4 Септември, 2024 13:19 10 375 60

Иван Христанов пред ФАКТИ: В момента Пеевски сменя директори на държавни предприятия, за да може да си купи вота

  • иван-
  • христанов-
  • факти-
  • дпс-
  • доган-
  • пеевски-
  • избори-
  • лидери-
  • герб

Делян Пеевски – в своето битие, получи ексклузивния мандат от своя покровител Ахмед Доган да управлява държавата, казва лидерът на партия „Единение“

Иван Христанов пред ФАКТИ: В момента Пеевски сменя директори на държавни предприятия, за да може да си купи вота - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кой какво ще вземе в ДПС, след като партията се раздроби на две. Как ще се отрази раздорът в БСП на партията, защото до изборите на 27 октомври времето намалява. Какви послания чуваме от партиите… Пред ФАКТИ говори Иван Христанов, лидер на ПП „Единение“.

- Г-н Христанов, ДПС се разделя, но цялата държава се тресе дали партията ще участва на изборите. Вие как гледате на това?
- Аз не мисля, че ДПС се разделя. Това е силно преувеличена хипотеза. Всъщност, ние ставаме свидетели на война между двама от най-мразените галеници на прехода. Хора разглезени, с огромни имоти, със замъци, с бездънни банкови сметки, които искат да редят всичко, да правят кръгове от фирми.

- Да разпределят порции, както сме чували…
- ДПС има електорат, който е изграден от българи, турци, помаци, роми и т.н. Да кажем, че тези хора са тръгнали да се разделят, просто е неправилно. Сега ние виждаме как двама галеници на съдбата, двама галеници на Държавна сигурност, двама милионери - да не кажа милиардери, как се карат за това кой ще краде повече. Ако трябва да обобщя в едно изречение, то партийните инструменти сега се използват технически в караницата между двама богаташи, а залогът е кой ще открадне повече.

- Кой е по-силен от двамата – Делян Пеевски или Ахмед Доган?
- Вижте, Делян Пеевски – в своето битие, получи ексклузивния мандат от своя покровител Ахмед Доган да управлява държавата. И тук това трябва много ясно да го кажем - тази възможност му беше дадена, беше му подарена.

Пеевски никога не е имал силите, способностите и интелекта да си извоюва нещо сам.

Да, на него му бе дадено да реди служби, съд, прокуратура, агенции, дирекции, държавни предприятия. Всичко това, което ви казвам, се случва и в момента. В момента, сега Делян Пеевски сменя директори на държавни предприятия без никой да знае, за да може да си купи вота чрез този ексклузивен подарък, да се възползва напълно от него да краде.

- Кой каква електорална тежест – измежду Пеевски и Доган, ще има на вота на 27 октомври?
- На последните избори за ДПС гласуваха 360 000 души. 100 000 от тях бяха купени гласове, а 260 000 е етническият вот. Етническият вот ще продължи да бъде лоялен на Ахмед Доган, въпреки че в момента Делян Пеевски назначава като луд за шефове на държавни предприятия хора с турски имена. Той го прави това, за да си купи етническия вот и работи по любимата му схема – сложи влиятелен човек на шефско място, а той ще убеди електората около него. Това трудно ще стане.

- Битката между Доган и Пеевски се ожесточава, а очаквате ли губещият – в своето безсилие, примерно, да се заиграе с така наречената етническа карта?
- Битката в ДПС се заиграва с етническата карта и в момента. Не смятам, че това предстои, защото то се случва сега. Какво виждаме. Вътре - в единия от замъците с лукс и разкош, се е окопала едната група на ДПС, а отвън е другата група. И полицията вместо да си върши работата, е изпратила безброй полицаи там да ги пазят. Това очевидно е сблъсък в рамките на етническата карта. Може още да не е изкарана медийно на първа страница, но така се насъскват хората от един етнос едни срещу други. Това е изключително безотговорно. И тук ние няма как да не си зададем въпроса как един скандал между двама стигна до това, че да се намесват десетки, стотици полицаи в един битов спор. Възможно ли е тези хора да се опитат да се заигрят с електората, възможно ли е да се заговори за гражданска война… А тези двамата в своята лакомия и алчност да подкопаят основите на Конституцията и на гражданския мир… Това предстои да разберем - дали те имат спирачки. Но едно нещо знаем! Когато става въпрос за кражби, за удовлетворяване на егото си, за контрол над държавата - те нямат спирачки. И друго. Ахмед Доган и Делян Пеевски никога не са били пазители на етническия мир, защото при първия повод, при който тези двамата се скараха, етническият мир вече им стана маловажен. Те започнаха да насъскват безскрупулно брат срещу брата, турчин срещу турчина, помак срещу помака, за да удовлетворят егоистичните си интереси. Ето така ние за пръв път виждаме изключително явно доказателство, че тези двамата са лъжци, които никога не са закриляли, не са покровителствали, не са обичали своите избиратели.

- Една партия, един лидер - това се оказва проблем. Това всеобщ проблем ли е за политическите партии у нас? Виждаме и в БСП как си изключиха лидера в лицето на Корнелия Нинова буквално преди изборите?
- Това е все още проблем у нас да имаме една партия и един лидер. Не е само при БСП. Кой е човекът ГЕРБ? Бойко Борисов. Когато Бойко Борисов си отиде, ГЕРБ ще се пръсне на фракции. Едни при Делян Добрев, други при Томислав Дончев…. Същото нещо, за съжаление, го виждаме и при ПП-ДБ. Ако нещо се случи с лидера на партията, тя просто се дезинтегрира. Същото важи и за „Да, България“, за „Възраждане“, за „Има такъв народ“. Да, всяка партия в началото е така. Всяка партия в света започва своя живот около един лидер, изразител на нечии мечти, визионер, но след това, в момента в който тази партия вече е създадена, първата задача на този лидер е да си дръпне сам спирачката и да си изгради органи, които да го контролират. Тоест, да създаде органи, които да го възпират в своеволията му. И тогава от проект, политическият субект прераства в партия. В този ред на мисли в България има само няколко сериозни партии като „Единение“ и Зелено движение, а всички, които са парламентарно представени, са лидерски проекти. И при „Единение“, и при Зелено движение тези механизми са създадени или са в процес на създаване, за да може да се стопира безграничната мощ на лидера вътре в политическото обединение. Всичко останало и без изключение са политически проекти.

- Какво да очакваме на изборите. ДПС на две, БСП без лидер, ПП-ДБ остават в коалиция – вие много добре ги познавате отвътре… ГЕРБ, ИТН и „Възраждане“ гледат отстрани в момента…
- Това, което трябва да отбележим за следващите избори, е, че никой не говори за политики. Ще си позволя да отворя една скоба тук с един пример. Мой приятел има ресторант в центъра на София, който изкарва 500 000 лева на година чиста печалба. И той иска да се махне от България. Купил си е терен да прави екоселище у нас. Отказва се и сега ще похарчи 2 милиона евро, за да си купи екоселище в Португалия. Как да гледаме на това. Човек с възможности, има пари… Трябва да се замислим защо иска да се махне. Ние виждаме ежедневно как малкият и среден бизнес напуска България. Не говорим за хора, които са в безизходица. Говорим за хора, които носят дивиденти, плащат данъци, дават заплати, осигуровки, участват активно в икономиката. И те искат да напуснат!? Защо? Защото България стана крайно негостоприемна държава за собствените си граждани. В момента не чуваме абсолютно никой да говори как ще се задържи малкия и среден бизнес у нас. А какво слушаме? Как единият колко замъци имал, а другият не обяснява за неговия хотел „Берлин“, при БСП слушаме как лидерът бил лош, но не предлагат по-добър. При ПП-ДБ слушаме как трябва да се прави пренареждане на листите… Ето това е нещо, което лъсна особено силно преди тези избори – виждаме пълната самовлюбеност на хората в партиите. Както и това, че няма истинска грижа на партиите към собствените им избиратели. И за това, както и на предните избори, ние – от „Единение“, просто ще излезем сред хората и ще си разкажем своята визия за България. Това е големият проблем, че партиите не разказват за България. Пеевски не се бори с Доган за това кой от двамата ще заведе България към по-добро, а кой ще краде повече. Същото виждаме и в ПП-ДБ - те не се карат кой ще заведе България по-далеч, а кой ще е в листите им. На този фон от „Единение“ имаме ясна визия за България и тя е много проста - искаме България да е богата, искаме българите да са щастливи, да са спокойни, искаме фокусът да бъде върху тези, които плащат данъци, а не върху тези, които ги крадат.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    28 21 Отговор
    Чакаме "доктор" Ахмед Доган Дръндарски да се върне с пълна сила в политиката и да разгроми всички свои противници. После пак ще върти цялата държава на малкия си пръст. В тази теза например вярват Коцето Копейкин и Радостин Василев. Аз не ѝ вярвам, но важното е, че те са убедени в крайната победа на "философа"...
  • 2 АБВ

    40 3 Отговор
    Аман от идиоти
  • 3 Наблюдател

    26 26 Отговор
    Май сме свидетели на хиперболизиране на силата и властта на Пеевски. Черният пиар, който подхванаха хората на Доган съвместно с помощта на петата колона на Москва може да даде обратни резултати.

    Коментиран от #58

  • 4 Глупости

    30 37 Отговор
    Кой има право, да назначава и уволнява? Не е Пеевски ! Какви ни ги насаждате? Неграмотници !
  • 5 Крушевица работи за Свинята.

    38 10 Отговор
    И Тиквата.
  • 6 Р. Овч

    22 51 Отговор
    Глупости на търкалета. Правителството е на Румен Радев
  • 7 Коиловци брадърс

    30 10 Отговор
    Ако не бяха толкова антируски настроени, бих гласувал за Единение, доста исти казват.

    Коментиран от #35

  • 8 гражданин

    27 1 Отговор
    тц тц тц, феномена изграждал схеми за корпоративен вот, е няма ли кой да му се противопостави, пак ли ще бъдем жертви, негови, нали философа щял да се върне, и да издуха всички, политическата система в БГ е абсурдна, оплетена е в слухове, глупости, и интриги, никой не води нормална кампания, с нормални политически послания, има едни непрокопсаници, които се обявяват за евро атлантици, но те са абсолютни бездарници и безскрупулни типове, които добруването на народа, не ги интересува изобщо
  • 9 брей

    35 6 Отговор
    Много голем великан тоя Пеевски бе. Сменя кой си иска и когато си иска. Като Борисов дето и на Фон Дер Лайен и на Тръмп плащал. Бездънна работа ти казвам.
  • 10 БОЦ - ко

    9 17 Отговор
    Руска цензура ни гони,
    Да се чудиш как да коментираш,
    Хем и техните "балони",
    Хем и истината да не спираш...
  • 11 Пеевски щял да си купи

    20 3 Отговор
    между 80 000 и 120 000 гласа. Интересно, колко процента са 120 000 гласа на гласували примерно 4 милиона българи. И достатъчни ли са тези проценти за влизане в Парламента.

    Коментиран от #24

  • 12 Оз. Ген.Румянцев

    36 9 Отговор
    Христанов е свестен човек, разби гьола на Капитана, но ПП- тата му забиха нож, върнаха си Таки. Напусна ПП ,защото започнаха да се договарят със статуквото. Човека си има принципи.
  • 13 мехмед

    12 5 Отговор
    Меди Доганов да му бере дертовете!!!
  • 14 агент Сава е на боклука

    24 14 Отговор
    Шиши свали скалпа на агент Сава и го окачи на търбуха си.

    Коментиран от #17

  • 15 хихи

    16 33 Отговор
    Действията на Пеевски ми миришат на "Операция чисти ръце"
    Вмирисаните вият кат развален флекс
    Ще взема да гласувам за Пеевското ДПС

    Коментиран от #18, #21, #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 хихи

    15 1 Отговор

    До коментар #14 от "агент Сава е на боклука":

    Кой е следващия?
    Какво казват букмейкърите?

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 агент Сава е на боклука

    15 17 Отговор

    До коментар #17 от "хихи":

    Мистър Кеш.И него ще скалпира.
  • 20 Въх, ни думай!

    16 3 Отговор
    Това при служебния премиер Главчев ли се случва? Оня, дето президентина го преназначи?
  • 21 агент Сава е на боклука

    7 24 Отговор

    До коментар #15 от "хихи":

    Подписката на Шиши е с 7222 подписа, а на агент Сава - 3770.И на изборите ще е така.Шиши си взема от воле 8 процента.

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Митьо кьоравият

    24 2 Отговор
    Нереза сменял директори със свои хора,които ще му подсигурят хилядите бюлетини.Това чучело ИФ премиер министър,глух ли е кьорав ли е,или играе по гайдата на 140-ет кгр. музикант Пеевски?
  • 24 не знаем

    25 5 Отговор

    До коментар #11 от "Пеевски щял да си купи":

    на какво е способен пееФски-Магнитски, защото за всичките му зулуми не са търсени сметки - КТБ, Булгартабак, тотото и т.н. Но въпросът е и че не му се търси сметка. В САЩ разбраха КОЙ е, но в българия?

    Коментиран от #26, #43

  • 25 това ли ти е желанието?

    21 2 Отговор

    До коментар #21 от "агент Сава е на боклука":

    Разбрахме го, ако това целиш. Но агенциите изчислиха 2% потенциал на шиши Магнитски. ЩЕ ВИДИМ!!!
    А пропо на тебе харесва ли ти просташкият арогантен тон на тлъстия? При положение, че НЕ ЗНАЕМ какво е той.

    Коментиран от #27

  • 26 хихи

    6 3 Отговор

    До коментар #24 от "не знаем":

    В България зависимият ще разчисти обора...
    Все пак партньорите много ни изтраяха...
  • 27 хихи

    11 0 Отговор

    До коментар #25 от "това ли ти е желанието?":

    Знаем, знаем - оцапан, оплют от храчки...
    от политици които трябваше за 35г да са сложили държавата в ред
  • 28 Сарафов, спиш ли

    20 3 Отговор
    Г,усин Шиши се е самозабравил, но не е луд, който яде зелника.....
  • 29 Костя Копейкин

    16 4 Отговор
    Пеевски нареди в Максуда повече да не гласуват за Възраждане.
  • 30 изхода

    26 0 Отговор
    Гласувайте. Колкото повече гласували - толкова по-малка тежест имат купените гласове.
  • 31 Дурхан

    21 7 Отговор
    Турчин едва ли ще гласува за Пеевски

    Коментиран от #37

  • 32 Въпрос

    25 5 Отговор
    Делян Пеевски е абсолютен неграмотник. От сутрин до вечер рецитира аверката си Веселина Томова от "Афера", като използва нейни думи и цели изречения.
    Много ми е интересно Томова няма ли да "разследва" Делян Пеевски и да съобщи истината за дебелия Магнитски или само, ще плюе хора които не са и удобни.
  • 33 Комунизъм след 35 години

    16 3 Отговор
    Все още държавни предприятия, все още държавни университети за точене на обществени поръчки и какво ли още не.
  • 34 Смяна на закона

    18 0 Отговор
    Виновни са законите защото трябва, когато се хване някой, че купува гласове да бъде наказан не само той, а и партията за която купува. А партиите които от години редовно купуват гласове ги знаем всички, и преди всички избори се съобщават, се съобщават с половин уста и не пълната бройка, а колко не са хванали да не говорим.
  • 35 А например...

    8 14 Отговор

    До коментар #7 от "Коиловци брадърс":

    Проруските копейки които от сутрин до вечер сипят лъжи, за тях защо да не гласуваш?
  • 36 Недков

    11 2 Отговор
    Плямпало та дрънка.Да го видим,какво може.Нищо.Ако може трябва да е в парламента.Що за партия е неговата?Една от многото и какво от това?Аман от такива”професори”борци за слава.
  • 37 Това е така.....

    12 7 Отговор

    До коментар #31 от "Дурхан":

    Турците няма да гласуват за Пеевски, но имай предвид че той има огромна медийна мощ и може така да ги посипе с.... до сещаш се с какво, и тъй като лидерите на ДПС начело с Доган са достатъчно мразени и ненавиждани от българите заради кражбите и зулумите през годините да не се получи ефекта че българи да гласуват масово за Пеевски, спомняш си когато Доган подпийнал фъфлеше пред неговите избиратели че разпредерял порциите в държавата какъв беше ефекта тогава, масово гласуване за ГЕРБ и спечелени избори с голяма преднина, не си спомням годината, не казвам че това непременно ще се случи и сега, но може и такъв ефект да се получи.

    Коментиран от #51

  • 38 Банкята

    16 2 Отговор
    Хайде най-накрая да има трупове, че тези бъзици между двама престъпници поомръзнаха на всички. Нека да има някаква развръзка, че да се успокои и народа.
  • 39 един

    10 2 Отговор
    Лекинко дискретно вкарва в калта и "любимите" му ПП и ДБ!Абе айол,за какво ако не за политики,корупция и съдебна реформа говорят от ПП-ДБ,ти глух си, сляп ли си!?Ама говерели за редени на листи,за какво да говорят преди избори, ако не за кадрите които ще реализират тия политики,или ще чакаме от Руди Гела да ги изпълнява тия политики!Аман от демагози които покрай някой истини вкарват и много лъжи за да излъжат народа!
  • 40 Демократ

    17 4 Отговор
    Това е така, защото партиите са създадени от ченгеджийницата,която управлява страната 35 години по схеми,създадени преди 1989 г. от ДС, официално обявено от диктатора Живков за филиал на КГБ. Кремълските схеми, прогонили от нечувана корупция, са внесени в държавите, които са подчинени на Кремъл, каквато за съжаление е България. ДПС е създадена от КГБ точно, за да се плашат хората с етническата карта, Ахмед Доган, 34 г. е вечния началник, агент Сава,Сокола ,Алексей и не знам си какъв още, офицер от ДС. Пеевски е син на офицер от ДС от Враца, вкаран преди 21 г. в политиката, необразован, с нетърпимо противна външност решава съдбата на България, агент Буда- мафиота Борисов 23 г. е на политическия хоризонт. Всички те са схемата, която доказва правилото, че няма успяла държава, управлявана от ченгета. Всички те са научени как да репресират хората, а не как да се грижат за тях. Освен това у нас основните партии са частна собственост на определените от ченгеджийската мафия лидери. Докато не се проведат честни избори и не се състави честен парламент , мафията ще си има държава.
  • 41 Анита

    10 3 Отговор
    Нещо доказателства??? Отново приказки в стил " една жена каза...". Кога доган лично ще заяви, в някоя медия, че всичко предприети от чакъров и придружаващите го дерибеи е извършено с негово съгласие??? Ама как, като доган отдавна е зеленчукоподобен, а чакъров го вози от сарай в сарай увит в одеало... и го ползва за защитно чучело. Не съм привърженик нито на пеевски, нито на догановите дерибеи. Но, не обичам да ми пробутват празни приказки на едни празни същества...уж изречени от друг.
  • 42 ЖЕКО

    16 1 Отговор
    ДОКОГА ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ С,В,И,Н,Е
  • 43 хе хе

    9 3 Отговор

    До коментар #24 от "не знаем":

    Обществена тайна е, че Пеевски е лицето на парите на руската държавна мафия в България. Не случайно всичко, което е купил сега се намира директно в руски ръце. Заради тези му връзки с русия, САЩ му лепнаха Магнитски порадо санкциите срещу Москва.

    Коментиран от #45

  • 44 Отец Петка

    9 1 Отговор
    Не може да бъде беден и скромен човек е, на мравката път прави.
  • 45 Отец Чапаев

    16 6 Отговор

    До коментар #43 от "хе хе":

    Какви руснаци те патят , лепнаха му магнита и сега е маша на посолството. Парите са му от заграбване на чужди бизнеси и от фалираната банка на Цветанов.

    Коментиран от #46

  • 46 много интересно

    13 3 Отговор

    До коментар #45 от "Отец Чапаев":

    Защо никой от държавата нема топките да огласи резултатите от разследването на швейцарците, кой източи банката? Платихме милиони, а резултата удобно се премълчава. И не. Не е Пеевски. Миноритарния съсобственик на банката със звучното име ВТБ е. Взеха си взятката от неосъществения руски рекет проект Южен Паток.

    Коментиран от #52

  • 47 Кой кой е

    12 3 Отговор
    За осъдения по Закона Магнитски има 400 страници за корупция и престъпления!

    Коментиран от #48, #49

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 и кой викаш

    7 2 Отговор

    До коментар #47 от "Кой кой е":

    кой съд го осъди?
  • 50 Тая главура

    12 1 Отговор
    Да млъква, че принуждава служебните коли да изпреварват през колчетата на Предела, също като съпартиеца си дето уби човека край Варна и асфалтираха да замажат ЛИПСАТА на спирачен път, отвратиии
  • 51 Мдаа,

    5 11 Отговор

    До коментар #37 от "Това е така.....":

    Аз също се чудя дали да не гласувам за Пеевски
  • 52 Дааа

    5 7 Отговор

    До коментар #46 от "много интересно":

    Интересите на рашистите, прокарвани чрез израждане-доган/агент сава-румен решетников и компания
  • 53 бай село

    11 0 Отговор
    Очаквам Пеевски скоро да смени и президента,да забрани Амет Дуган да раздава порциите,направо да забрани и изборите.Да назначи парламента,да назначи президент на САЩ.
  • 54 бай село

    7 2 Отговор
    Иване Иване де те .............който те хване.
  • 55 Баш майстор

    4 15 Отговор
    Заради такива идиоти и аз ще гласувам за Пеевски.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Кимон

    5 2 Отговор
    Трябва един Генерал да разтури партиите и да назначи тричленки на всички позиции.България вече го е преживяла.
  • 58 Иван4о

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    П. е силен, защото е прав. Дано спечели битката, як българин е.
  • 59 незнайко

    0 0 Отговор
    Много добри предизборни приказки . Докато няма вкарани в затвора за кражба в особенно големи размери и конфискуване на откраднатото нищо няма да се оправи ! Потърпевшите си оставаме РЕДОВИТЕ БЪЛГАРИ от които се КРАДЕ !!!
  • 60 незнайко

    2 1 Отговор
    Предлагам изборите да станат задължителни и който не гласува ( без значение за коя партия ) да му се вземат 10 лева които да отидат за болно деца ! На БЪЛГАРИНА не му ли бръкнеш в джоба си прави каквото си иска ! Представете си не са гласували ЕДИН милион избиратели и в хазната ще влязат ДЕСЕТ МИЛИОНА чиста патра ! Да не говорим за много други милиони които могат да се конфискуват от нечии сметки получени незаконно ! А с толкова пари няма да се събират капачки и да виждаме зов за помощ за болни ДЕЦА ! Тогава ще видим ИСТИНСКАТА БОГАТА БЪЛГАРИЯ !