Last news in Fakti

4 Май, 2014 09:40 1 248 3

Трябва да се страхуваме от това, че държавата е слаба, а не от бежанците

  • нидал алгафари-
  • бежанци-
  • държавата

По думите на Нидал Алгафари терористите влизат по друг начин в страната

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Събитието на тази седмица за България е конфликтът в Розово, а в международен план това са събитията в Одеса”, каза в „Събуди се” по Нова телевизия политологът Васил Гарнизов. По думите му кампанията за евроизборите потъва на фона на тези две събития.

Според Нидал Алгафари едва ли някоя политическа партия ще успее да извлече ползи от случилото се в Розово. „За съжаление там се появи един много криворазбран патриотизъм”, смята той.

По думите на Васил Гарнизов откакто е започнала бежанската вълна от Сирия и медии, и политици, и държава се държат неправилно. „Страховете, че ще бъдем залети от едни сирийци, гладни като скакалци, които ще изядат нашето благополучие, се раздухва повече от 2 години”, каза още той. Според него тези страхове не са основателни.

„Най-големият ни страх трябва да бъде от това, че държавата е слаба. Не успя да се справи с 5-6 хиляди сирийски бежанци, да ги посрещне, да ги настани, да ги нахрани, да им осигури медицинско обслужване”, смята Гарнизов.

Алгафари допълни, че не трябва да ни е страх от тези бежанци, защото те са проверени няколко пъти. „Терористите влизат по друг начин в страната ни”, допълни той.

„Това, което наблюдаваме, се нарича ксенофобия”, каза от своя страна проф. Георги Близнашки, който е преподавател по конституционно право. Той смята, че нещата трябва да се овладеят час по-скоро, защото става дума за нагнетяване на страхове и напрежение. „Държавата е голям длъжник в днешната ситуация”, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 петър ковачев

    8 1 Отговор
    Най-големият ни страх трябва да бъде от това, че държавата е слаба. Не успя да се справи с 5-6 хиляди сирийски бежанци, да ги посрещне, да ги настани, да ги нахрани, да им осигури медицинско обслужване” Аве пич малоумен ли си или имаш народа за малоумен ?
    Швейцария сигурно са много зле щом отказват и един сирийски талибан да посрещнат ???
  • 2 Agent

    7 0 Отговор
    "не трябва да ни е страх от тези бежанци, защото те са проверени няколко пъти." Да, ама в селото пристигат без редовни документи, не говорят български! Как да ги регистрира местния кмет??? Дори и на "честна дума" не може да ги приеме , за "проверени" бежанци сирийци, защото не е длъжен да говори техния език.Официален преводач няма!!! ТЕЗИ КОЙТО СА ГИ ПРОВЕРЯВАЛИ ДА ДОЙДАТ НА МЯСТО И ДА ГАРАНТИРАТ ЗА ТЯХ, А НЕ БЕЗОТГОВОРНО ДА ОБВИНЯВАТ ХОРАТА ОТ СЕЛОТО!!! Явно собственика на къщата се интересува само от паричките, които дори не е получил директно от "наемателите" , а от някакъв загадъчен посредник.... Далаверка на всякакви нива ...,а виновни само селяните-ксенофоби!
  • 3 Димитър

    2 0 Отговор
    Интересно кой би вземал на сериозно мнението на Сириец (или там от района някъде) опитвайки се да ни убеждава какви са сладури Анадолците.