13 Септември, 2024 13:04 2 954 30

Решенията на ВАС едва сега направиха очевадно, че у нас всякаква абсурдност е възможна, когато се изпълнява поръчка

  • евгений кънев-
  • решения-
  • висш административен съд-
  • абсурдност-
  • поръчка

През годините чрез съдебната система на практика бе разглобена партийната система.  Още през 2001 г, беше допусната регистрацията на партии-двойници на НДСВ,  които му попречиха да се сдобие със собствено мнозинство, а печеливши бяха ДПС и Доган. Чрез тях Мултигруп се върна във властта. И оттам започнаха метастазите

Решенията на ВАС едва сега направиха очевадно, че у нас всякаква абсурдност е възможна, когато се изпълнява поръчка - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Решенията на ВАС едва сега направиха - вероятно ! - очевадно за широката публика, че у нас всякаква абсурдност е възможна, когато се изпълнява поръчка.
Чрез съда - по делото КТБ - с друг съдия начело на ВАС започна реално възходът на Пеевски. Тогава съдът дори омаловажи качеството на акционер на Цветан Василев, за да се постигне целта - фалит на банката, от чието тяло се захрани могъщата корупционна машина. А той си плати за бандитския начин, по който изгради КТБ.
През годините чрез съдебната система на практика бе разглобена партийната система.
Още през 2001 г, беше допусната регистрацията на партии-двойници на НДСВ, които му попречиха да се сдобие със собствено мнозинство, а печеливши бяха ДПС и Доган. Чрез тях Мултигруп се върна във властта. И оттам започнаха метастазите.
Съдебните решения бяха почти винаги срещу партиите на демократичната общност.

През 2009 г се направи опит да се попречи на явяването на избори на Синята Коалиция чрез странно тълкуване на устава на СДС.
Чрез прокуратурата пък бяха погнати почти всички министри на РБ, а съдът ги влачи до трета инстанция - за да бъдат кооптирани от статуквото през 2015-2016 г.
Има още много примери до наши дни, когато със серия от решения бяха отменени назначения на ПП или върнати ”отнети блага” на мафията, като случая Капитан Андреево. За да стигнем до абсурдните решения за поправките в Конституцията, които върнаха съветската структура на прокуратурата, нужна на Пеевски, но остави тези за служебния кабинет - чиято спорност не подлежи на съмнения. А бушоните във ВСС избрали Гешев сега бързат към избора на Гешев -2.
Най-важното - сега съдът е на път да ликвидира автентичните ДПС и БСП - двата стожера на мафиотския Преход.
Но все пак, ако си представите мафията като една паяжина, която оплита своите жертви, то съдът представлява едва външната периферия от възли на паяжината - където се спират жертвите, които търсят спасение.
Следващият обръч на паяжината са прокуратурата и службите, които пазят паяжината от разпадане и дисциплинират попадналите в нея или искащите да я разрушат - с активни мероприятия. Почти няма осъден след тези мероприятия на огромен апарат чиновници на наша издръжка - но това не прави на никого впечатление. Но има доста стреснати и предупредени да внимават с кого си имат работа.
Около ядрото на паяжината е мрежата от медии, които манипулират и забаламосват българите със странични събития, за да не задават въпроси и гласуват “правилно”.
Очевидно има руска мрежа, която пробва различни конспиративни наративи и тези, които хващат дикиш се дават на партии като Възраждане, Величие и ИТН за реализация. Като гей пропагандата или смяната на пола.
Очевидно има мрежа на Пеевски, която громи всеки, който пита за него или му става враг. Очевидно има и мрежа на ГЕРБ - армия от тролове и ботове, която задушава всяка критика в Интернет и бди “либерастите” да не вземат надмощие в ТВ. Ясно е, че между тези мрежи има не конкуренция, а платена взаимопомощ за подсилване на търсения ефект.
А кое е ядрото на паяжината?
Ясно кое - политиката - където са инсталирани мними партии, а реално ОПГ, които да изпълняват поръчки по опоскването на бюджета и държавната собственост - с които се изхранват служителите на Паяжината. При това - както стана ясно от засилената миграция между различни партийни формации - често депутатите изпълняват поръчка каква табелка да си сложат в различните парламенти. Но все така - на разположение на двама-трима души, независимо от коя партия са. Изглежда без една коалиция, срещу която се изсипва медийния огън и жупел.
Добрата новина е, че между инженерите настъпи конфликт и започна разпада на тази йерархична система - която все пак много зависи от ключовите си лица. Без ДПС и БСП е очевидно, че всякакви варианти са отворени.
В теорията на системите е известно, че вакуум няма и темата днес е как отпадането на един възел се сменя с друг. Късмет ли е това, че ДП, а не АД взе името ДПС?
И дали пък ДП - в битката за своето спасение - няма да разруши олигархичната система, която след него няма да може да се възстанови?
Имаме ли партия, коалиция, демократична общност, която е на висотата на този момент да се възползва от него?
Или чакаме пак Освобождение по пантофи?
И поредното робство от новия Освободител?

Коментарът на автора е публикуван на неговата Фейсбук страница


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 това е провалиха изборите

    10 3 Отговор
    3 милиона без здравни осигуровки и 2,4 милиона ходещи до урните от 6,5 милиона с право на глас . гасарбайтерите били за слави .

    Коментиран от #24

  • 2 Време е!

    24 8 Отговор
    Да се забрани ДПС, който иска ислямска партия изселване!

    Коментиран от #20

  • 3 Последния Софиянец

    39 4 Отговор
    Има ли още някой който не се е убедил че само Народния съд може да раздаде справедливост в България?!

    Коментиран от #17

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тия К -- о -- п -- е -- л -- е -- н --

    26 0 Отговор
    Тия К -- о -- п -- е -- л -- е -- н -- ц -- а ........ Са Само за Кауша!
  • 6 българка

    20 1 Отговор
    "Имаме ли партия, коалиция, демократична общност, която е на висотата на този момент да се възползва от него?" Както се казва - въпрос за 1 милион. Мисля, че в момента нямаме, защото една част от наличните се капсулират, а другата част изчакват. Вместо да се обединят и да чуем мощен глас, а не мрънкане. А народът е все по-объркан.
  • 7 Българка

    46 1 Отговор
    Българи, на предстоящите избори не гласувайте за ОПГ ГЕРБ-ДПС-Ново начало. Това е мафията, която ни попиля. А ВАС да бъде разпуснат и на място на слугиоте на мафията да бъдат избрани морални експерти. Ако трябва да си ги внесем

    Коментиран от #11

  • 8 Край

    30 0 Отговор
    Ако някой си мисли че гангрената не е поразила съдебната система е голям наивник. В общество в което любов, живот, здраве, образование се продават - справедливостта не прави изключение. Никакво.
  • 9 Величие да дойде веднага

    14 9 Отговор
    Браво, браво, някой чете форумите.В едни части ги приспособява за господарите си и за нас, в друга чрез тях набеждава и тълкува бъдещето.Какво неясно пишем тука от години.Управляват ни орки.Бойко, Пеевски, Прокофиев.Моля камерите в далечен план когато ги показват.Единствения изход да се спасим от тях е като не гласуваме.
  • 10 Явно на

    22 11 Отговор
    всеки Евгений само руски мрежи и паяжини са им в главите. Всичките ги нареди, само ПепеДебейците някак се услужлива му се изплъзнаха. Ма те всичките - чиста вода ненапита!

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мафиотската Д-ва

    19 9 Отговор
    ППДБ са опасни за страната.
    Те ни продадоха на Бойко и Пеевски.
    Сега щели да ни продават на някой си, дето нямал нищо общо с политиката и обикновените граждани.
  • 13 Дик

    26 2 Отговор
    Не вярвах, ме и ВАС са подлоги на Пеевски!
    Голямо падение, но всичко се връща в този живот
  • 14 Евгени от Алфапласт

    12 4 Отговор

    До коментар #10 от "Явно на":

    Аз съм гербер. Устройва ме, мога да крада на воля. То фирмата ни е перачница, де.
  • 15 Трандафор

    10 0 Отговор
    Е, то още през 1991 г. на изборите през октомври бяха регистрирани три СДС-та, СДС-движение, СДС-център и СДС- либерали! Но щом за нуждите на примитивната пропаганда е нужно отровните двойници на партиите да се появяват през 2001 г., тъй да бъде!
  • 16 гост

    23 1 Отговор
    В последните години, де що стане сакатлък в България отзад зад облаците винаги изплуват дебелите бузи на свинята! Не ви ли писна един нагъл тъпанар да се разпорежда с държавата, ако и да плаща ?

    Коментиран от #19

  • 17 Баце

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Дядо ти дойде около 44 г. от село незнайно коли и беси без съд и присъда и ти новия софиянец искаш да убиваш ама да не могат да ти отвърнат.
  • 18 Събрахме се ... вече явно 🐖🎃

    12 2 Отговор
    Може ли пеевски 🐖 да съществува без ГЕРБ на бойко 🎃 ?! Никакъв шанс.
    Той за това развали сглобката, защото искаха да изолират пеевски .
  • 19 Баце

    14 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Замислете се!
    Кой наднича зад прасето.

    Коментиран от #22

  • 20 Град Козлодуй

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Време е!":

    ТОЧНО
  • 21 ПРАВИЛО ВЪВЕДЕНО ОЩЕ ПРЕДИ КОСТОВ.

    8 3 Отговор
    ПЕЧЕЛИ ВИНАГИ ТОЗИ КОЙТО ПЛАЩА ПОВЕЧЕ! ИЛИ - КОЙТО ИГРАЕ - ПИЧЕЛИ, ПО СТОИЧКОВ.
  • 22 замислен

    13 1 Отговор

    До коментар #19 от "Баце":

    Аз виждам поне две посол.ства. Без тях прас.чо би бил невъзможен. По темата - всички назначения в съдебната власт в годините около скандала Красьо Черния до настоящия момент, са негови. Без него никой не може да стане съдия, прокурор, следовател, включително и нотариус, частен съдебен изпълнител, съдия по вписванията. Той назначава, той уволнява, той казва кое дело как да се реши. Същото е и със службите. Държавата е пробита отвсякъде и един човек, без мощна подкрепа отвън, не би могъл да направи това. Тримата съдии си имат имена, разровите ли се, ще научите за връзките и далаверите им. И какво от това? Превзели са съдебната власт и безцеремонно"правораздават" простотията и наглостта си. Трябва да се намери решение на това положение. И трябва да го намерим ние, българите, защото краят на държавата ни вече е съвсем близо. Гнилостният процес е взел такива размери, че пациентът няма шанс да живее без бърза хирургическа интервенция.
  • 23 Генчо,

    9 6 Отговор
    единствената парламентарна партия недокосната и непокварена от властта е Възраждане! И няма защо да търсите под вола теле,видите ли трябва да чакаме някоя друга създадена в някое посолство! Партия Възраждане е тази,която трябва и ще управлява България!!! Гласувайте масово!Иначе-на фронта!!!

    Коментиран от #25

  • 24 Това с шестте

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "това е провалиха изборите":

    милиона гласоподаватели е най голямата лъжа !В България цялото население е под шест милиона,но по тоя начин играят с процентите! Ако се изчистят списъците,ще се окаже че гласуващите са повече от 50%!!!
  • 25 Копейкин е бастун на Бойко

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "Генчо,":

    😀😀😀😀😀😀
    Точно патерицата на бойко ли ни препоръчваш ? Май не гледаш как в парламента за всяко гласуване ги съветва някой от ГЕРБ. Да не говорим, че шмекер копейкин е събрал цяла пасмина неудачници, неспособни за нищо.
  • 26 ВАС - Ново начало

    6 0 Отговор
    Ние сме независими, от нас нищо не зависи, каквото каже Той, това става
  • 27 бай Иван

    8 0 Отговор
    ВАС пратил писмо на Пеевски "ВАС е с Вас г-н Пеевски"
  • 28 елементарно е

    3 0 Отговор
    Добър ден, Ев-генчо, - това ни го разиграват вече 30 години! Сега ли го разбра!?
  • 29 граф Монте Кристо

    3 0 Отговор
    Винаги съм повтарял като римския оратор Катон,че Картаген трябва да бъде разрушен,т.е. Козяк-16,това е алфата и омегата на българското освобождение и възрождение.Ще вземем да се молим нато да настъпи котката по опашката,та по-бързо да стане,че вече не се трае.
  • 30 Шумен

    5 0 Отговор
    Сега ли прогледнахме, че съдиите във ВАС са корумпирани и изпълняват поръчки. Мога да посоча поне осем съдии, които зная със сигурност, че вземат подкупи за да решат делото както трябва. Никаква реформа в съдебната система не може да спре корупцията. Само ако има осъден съдия за подкуп с ефективна присъда ще има някакъв ефект. Това може да стане само ако ДАНС и полицията работят както трябва.
    Пеевски е друга тема. Освен, че е нагъл, има и много информация за останалите политици и знае, че не са стока. За съжаление единствените, които го посочват като най-голямата опасност за България са ПП ДБ и президента. Останалите мълчат - и БСП /под предлог, че не можели да вземат страна в конфликта между Доган и Пеевски/ и Има такъв народ / лоша дума за него не казват/. Да не говорим за ГЕРБ /Бойко, който не отстъпва на Пеевски дори официално забрани Пеевски да се коментира/ Ега си държавата - щом тази свиня и крадец ще ни учи на морал.