Last news in Fakti

30 Юни, 2014 19:16 2 113 0

Нидал Алгафари: Днес бе направен опит кликите в БСП да се обединят срещу Станишев

  • нидал алгафари-
  • сергей станишев-
  • бсп-
  • петър курумбашев-
  • брюксел-
  • европарламента

Най-разумната коалиция е между БСП и ГЕРБ, смята pr експертът

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В БСП се случват онези битки, войни, които са на тъмно, които не са много ясни, които не са за пред хора, задкулисни – всеки гледа да се съюзи по някакъв начин. Много са кликите в БСП – на Първанов, на Румен Овчаров, на Дъбов, на старата номенклатура. Но събрани, те не биха могли да отнемат над 20% от електората на партията. Това заяви в предаването на БТВ „Лице в лице” Нидал Алгафари, представен от водещата Цветанка Ризова като pr експерт и близък до ръководството на БСП.

Отдавна вървят задкулисни интриги срещу Сергей Станишев от страна на тези, които искат да го свалят като председател на партията, коментира Алгафари днешната тайна сбирка на социалистите в къщата на Димитър Благоев в столицата. Днес беше направен опит тези клики да се обединят срещу Станишев, но това не стана, заключи той.

Според Алгафари, има много причини Станишев да се отметне от обещанията си да остане да работи за БСП в България и да отиде като евродепутат в Брюксел. Първата е, че заедно с Мартин Шулц трябва да работят за европейските социалисти. „В момента Сергей Станишев преговаря с Мартин Шулц за някакви по-добри условия. Там се подготвят следващите 5 години за цяла Европа“, отбеляза той. Но по-сериозната е решителността на лидера на БСП да изхвърли и “последното чуждо тяло” в листите за Европарламента, какъвто е Петър Курумбашев, коментира pr експертът.

Курумбашев беше наложен на Сергей Станишев от хора, които имат други интереси – например Румен Овчаров, който поставил условия на Станишев, защото БСП е на колене, но членовете и симпатизантите на партията бяха категорични, че Петър Курумбашев по никакъв начин не може и не трябва да представлява България в ЕП, каза Алгафари. 

Той подчерта, че Станишев няма да подава оставката като лидер на социалистите. Неговите амбиции са да стабилизира партията и на следващия конгрес да поиска вот на доверие от съпартийците си. „Темата оставка за Сергей Станишев в БСП не е актуална, абсурдна е и е немислима“, категоричен беше експертът.

Нидал Алгафари обясни още, че на този етап най-разумната коалиция за следващия парламент е между БСП и ГЕРБ. “Върви се към коалиция между БСП и ГЕРБ, защото те са едни и същи хора. Вече Борисов и Станишев започнаха да разговарят и да се вслушват един в друг”, отбеляза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА