Last news in Fakti

17 Май, 2014 12:17 2 930 12

Татяна Дончева: Залогът на евроизборите е най-голям за "Атака"

  • татяна дончева-
  • евроизбори-
  • "атака"-
  • вот на недоверие-
  • пеевски-
  • доган

Това, което прави Пеевски, е онова, за което Доган няма да си цапа ръцете, коментира още тя

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има някаква възможност монолитното мнозинство в парламента да се разцепи и да се стигне до успешен вот на недоверие. Това мнение изрази пред бТВ Татяна Дончева. Според нея в момента тече разделяне на бизнеси, свързани с политическите сили, и това е предпоставка за евентуално разминаване при вземане на политически решения.

„Може да има много основания да бъде обвинено правителството в нещо, но ако не се извадят аргументи за това, хората няма да разберат. А ГЕРБ нямат подготвени хора, които да аргументират мотивите си за внесения вот”, коментира Дончева.

По думите й, не можем да станем по-малко зависими енергийно от Русия, без да развиваме ядрена енергетика с други големи ядрени държави. Трябва да има баланс на интереси и конкуренция в сектора, смята Дончева.

Помолена да коментира определението на зам.-председателя на парламента Мая Манолова, че внасянето на вота на недоверие по темата енергетика е като любов по време на холера, Татяна Дончева заяви: „Просто ми омръзна да говорят глупости за всякакви сериозни неща“.

По повод на предстоящите евроизбори юристката заяви, че е съвсем реално АБВ на Георги Първанов да не спечели място в Европарламента. Според Дончева залогът на тези избори е най-голям за "Атака". „Ако хората на Сидеров не влязат в Европарламента, те ще трябва да предприемат стъпки, които да им гарантират участие в следващия парламент, иначе ще изпаднат и от него. Важна ще е и ролята на депутатите, които се обвързаха с Николай Бареков и също не е ясно каква позиция ще заемат след 25 май”, допълни тя.

Що се отнася до БСП, Дончева заяви, че няма положение, при което левицата да загуби. „Те никога няма да го признаят. И двама депутати да вкарат, пак ще казват, че са спечелили”, посочи тя.

Делян Пеевски е Ахмед Доган, каза още лидерът на „Движение 21". По думите й, това, което прави Пеевски, е онова, за което Доган няма да си цапа ръцете и да напусне сараите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 St Gs

    1 3 Отговор
    Най добре е Атака да не получи нито един и да изпадне от правителството , това ще е прекрасно, така новите и истински политици ще има повече свобода и по малко Болни Смъркачевци ще ги занимават с глупости. Искрено се надявам Бареков да има поне трима избрани и да започнем да си чистим ръцете най накрая .

    Коментиран от #8

  • 2 Димитър Кирев

    0 0 Отговор
    "Атака" е стар играч. Не виждам какво може да предложи.
  • 3 Ники Петров

    0 1 Отговор
    Няма такъв залог за Атака, те изпаднаха от възможността да са политически субект, след като се коалираха в това правителство.
  • 4 Камен Здравеняков

    3 0 Отговор
    Татянчето е желателно да не дава повече "компетентното" си мнение!
  • 5 пламен петров

    0 2 Отговор
    напротив, атака заложи на руската карта, Колкото и да не се признава, тук настроенията са доста проруски, най малкото заради петата колона в Блъгария.
    Дори само смесените бракове / доведените рускини за съпрузи през соца / е достатъчен фактор.
    И най вече - концерта на ЛЮБЭ - безплатен.
    За 30 г. ЛЮБЭ не значи нищо но за 40 - 60 г. е страхотна група.

    Слагайте минОси
  • 6 пламен петров

    0 2 Отговор
    напротив, атака заложи на руската карта, Колкото и да не се признава, тук настроенията са доста проруски, най малкото заради петата колона в България.
    Дори само смесените бракове / доведените рускини за съпруги през соца / е достатъчен фактор.
    И най вече - концерта на ЛЮБЭ - безплатен.
    За 30 г. ЛЮБЭ не значи нищо но за 40 - 60 г. е страхотна група.

    Слагайте минОси
    Поправям мнението

    Коментиран от #9

  • 7 по темата

    1 0 Отговор
    Това чудо няма няма и го изкарат от нафталина, за да пророкува като стара вещица, предизборните новини - аман от гадателки!
  • 8 M_SUX

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "St Gs":

    Щото зад Бареков не седи оня продажник дето е срам за родината си Пеевски нали така? Ако гласуваш за Бареков все едно гласуваш за АТАКА, а като гласуваш за атака все едно гласуваш за ДПС. Това е то :)

    Коментиран от #10

  • 9 мечока

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "пламен петров":

    Той Сидеров явно няма политически възгледи, нито програма. Винаги залага на наболели теми които му носят гласове, но май никога не е смятал да управлява, сигурно и няма каквото трябва
    Явно през всичките тея години ни е подвеждал (включително и мен)
    Обграден е от ентусиазирани дечурлига, които мое и да го линчуват некой ден !
  • 10 hienata

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "M_SUX":

    Колега изобщо не си губи времето да отговаряш на St Gs, as sam, Cveti Grigorova и още няколко подобни платени дупедавци на Баракудов. За малките деца е ясно (въпреки клетвите които даде), че парите на Бюреков са от кръга около Ирена Кръстева (майката на Пеевски).Въпроса сега е да ходим ли да гласуваме или не. От една страна ако не ходим ще спечели БСП(ДПС) , а това изобщо не ми харесва. От друга, ме е яд на политиците, защото ни смятат за по-глупави от ромите(циганите). За тях безплатни кебапчета,биричка,курбан , а за нас българите предизборни обещания, само че и аз обичам кебапчета и бира.Ако изобщо отида да гласувам ще посоча последния в листата ей така на пук и няма да е за БСП(ДПС),Сидеров или Бараков.
  • 11 мечока

    0 5 Отговор
    Ало, Факти, има тука момченце дето слага по 50 минуса, трябва да проверите кой е ! Така подвежда хората !
  • 12 zendera

    0 0 Отговор
    Незнам само тази атрофирала личност защо коментира-нейното 21 е вече спомен от миналото