18 Февруари, 2020 12:20 9 034 70

Кмет от ГЕРБ се сдобил с 5 апартамента в „Слънчев бряг"

  • георги мараджиев-
  • стамболийски

Георги Мараджиев придобива имотите по време на мандата си като градоначалник на Стамболийски

Кмет от ГЕРБ се сдобил с 5 апартамента в „Слънчев бряг" - 1
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Кметът на град Стамболийски Георги Мараджиев е с 5 апартамента на морето, придобити по време на мандата му. Имотите са в луксозния курорт „Слънчев бряг“, като три от тях са купени на името на съпругата му, един е на сина му и един – на малолетна внучка.

Освен многото си имоти градоначалникът е декларирал 2,5 млн. лв. лични приходи само за година, алармира в свое разследване bTV.

Мараджиев е кмет за втори мандат. Бивш бизнесмен е, притежавал предприятията за полиетиленови чували, различни видове фолио и пластмасови изделия в Цалапица край Стамболийски.

Заема кметския пост през 2015 г. година и прехвърля собствеността и управлението на сина си, като оставя неплатен кредит и овърдрафт на стойност 3,3 млн. лв., разказва критично настроеният към Мараджиев Илия Иванов от Стамболийски – бизнесмен в областта на туризма. И задава логичния въпрос – откъде са парите за пет апартамента в „Слънчев бряг“, придобити от кметското семейство след заемането на поста?

„Той във встъпителната си декларация показва 3,3 млн. лв. задължения, около 600 000 лв. пари по сметка, с други думи той има 2,2 млн. лв. задължения грубо.

Проблемът не е откъде са парите на Георги Мараджиев, а от къде са парите на кмета Георги Мараджиев, защото просто такива цени не съществуват, на които са придобити имотите му“, твърди Илия Иванов.

Два от апартаментите са купени през 2017 г., един през 2018 г. и два през 2019 г. Всичките са в престижен комплекс на „Слънчев бряг“ с площ малко над 50 квадрата на различни цени. Но данни на имотния регистър – между 58 000 лв. и 131 000 лв. Други 4 сходни апартамента в същия комплекс на „Слънчев бряг“ пък са придобити от Мараджиеви преди кметския мандат.

„В община Несебър данъчните оценки са между 900 и 1000 лв. на квадратен метър. Имотите придобити от кмета Мараджиев са декларирани по данъчна оценка, а някои и под нея. Реално данъчната оценка на това, което той е продал е някъде между 60 и 70 000 лв., това също е много странно“, смята бизнесменът Иванов.

От bTV питват да получат отговорите от кмета Мараджиев. Най-напред не го откриват. На оставен телефонен номер за връзка той се извинява, че е болен. Седмици по-късно не вдига телефона си, а негов служител за връзки с обществеността обяснява, че кметът отказва да коментира. Съветва да погледнем имотните му декларации, където ставало ясно, че има достатъчно пари за покупките.

От bTV правят подобна справка и се оказва, че за 2016 г. Мараджиев и съпругата му са придобили 2,5 млн. лв. от мащабна сделка – продали близо 6 декара имоти на бившата фирма на кмета край Цалапица. Струват ли обаче 6 декара 2,5 млн. лв.? Случая коментира друг мъж от Стамболийски – общинският съветник Атанас Мавродиев.

„За мен това се прави само с една единствена цел – фиктивна сделка – показване на доходи. Няма кой да ми каже, че сделката е реална. Няма как да платиш 2,5 млн. лв. за земя“, е мнението на Мавродиев.

Общинският съветник е във вражда с кмета на Стамболийски, чиито служители изтъкват, че е подсъдим по дело за злоупотреби с еврофондове. Репутацията му обаче не пречи на фактите.

От нотариалния акт от покупкопродажбата на два урегулирани поземлени имота на фирмата на Мараджиеви през 2016 г. става ясно, че сделката се отнася до земите под халетата и производствените сгради. Продават ги кметът и съпругата му, а ги купува не някой друг, а синът им – като управител на същата фирма. Срещу 2,5 млн. лв.

Това се случва при многократно по-ниска данъчна оценка на имотите – малко над 68 000 лв.

„Аз не знам дали и в центъра на София има такава цена... Синът купува от майка си и баща си – синът подарява едни пари на майка си и баща си, с които те излизат, ами ние вече сме милионери и декларират доходите пред сметната палата“, коментира Атанас Мавродиев.

Откъде са парите за 5-те апартамента на Мараджиеви и логична ли е в пазарно отношение милионната сделка между баща и син. Тези въпроси от bTV задават за пореден път към кмета Мараджиев, както пред служители, така и лично, на церемонията по зарязване на лози за Трифон Зарезан.

От общината обясняват, че кметът не може да дава интервюта в народната носия за празника. Когато е заявена готовност да бъде изчакан да се преоблече, отново отказват отговори пред камера.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя

    96 3 Отговор
    Си е чист ромлянин

    Коментиран от #54

  • 2 бл.134 в Зап. парк

    10 139 Отговор
    Е какво толкова - могъл сдобил се.Яд ли ви е ....Само ГЕРБ

    Коментиран от #51

  • 3 ismail

    17 55 Отговор
    Rabota, rabota, rabota i vie shte mojete da si kupite 5 apartamenta

    Коментиран от #23

  • 4 Рошко

    94 3 Отговор
    Няма червено няма зелено или синьо, имаш ли власт ще има всичко
  • 5 5782

    80 2 Отговор
    Ееей... направо вече да му писне на човек.. опа.. над 2 милиона работоспособно население му писна всъщност...
  • 6 Сега ще ви отворя очите

    70 8 Отговор
    В развитите и нормални държави ти облагат с данъци дори парите,които си получил за сватбата ти и трябва да ги декларираш.Отделно този,който ти ги е дал трябва да докаже откъде ги има.У България летят некви кинти и никой не пита кие от къде и как.Е как ще върви тая държава напред,обяснете ми?

    Коментиран от #34

  • 7 Айде и

    76 1 Отговор
    Във Враца кога ще го разследват кмета от ГЕРБ с колко апартамента се сдоби от един определен строител.Хайде ако Г-н Гешев ги разбира тези работи.
  • 8 Гост

    70 1 Отговор
    Ееее, много слабичко. Явно толкова са му възможностите. Да взима пример от Цецко. Той цял блок с апартаменти има

    Коментиран от #35

  • 9 Мараджиев

    42 3 Отговор
    ГЕРБ ми дава.
  • 10 мани мани

    21 15 Отговор
    мекеретата на славунякът и те по колко ли хапартамента ще накупят... ще разберем... ама дано не разбираме и не идват на власт, че тогава вече край :)
  • 11 Контрабандиста

    54 0 Отговор
    То ако е само тоя гербераски кюет те всичките им кметове ряско забогатяха сле 2007 г я елате в София и сикте районните кметчета на гебераците какви милионери са станали и братята и сестрите им от държавните поръчки!
  • 12 Каскета

    36 0 Отговор
    Почвам го
  • 13 Сега ще ви отворя очите

    57 2 Отговор
    Лично съм бил свидетел как на ромска сватба младоженеца получи 300хил лева,3кг злато и два камиона с черна и бяла техника .Държавата спи,брат ми.Праскате им на такива данъци,ако не ги докажат,конфискация на всичко и така държавата функционира.

    Коментиран от #27

  • 14 Бате СЕР ГЕЙ

    41 0 Отговор
    Не е зор да дава обяснение на БТВ по добре е на Гешев да обяснява какво и как,ма само тоя кмет да е с мед да го намажеш ,ВСИЧКИТЕ ДО ЕДИН СА БАНДИТИ.
  • 15 Кратун Борисов

    42 1 Отговор
    То при нас тва с апартаментите си партийна политика. Кредем и апартаменти, и пари крадем
    .. Всичко! Ух как беше стихотворението за пред мисирките..а да 40%ръст на икономиката, вдигам заплати пенсии, магистрали строя от тук до Китай, Западни Балкани, Източни байкали, хъбове, в Брюксел съм, с Меркел съм, порлеву франсе.. Ей голеееем съм!
  • 16 Кратун Борисов

    19 0 Отговор
    То при нас тва с апартаментите си партийна политика. Кредем и апартаменти, и пари крадем
    .. Всичко! Ух как беше стихотворението за пред мисирките..а да 40%ръст на икономиката, вдигам заплати пенсии, магистрали строя от тук до Китай, Западни Балкани, Източни байкали, хъбове, в Брюксел съм, с Меркел съм, порлеву франсе.. Ей голеееем съм!
  • 17 Ахахах

    43 3 Отговор
    Мутрата казваше, че щял да чисти из основи, да маха местните дерибеи... прах в очите на хората! Мутро, оставка! Твойта лична партия беше избрана да се бори с такива дерибеи, а не да показва колко по-добри сте в краденето! Марш мутро! Ако имаш доблест сам ще се гръмнеш!
  • 18 ДДРОнег

    38 0 Отговор
    Мнението на кконпи ще бъде - всичко е законно и напълно изрядно
  • 19 axouxo

    36 0 Отговор
    Само за физиономията-2г. условно.От там за всички изпрани пари-затворче.С цветя,хляб и сол го чакат братчедите.
  • 20 Козяк 16

    24 1 Отговор
    Абе имате един съдя корумпиран!
  • 21 едни за сметка на всички ни

    32 0 Отговор
    В случая с ГЕРБ не е важно с колко апартамента се е сдобил и къде , важно е отчел ли се е подобаващо на Вожда.
  • 22 Анонимен

    33 1 Отговор
    Имали кмет от герб който да не е корумпиран или крал... Има и такива дето залагат жилфондови жилища и теглят с милиони, ама милиони... Имат ли право да залагат държавен имот....
  • 23 ......

    28 1 Отговор

    До коментар #3 от "ismail":

    Момче,цял живот работя,дори на 2,3места и хем работата ми не е на минимална и съм добре платена.Пак не мога да си купя апартаменти за милиони Даже и наследство 2магазина на Витошка да имам.Така че по полека

    Коментиран от #33

  • 24 всеки кмет от герб се е сдобил

    26 1 Отговор
    Всичките кметове от
    Г
    Е
    Р
    П са се сдобили и то много времееее
    Гешев да ги подхващта тия боклуци до един крадци подли.
  • 25 Деса от Дулово

    28 0 Отговор
    ГЕРБ са типичните комунисти - крадат, мамят, лъжат и демагогстват.
  • 26 Всички от ГЕРБ

    28 0 Отговор
    Всички от ГЕРБ зад решетките.
  • 27 Пако

    24 0 Отговор

    До коментар #13 от "Сега ще ви отворя очите":

    Мечтател, държава НЯМА!!! Тея пари, коли, камиони, злато и техника, като ги конфискуват и отиват на закрит търг за "СВОИ ХОРА" и всичко ще се изкупи легално за 1.50лв. максимум 2 с ДДС или ще изчезне безследно! Я виж от Божков конфискуваха милиард само от колекция - да си видял да се оправи държавата??? Тея бандити в Парламента са на принципа: "Взимам от другите и давам на себе си!"
  • 28 Буков

    18 1 Отговор
    Честито, другарю Мараджиев! Май си наследник на ония "мандраджии", които преди Девети обираха и палеха мандри.
  • 29 Сесесере

    6 20 Отговор
    Що не пишете за Пеевски бе факти, алооооо, ами за някакъв си дребен кмет на село? След, като сина им е купил имота, значи е платил данъци на тези пари, много проста и подвеждаща статия! Както винаги писана от комунисти!
  • 30 Зайко Байко многознайко

    22 0 Отговор
    Ало Гешев действай и нагоре към върха на пирамидата, ще е много добре! Не ни занимавайте с такива дребни риби!?Ще си променя мнението само когато тури в затвора Цвъко КаунЬя, Тиквоций Едно, Пацо Терасата, Балкона, Стефчо мазната усмивка, Натуралния индоевропеец от Драгалевци, Дръндарския ибрик, Мадридското цукало, Божков, Трайков, Вълчев, Юпитата, Батко и Братко, мистър Бийн, пикаещият във Фонтаните, крадлата Поптодорова, Гоце Три#ера, Пешо Коня, СерГей, кака Курни, Р. Овч., Вальо Топлото, Румен Пингвина , които в една или друга степен са виновни за превръщането на Родината ни в безводна пустиня и място за " утилизиране" на европейските боклуци! Скоро гледах документален филм за Швеция, шведите има въпиюща нужда от боклуци за изгаряне, всички вносители на боклуци у нас за техна сметка да извозят контейнерите до Швеция и проблемът ще намери разрешение!

    Коментиран от #40

  • 31 hmhmhm

    22 0 Отговор
    Важното е на стената зад него да стои Апостола ! А съвестта му - катран !
  • 32 МЕСИРКА БГ

    21 0 Отговор
    ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ,ЦЕЦКА ЦАЧЕВА С АСАНСЬОРЧЕ ,ИРЕНА СОКОЛОВА ЗА МИЛИОНЧЕ ,ВЛАДИ ГОРАНОВ В АПАРТАМЕНТПОДАРЪК ОТ МЕСИРКА НОВА ТВ,ГЕОРГИ МАРАДЖИЕВ -НА СЛЪНЧАКА
  • 33 ismail

    1 8 Отговор

    До коментар #23 от "......":

    mie 2 chinii rabotela cql jivot az kat imam 2 apartamenta i kola za 20 bona a oshte sym na 29 kak mislish che sam pravil (ne sam poletik)

    Коментиран от #36, #37, #48

  • 34 Чак за парите на сватбата не

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сега ще ви отворя очите":

    И тн.. Обаче иначе поне като си копуваш апартамент ти искат доказателство за произход на парите. Кредитните агенции преценяват на база доходи дали да ти отпуснат кредит ама тия кредити трябва да си ги плащаш не става номера ктб. Абе жив и здрав у БГто до 6 апартамента не е престъпление мухахаха
  • 35 Никой си

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Амчи то и сига има партаменти по 50 000 - 60 000 лева за 50кв.м. у Слънчаку и уколието....ха ха. Без майтап, наистина има на такива цени, в затворени комплекси.Стига да имаш по още 500 600 лева на месец за ,,поддръжка,, а има и такива без такса за поддържане. Така че 5 апартамента по 50 кв .м. не е кой знае какво имотно състояния в Слънчев бряг и региона.Я да видим ония от Перник с апартаменти и къщи за над милион ...

    Коментиран от #49

  • 36 Ми да не работиш

    8 1 Отговор

    До коментар #33 от "ismail":

    На околовръстното чакай че се замислих как си ги направил на 29 години всички тия неща
  • 37 Бачо Киро

    9 1 Отговор

    До коментар #33 от "ismail":

    Стига дрънка глупости бе пич. Човекът ти казва за на кмета апартаментите. Къде апартаменти по 50000 лева на Слънчев бряг? Че и кмет има 2.5 милиона от какво? От заплати? Такива пари с работа не се правят, правят се с други да работят за теб, а ако си кмет, тогава се правят под масата.
  • 38 Никой си

    2 0 Отговор
    Амчи то и сига има партаменти по 50 000 - 60 000 лева за 50кв.м. у Слънчаку и уколието....ха ха. Без майтап, наистина има на такива цени, в затворени комплекси.Стига да имаш по още 500 600 лева на месец за ,,поддръжка,, а има и такива без такса за поддържане. Така че 5 апартамента по 50 кв .м. не е кой знае какво имотно състояния в Слънчев бряг и региона.Я да видим ония от Перник с апартаменти и къщи за над милион ...
  • 39 Георги

    11 0 Отговор
    Прилича на ПЛЪХОК..аме енормално де..всички от тоз измислен герб са такива...В БЕЛЕНЕ ВСИЧКИТЕ ОТ ГЕРБ !
  • 40 💀Съгласен съм

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "Зайко Байко многознайко":

    За всичко написано от теб но без Божков човека е пич плащал си е данъците и е направил музей с свещен о тракийско съкровище кво искате от него повече.
  • 41 Лекар БГ

    15 0 Отговор
    Давай,бате Бойко-този е поредният ненаял се твой човек.
    От където и да ви пипне човек-от всякъде.....смрад и корупция,лъжа и пунта мара.Не дебели мисирки-тлъсти келеши станахте за 10г.Блую,блую,блую.....
  • 42 Горо

    11 1 Отговор
    Че кой кмет на по-голям град в България не е милионер? Не по-малко богати са и общинските съветници. След промените от 1989-та година мнозина от тях взеха за жълти стотинки множество помещения в жилищни, административни и стопански сгради, а и цели сгради, които се намират на по-централни улици. Сега тези крадци прибират от наеми само значителни суми. Те умножиха през годините богатството си и трайно заседнаха във всички структури на властта, като не малко от тях са направо несменяеми, понеже имат достатъчно пари да си напазаруват гласове. Това е порочен кръг, от който няма излизане.
  • 43 Novus ordo seclorum

    6 1 Отговор
    Само да добавя, Слънчев бряг не е луксозен курорт, а клоака без асвалт и канализация за отводняване на много места! Мръсно , прашно и опасно място, нямащо нищо общо с Лукса! А за герберския кмет, кво се чудите? Не разбрахте ли че всички имат по 5 апартамента?
  • 44 zaro

    9 0 Отговор
    Нема лошо,работи и следва Цв,Цв,то да са само те,а то ...Чистене трябва,чистене!
  • 45 винету

    7 0 Отговор
    Е то има ли някой гербаджия,който да не е крал(грабил)😠😠😠😈???
  • 46 Самсунг

    5 0 Отговор
    А не ми се правете. Който и от вас тука пишещите да сложат на власт и има ли такава възможност ще краде все пак сме си ганьовци. Вродено ни е и за тва тая държава никога няма да тръгне нагоре. Почтените са малко а мошениците ги задушават. Единствено ганьо и ганьовица спазват законите в чужбина, като отидат, ама като дойдат в България и са си същите австралопитеци, и искате държавата да не е на тва дередже да бе да.
  • 47 Гонзо

    4 2 Отговор
    Няма компромис,Бойко ги чисти като Цецо и цецка
  • 48 КУРЕСТИЯ

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "ismail":

    одуписе да ти го отмаам и че вземеш още 2 апартамента и едан бегачка с раздуфки на калниците и як мотор, иела бате да ти го отмаам и парделнико турски , циганин долен , що лъцеш ората бе мушеник , ти наркотрафикант ли си или сутеньор , я текива да ви полюби у задня нога
  • 49 ПЕРНИШКИО

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Никой си":

    кои бре бате , тия от ДЕЛТА ХИЛ ЛИ, ООО ТАМ ИМА МНОГО МИЛЬОНЕРИ ,АМА ТИЯ НЕ СА СЕ СЕТИЛИ ДА ГИ ПРОВЕРЯТ ОТ ДЕКА СА ПРИДОБИТИ , и там що кирливи ризи има .
  • 50 цветанкович

    4 0 Отговор
    Аз па имам 6+
  • 51 Ахахахаа

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "бл.134 в Зап. парк":

    Явно тебе те яд мишок смачкан. А ти единственото нещо с което ще се сдобиеш е с БЕЛ сос с човечета на всички м@нг@ли и м@н@фи от твоята общност.
  • 52 Винету

    0 2 Отговор
    Много тенденциозно написана статия и много елементарни и неграмотни коментари!
    Подхвърлиха ни "дъвката" за апартаментите и всичко стана в слюнки. Явно кмета не краде и съответно не се отчита . Ами много ясно ,че е неудобен
  • 53 Николай

    2 1 Отговор
    Човека има фабрика и работи от много одавна . Защо да не си купи апартаменти. Ако си е платил данаците и замък ще си купи ако иска.
    Два пъти е избран за кмет и то с голям процент. Огледайте се какви згради има по София и Морето за милиони от къде са тия пари. А вие че си купил 5 апартамента и то човек с реален бизнес.
  • 54 сноу

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тоя":

    Усещам как под езика ти се крие истинската дума ,та аз ще я рекна -чист циганин....
  • 55 Разум

    4 0 Отговор
    Гербаджии-апартаментаджии-авантаджии.
  • 56 сега е така

    3 0 Отговор
    Дайте да видим някой от ГЕРБ който да не е подобен на тоя.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Коко

    4 0 Отговор
    Е ПА КМЕТ Е ОТ ГЕРБ
  • 59 Мисирка

    0 0 Отговор
    От Герп или не - трябва да си плаща на онзи, който го тури на власт и който му позволи да върти бизнес! Ама-ха! Иначе - на мисирките и гулю-гулю-гулю...!
  • 60 батко

    0 0 Отговор
    Земеделската земя до регулация -1000лв.на декар.С апартаментите в Слънчев Бряг много лошо.Няма да си върне никога дадените пари.
  • 61 todor

    1 0 Отговор
    v zatvora dokato pukne
  • 62 помагайте сиромаси

    4 0 Отговор
    Къде мога да се запиша в ГЕРБ,че ми трябват малко пари и апартаменти?
  • 63 Гост

    0 0 Отговор
    Явно тъщата и тъста са му много богати.... Тоя ще задмине и Цветанов бре.
  • 64 Мизерник

    2 0 Отговор
    на фона на РМД-та на Костов и имотите на Симеончо
  • 65 Великият Везир

    2 0 Отговор
    не е луд тоя дето яде баницата...
  • 66 Кога Прокуратурата ще се

    2 0 Отговор
    самосезира за планът „Ран-Ът“
  • 67 зара

    1 0 Отговор
    аз пък си харесах бретончето, върви му като на свинче звънчеи скоро трябва да заквичи :-))))))

    лелеллей къф е посерко, не може само с оставка трябват и решетки
  • 68 Разум

    2 0 Отговор
    ГЕРБ и корупция? Борисов веднага ще ги скастри както направи с другите апартаментаджии, Цецко и Цецка.

    Ако ГЕРБ се считата за чистички, какво ли щяха да бъдат ако бяха считани за оцапани?
  • 69 Той и ЦЦ

    2 0 Отговор
    имаше подобна бройка апартаменти, ама даде фира
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.