Тема: Украйна

20 Юли, 2024 21:21 4 693 86

Убийството на Ирина Фарион: руската следа

  • ирина фарион-
  • украйна-
  • убийство-
  • русия

Убийството й в значителна степен корелира с верига от мистериозни опити за убийство на харизматични политици и общественици по света

Убийството на Ирина Фарион: руската следа  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Украйна ежедневно усеща прояви на "хибридна руска агресия". Освен бомби и ракети, Руската федерация не избягва нищо, нито кибератаки, нито саботаж в критични инфраструктурни предприятия, нито открито насилие срещу политици и обществени личности.

Демонстративно убийство в Лвов на 19 юни 2024 г., бившият народен депутат и харизматична общественичка Ирина Фарион има признаци на поръчково убийство.

Още новини от Украйна

Украинските правоприлагащи органи и служители разглеждат версии, свързани както с личните мотиви, така и с обществената дейност на И. Фарион. В условията на война обаче „руската следа“ в това престъпление също не може да бъде изключена. Това, по-специално, отбелязаха президентът на Украйна В. Зеленски и министърът на вътрешните работи на Украйна И. Клименко.

В това убийство в тихата юлска вечер в западноукраинския град Лвов, който е приютил много разселени хора и е център за западна помощ за Украйна, може да се проследи стилът на руските специални служби. Няколко водачи на украинската съпротива бяха ликвидирани наведнъж по пряка заповед от Москва.

Преди това в медиите многократно се появяваха съобщения за опити за убийство на президента В. Зеленски и други украински официални лица.

В случая с убийството на И. Фарион руските медии демонстративно се придържат към уж неутрална позиция, позовавайки се на версиите на украинската страна.

Убийството на И. Фарион обаче прилича на "показателна екзекуция" от открито украинска позиция или, както пишат украинските интернет потребители, за желанието да се „изгради Украйна в Украйна“.

В допълнение към широката публичност, това престъпление може да има далечни последици.

Отваря широко поле за манипулации на руската пропаганда и засилване на деструктивните процеси в Украйна.

Има голяма вероятност Русия да използва убийството на И. Фарион за провеждане на операции под фалшив флаг в Украйна и насърчаване на различни IPSO, за да дестабилизира социално-политическата ситуация и да раздели украинското общество по определени значими линии.

Убийството на И. Фарион значително корелира с верига от мистериозни опити за убийство на харизматични политици и общественици по света. Изглежда, че Русия умишлено иска да преформатира политическия пейзаж в определени страни, премахвайки проактивни политици, които може да се противопоставят на нейната експанзия.

Като се има предвид адското влечение на руските политици към символични дати, опитът за убийство на И. Фарион може да се тълкува като сигнал към Европа, която се стреми да се обедини за по-нататъшна помощ на Украйна. Версията за самотния психопат лансира любимия на руската пропаганда сценарий за избухването на Първата световна война с фаталния изстрел на сръбския фанатик-националист Гаврило Принцип) и дестабилизирането на Европа (юли – август, символика на датите) .

Въпреки това най-вероятно опитът за убийство на И. Фарион ще бъде използван за целенасочени операции за дестабилизиране на украинското общество и провокиране на недоволство от сегашното правителство.

Ясно се виждат контурите на няколко информационни и психологически операции, които вече се провеждат от Русия на базата на опита за убийство на И. Фарион.

Това е предполагаемата импотентност на властта, нейната неспособност да "пречисти" и неуспех да се премахнат руски агенти на място. Подобна операция е насочена към дестабилизиране на украинската властова йерархия и създаване на недоверие към различни структури, по-специално правоприлагащите органи. Има дори опити да се манипулира темата за спирането на тока и да се популяризират разкази за нарастващото ниво на насилие в Украйна. Тази структура и съдържание на информационната операция корелира с опитите на Русия да създава управленски кризи, които виждаме на Запад.

Очевидно обаче основният акцент ще бъде върху формирането на разцепление между източната и западната част на Украйна; рускоговорящи и украиноговорящи граждани; граждански и военни. Неслучайно руските медии активно подчертават съществуващите разногласия между И. Фарион и някои представители на украинските военни формирования.

Популяризира се теорията на конспирацията за „капитулацията на Украйна“. и специално ликвидиране на фигури, способни да ръководят съпротивата на населението. Но именно тази версия подчертава намеренията на Русия да премахне от политическата арена патриотите на украинската държава и да разчита на послушни „проксита“, както се случи в ДНР/ЛНР.

Техниката на разкола е една от водещите характеристики на руската пропаганда. Така че в този случай смъртта на политик и лични биографични факти ще бъдат безусловно използвани от руската страна за техните деструктивни цели по пътя на „хибридна война“.

Николай Илин, политолог


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 143 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лично Путин беше

    134 3 Отговор
    видях го, ха ха ха🍺🤘
  • 2 Шмъркан

    137 4 Отговор
    Тия вече гонят милионния мъртвец та за некаква леля ще жалят.
  • 3 Капитан Салам

    129 9 Отговор
    Спокойно бандери........това е само началото и понеже българския е забранен в украина ще ви го кажа на енгелизки : Дисбиз джъст а бигининг.

    Коментиран от #58

  • 4 Афганистанец със Симсон

    114 5 Отговор
    Путин стреля
    даже му бях дал Симсонката
    после се хвана за колесника на самолета и избяга да взривява кораби в черно море
    а и вчера написа вируса и бутна проспериращият свят
  • 5 Хохо Бохо

    133 8 Отговор
    Тази трябваше да лежи доживот за нацизъм и ксенофобия и то според правото на ЕС
  • 6 Свилен

    98 3 Отговор
    Жалки сте!
  • 7 О-кри

    72 3 Отговор
    да си го таковят както си искат...
  • 8 В.В.П.

    62 6 Отговор
    Проблемът на окропите че ,цялата си пропаднала същност ,минало настояще го свързват с РОССИЯ .Такъвже техния свят ,объркан .А РОССИЯ наше хората си мрат .

    Коментиран от #13

  • 9 В.В.П.

    67 8 Отговор
    Светът на окриопутека е ограничен до РОССИЯ.
  • 10 В.В.П.

    102 3 Отговор
    На където се обърне окропа ,вижда само руснаци..Хехе..Путя ги побърка .
  • 11 Ффф

    80 5 Отговор
    Всички фашисти ще бъдат избити ростепанно
  • 12 Гориил

    63 3 Отговор
    Дехуманизацията и брутализацията на обществото достигнаха такава степен, че, както каза Ленин, една империалистическа война може лесно да прерасне в гражданска война.
  • 13 Идентичен на проблема на българите

    7 58 Отговор

    До коментар #8 от "В.В.П.":

    За всичко им е виновно турското робство😂😂😂😂

    Коментиран от #63

  • 14 М иро

    71 4 Отговор
    Даже и закъснях те да кажете че руска следа
  • 15 Тонката

    65 5 Отговор
    И да са руснаците, какво от това?😂
  • 16 Гориил

    63 6 Отговор
    Това, което се случи с Фарион, най-вероятно е демонстративна стъпка на националистическата младеж на Бандера, за която е важен мултиетническият суверенитет, а не изискването да се говори украински. Сред младите националисти се смята, че Фарион дискредитира украинския национализъм и по този начин работи за антиукраински сили.

    Коментиран от #73

  • 17 Тонката

    68 4 Отговор
    Абе Факти....Така и така търсите под вола теле, що не вземете да потърсите руска следа и в Лийдс?😂
    Напънете се малко....Сигурен съм, че намерите нещо руско и там....😂

    Коментиран от #72

  • 18 Сандо

    55 5 Отговор
    Безспирно се леят сълзи и сополи за едно изчадие адово!А колко още много,при това не само укри,заслужават подобна участ,само за да се спаси човечеството! и да настъпи мир и просперитет на Земята?
  • 19 Порно

    49 4 Отговор
    Каква руска връзка, те руснаците със сигурност се кефят като се карат подобни националисти и азовци.
  • 20 Ццц

    62 4 Отговор
    Няма мръсно дело на наркоманската шайка, което да не е обяснено с Русия. Съвсем случайно тази вещица беше оплюла дрогата, че не става и за дъска за кочина. А такива не живеят дълго в режим, който защитава ЕС и ценностите му и е кандидат за член. Режимът на дрогата стряска дори преживелите Сталин. Тепърва ще се разбират мръсните тайни, които нашите мисирки старателно прикриват.
  • 21 ТАЯ ЖАБА ЛАЕЩА НА МОВА

    68 6 Отговор
    се радваше когато убиваха руски и украински журналисти. Даже я изгониха от университета в родния и Лвов заради напъните и да преименува децата в детската градина. Чак Ющенко нея понасяше. АЗОВ, които са нацисти до мозъка на костите си я заплашиха с разправа защото ги карала да говорят не на руски, а на селския галичински диалект. А ПЪК РЕДАКЦИЯТА - РУСКА СЛЕДА ДА, ама не от РУСИЯ
  • 22 Азовците я гръмнаха!

    64 5 Отговор
    В последно време много им се ерчеше че били...говорили на руски език...!
  • 23 Крумов

    53 5 Отговор
    Гогол е писал на руски език, Валентин Катаев, на руски - Булгаков на руски - да Булгаков слага по някоя украинска фраза, това го има.
  • 24 Някой

    58 5 Отговор
    Танту за кукуригу!
    Убиха ли дъщерята на Дугин? Не политическа фигура. Убиха я. Убиха ли недин военкор (не му помня името)
    Убиха го. Убиха л недин капитан на подводница. Убиха го.
    И какво очакват укритие? Да няма отговор?
  • 25 Бармалей

    14 28 Отговор
    В канала си в тубата Шарий качи видео за убийството на г-жата.
    Друго е неясно. Кои са тези проактивни политици, които Русия се опитва да премахва?
    "...с верига от мистериозни опити за убийство на харизматични политици и общественици по света". Фицо? Тръмп?
  • 26 Нищо ново

    5 39 Отговор
    под путинското слънце.
  • 27 ДЪЛГАТА РЪКА✋

    4 45 Отговор
    На кремълския режим
  • 28 Тая е била

    44 5 Отговор
    съученичка на баща ми. Голяма е гад, не ми е жал за нея.
  • 29 И ако са руснаците

    41 3 Отговор
    Кво? Лошо ли е?
  • 30 Хахаха

    49 4 Отговор
    80% от украинците са рускоговорящи...

    Коментиран от #75

  • 31 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    3 72 Отговор
    Цял свят се възхищава на Президента Зеленски ! Той е новия символ на борбата за свобода и независимост от тиранията ❗
    Цял свят ненавижда масовия убиец пycлеp❗
    Думите на Президента Зеленски ще се помнят векове❗
    "Дори през непроницаемата тъмнина Украйна и цивилизованият свят ясно виждат тези терористични актове❗
    Умишлени и цинични ракетни по гражданска критична инфраструктура. Не по военни съоръжения❗
    Все още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни накарате да отстъпим?
    Наистина ли нищо не разбрахте?
    Не разбрахте ли кои сме ние? За какво сме? За какво говорим?
    Четете по устните ми:
    Без газ или без вас? Без вас.
    Без вас или без светлината? Без вас.
    Без вода или без вас? Без вас.
    Без храна или без вас? Без вас.
    Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето „приятелство и братство“.
    Но историята ще постави всичко на мястото си.
    И ние ще сме с газ, осветление, вода и храна… и БЕЗ вас❗

    Коментиран от #37

  • 32 Гоорил

    4 56 Отговор
    Но трябва да отбележим, че за 2 години пълномащабна война русия не успя да завземе нито една цяла област в Украйна, дори тези, които е записала в собствената си щонституция като руски. Редовната руска армия беше разбита и се наложи на пусин да мобилизира цивилното население. Умря легендата за "великата" руска армия. Половината от модерното въоръжаване на русия беше унищожено. Над 600 000 са човешките загуби за русия на фронта. Милиони от най-активното руско население избягаха от страната. руски градове се превърнаха във фронтови с всекидневни обстрели, окопи и укрития. русия се оказа в пълна изолация от цивилизования свят. руската агресия възроди НАТО и удвои общата дължина на границата с Алианса. Заради руската агресия Финландия се присъедини към НАТО, а всеки момент това ще стори и Швеция. Над 300 млрд. долара руски активи бяха замразени и конфискувани. Европа прекъсна зависимостта си от руски енергийни източници. русия загуби целия си пазар на газ и нефт в Европа, който гради дълги години. пуcин превърна страната си във васал на китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на русия ще стане част от срамната история на страната.

    Коментиран от #76

  • 33 Нали бяха АЗОВ?

    61 5 Отговор
    ЕХА ТОВА ОТ ПОСОЛСТВОТО ЛИ ВИ ГО КАЗАХА? ПРЕДИ ОБЯД ПИСАХТЕ ЧЕ АЗОВ СА Я УБИЛИ ЗАРАДИ ОБИДА ПО АДРЕС НА АЗОВ, СЕГА ИМА РУСКА СЛЕДА ЩОТО ТАКА САКА ПОСОЛСТВОТО! НЕ ВЯРВАМ НИТО ДУМА НА ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА!

    Коментиран от #35

  • 34 Сандо

    4 48 Отговор
    Но най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    4 54 Отговор
    Кармата на пycлеpoвич е да доведе руската империя на злото до нов разпад ❗ ❗
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗
    пycлеp, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби ❗ ❗
    Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят ❗ ❗
    Включително като предадат самоличността на агентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес❗❗
    Да го имате предвид това руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная❗❗
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Глупости

    52 4 Отговор
    Тази злобна жена е имала дар да тормози и обижда всички наред. Карма.
    А иначе Путин е навсякъде, т.е. той е богът на украинците. С това съм съгласен.

    Коментиран от #40

  • 39 Отец Дионисий

    2 50 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.
  • 40 ТаУмВзе

    5 48 Отговор

    До коментар #38 от "Глупости":

    Но не му трябваше на един 71г. комлексар да си търси белята. С шойгу на лов и риболов(той от друго не разбира), с кабаева и недоносените деца на дачата в Геленджик, на водка с медведя, маша, лавров и песков, мезетата от пригожин, от кадир козара печеното яре. Печелеше по $2млрд. на ден от газ, нефт и ценни метали, на всеки руснак по $15 на ден. Щяха да пият, пеят и да те възхваляват в цяла рабсия. Какво гледаш петър първи, екатерина втора и иван грозни - те са били млади когато са правили грабежите си, двамата починали на 52г., 53г., а екатерина на 67г. Стар глупак си пуся
  • 41 ттт

    54 2 Отговор
    Вие "Факти" ли сте или "Измислици"? Какво стана с инсулта на Си Дзинпин, за който писахте онзи ден? На "Строго секретно" може да се вярва повече, отколкото на вас.

    Коментиран от #43

  • 42 Атина Палада

    3 54 Отговор
    Да обобщим какво "спечелиха" aлкомужичетата досега след като пycин нападна Украйна:
    - въздушните тревоги станаха ежедневие в столицата Москва както и в цяла русия
    - 15 години затвор за думата война и арест и затвор за всеки несъгласен с путин.
    - прибиране на задграничните паспорти на държавните служители
    - е-мобилизация с 580 000 убити и над милион инвалиди
    - 6-дневна работна седмица
    - вдигaне с 5 години възрастта за запасна военна служба
    - 100 рубли за Долар и 110 рубли за Евро
    - бюджет на тъмно червено с 40% спаднали приходи
    - 1 милион емигрирали образовани руснаци
    - спиране на плащания с банкови карти в чужбина
    - намаляване на международните полети с 85% с тенденция към 100%
    - изключване на руснаците от международните общности
    - eнергийно "разкачване" на Запада от русия
    - нарастваща руска зависимост от Китай
    - допълнителна граница с НАТО от 1300км и приемане на Финландия и неутрална от 200 години Швеция
    - тотални санкции за почти всичко за внос и износ към русия
    - блокиране на валутните резерви
    - конфискация на имущество на санкционираните
    - изтегляне от русия на водещите световни фирми
    - въоръжаване и помощи за Украйна за стотици милиарди долари
    - космическата програма на русия претърпя пълен провал след разбиването на модула Луна-25
    - след опит за преврат "Вагнер" се разпадна - Пригожин е убит - следва Суровикин ...
    - в страната назрява кървава и разрушителна гражданска война след която най-вероятно русия ще се разпадне‼️

    Коментиран от #54

  • 43 Последния Софиянец

    2 36 Отговор

    До коментар #41 от "ттт":

    От кога рашклошарите се интересуват от тия неща!?
  • 44 Сатана Z

    2 49 Отговор
    Доценти от Университетите учат децата ни на путинофилия.
    александър сервилов в ютюб сам си каза, че дядо му е работил като руски шпионин.
    дарина григорова, редовно дава русофилски интервюта за руски канали.
    валентин вацев преподава така наречената европеистика в така нареченият " Европейски колеж“, а всъщност преподава путинофилия в" руски колеж" ??? Това някакво старческо малоумие ли е?
    вацев каза, преди 3 дена, че половината му студенти ВЕЧЕ са станали русофили!
    вацев каза, че в проссия са издигнати НОВИ 264 паметника на сталин и според вацев това било оптимистично.
  • 45 Мишел

    2 50 Отговор
    Що му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения.

    Коментиран от #50

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 шаа

    44 2 Отговор
    фракти се опитва с дължина материала да прикрие целенасоченото вплитане на неверни внушения. но дори и в това се проваля.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 баба як

    20 2 Отговор

    До коментар #45 от "Мишел":

    ората хуртуват така - това не е на магарето работа - пии още една , може и да си здрав
  • 51 Ян Бибиян

    29 1 Отговор
    Какво съвпадение със убийството на Илия Кива във Москва. Дългата ръка на СБУ.
  • 52 Ха ха ха ха

    36 2 Отговор
    Ега ти помията! А за "Миротворец" някой да пообясни?!
  • 53 ........

    38 3 Отговор
    Все тая кой е бил.Сега тази вещица е в ада,а "рускоговорящите",които още в началото на войната ги сложиха в танкове насила,завариха капаците да не бягат и ги пуснаха срещу руснаците я бодат с тризъбците и я питат на руски как е.
  • 54 Ха ха ха ха

    28 3 Отговор

    До коментар #42 от "Атина Палада":

    Не знам какви пумпали се въртят в глъвътъ ти, но защо крадеш чужди никове? Нима си въобразяваш, че хората не могат да усетят огромната разлика в интелектуалните възможности на оригинала и жалките напъни на твоя ганглий?

    Коментиран от #55

  • 55 Хачико

    0 11 Отговор

    До коментар #54 от "Ха ха ха ха":

    Кое не е истина???
  • 56 От Украйна

    27 1 Отговор
    За мъртви - или добре,или ништо.
    Тя е мъртва.Това е добре.
  • 57 От Украйна

    10 1 Отговор
    Извинете - малограмотен съм:
    .....нищо
  • 58 Рон Джереми

    2 45 Отговор

    До коментар #3 от "Капитан Салам":

    Но понеже българският не е забранен в България ще ти го кажа на български. И на едните и на другите школата е една - КГБ. И когато войната свърши украинците ще са като поляците. Т.е. и след 2-3000 години като видят руснак - груз 200. Някои неща не се забравят. Монголската орда е свирепа и кръвожадна, но славяните (украинците) са злопаметни.

    Коментиран от #61, #62

  • 59 Ти да видиш

    33 3 Отговор
    Един украински фашизоиден боклук по-малко....какво има да я коментираме повече....закъснели са с 10 години
  • 60 Zахарова

    5 10 Отговор
    Много ясно,че сме ние
  • 61 Ром Джипсиби

    37 2 Отговор

    До коментар #58 от "Рон Джереми":

    Поляците вече забравиха и Аушвиц и Волинск.Същото ги чака и наследниците на Бандера-яко тепане и после забвение.
  • 62 Иван

    25 0 Отговор

    До коментар #58 от "Рон Джереми":

    Руснаците се оправят с всички ситуации - примерно - бяха нападнати Кримската - 1856, после това-онова - Хитлер, знаят как да си решат проблемите.
  • 63 Не,еничарю

    12 1 Отговор

    До коментар #13 от "Идентичен на проблема на българите":

    И византийското.
  • 64 Живанши

    24 2 Отговор
    Ще усещат хибридна, дизелова, електрическа, комби, и всякакъв друг вид агресия Укрите. Така си го поръчаха.
  • 65 Ужас

    31 1 Отговор
    Дори не четох написаното....само един пример, днес кирчо и денчо как ги обичаха във Воден. Не ми се мисли ако ни бяха въвлекли в реална война...
  • 66 Влади

    17 1 Отговор
    тъ..то, автор на повръшнята отгоре.
  • 67 Бай Дън

    28 3 Отговор
    Убиха си я украинците все пак има много недоволни от войната скоро и по висши ръководители ще падат, чакаме новия Майдан!
  • 68 аайде пак

    16 0 Отговор
    две каруци гюбре, абе хубаво си е да си "политолог", произвеждаш гюбре, ама никой не ти се кара, че мърсиш, пък и добре плащат. Поне да беше казал "рускоговорящите" от "Азов" ли я гръмнаха, руските партизани или направо ГРУ-то, в угода на руската пропаганда.
  • 69 Доктор Хаус

    34 1 Отговор
    Имало рускоговорящи в Украйна?А защо им е забранено да говорят на руски?Та нали Украйна е демокрация???
  • 70 Серсемин

    28 1 Отговор
    А за какво и е на Русия да се занимава с една изкукала стара сврака. Най-вероятно с си е гръмнали нейните, от Азов. Нали и срещу ях е врякала, че говорели на ... руски.
  • 71 жоро

    26 1 Отговор
    Въпросната укропска пача си го получи най-сетне.
    Тя открито заявяваше че трябва да се избиват децата на донбас. Чудовищно.
    Куршума в прогнилия укропски мозък и дойде дюшеш!
  • 72 Браво

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тонката":

    Наистина оригинално написано.
  • 73 Русия

    19 1 Отговор

    До коментар #16 от "Гориил":

    Не е срещу Украйна, а срещу възродения бандерски фашизъм. Вижда се във всяко действие на Великата страна!
  • 74 Ха-ха-ха

    21 2 Отговор
    Личи си че статията е писана от украинец. Лъжи , лъжи , лъжи....Кой започна с разцеплението на украинския народ още 2014? Кой всъщност "има практиката да префотматира политическия пейзаж е чужди страни"? Кой постоянно се бърка в живота на другите уж носейки им демокрация? Кой стреля срещу Фицо и Тръмп? А насилието е запазена марка на вашите "Азовци" и бандеровци. Украинския народ може би най-после ще се консолидира и да изхвърли натрапеното малцинство от нацисти.

    Коментиран от #81

  • 75 Бъркаш...

    17 1 Отговор

    До коментар #30 от "Хахаха":

    80%, от т.нар. "украинци" са билингвални т.е. говорят и руски и т.нар. " украински" език , а руски език се говори от всички - 100 % от т.нар. украинци.
  • 76 Трябва да ...

    17 0 Отговор

    До коментар #32 от "Гоорил":

    ...отбележим, че към настоящия момент в сблъсъка не е включена редовна руска армия , с малки изключения...така, че реално руската армия все още не е участвала пълномащабно в конфликта.

    Коментиран от #82

  • 77 Башаров и Петров

    17 0 Отговор
    Не сме пушили на мястото на събитието!
  • 78 ТРЕПАНЕТО НА ЧОВЕКОНЕНАВИСТНИЦИ

    8 0 Отговор
    И ХОРА ПРИЗОВАВАЩИ КЪМ НАСИЛИЕ И УБИИСТВА Е ОСНОВНА ЧОВЕШКА ЦЕННОСТ И ТЕМЕЛ НА ДЕМОКРАЦИЯТА
  • 79 Точен

    7 1 Отговор
    Всъщност Фарион бе убита, защото активно се противопоставяше срещу въвеждането на задължителен АНГЛИЙСКИ език като равнопоставен на украинския. Най-вероятно убийството е извършено от украински националисти от "Азов", които тя критикуваше. Тя смело нападна Зеленски за поддръжката му на английския език и го обвини че не е украинец, а по-скоро руснак или сещате се...
  • 80 не може да бъде

    7 0 Отговор
    И лудостта ли вече се нарича харизматичност!?Според мен единствената причина тази жена да не е прибрана в съответстващо завeдение е че поведението и е изключително удобно за тезите ,прокламирани от сегашните р-ли на САЩ,НАТО и ЕС!?И най-вероятно е застреляна от своите защото е станала твърде опасна за имиджа им!?
  • 81 Последния Софиянец

    0 5 Отговор

    До коментар #74 от "Ха-ха-ха":

    Блатная.

    Коментиран от #84

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 СИГУРНО СА Я УБИЛИ

    5 0 Отговор
    СЪС СРЕБЪРЕН КУРШУМ
    И СА Я ПРОБОЛИ С КОЛ В СЪРЦЕТО ЩОТО ИНАЧЕ НЕ МОЖ УТРЕПА ВАМПИР
    АМА ТРЯБВА ДА СЕ ВНИМАВА И ДА СЕ ПОРЪСИ ДУПКАТА ДЕТО СА Я ЗАКОПАЛИ С ЧЕСЪН
  • 84 АБЕ КАТО НАПИШЕШ НЕЩО

    3 0 Отговор

    До коментар #81 от "Последния Софиянец":

    АМИ ПУСКАЙ ВОДАТА БЕ
    ЛЯТО Е ВОНИ
  • 85 Абе не знам

    0 0 Отговор
    " Ритане по челюстта" е много силна метафора.Още по силна,когато срещу теб е изправен не кой да е. Не случайно,и у нас трезво мислещи хора,елегантно подсказват на разни хвалипръцковци,да не се изхърлят рязко,в опит да надскочат собствената си камбанария.Живата история е доказала,че не е здравословно да се е ..ваш с две могъщи служби- на руснаците и на сраел.Набележат ли те- пътник си! Без значение,кой си,и от коя държава.Преди години,в една държава ,с тежък военен конфликт - вътре,отвлякоха един служител от руското посолство.По официален канал,ги предпупредиха да бъде освободен незабавно.А там - ситуация на гражданска война.Отказват и поставят условия.Краен резултат: Главния им лидер получи тиквата на член от семейството,с кратко писмо.До довечера оставаш самичък.Утре си ти! След час аташето е доставено невредимо пред вратата на посолството.Защо го посочих,като пример: Дори в сайтовете, не ползвайте крайности,в изразните средства.Тези служби,имат специални звена,който следят и контролират дори обикновени масмедии.
  • 86 мив

    1 0 Отговор
    много ви се ще да има руска следа, ама няма! Убиха я тези, които настървяваше като псета да убиват! Който нож вади, от нож умира!
    Много скоро всички продажни псета ще бъдат разчистени. Предстои!