22 Март, 2019 08:05 25 926 94

Цветанов поискал проверка на „Артекс“ четири дни преди да си напазарува евтиния имот

  • цветан цветанов-
  • артекс-
  • апартамент-
  • имот

Главният архитект на София получавал "тежки и неприятни" СМС-и от Мирянови

Цветанов поискал проверка на „Артекс“ четири дни преди да си напазарува евтиния имот - 1
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Цветан Цветанов е знаел за сериозен казус свързан с “Артекс Инженеринг” и е инициирал проверка срещу тях. Четири дни по-късно той се сдобива с луксозен апартамент в сградата “Летера” на ул. Латинка 8. който преди това е на собствениците на “Артекс” – Пламен Мирянов и Весела Мирянова. Така проверяващият и проверяваните експресно си прехвърлят едни имоти, а преписката, проверката и резултатите от нея потъват неизвестно къде.

На 08 юни 2018 г. като председател на парламентарната вътрешна комисия, Цветан Цветанов изпраща писмо до Йорданка Фандъкова, в което иска от нея да направи проверка на небостъргача, който “Артекс Инженеринг” строи на улица “Златен Рог”, след което да му докладва резултатите. На 12 юни той прави сделката с Мирянови.

Проверката е поискана в сигнал на Инициативен комитет “Лозенец”, който от години се бори срещу високата 120 метра сграда, никнеща в квартала. За това, че казусът е сериозен и има активни задкулисни действия около този проект говори многозначително главният архитект на София Здравко Здравков във видео, датирано от 2 май 2018 г.,

“СМС-те, които съм получил от семейство Мирянови мога да ви ги покажа… убеден съм, че този разговор и преговорите, които водим, са изключително тежки и неприятни, защото зад всеки един квадратен метър седи огромен финансов интерес” – заявява той.

Цветанов поискал проверка на „Артекс“ четири дни преди да си напазарува евтиния имот

Видеото е от публична среща с граждани на “Стрелбище” и пълната версия може да бъде видяна на сайта Actualno.com. Здравков уточнява oще, че срещите с Мирянови са били при Йорданка Фандъкова и на тях са водени преговори за намаляване на височината на сградата на ул. “Златен рог”. В крайна сметка такова намаление има от 120 м. до 98 м., колкото е съседният хотел “Маринела”.

Скандалът “Апартаментгейт” започна от разследване на Антикорупционния фонд и Свободна Европа, които разкриха как апартамент от над 200 кв. м. с частен “ВИП асансьор” е заменен от “Артекс” срещу два апартамента на Цветанов и доплащане 100 000 лв. или общо 387 438,8 лв. Това прави по 630 евро на кв. м. площ и е четирикратно по-малко от пазарните цени в този район.

Проучване на „Биволъ“ показа, че в един и същи ден – 12.06.2018 този апартамент е прехвърлен от собствениците Мирянови на тяхната си фирма “Артекс Инженеринг 2000-5” за 560 000 лв. След това фирмата прави заменката с Цветанов. Заменените от Цветанов имоти веднага (в същия ден) са продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ Симеон Велков, който сега е трудоустроен в РВД. Той плаща за двата апартамента на ул. Елемаг 470 000 лв.

Има няколко обяснения за тези странни имотни врътки с поне един ясен бенефициент – Цветан Цветанов. Едното от тях е езотерично. Според собственичката на Артекс Весела Мирянова Цветанов получил преференциална цена, защото много харесал архитектурата и най-вече оценил “енергийната защита” на сградата “Летера”, в която бил вграден псалм 91.

Има обаче и друго обяснение и то е, че след като Цветанов е натиснал Фандъкова да проверява Мирянови, те спешно са потърсили извънинституционално решение на техните проблеми и са го намерили в тази сделка.

Изнудване, фаворитизъм, или и двете, но в такава сделка няма как да няма скрита цена, обобщава Капитал в статия, която припомня за сложните взаимоотношения между “Артекс” и местната власт в София, която е на ГЕРБ.

За “Инициативен комитет Лозенец” обяснението е, че над Мирянови има властови чадър. Още от края на 2017 година сдружението алармира, че “Артекс Инжинеринг” строи небостъргач на улица “Златен Рог” № 10 с изтекло строително разрешение.

Тук е мястото да припомним, че проблемната сграда получава разрешението си за строеж по времето, когато кмет на София е Бойко Борисов. Проектът е одобрен в последният момент, непосредствено преди влизането в сила на ОУП на София, който ограничава строежите в тази част на София до 28 метра.

Строителите обаче не бързат да започнат мащабния строеж на 34 етажната сграда. Първото разрешение изтича 2012 г. и е подновено до 2017. Ноември 2017 година изтича и подновеното разрешение, което няма как да бъде подновено за втори път по действащия ЗУТ. А небостъргачът не е готов.

На помощ се притичва самия парламент, който прави промени в закона. С тях срокът за завършване на подобни проекти се удължава на 10 години от “започване на строителството на елементи на техническата инфраструктура”. Свободна Европа разяснява, че без тези поправки строежът на сградата “Златен Век” е можело и да не се случи. Цветан Цветанов е гласувал ЗА, както и парламентарната група на ГЕРБ.

Но дори и след поправките в закона, строежът остава проблемен, защото те нямат обратно действие. Главният архитект на София и ДНСК обаче намират вратичка, като се позовават върху неформална кореспонденция със зам.-министъра на МРРБ Валентин Йовев. Той мотивира становището си на база измененията направени в ЗУТ, като заема позиция, че те важат и назад във времето. По-късно министър Петя Аврамова заявява, че тази кореспонденция няма правна стойност и задължителен характер. Но пък е произвела ефект и сградата се достроява с усилени темпове.

“Инициативен комитет Лозенец” е подал няколко жалби и сигнали и до прокуратурата. Сред тях е и жалбата до Комисията по вътрешни работи на Парламента, която се оглавява от Цветанов, и която след неговото писмо до Фандъкова заглъхва без следа.

Последният сигнал на сдружението е срещу зам. министър Йовев, за превишаване на служебните му правомощия. По него Софийската градска и Софийската районна прокуратури не могат да решат коя е компетентна. Гражданите на Лозенец не са оптимисти, защото проверката по предходния сигнал на инициативния комитет е прекратена. Сега от сдружението искат съдебен контрол на административния акт, уреждащ строителството на сградата.

Докато се множат жалбите и върви публичен дебат по темата, архитект Здравков дори намеква, че е получавал заплахи от собствениците на “Артекс Инженеринг” в устен и писмен вид.

“СМС-те, които съм получил от семейство Мирянови мога да ви ги покажа, убеден съм, че този разговор и преговорите, които водим, са изключително тежки и неприятни, защото зад всеки един квадратен метър седи огромен финансов интерес” – заявява той във видео, датирано от 2 май 2018, месец преди Цветанов да инициира проверка и да си напазарува апартамента.

Какви именно СМС-и е получавал арх. Здравков, имало ли е заплахи и дали са взети управленски решения вследствие на нерегламентиран натиск би следвало да провери и прокуратурата. Очевидно е, че казусът с небостъргача на “Артекст” влиза в уравнението, а преписката, инициирана от Цветанов, заслужава особено внимание, защото няколко дни по-късно проверяващият и проверяваните влизат в сложни имотни взаимоотношения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОТКАЧАЛНИК

    133 2 Отговор
    ПАЛЯЧОВЦИ

    Коментиран от #7, #37

  • 2 Знаем

    179 6 Отговор
    Крадец ....

    Коментиран от #13

  • 3 Tiffff

    104 8 Отговор
    ,До собствениците на Артекс . Спокойно лоша реклама няма , а то и на такова високо ниво !!!
  • 4 Ванга 2019

    174 9 Отговор
    Оставка на Цв. Цв. :)

    Коментиран от #70

  • 5 1234

    172 10 Отговор
    Е това ако не е корупция не знам кое е? Иначе негерберски кметове из страната ги прибират за 5 плочки... Сега прижлема е че конпи е на цц, ако го приберат, следващия ще е за ало ваньо.... Разплащането продължава

    Коментиран от #10, #17

  • 6 Правят ни на луди

    102 5 Отговор
    Лицензиран а........йдук
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Димитър

    21 125 Отговор
    Стига вече с тия фейк новини,всеки който е купувал-продавал движима или недвижима собственост е била не на пазарната цена,а на данъчната оценка,трябва да си малоумен за да я купиш на пазарна стойност и после да плащаш луди пари.

    Коментиран от #63

  • 9 КОКОША СЛЕПОТА

    117 10 Отговор
    Всеки го знае че пипона е на принципа ......ПРИТИСКАЙ , РАЗДЕЛЯЙ И ГРАБИ !!!
  • 10 СссереМ

    14 107 Отговор

    До коментар #5 от "1234":

    Кметовете крадат,а човека отива и си купува апартамент със законно спечелени пари.
  • 11 Гост

    95 6 Отговор
    Дай да си купим и ние на тази цена.

    Коментиран от #78

  • 12 хахахах

    93 2 Отговор
    То ако е само това и само той с мед да го намажеш хахаха той и цялата свита прибраха милярди те за един мижав апартамент пишат прах в очите на хората
  • 13 990

    15 103 Отговор

    До коментар #2 от "Знаем":

    Е КВО ЗНАЕШ, ЗНАЕШ НА БАБА СИ ШАПКИТЕ, НИЩО В ТЕКСТА НЕ ПОКАЗВА ЧЕ Е КРАДЕЦ И НЕ ЗНАЕШ НИЩО . . . . . ПОВТАРЯТЕ КАТО ПАПАГАЛИ ТОВА КОЕТО РАЗНИ "ФИГУРИ" ВИ "СПУСКАТ В МЕДИИИТЕ".
  • 14 321

    85 11 Отговор
    Борисов сготви Цветанов ! Крайно време беше!!!
  • 15 класическа мафия

    101 6 Отговор
    Мафия! Срастване на престъпността с държавата!
  • 16 Доплащането

    61 2 Отговор
    Сега ще се окаже, че е заплатено с OneCoin и брокерите са от "Нов Дом 1"
  • 17 Мордекай

    13 102 Отговор

    До коментар #5 от "1234":

    И кметове избрани от квотата на ГЕРБ се разследват в момента , не си в час явно. ГЕРБ са на власт толкова време защото хората виждат че няма наши и ваши , престъпните индивиди се мачкат и то не само предизборно , такава е принципната позиция на Бойко Борисов , ГЕРБ и правителството. За апартаментите се знае от една година , има ги в регистрите , но мишоците от компартията с присъщата страст да правят предизборни мизерии и поради липса на реални аргументи с които да докажат нуждата от съществуването им въобще , изпратиха лайнометите на първа линия.

    Коментиран от #62

  • 18 Mорук

    14 21 Отговор
    Пей си пенкеле кой ли те слуша,властта е за това да се краде ,и пак само пушилка
  • 19 ЦИРК

    44 4 Отговор
    Цирк с овчедуши привкус.
  • 20 АМПЕР

    10 91 Отговор
    Цялата история е абсолютен фарс. Кажи за някой, че сестра му е к.... и го остави да се оправдава. Пък тя била монахиня, ама айде-е бе. Проблемът е лекотата с която абсолютно безкритично се затъркаля снежната топка. Много лесно е да се заиграваш с ниските човешки страсти - омраза, завист и т.н., акцентирайки върху това, че имало отделен асансьор, използвайки думи, като лукс, супер лукс и жонглирайки с цени, които са невъзможни и изсмукани от пръстите на жадни за секунда внимание брокери. Някой от вас купувал ли е жилище в София ? Колкото клиенти се появят, толкова вида цени може да има, особено, ако се прави евилибристика със замени на имоти от всякакъв вид. Бъдете по-критични към всякаква информация в предизборен момент.

    Коментиран от #22, #34

  • 21 Ачо

    65 13 Отговор
    А Ганьо,овцата, гледа и блее. И пак ще гласува за Цецо цецов.

    Коментиран от #79

  • 22 Критично мислещ.

    83 5 Отговор

    До коментар #20 от "АМПЕР":

    Остави лукса, а вземи "критично" да обясниш как се купува дори най-скромно НОВО жилище на подобна цена на кв.м. ,особено в този квартал.
    Не, че конкретно този казус е от значение. Нормалните хора преди много години са се убедили на 100% каква шайка престъпници ги управлява и няма нужда от допулнителни потвърждения.
  • 23 Хх258

    78 9 Отговор
    И на мен ми харесва сградата на,, Артекс" и изолацията,, псалм91" ще ми направят ли заменка за апартамент в. ЛЮЛИН И ЕДИН В,, Горна Малина за един в сградата на буквите на преферециална цена ще им броя и аз 10 000 лв. отгоре? Проверки с неясен резултат и покрити е това е България 2018г.!
  • 24 Антон

    53 8 Отговор
    Тъпанарска работа. Виждате ли с какво се занимават тези комисии - тази за вътрешен ред и сигурност се занимава с проверки на строителни фирми. Не е истина просто. Всъщност те не са заблудените , ние сме тъпите, простите, наивните, всички ние които си избираме подобни карикатури да ни управляват. Самозабравила се паплач, бъркаш в кацата с меда, трайкай си като ти позволява системата. А те като охранена въшка искат да избият на челото централно та да ги видят всички.
  • 25 Новичок

    63 7 Отговор
    Разстрел за такива,тоя нямаше ли 6.партамента? Алчност за какво са му.
    „НЕ НАРОД А МЪРША” е казал поетът.На друго място разстрел,за такива крадци.
  • 26 Митко

    62 7 Отговор
    Големи артисти са няма що какво се правят на луди те са получили евтини апартаменти замяна на това са дали на фирмата Артекс евтини имоти и разрешителни да строят където си пожелаеш
  • 27 Сктонъд

    54 10 Отговор
    Българино замисли се за какви хора си гласувал и дали на следващите избори Въобще трябва да се гласува
  • 28 Вкс

    46 3 Отговор
    Бой в какво се прави той на луд внимание ходил на Цветан Цветанов или на Цецка Цачева на гости и не ги знае къде живеят Боже за какви идиоти не вземат
  • 29 НОТАРИУС

    59 4 Отговор
    И Фандъкова е в играта! Нещата са ясни, нарушения и лобирне после в Народното събрание!
  • 30 Гост

    34 5 Отговор
    Ех пуста му работа. Другото, което лъха от писмото е невежество и неуважение към гражданите. След като г-н Цветанов се обръща към г-жа Фандъкова с обръщението "уважаема госпожо" и сам се подписва с длъжността си Председател на комисия по вътрешна сигурност и обществен ред(без изобщо да се посочва към коя институция се числи тази комисия) си позволява да изрежда поименно гражданите без да използва необходимото от нивото на кореспонденция обръщение г-н Никола Вапцараво, г-на Мариан Башур и т.н. Нищо де, дребна работа ще кажат някои. Дребна ама казва много.
  • 31 Свободна Европа

    46 6 Отговор
    КОРУПЦИЯ НА НАЙ- ВИСОКО НИВО! ЧАКАЙТЕ ПОСЛЕ ЗАПКАТИ И ИНВЕСТИЦИИ ЧАКАЙТЕ ЧАКАЙТЕ..
  • 32 ботове

    42 4 Отговор
    Ооо, гледам четат и гербери бетонояди и цъкат минусчета. БРАВО, БРАВО! Малко ви остана.

    Коментиран от #36

  • 33 123

    49 4 Отговор
    Здравейте, на всички защитници на Цветанов. Проблемът е че тези, които назначават кабинета и гласуват закони против укриване на данъци сами укриват чрез изповядване на сделка на по ниска цена, което довежда и до въпроса откъде е произхода на парите за апартаментите.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 бл.134 в Зап. парк

    30 2 Отговор

    До коментар #1 от "ОТКАЧАЛНИК":

    Призовавам, да се даде на Цветанов избираемо място в листата за евродепутати.Там човека ще може на спокойствие да продължк да върши неверлтните си сделки - току виж , разменил поделението в Горна баня за Лувъра ,барабар с Мона Лиза
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Шефьор

    41 2 Отговор
    Виждам как Цвъко действа като Чарли Чаплин- чупи стъклата на хората, а после отива да ги поправя. Тоя тип винаги ме е отвращавал и с действията и с гадната си физиономия.
  • 41 Дан Чворлеоне

    31 2 Отговор
    Направил им е предложение, което не могат да откажат!
  • 42 Българин

    48 3 Отговор
    Ебати наглите крадливи копелета, търгуват с влияние.Това в Китай например се наказва с разстрел- за корупция в мега размер.Отвратен съм от тези смешници.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 1234

    32 2 Отговор
    Сега доклада от сащ верен ли е или да? Всички коментари са излишни. 10 г изгубени за България в лъжи и кражби на герб... И 1 млн души емигрирали и умрели...
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 незнайко

    5 35 Отговор
    Вече ми омръзна да слушам за тези апартаменти . Няма ли какво друго да се разисква в БЪЛГАРИЯ ? Че са купени на по ниска цена не може да се докаже, защото всеки собственик си определя сам цената ! Продажната цена е обвързана с нотариалните такси и това е начина те да се намалят . Просто не може да се продава на по ниска цена от ДЪРЖАВНАТА ОЦЕНКА на имота, за която НИКЪДЕ НЕ СЕ
    СПОМЕНАВА !!!

    Коментиран от #48

  • 47 Всичко се дължи на едно

    19 5 Отговор
    Народа какво да направи бе? Тези политици като Цветан Цветанов са защитени от полицията. Те ни крадат защото полицията ни блокира тя ни пречи. Стига сте крали и полицията да ви защитава. Такова нещо като МВР служителите с значки които имат много права да си правят и обвиняват невинните хора в неща които не са направили и да им прилагат полицейско насилие на всяка проверка защото не ги кефят прическата или там си не трябва да ги ИМА! Разберете го това. Чрез полицията хората , народа е опитумен. Полицаите нямат право да удрят и бият невинен гражданин без той нищо да им е направил при проверка. Що за поведение. Затова ли нямаме свобода на словото. Затова ли не можем да си кажем мненията на открито както тук по форумите. От страх да не дойдат полицай и ни арестуват. Полицията не трябва да съществува. Нека станем първата държава в света без полиция. Така народа ще може да контролира политиците и да оправи държавата. Лесно е. А за проверка за наркотиците и там си и ние бедните може да ги разкрием. Все пак ние ще сме си сами полицаи.
  • 48 незнайко

    7 9 Отговор

    До коментар #46 от "незнайко":

    Когато държавната оценка на даден имот се доближи или изравни с пазарната, тогава може да се говори, че тези апартаменти са купени евтино !!!
  • 49 Batushka

    25 2 Отговор
    Абе всичко е точно....ха на бас че един милион подчовека пак ще пуснат бюлетината....
  • 50 dgsf

    25 2 Отговор
    При продажба не е проблемът в нотариалните такси, а в местния данък за общината, той е големия разход и затова се крие истинската цена на имота. Разбира се най-големия проблем, ако се пише истинската цена е откъде купувачът има парите. Това е ключът от палатката.
  • 51 Курестия

    15 2 Отговор
    Бе заплашил ги. Тия се насрали и почнали да подаряват апартаменти. Иначе на озборите пак ще са първи със лъжа.
  • 52 robin

    18 2 Отговор
    То и това до тук е достатъчно Цеко да си ходи.Но,това,разбира се, важи само за нормални,"бели," страни.Топката е у Боко.От него зависи дали целият кораб ще потъне или той ще се превъплъти в Джак Спароу и ще излезе от всичко като победител.
  • 53 ЦОНЕВ

    25 2 Отговор
    Цветанов на колене.Ти обсолютен престъпник.Лошото е че после ,ще се направи на репресиран и като много голям родолюбец ще осъди държавата.Единственото спасение е АК47.
  • 54 Бай хю

    2 8 Отговор
    Абе да купуват бе, голема работа. Като остане бегето без хора, кво ще ги правят тези апарти??
  • 55 Бай Благой

    9 2 Отговор
    Ало Ваньо.....!!
  • 56 Трифонов

    9 11 Отговор
    Ей, пустите му недвижими имоти, бе!!! Беден, като църковни мишки народ, ама все за недвижимо мисли. Нищо друго не го интересува. Няма друг толкова беден народ, който да е по-фиксиран в недвижимите имоти от българите. Смешна и жалка история. Човек, който не е осъзнал и приел факта, че един ден просто ще умре и с това ще приключи всичко (няма задгробен живот, няма друг живот, няма прераждане, няма рай, няма ад, само пепел), е просто глупак! Всеки, който разбира и приема този неизбежен финал, не би се правил на маймуна за недвижими имоти! Обяснението, че се купуват за децата, е също безумно. На децата трябва да дадем образование. Нищо друго и нищо повече. Всичко останало ще си го осигурят сами. И ще бъдат много, много по-доволни ако ги оставим да го направят.
    Не 1000 евро... 10 евро не плащам за собственост на недвижим имот. Нито тук, нито където и да било по света!

    Коментиран от #58

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 robin

    2 3 Отговор

    До коментар #56 от "Трифонов":

    Съгласен!
  • 59 Не е пич

    12 2 Отговор
    Тихо сега, не хранете Цветанов, че ше ви "опраска" ;)
  • 60 681

    23 2 Отговор
    Напълно ясно ни е на всички, че за тези имоти не е платена дори стотинка, всичко с ниските цени е просто проформа за пред публиката. Трябва да изкореним тази мафия, грабеща по най-долния начин бедният български народ. 200 000 души са в тази игра. Опълчиш ли им се, те смазват. Опълчим ли се заедно всички, ще победим. Трябва да сме единни и обединени. Да не се делим на леви, десни, сини, червени... Трябва да действаме преди България да е загинала напълно!
  • 61 минаващ

    15 2 Отговор
    Не, няма корупция и конфликт на интереси, каза Дебелата цаца.

    Коментиран от #74

  • 62 Бачо Киро

    17 2 Отговор

    До коментар #17 от "Мордекай":

    И как точно твърдението ти няма наши и ваши се покрива с действителността? Цветанов ги натиска, почват подаръци и всички си траят докато сега излиза информацията. Това ли ти е представата за няма наши и ваши? Апартамент за 1.5+ милиона на Цветанов, прехвърляне на негово протеже ба два от апартаментите му, уж ги продал, подарък за Цачева, от която иначе чакаме правосъдие, подарък за кумицата която е и на пост по системата на Шури и Баджо и тн, и тн... Ти си егати бастуняка...
  • 63 Бачо Киро

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "Димитър":

    Мхм, сигурно. С разликата, че преди това не притискаме нередовни строежи, разликата в цените на имота не е 5 пъти, не гласуваме после в НС в полза на незаконния строеж и не на последно място при обикновените хора няма конфликти на интереси. За факта откъде са парите за апартамент с реална цена 1.5+ милиона въобще няма и да питам. Или ще продължаваш да се правиш на мотика и да твърдиш, че цените са реални?
  • 64 А бе

    6 2 Отговор
    Нали имаме полицаи да разследват. Защо не разследват ? Я си задайте този въпрос. Нали разбирали от разследване 😉
  • 65 Ха ха

    5 7 Отговор
    Само да ви питам коментирате, като си купите имот на реалната цена ли изповядвате зделката...
  • 66 КОП

    12 3 Отговор
    ЦВЪКИ СЕ ОКАЗА ГОЛЯМ МИЗЕРНИК, НИЩОЖЕСТВО АЛЧНО. Е КАК ДА ГЛАСУВАШ ПОСЛЕ ЗА ГЕРБ. НЯМА НАЧИН.
  • 67 Булгаристан

    8 3 Отговор
    Ох бабаца на Боко дясната ръка се облажи отново.Това е то да си във властта нищо че Боко ни върна в буржоазните домове на червените.....Ама краденето няма цвят само тези които крадат се стремят да разделят обществото за да могат буезнаказано да крадат. Разделяй и владей ....Боко го прави успешно вече повече от 20 години. Честито Ганьо умно ли гледаш. Боко си има лакеи за всичко. Дори и за това да ме оплюят след това.....нищо да им се връща многократно и да се удавят в плюнките си след това.
  • 68 ТОЧКАТА

    0 2 Отговор
    Е щом е по божиите повели!!!НИЕ какво роптаеме!!!Ми погледнете само МИРЯНОВА!!!слага като ЩИТ...БОЖИЕТО СЛОВО!!!!!А Цжетанов ползва само,,,....ИНДУЛГЕНЦИЯ,,!!!!/ТОВА ,ГО НЯМА!!!!!В ПРАВОСЛАВИЕТО....само за инфо!!/.......Но го има в усата---молитви/гаранция от бога/явно не четат Джек Лондон,,,СМЕХЪТ НА БОГОВЕТЕ,,!!!/...Ееее,кво да кажем ние с...морала????
  • 69 Гост

    17 2 Отговор
    Какви апартаменти, бе! Четете! Строителството започва незаконно. ПАРЛАМЕНТА променя заради Артекс закона. Пак е незаконно, защото не може със задна дата. Въпреки това го пуска зам.-министъра -незаконно. Инициативния комитет подава сигнал - би трябвало Цветанов и Фандъкова законово да вземат мерки - мерки не се взимат, преписката потъва, а вместо това Цветанов се сдобива с топ апартамент. Нещо неясно?
  • 70 Пипи

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ванга 2019":

    Да, ама все пак всичко е законно. Дебелокож човек.
  • 71 почитател

    9 2 Отговор
    ОСТАВКАТА е малко за този МАФИОТ !!!!! Индивид без срам и морал !
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 иван

    7 3 Отговор
    интересно цветанов проверяващ!!!!!!! и веднага сделка с евтини апртаменти по 600 евро!!!!! влияние вьрху кмет, архитект,,,оставка няма ли да има,,,,,,,морал!
  • 74 ТОЧКАТА

    8 3 Отговор

    До коментар #61 от "минаващ":

    Какъв ,,конфликт на интереси,,???ТЕ ИМАТ ОБШ ИНТЕРЕС!!!!Да ни прецакат.......Така , че НЯМА ...КОНФЛИКТ!!!!...Бе кой въобще я измисли тази демократична боза,,...
  • 75 бсфн

    6 1 Отговор
    това им е патента,който спре да се отчита се прощава с бизнеса а най крадат от европроекти санирано у-ще Л.Каравелов за 3200000лв.а стълбите на входа в ужасно състояние да не говорим,че няма рампа за колички 21в.
  • 76 Писна ми

    10 2 Отговор
    Не разбирам защо ни занимавате още с тези политически боклуци и побликувате подобни досадни статий. Аиде нека се налагат нека изкупят жилищата и имотите не на София на цяла България нека се на живеят, а народа нека да умира. И после не било честно да увеличават пенсийте на бедните пенсионери понежа са им много 160 лева пенсия.
  • 77 Дядо поп

    10 1 Отговор
    Правят ни на балъци , а може и да сме такива щом ги търпим
  • 78 гостенин

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Не ти е писано.
  • 79 933

    0 3 Отговор

    До коментар #21 от "Ачо":

    Пак ще гласувам .Ти да видиш.
  • 80 853

    0 1 Отговор
    Ако сградата е зле никой няма да купува и фирмата ще фалира.Що купуват тия хорта в небостъргач с всичките му проблеми.Говоря за всички купувачи,да не би да са първенюта.Ако е така поне ще са събрани на едно място
  • 81 1944

    3 4 Отговор
    комунистически утайки в действие. бащите им фалираха народната република три пъти за 45 години, децата не остават назад.
  • 82 vasik atanasova

    3 1 Отговор
    ДНЕСКА КАКВО ГО НАПРАВИ БЕНАТОВА МАЛЕ МАЛЕ
  • 83 156

    0 8 Отговор
    Симпатизант съм на герби не намирам нищао нередно в това искане за проверка.Или аз съм много тъп или.................

    Коментиран от #85

  • 84 Гуню Тъпия

    7 1 Отговор
    В писмото пишело- "Кво шъ праим ся..."
  • 85 хамсал

    5 1 Отговор

    До коментар #83 от "156":

    Ето, виждаш ли как сам можеш да намериш правилния отговор!
  • 86 Здравомислещ

    5 1 Отговор
    От цялата работа Мирянови ще последват Арабаджиеви. Да стягат куфарите и да си опичат работата дорде е време, защото дори да са чисти като сълзи винаги могат да ги подемат за ДДС и неверни данъчни декларации. Умиране има, отърване няма! Да налягат парцалите, иначе лошо.
  • 87 Ernesto Guevara

    5 1 Отговор
    МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА
  • 88 чиче

    0 5 Отговор
    Стига с този цирк.Всички сте купували апартаменти за без пари
  • 89 бай Топчо

    4 1 Отговор
    Не лъжете хората те не ядат камъни па улицата.Ще си плати за дивотиите
  • 90 Бате Люси

    1 2 Отговор
    Имах си аз .....ще го изкарат жертва....
  • 91 Националист

    3 1 Отговор
    Да приложат закона за незаконно придобито имущество. Какъв вой ще се нададе .....
  • 92 Националист

    2 1 Отговор
    Спомняте ли си кои напираха да се приеме Истанбулската конвенция? Това бяха елита на Герб, Бойко, Цецко, Цецка ...... всичките корумпирани, за пари в ада ще отидат и другите със себе си ще завлекат. Всичките тия джендъристи са и .... русофоби както обикновено става. Гербарите трябва да се изхвърлят от властта.
  • 93 Цвъчко Цвъчков

    1 1 Отговор
    И кво, "Артекс" "клекнаха" под натиска ти и ти подариха луксозно апартаментче на народни цени?
  • 94 истина

    0 1 Отговор
    Ей, знаят как да си искат, за пари всичко правят!