Last news in Fakti

5 Август, 2021 19:11 15 536 58

Нямат наяждане от корупция гербаджии и депесари!

  • стефан гамизов-
  • енергетика-
  • индустрия-
  • павец “чаира”-
  • кцм пловдив-
  • нек

Тези дни кражбите са за милиони, а българската индустрия е в колапс

Нямат наяждане от корупция гербаджии и депесари! - 1
ПАВЕЦ Чаира, снимка: НЕК
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

И така, да започнем с малко обяснение какво става тези дни и какви грабежи върши организираната престъпност в енергетиката, свързана с ГЕРБ и ДПС, и всъщност директно под контрола на лицата санкционирани по закона “Магнитски” в САЩ.

На двете снимки (по-долу) виждате нагледно манипулиране на борсовата търговия с електроенергия в България днес в реално време. Оградил съм с кръг пиковата криминална дейност, но само по себе си това няма да е интересно, ако това не е добре организирана борсова криминална манипулация, в дъното на която стоят двете контролирани от ДПС държавни фирми ЕСО и НЕК.

Нямат наяждане от корупция гербаджии и депесари!
Нямат наяждане от корупция гербаджии и депесари!

Както виждате, е оформена пикова зона от 6-8 часа с шизофренични цени на електроенергията, които са в пъти по-високи от европейските.

От вчера няколко предприятия спряха работа в резултат на това, както е КЦМ Пловдив и 1500 души са в принудителен отпуск. И това е частична щета.

Как е възможно това?

Лесно. Шефовете в НЕК умишлено и нагло, съвсем криминално, подготвяха тази схема 4 години. Схема за манипулиране на енергийната борса, като предварително започнаха унищожаването на тези хидроенергийни мощности (поверени им за стопанисване от държавата), които могат без проблем да покрият 1300 MW от пиковото натоварване, заградено в кръг, и да държат цените под контрол.

Как го направиха?

Лесно! Предизвикаха умишлена техническа криза на ПАВЕЦ “Чаира”, прогонвайки построилата я японска корпорация и започвайки ремонтни дейности с идеята да доведат централата до невъзможност да работи. И го постигнаха! Ако японците бяха там, разбира се, това нямаше как да се случи, нито “ремонтът” да закъснява 2 години. Затова те (японците) бяха прогонени с искане на подкуп (отказано), техническата им документация открадната и беше възложен договор по технически идеи на НЕК. Както знаете НЕК е световен лидер в производството на такава сложна техника.

Какво казах? Голяма глупост! Никакъв производител на нищо не е, а само на корупция и саботажи срещу енергийната система!

Така енергетиката остана без своята единствена балансираща мощност, доведена до техническа разруха умишлено с цел манипулация на енергийната борса и кражби за стотици хиляди евро всеки ден! Тези дни кражбите са за милиони, а българската индустрия е в колапс!

Ако от прокуратурата не знаят къде са виновните и как се казват, лесно могат да ги намерят в НЕК под имената И.Й, А.М, А.Х, любовницата на шефа (да питат - всички знаят коя е), шефът, който е бивш шеф П.И.

Всъщност случващото е престъпление срещу републиката, което е пряко свързано и с руската диктатура, защото същите хора са замесени, както се носи слух и с възлагане на договор на руска фирма прикрита под чешко име, която пък е унищожила другите 300 MW балансиращи пазара мощности.

Хибридните военни действия винаги са насочени към унищожаването също на икономиката на нападнатата държава.

Тези, вършещи всичко това, грабят рушвети, но основната цел на кукловодите им е да унищожават икономиката на България и да върнат някак си във властта хибридната военна политическа партия на диктатурата в Москва в лицето на ДПС, създавайки криза в управлението на служебното правителство.

ГЕРБ стоят в сенките и чакат да ударят при възможност, но все пак хората им с ДПС и грабят сега от тези цени.

Нямат наяждане от корупция гербаджии и депесари!

Автор: Стефан Гамизов, енергиен експерт


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 83 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jacques Yves Moineau

    68 19 Отговор
    Ивет Горанова- златен медал за България в каратето. Пет победи в пет мача.
  • 2 Последния Софиянец

    147 21 Отговор
    Бойко Борисов и Делян Пеевски ще висят на Орлов мост!

    Коментиран от #8, #10, #20, #42, #47

  • 3 1618

    159 10 Отговор
    Сачева , която в ефир заяви, че нямало пари за преизчисление на пенсии да обясни пред целия български народ, защо държавни фирми са сключили договори за над 8 милиарда лева без обществена поръчка?Това е поредната кражба на Борисов и неговата крадлива мафиотска шайка разкрита от Служебното правителство ! И така , Сачева как ще има пари за пенсии като вие крадете като за Световно! Вашето време свърши!

    Коментиран от #7

  • 4 Смяна на Гешев

    102 7 Отговор
    И пълнене на затворите с крадливи политици.
  • 5 фен на Копейкин

    16 51 Отговор
    само Копейкин не иска къщи и субсидии

    Коментиран от #48

  • 6 ОСЪДИ ГИ

    15 35 Отговор
    ИНАЧЕ И ТИ СИ ОБИКНОВЕН ...СПИСВАЧ
  • 7 даааа

    72 6 Отговор

    До коментар #3 от "1618":

    Тая сачева така плюеше с/у грб преди време както и бикОФФ а сега като са на хранилката защитават краддците всячески. За такива хора само присъи и затвор!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 шефа

    99 6 Отговор
    Най големите престъпници в историята на България са СОПОЛА,ТИКВАТА,ШИШИ,ЦАЦАТА и КЕШЕВ,тези изроди са за разстрел веднага.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ПРОПУСКАШ И БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    22 32 Отговор

    До коментар #9 от "шефа":

    ТЕ СА НЕДОСТИЖИМИ
  • 12 Абе...

    19 5 Отговор

    До коментар #9 от "шефа":

    Да питам...СОПОЛА кой е?Другите ги разбрах ама сопола?

    Коментиран от #17

  • 13 НРБ

    24 59 Отговор
    Еееей, по-злобни и завистливи от комунисти няма !! Стига с тия рисунки, дай факти в прокуратурата като си такъв експерт !!! БКП/БСП окрадоха държавните финанси 89-90г и направиха фирми на ДС, на разузнаването, на търговските дружества и т.н...раздадоха ги в куфарчета и преводни сметки, контролирани от Огнян Дойнов във Виена....същите червени алчни и ненаситни велможи станаха олигарси и фалираха държавата, после банките, после 1000% инфлация направиха и оставиха хората без пари с 5$ пенсия...заплати ??? Тоя" велик" специалист явно удобно забравя тия факти и сега реве : ГЕРБ краде....крадеца вика дръжте крадеца !!!

    Коментиран от #41

  • 14 101010

    14 30 Отговор
    Гамизов големият специалист коментира по слухове ето как:"
    пряко свързано и с руската диктатура, защото същите хора са замесени, както СЕ НОСИ СЛУХ и с възлагане на договор на руска фирма прикрита под чешко име,"

    Коментиран от #16

  • 15 Гъдю Гъдев

    38 2 Отговор
    Сокол, сопол все тая
  • 16 И аз чух

    19 24 Отговор

    До коментар #14 от "101010":

    Един слух че гамизов е американска подметка
  • 17 Радо Калинов

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "Абе...":

    П в К ... Нещо пилешко ще стане, ако смениш буквичката...
  • 18 тиквата

    40 8 Отговор
    ГЕРБ ЗАПАЛИХА ПОЖАРИТЕ ТЕЗИ ПОМИАРИ
  • 19 EON

    24 2 Отговор
    тя таз борса я измислиха за да могат да елиминират разпределителните дружества..едни хубави хора..сега хем диктуват цената..хем плащат по малко хем сульо и пульо им плаща всеки месец сметка щото и от там избягаха инвеститорите
  • 20 Митьо

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Кога, кога, че много го чакат?
  • 21 Васил

    36 3 Отговор
    Тази енергийна борса трябва да бъде закрита всичко в нея си е чиста манипулация.
  • 22 Голям разбирач

    12 17 Отговор
    Как решихте, че Омбудсмая, Бойкикев, “великият” адвокат ХажигенчУ и комунистическата цигуларка със своя “прекрасен” селяндурски говор ще оправят положението!? А от другата страна са пожарникар, турчин с ужасно дебел глас, плямпащо джудже, шоумен-чалгар и една загоряла очилата лелка…..поне кърджалийската мъченица, пияницата, варненският аптекар провинциалист, и онзи дето само гледа да те нагруби Валерито изпаднаха от представлението, че съвсем щяха да ни се подиграват в другите държави
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Активист на БКП

    27 8 Отговор
    12 години ГЕРБ и ТИКВАТА ограбват България !!!
  • 26 Браво

    28 8 Отговор
    Гамизов, ти си човек който разбира от енергииния бизнес... разби ги помаците на бройко, евала!
  • 27 име

    9 5 Отговор
    ех тая тошиба. и от там ли няма далавера?
  • 28 Енергетик

    25 3 Отговор
    Не беше толкова отдавна - някой можеше ли да си помисли за такъв грабеж само преди тридесетина години беше немислимо. Сещам се за един който спомена ,че токът след 30 години от 2 стотинки трябва да стане на 3 стотинки някакъв министър май беше по времето за което сега само се питаме защо стана така ,та този същия дето искаше да увеличава цените(ЗАЩОТО тока вдига всичко) за него повече никой нищо не чу, тогава беше когато имаше Държава!
  • 29 ГОРСКИ

    30 2 Отговор
    Герб и дпс искаха да направят държава във държавата,и до някъде го постигнаха !!!!!!!
  • 30 Комуниста

    20 2 Отговор
    Депесарогерберастите дестабилизират държавата ДАНС трябва да се намеси!
  • 31 Гечко

    19 6 Отговор
    Хаха паляк,ВЕЦ-овете са в ръцете на ДПС от времето на НДСВ. В последните седмици новите управници се опитват да върнат царя на власт и резултата не закъснява. Не разбрах защо въобще Герб е в заглавието,много жалка журналистика от Факти
  • 32 ОСЪДИ ГИ

    2 4 Отговор
    ИНАЧЕ С ТАКИВА КАТО ТЕБ Е ПЪЛНО В НЕТА
  • 33 Ю.Кортес

    14 7 Отговор
    ДПС беше създадена от руските служби,като ползваха агентурния апарат на ДС.Герб са по лапачката, тя се осигурява от руските монополи и проекти.Преди герб,пак беше същото, сега пак ще е същото
  • 34 Дорде народа не скочи ше е така

    25 3 Отговор
    Без революция и избити политици и милиционери оправия нема да има
  • 35 кико

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Kiko":

    А ти отдолу ще обираш дамара
  • 36 ЗАВЕДИ ДЕЛО

    6 2 Отговор
    САМО С ДРАСКАНИЦИ ПО САЙТОВЕТЕ НЕ СТАВА.....
  • 37 Ами нали имаше някакъв крип ли...

    8 1 Отговор
    Беше ,шип ли беше с един Домуз паша,не трябваше ли този Домуз да вдигне бандата от индустриалци да атакуват виновните за проблема с тока?Или всичко е съгласувано с баш султана от командващият център в двореца с хилядите спални?
  • 38 Gowo

    20 2 Отговор
    Славчооо .Не премахнем ли ,,тапата" Гешеф нищо няма да се промени Кражбите под крилото на Гешефтурата ще продължават.
  • 39 страничен

    13 1 Отговор
    Всичко е за сметка на народа! Ние плащаме накрая всички сметки!
  • 40 12345

    4 1 Отговор
    ГЕРБ са измислили кражбата, те са изобретили де факто тази най-древна човешка дейност
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Хахаха

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    И сегашните управляващи също. Те вдигнаха цените, сега бойко им виновен. Никога повече бспидпс
  • 43 Инж

    2 1 Отговор
    А в това време Тошко и компания/до един клоуни/ ни отвличат вниманието с глупости. Да връщат мандата и толкоз!!!
  • 44 Бивш левскар

    4 2 Отговор
    Гамизов, брат влез в някоя партия. Иначе всичко е безмислено.
  • 45 Чаира

    8 1 Отговор
    Техническите проблеми на Чаира са от недобра поддръжка и усилено използване за да се осигури вода за частните вец-ове в района.
    Техническото състояние не само на централата, но и на всички обекти на НЕК на Чаира е трагично, както и на пътя свързващ Сестрримо с централата, който е на НЕК и трябва да се поддържа от тях. Причината е тежкото финансово състояние на компанията още от времето, когато Р. Овчаров я потопи с едни 4 милиарда.
    За "услугите" на частните вец-ове в района трябва да се произнесе прокуратурата, а на обикновените хора би било интересно да научат чии са, как и с какви пари са построени и т.н. Там от години никой не рови, защото собствениците са свързани с БСП и ДПС.
  • 46 Матей

    2 1 Отговор
    Всичко това изглежда правдоподобно,с изключение на едно,що щат руски интереси в тези крупни далавери,какъв интерес може да имат!?Нашенските разбойници няма да се спрат пред саботажи и рухване на енергийната система,но руснаците как ще се промъкнат в тая схема,нали американците са върховните куратори,те да не са кьорави и как биха го допуснали?
  • 47 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Пеевски си строи комплексите във Варна и не му пука!
    Обаче никой не го споменава.
  • 48 Даринка Калъчева

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "фен на Копейкин":

    Ако му видите къщата-палат на Копейкин намираща се на Варненското езеро , ще ахнете !

    Коментиран от #51

  • 49 Чаира и пак Чаира

    8 0 Отговор
    Ти закъсня, ужасно закъсня... - помните ли тази песен? Гамизов е прав, но схемата не е от 4 години, а е от 2013 г. Тогава един ИД на НЕК - ЕАД с инициали К. А. си позволи да спре хода на рехабилитацията, която се подготвяме. Спря финансирането от фонда с европарите които Европа ни даде като компенсация за затворените четири блока на АЕЦ Козлодуй, под предтекста, че Чаира е железна централа и пари за нея няма да се харчат. И след това започнаха проблемите, защото нищо сериозно не се предприемане с години. Гамизов е прав, че най-големите недоразумения са П. И, А. М, А. Х, както и един "велик" управител на П ВЕЦ- Пловдив с инициали В. М известен в престъпият Г...... ски свят с прозвището "Чичо Манчо". Просто ДАНС трябва да се върнат в далечните 2012-13 години.

    Коментиран от #50

  • 50 Хммм

    4 0 Отговор

    До коментар #49 от "Чаира и пак Чаира":

    Ами Рашков да се позаинтересува, защото освен всичко има и вила там. От онези, които бяха строени незаконно при строежа на язовира с отклонени от него материали. Той не се мярка там отдавна, защото работата му много порасна, но вилата все пак се ползва.
  • 51 Сър Пичук

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "Даринка Калъчева":

    Ами той затова е в политиката,
    Нормалните хора правят пари с нормални дейности, а престъпниците и шмекерите - с политика.
  • 52 Васил

    1 0 Отговор
    Крайно време е тази енергийна борса да хлопне кепенцит така правят на Wallstreet когато има съмнение за манипулация.
  • 53 ЧИТАТЕЛ

    3 0 Отговор
    АКО НЕ БЕШЕ СОЦА СЕГА И ТОК НЯМАШЕ ДА ИМАМЕ.ПРИ ТОВА КРАДЕНЕ НЕ ЗНАМ КОЛКО ГОДИНИ ЩЯХА ДА ТРЯБВАТ ДА СЕ ОКАБИЛИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ.
  • 54 НИЕ

    2 0 Отговор
    За съжаление за сега няма и не се вижда политическа сила която да разчисти тази корупционна измет в България! За да се случи трябва задължително да се започне от ВСС, прокуратурата с главния каскет начело, неговия предшественик, ДАНС и МВР! Не се ли случи това масирано разчистване България в най-добрия случай ще си остане най-бедната и корумпирана държава в ЕС!
  • 55 аз съм Веска

    4 0 Отговор
    ЕЙЙЙЙЙ, ИМА ЛИ МЪЖЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ,
    ДА ЗАЩИТЯТ ДЪРЖАВНИЯТ ИНТЕРЕС ...
    ИЗРОДИХА СЕ МРЪСНИЦИТЕ В ЛАЙКУЧКИ .
    АУУУУ , МИ ТОВА Е МНОГО ИЗВЕСТНА ЛЕКОВИТА БЪЛГАРСКА БИЛКА..
    ИМА БЕЗПОРНА НАДЕЖДА ... СЪДЕЙКИ ПО БИЛКАТА .
  • 56 Наблюдател

    3 0 Отговор
    Доказано най-голямата мафия в България е в Енергетиката още от Тошово време!
    Основния проблем на България посочван многократно от къде ли не и от кого ли не по Света е липсата на КОНТРОЛ и РЕАЛНИ САНКЦИИ!! Поради което мафиите на територията никнат и процъфтяват като гъби /отровни!/ след дъжд!
  • 57 Пирин 61

    1 2 Отговор
    А,ве Гамизов шо си толкова що не скриеш някъде?
  • 58 Евала Гамизов

    1 1 Отговор
    Има истински българи все още които осветяват схемите на мафията !!!