саше,

    6 7 Отговор
    като спечелите изборите, правете правителство, сега ближете рани!
    Защо забравяшда кажеш най интересното за ПП ДБ?!?
    Значи тази приятелска коалиция /сглобка/ в предния парламент постигна нещо достойно за Гинес Без да е спечелила избори оглави правителство .В това правителство победителя от изборите участва с...... ЕДИН (1) министър ! ПРИ ТОВА БЕЗ КОАЛИЦИОННО СПОРАЗУМЕНИЕ!
    Ако това не е парадокс, сензация достойна за Гинес здраве му кажи.Парадоксите на ПП ДБ обаче не спират до тук .Първо същите тези, които получиха властта даром сами се отказаха от нея, първо Дянков подаде оставка без да му я искат, второ, причината, която обявиха е, че не им казали, че победилата партия иска вместо ЕДИН поне още двама министри и си позволила да ги впише в проекто кабинета без тяхно знание. И поради това предизвиква нови избори. На които разбира се се сгромолясва. Невероятно, но факт! Ако това не е самоубийство, как по друг начин да бъде наречено. Това обаче все още не е последната щета .Мазохизмът продължава. На същите тези ППДБ съдбата им дава отново шанс да управляват като изгубили безнадежно изборите. И какво чудо... те пак отказват?!? Причината е, че не искали да управляват с тези, с които по тяхно собствено мнение сполучливо управлявали! Ъъъъ?!? А най-перверзното в случая с този отказ е факта, че в РБ НЯМА други партии с които могат да управляват .Поради непреодолими различия . В случая с ППДБ и баба Ванга да е жива, не може да разгадае действията им.

    Коментиран от #19

  • 14 ИНЖ1

    10 2 Отговор
    ГРОБ спасяват Бг от българите - по време на тяхното управление народо-населението е един милион назад....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хахахаха

    5 6 Отговор
    Единственото което най го вълнува вася е да няма правителство Колкото повече избори и нестабилност толкова по добре за москва.
  • 18 Ха ха ха а така

    7 4 Отговор
    Илиянчо , пак глупости бръщолевиш . Бойко изигра най правилно ситуацията и ви опука отново с 200 , а вие жалки жалкари , се спуквате да ревете като магарЕта.
  • 19 Пич

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "саше,":

    Добре и точно написан коментар но е плагиатство Добре е че си го копирал.Заслужава си пак да се види най вече от ДБ .
  • 20 Град Козлодуй

    6 5 Отговор
    ГЕРБ СДС ще завличат към тоталното дъно Родината ни България а ИТН са Златния пръст
  • 21 Град Козлодуй

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тома":

    Виц е да
  • 22 Меркуцио

    4 5 Отговор
    Когато в рамките на три дни лица като Недялко Недялков, Илиян Василев, Стоян Тончев, Бакалов, Беров, Смилов и още неколцина плювкари публикуват направо като прекопирани злобарски статийки, значи Бойко е на прав път! А когато започнат с хлипанията и скимтенето, че Бойко го било страх, да знаете, че уплашените са ТЕ!
  • 23 Господи!

    7 3 Отговор
    Престъпникът от подземния свят, мутрата от СИК Боко Тиквата щял "да ни спасява"! Господи, Господи! Защо не си прибереш този толкова гаден мерзавец, благодарение на чието 12 - годишно престъпно управление държавата ни заемаше първо място по корупция, по бедност, по смъртност, беше на последно място по образование и медицинско обслужване! Ега ти наглеца банкянски! Виж какво, мутро СИКаджийска! Ти си и ще останеш в българската история като най-черната й страница! По време на първото ти правителство, мутро СИКаджийска, един милион пенсионери живяха 4 годиин с пенсия 136 лв.! 136 лв. на месец, престъпнико, защото българоубиецът Дянков, чудовището, които ти довлече от Америка, ни раздаваше "постни пици", но пет хиляди българи, възрастни хора се самоубиха от мизерия и глад! Ти, Тикво банкянска и чудовището Дянков сте истинските убийци на онези пет хиляди нещастници! Само че, мутро банкянска, всичко се плаща на този свят, добре да го знаеш! И ти ТУК ще си платиш, рано или късно!

    Коментиран от #27

  • 24 не ония от ЕС

    4 2 Отговор
    А България, кой ще спаси от ГЕРБ? Видяхме, че дори ОЛАФ не иска да се занимава с многомилионните кражби на тази ОПГ!
  • 25 граф Монте Кристо

    3 1 Отговор
    Правителство на герб по подразбиране е трагедия за България,нищо положително не може да се очаква да направят,а само антинародни действия,тормоз и терор.Разбързаха се ,защото трябва да пратят овластена делегация на пентагонското съвещание във фашингтон,на което ще се решава кои страни да се вкарат в първия ешелон и да пратят военни контингенти в Украйна.
  • 26 КЪМ 11

    3 0 Отговор
    Просто е наивно и смешно да мислиш,че трите дами движещи преговорите на Герб се окопаха и наградиха с престижни постове-ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ ДАЛИ ЗАСЛУЖАВАТ,НО НАГРАЖДАВАНЕТО ИМ Е ОЧЕБИЙНО-МОЖЕ БИ ПРИ ТОВА УСЛОВИЕ СА СЕ СЪГЛАСИЛИ ДА ПОСРЕДНИЧАТ ПРИ ПРЕГОВОРИТЕ-ТОВА Е ГАВРА С НАРОДА НИ И ПОДЦЕНЯВАНЕТО МУ,КАТО ЧЕСТЕН ГРАЖДАНИН...
  • 27 Нямам нужда

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Господи!":

    Когато някой ви заговори за национално спасение , знайте че става въпрос за спасяване на точно определена клика, ОПГ, глутница хищници. Нямам нужда никой да ме спасява.