23 Август, 2024 13:04 4 085 45

Води се свирепа битка за личностно оцеляване на цялата измислена политическа групичка от партийни вождове

  • битка-
  • оцеляване-
  • групичка-
  • партийни вождове-
  • евгений кънев

Една малка група хора използва държавните ресурси да “хакне” цялата държавна администрация, регулатори , служби и правосъдие и те да работят изцяло за тази група, чиито най-видни посредници са Доган, Пеевски, Борисов и Радев. В резултат, почти няма автентична партия, която да оперира по принципите на либералната демокрация и да изразява интереси на избирателите, извън партийните ядра

Води се свирепа битка за личностно оцеляване на цялата измислена политическа групичка от партийни вождове - 1
Илюстративна снимка БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вероятно ви депресира гледката от парламента. Особено от началото на 2021 г досега.
Разликата с преди?
Винаги през целия преход е имало една доминираща партия в парламента. В началото - предимно БСП. След това - СДС. След това - НДСВ. И накрая ГЕРБ.
Това означава, че в обществото - прав или крив - е имало един доминиращ възглед накъде и как да се развива България.
Проблемът, който се появи ясно за всички през 2020 г, а след 2021 вече заседна и в парламента е, че паралелната вече се сля с официалната държава. Българите го разбраха и оттеглиха подкрепата си за този модел, но оставиха паралелната държава с инструментите на официалната да защитава своите позиции.
Мащабът на пораженията надали има или е имал аналог в Европа. Една малка група хора използва държавните ресурси да “хакне” цялата държавна администрация, регулатори , служби и правосъдие и те да работят изцяло за тази група, чиито най-видни посредници са Доган, Пеевски, Борисов и Радев. В резултат, почти няма автентична партия, която да оперира по принципите на либералната демокрация и да изразява интереси на избирателите, извън партийните ядра.
Най-крещящият знак за тези процеси е, че тези т.н. партии отказват да се занимават с проблемите на обществото, освен ако с уж тяхното решаване не постигнат повече власт, ресурси или просто келепир за себе си.
Вече нямат никакво значение блокажът на еврофондовете, наказателните процедури срещу България, дори факта, че не можем еврокомисар да излъчим. Но за каква Европа говорим - дори България и българите нямат никакво значение, като за решаването на нито един проблем не може да се сглоби мнозинство. Води се свирепа битка за личностно оцеляване на цялата измислена политическа групичка от партийни вождове.
Общият враг е само ПП-ДБ и затова и най-елементарното им предложение за рационалност и отговорност се блокира - последно, с отказа да се назначат нови кандидати за служебни премиери и да се отблокира държавата.
И забелязвате ли - дори Калин Стоянов с мащабните изборни фалшификации на два избора - възмущава само ПП-ДБ, а другите са ОК с него ?!?
Сега се вижда още по-ясно защо бяха създадени три нови вождистки партии, които да пречат на процеса на постигане на съгласие около каквото и да е. В координация с президента, те черпят своята легитимност чрез блокаж и унищожаване на легитимността на самата парламентарна демокрация.
Авторът на тези “алтернативни” политически проекти - ИТН, Възраждане, Величие (преди и Възход) е всъщност същото задкулисие, което се опитва да запази позициите на стожерите на статуквото ГЕРБ и ДПС, като ги направи единствени възможни партньори на Запада и респективно на всяка неконтролирана прозападна политическа партия.
“Магнитски” обаче отключи непланирани процеси - компроматодържецът на държавата се оказа без електорат. И сега е включил машината на максимални обороти да завземе максимално територия от ДПС, ГЕРБ, дори БСП и ИТН - за които проблем с изборите не съществува?!?
И затова всеки, който избяга от тази кал - ще успее да запази някакво лице. Но не само.
Това лице трябва да може да артикулира разликата, смисъла, бъдещето. И да пренесе разговора на емоционално ниво за смисъла на нашето битие. Българите искат масово - както показва последно изследване - либералната демокрация, която е предпочитана от 2/3 от тях!
Но някой трябва да им разкаже за нея, за да го припознаят. Мишел Обама показа как.

Коментарът на автора е публикуван на неговата Фейсбук страница


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дреме

    51 1 Отговор
    им , че България е на ръба на оцеляването и населението скоро направо ще се преполови ! Над два милиона и половина вече са напуснали държавата в живеят в чужбина !
  • 2 Розово4

    21 42 Отговор
    Това е путиновият модел на управление .

    Коментиран от #28

  • 3 ьапок

    55 17 Отговор
    Тоя пък точно за най пропадналите педофили тръгнал да пише дитирамби. Те че са ти дали някои лев, ясно ама пък ти малко хигиена нямаш ли?Кои пра без прах за пране крадците,аз ли? Кои ограби 1 милиард през "руския" газ, аз ли? Кои иска содомитите да обработват децата, аз ли? Кои 10 г говореше за реформа, и направи конституцията на парцал, аз ли? Тези от ПП и ДБ са запъртъци. Мръсни. Нечистоплътни. Само лъжи и празни думи. Нищо. Тотал щета и същите като ГЕРБ, само гледат да се доберат да парите и да ги откраднат, мИрси. Слава Богу идват избори да ги гоним.

    Коментиран от #15, #23

  • 4 Емил

    45 16 Отговор
    А защо трабва да се намесва тук и президент Радев?!
    Може би трябва да се оплюе и човекът с най-високото доверие сред народа, за да е пълна безизходицата и напълно, и окончателно обезверен народа, затова ли г-н Кънчев, или ПП-ДБ са някаква "алтернатива"?!!!??
    Като е компрометиран модела дайте лекарство, дайте предложение, не от сорта "някой трябва да обяси на хората за либералната демокрация", ами те ния обясняват 34 години тази така наречена демокрация и .....!!!

    Коментиран от #6, #22

  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    31 7 Отговор
    Кънев, оглеждай се по улиците да не те либерализира някой.....
    Аман от разбирачи!
  • 6 Емил

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Извинете исках да кажа г-н Кънев!!!
  • 7 ИНЖ1

    15 20 Отговор
    ББ, КК, ДП, АД и РР са просто московски марионетки!!!
    Как очаквате да работят за благото на Бг???
  • 8 Професор

    44 11 Отговор
    Кънев, Мишел Обама не е работила и 1 час никаква работа. Може да учи либерална демокрация само и единствено теб. Барак Обема й купи 3 къщи с пари от данъкоплатците. Любимата ти Камала също. За Джо Байдън да не говорим. Цялата тази пасмина се обогатява с пари на данъкоплатците. Затова са социалисти като теб. Обичайте се и цицайте! Сега ви е паднало.

    Коментиран от #24, #41

  • 9 Артилерист

    33 8 Отговор
    Вчера ЕвгенИЙ Дайнов, днеска ЕвгенИЙ Кънев. Все от същото...

    Коментиран от #12

  • 10 БОГАТ БЕДЕН

    20 7 Отговор
    ДА. ЗА. КОМЕНТАРА, ЦЯЛАТА. ТАЯ. ВОЖДИСТКА.
    БАНДА, ДОГАН, БОРИСОВ, ПЕЕВСКИ, НИНОВА, РАДЕВ. НЕ. ТРЯБВА. ДА. СЕ. ДОПУСКАТ. ПОВЕЧЕ. НИКОГА. ДО. ВЛАСТА. И. ОЩЕ. СТОТИНА. ПОСТАВЕНИ. МИЛИОНЕРИ .
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пепи

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Артилерист":

    Ама точно. Поне разбрахме, че сме евро либерално настроени.
  • 13 Гумичката

    24 4 Отговор
    Триете всичко, което не е в съгласие с "принципите на либералната демокрация" - каква смешна карикатура на зле прикрития антихуманизъм, джендърство и мизантропия..!
  • 14 Нашите...

    28 1 Отговор
    Политици дали разбират,че са станали най-мразените хора в държавата и как спят през нощта.
  • 15 А ти защо ще гласуваш?

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "ьапок":

    От писанията ти личи че не си наред с главата бе човек.
  • 16 евалата чалгопитеци

    19 5 Отговор
    Как е Промяната? Кефи ли ви още, или вече вони?
  • 17 брей

    20 6 Отговор
    Кънев много се активизира последните дни. Гушнал е некой грант и той значи.
  • 18 Така е......

    10 16 Отговор
    Това е руският мафиотски модел на управление наложен ни още през 90те години, и в момента руските креатури в парламент, президентство, медии, институции и службите, дружно бутат България към руската пропаст.
  • 19 Дедовия

    17 4 Отговор
    Виждам че спорите кое е първично яйцето или кокошката. Това са комунистически бръщолевения. Не го ли разбрахте??. От 89 г и до днес си управлява преименуваната в БСП, БКП, техните синове, дъщери и впоследствие внуци с помощта на неразградените служби. Никаква "демокрация" няма и не може и да има. Пример Франция - egalite, fraternite, liberte, къде и кога ги е имало там - само на книга!!. Сега джендаризъм, педофилия, ЛГБТ - някаква промяна??. Какви "партии", какви 5лв ами те са крилцата и перцата на партията Майка!!!. На тях им е наредено да унищожават всичко Нормално и Българско - имат нови господари. Не им пука изобщо за Народа, опозицията - също. Хайде мислете, нали сте умни и красиви....
  • 20 Ами да

    10 2 Отговор
    Това трябва да се прочете от всички, които се интересуват от управлението и състоянието на демокрацията в България! Но, са само констатации! Трябва да се посочват и обсъждат възможности и начини да се измъкнем от псевдо демокрацията!
  • 21 граф Монте Кристо

    15 3 Отговор
    Либерална демокрация искал народа ли,значи още от същото.Цялата тая система,наложена ни от щатите,както и да се нарича,е тотално зловредна и резултатите са опустошителни.И трябва да се изрине с булдозер,КАМАЦУ,защото не подлежи на реформация.Как ще стане ли,ми то се мержелее на хоризонта,само трява да има човек такъв поглед да го съзре.Нищо не остава статично,всичко тече,всичко се променя,динамиката в последно време се засилва,така че няма как да остане така,промени ще има.
  • 22 Вразумление

    8 10 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Президента Радев, хайде да видим, позиция за войната, в Европа ли да сме ... според Радев не. ПП ДБ не са по, по, най ... но на фона на останалите май само те стават за нещо. БСП, ГЕРБ, ДОГАН, Пеевски - те са виновни за ситуацията у нас. Възраждане, ИТН и Величие ... там няма нужда въобще от кометнтар ... едно се набива на очи ... българите живеят зле, защото ... сме малък, но много ... ст народ ... личи си и от коментарите тук.
  • 23 Мани се Боко

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "ьапок":

    ... едно се набива на очи ... българите живеят зле, защото ... сме малък, но много ... ст народ ... личи си и от коментарите тук. Т.пота с взлом се усеща в писанията ти ... нарочно не използвам учтива форма, ... такива като ... няма нужда да бъдат уважавани
  • 24 Мани се Боко

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Професор":

    абе ти т.п ли си ... то се вижда де
  • 25 Баба ти

    13 5 Отговор
    Като чуя "либерална демокрация" и ми изскача образа на къдравнасраневреинхомик.
  • 26 дядото

    9 2 Отговор
    супер.всичко това е така и се знае от години.вече се говори и на глас.защо обаче никой не желае да промени нещата,нито вътре,нито вън от страната.на кое задкулисие тази ситуация е удобна
  • 27 БОГ ДА ПАЗИ!!!

    13 4 Отговор
    Чета му мненийцето на тоз доктор на науките и си мисля ако тогозе кънчо се яви на конкурс в сериозен университет едва ли ще го наемат на работа за нещо повече от чистачка?! Поне текстчето, което е спретнал навява мисли в тази посока!
  • 28 Статистик

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "Розово4":

    Дали? В момента в Русия назад 20 губернатора и още толкова министри търкат наровете в пандиза за корупция, един куп генерали им правят компания. А у нас осъдените за корупция са точно 0 (нула). Така че поне в това отношение рашките ни бягат с няколко обиколки!

    Коментиран от #32

  • 29 нн..ццц

    5 2 Отговор
    Що така Прокофиев ДБ го няма в списъка.Тоя дето чака България да се обезлюди и я засели с перки и солари, вместо българи.И защо да питаме Ивелин е задкулие според автора, след като ДС-Полковника, ИТН, ДС-Пеевски, Герб, Копейката-Герб, ППДБ-Прокофи му спретнаха народен съд и го набедиха за п?естъпник.
  • 30 жжжжжж

    9 1 Отговор
    да бе . вие от жълтите павета не можахте да се докопате и да крадете наравно с другите...и вече рев. много некадърни и алчни сте. един закон като хората не може да направите. не случайно хората избягаха и от вас.
  • 31 Путин гол до кръста на кон

    1 3 Отговор
    Всичйо върви по план! Нема са плашите!
  • 32 Путин гол до кръста на кон

    1 4 Отговор

    До коментар #28 от "Статистик":

    За Статистиката: в моето царство аз мога да вкарам да търка наровете когото си поискам, само да си мръдне пръста!
  • 33 Перо

    8 1 Отговор
    Джендърският сайт преписва коментари на джендъри от Фейсбук!
  • 34 Илиев

    11 1 Отговор
    Тази простотия повече прилича да е писана от Ленчето Парапеткова. И то след първата бутилка вино....
  • 35 Maйстор Манол

    7 2 Отговор
    Значи е време да се оформи България като президентска република.
  • 36 Анонимен

    2 3 Отговор
    Чудесен коментар и визия,но за съжаление неприложим в българската действителност.
  • 37 Павел пенев

    8 2 Отговор
    Този мухльо няма ли кой да го хакне за да спре да дрънка глупости? Как може да пришива Радев към тази отвратителна престъпна група в НС? Радев е избран пряко от народа, а тези в парламента са избрани с ала бала и тенденциозно преброяване от фирма Информационно обслужване.
  • 38 Трандафор

    7 1 Отговор
    Защо така остро? Има си автентична партия, действаща според принципите на либералната демокрация, която да изразява интереси на не повече от 10-15 % от избирателите, понеже либералната демокрация е пазител на интересите на елита + малцинствата + "различните", сякаш останалите сме еднакви! Простолюдие някакво!

    Не е за вярване, но някак бавно и полека за последните 3-4 години разбрахме, че т.н. либерална демокрация е имитация на държава и на държавност, но пък безотказно осигурява безнаказаност на малки, големи и турбо негодници, лъжци, измамници, тарикати и обикновени келеши!

    Напъните либералната демокрация да победи окончателно където и да е по света, засега са напразни! И да не бъдем глупави и късогледи, та 100 години по-късно да допуснем на мястото на националсоциализма да се настани либералсоциализъм! Боже, опази!
  • 39 Хаха

    1 0 Отговор
    Статия платена от по бд

    Коментиран от #40

  • 40 Хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Хаха":

    ПП дб
  • 41 ДЯДО

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Професор":

    "Цялата тази пасмина се обогатява с пари на данъкоплатците."
    Професоре, защо това твое прозрение като че не касае нашата действителност!? Та нали заради сигурни космически заплати, допълнителни бонуси и евентуално още по-космически далавери е тоя наплив в политическите редици!? И никъде не се чува, предлага, разглежда нормализиране на нарушените съотношения в заплатите на политици (а те са и законотворци, министри, висши държавни магистрати и шефове и т.н.) спрямо другите граждани, тружениците в държавни или не предприятия и обекти -А ТАЗИ НОЖИЦА ВСЪЩНОСТ В ЗАПАДАЩОТО НИ БИТИЕ И ПРЕДИЗВИКВА ТОЗИ НЕИСТОВ УСТРЕМ НА ВСЯКАКВИ ЛЮДЕ КЪМ ПОЛИТИКАТА/ВЛАСТТА, ПОЗАБРАВЯЙКИ ВЕЧЕ НЕ ОТ 2021 ГОДИНА, А ОТ ПОВЕЧЕ ОТ ТРИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ВСАКАКВИ АНГАЖИМЕНТИ ВКЛ. СОБСТВЕНИТЕ СИ ОБЕЩАНИЯ И ПРОГРАМИ- НЕ Е И ТОВА КРИВОПРИЛАГАНА ДЕМОКРАЦИЯ!?
  • 42 Споделяйте, за да знае народа!

    1 7 Отговор
    Заради радев, България ще плати на турско-руския Боташ 4 милиарда за нищо, данък русия!
  • 43 ТОВА Е ПУТИНОВИЯ МОДЕЛ НЕ

    0 1 Отговор
    ЦИВИЛИЗОВАНИЯ, РУСКА ПРОКУРАТУРО КАДЕ СИ, ТУК Е БЪЛГАРИЯ, САМО СЪС СЪД И ЗАТВОР СЕ ОПРАВЯ ТОВА, МНОГО ТОЧНО КАЗАНО
  • 44 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Че това не е от вчера. То е заложено във всички конституционни, законови, подзаконови и надзаконови постулати ! Целта е една - да няма помен от демокрация! Да няма мажоритарност при избори, да няма мандатност за слугите "народни", да няма прозрачност при партийните назначеения - било по висши държавни длъжности или депутатски "народни" избраници. Въпреки горямата гюрултия по време на парламентарни избори , всичко е една добре скроена измама за "лошия мат,рял"!! И да се чуди човек – как при толкова фалш в тази държава /не само в наименования и гръмки фрази/ , избори и ежедневен рекет над простолюдието/ ....тя съществува все още !?
    А може би точно поради тази "свирепа битка за личностно оцеляване" до бюджетната ясла !?
  • 45 безпартиен

    0 0 Отговор
    Власт се взима с оръжие и се задържа с писалката!!!Казал го е "великият кормчия" и за нашата България е вярно!На сегашният "политически елит" бащи и деди са взели властта с оръжие и чрез писалката са я предали на децата и внуците си!!!На мераклиите за власт нито писалка ще дадат още по малко оръжие!А вече не останаха и хора да го използват по предназначение!