Last news in Fakti

20 Март, 2022 11:04 15 290 53

Как бивш шеф на „Пътна полиция” се сдобива с имоти и внушителен автопарк

  • звезделин колев-
  • пътна полиция-
  • кат-
  • имоти-
  • луксозни имоти-
  • луксозни коли

Самата проверка не е приключила

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Бивш полицейски шеф демонстрира завидно имотно състояние е и собственик на внушителен автопарк. Как се живее в лукс с полицейска заплата и как се сдобиваш с шофьорска книжка, при нарушено зрение – разказва Тина Ивайлова за "Нова телевизия".

Луксозни имоти и коли са собственост на гл. инспектор Звезделин Колев. Той работи в МВР и е началник на сектор „Охранителна полиция“ в столичното Четвърто РПУ.

Главен инспектор Звезделин Колев притежава няколко апетитни имота в София и няколко луксозни автомобила. В момента Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР проверява не имотното му състояние, а дали шофьорската му книжка е придобита по законен начин. По наша информация, потвърдена от МВР, през 2008 г., когато Колев е служител на Трето РУ, в работно време той се прибира в дома си. При ремонтни дейности претърпява инцидент и се налага спешна интервенция на лявото му око. В продължение на 9 дни претърпява три операции в университетската болница „Царица Йоана“ ИСУЛ. Няколко месеца след това е в болничен. Според свидетелски показания след интервенциите зрението му е нарушено и дори не вижда напълно с лявото око. Как тогава две години по-късно през 2010 г. Колев подновява шофьорската си книжка за В и С категории?

„Работим по един случай за полицейски служител, който е заемал високи ръководни длъжности през годините. Получихме сигнал, че той е с нарушено зрение, в същото време има шофьорска книжка, която е и за С категория. В Дирекция „Вътрешна сигурност” е налична информация, по темата се извършва проверка. Самата проверка не е приключила. Като приключи проверката ще бъде запозната компетентната прокуратура, както и дисциплинарно наказващият орган с вземане на отношение по дисциплинарен ред”. Това каза старши комисар Георги Георгиев, който е директор на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР.

Разбираме, че медицинското на полицейския служител, което прилага през 2010 г. за подновяване на професионалната си шофьорска книжка, е подпечатано от офталмолог д-р Стефка Вълчинова. Откриваме я в кабинета ѝ в очната клиника към ВМА. Тя твърди, че не познава Звезделин Колев, не е бил неин пациент.

„Това не съм аз. Печатът е мой, но не съм аз. Това е за С категория книжка дори. А, това, който го е правил… Това е Санос, обърнете се към шефа на Санос”, категорична е д-р Вълчинова.

И шефът на Медицински център „Санос“, който работи в съседния на д-р Вълчинова кабинет, твърди, че няма такъв пациент. Неговите подпис и печат обаче също фигурират върху медицинското.

„Това е за категория В, С. Това не е мой почерк. Печатът е мой, ама това е от кардиолог. Какъв е този печат? Това е от преди 100 години. Аз такъв печат нямам. Това не е моят печат. Моят печат и съвсем различен. Ето го моят печат, сега ще ви го покажа. Изобщо няма нищо общо това с това, което ми показвате. Санос е медицински център, само че аз използвам съвсем различен печат. Аз нямам такъв пациент изобщо. Няма го пациентската ми листа изобщо. Няма нищо общо това нито с мен, нито като пациент. Моето име е, но това са го сложили на „Христо Ботев” 48, аз нямам кабинет там. Думи нямам, думи нямам, съжалявам”, каза д-р Христо Хринчев.

Междувременно полицейският началник отказва да коментира. През май месец миналата година Звезделин Колев представя ново медицинско удостоверение за подновяване на шофьорска книжка. Посочено е, че е преминал през всички кабинети, включително и очен лекар. Отново категориите са за В и С. През май 2021 г. документът е от медицински център „Здраве“ 2003. Офталмологът, дал заключение, че той вижда перфектно и с двете очи, е д-р Ели Милева. Откриваме я в 28-о ДКЦ.

Тя също отрича да е издала медицинско удостоверение на пациента.

„Това е било много отдавна. Аз там не работя от 7-8 години. Това не е моят почерк. Не е и мой печат, аз там не съм ходила”.

По това време Звезделин Колев е шеф на „Пътна полиция“ за цялата страна. Според управителя на Медицински център „Здраве“-2003 документът, с който той е подновил шофьорската си книжка, е фалшив.

„Значи това не е за пръв път, през годините доста често се е случвало и са ни викали в полицията да правят сравнение. Ако тя казва, че това не е нейният подпис на самото медицинско, значи то е фалшиво. При нас рядко се издават такива свидетелства, защото лекарите се занимават с прегледи”, обясни д-р Димо Желязков.

В медицинския център липсва и очен кабинет. Това е последното медицинско на Колев за професионална шофьорска книжка.

Кой е Звезделин Колев? Получавал е неведнъж отличия за заслуги. Кариерата му расте стремглаво след 2016-а година, когато го повишават и става зам.-началник „Пътна полиция” в СДВР. През 2019-а за два месеца е началник на отдел „Охранителна полиция” в ГДНП. След това до юли 2021 г. е началник отдел „Пътна полиция” в ГДНП. От миналата година Колев е началник сектор „Охранителна полиция” в 4 РПУ. Прави впечатление, че израстването в кариерата му се отразява добре на благополучието на семейство Колеви. В имотния регистър откриваме няколко страници с имоти, свързани с имената на Колев и съпругата му, която е медицинско лице в АГ “София“. Бройката през годините се променя и надхвърля 13. От справка в регистъра става ясно, че в момента той е собственик и съсобственик на 8 имота в София и околността, като 6 от тях са придобити от 2017 г. насам. В момента семейството живее в къща в Нови Искър. Намира се на улица „Жеравна“ №1. Случайно или не обаче, номерът на къщата е преместен на друго място.

Колев притежава два апартамента и две паркоместа в един от най-бързо развиващите се с луксозно строителство квартали на София. Придобити са през 2017 и 2018 г. А през 2021 г. придобива идеални части на същото място. През 2021 г. Колев купува и два апартамента, намиращи се в централната част на София, в близост до МВР болница. Същата година става и съсобственик на имот в съседство на къщата, в която живее в Нови Искър. Разбираме също, че е собственик и на апартамент в Обеля. В справката е посочено също, че през годините продава и няколко апартамента в кварталите Обеля, Надежда и Хаджи Димитър.

Колев и съпругата му шофират скъпи автомобили, кои също не съответстват на доходите, които са декларирали през годините. Прави впечатление, че въпреки, че е бил шеф на „Пътна полиция“, на Колев и семейството му се случва да шофират без колани и да паркират на забранени места.

В началото на миналия месец Колев се сдоби с още един луксозен автомобил. Той е с временни номера, а няколко дни по-късно те са сменени.

Дали заради теч на информация, че дирекция „Вътрешна сигурност” го проверява, или причината е друга, но от няколко дни Колев идва с метрото на работа. Автомобилите не са и паркирани пред дома му в Нови Искър.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    77 3 Отговор
    С мерак!
  • 2 как как

    114 0 Отговор
    с корупция
  • 3 ФАБ-500

    94 1 Отговор
    Напълно нормално.Тука е българия
  • 4 Уши Ушев

    129 0 Отговор
    Мисля че на всички ни е ясно как - гладувал е до обяд човека, вместо сутрин да си купи мазна баничка с айран.
    И така по левче, два, направил пара.
  • 5 РЕАЛИСТ

    102 2 Отговор
    Ами пропуснахте един указ на Путин отпреди 2 седмици. Да бъдат разследвани всички държавни служители, на които имотното състояние не отговаря на доходите им.
  • 6 4444

    80 4 Отговор
    Давай все така,в България няма кой да ти повдигне обвинение.
  • 7 име

    54 7 Отговор
    Не е нужно да си в нечия "пациентска листа" за да получиш каквото ти трябва. Докторите може и да оттърват преследване, обаче служителката в КАТ, която е допуснала медицинското, ще трябва да изгори. Отделно, щом в днешно време е корумпиран, значи каскета ще го изпере. цацата вече го няма, но гешо пак може да го изкара невинен.
  • 8 🙉🙉🙉

    66 6 Отговор
    Редова мутра от Гепи 👍🏻🤡
  • 9 Кико

    64 1 Отговор
    Е то па да е сам той.....а в затворите каква е- всички шефове са милионери.Яка корупция е там. Отвсякъде крадене- от обществени поръчки, от затворниците....Яко, ама яко....
  • 10 Хахаха...

    60 0 Отговор
    Еми чи кък!? То няма как да си шеф на полицията,пък да не се облажиш.Те така и със кметовете.Народа гладува,а те имоти и скъпи коли купуват.Нормално за България.
  • 11 сребърна звезда

    86 0 Отговор
    Нагла и проста мутра, абе като си крал, поне си вземи една по-обикновена кола и недей много да се набиваш в очите на другите. Ей, тая марка е любима на мутри и цигани.
  • 12 Да уточним

    58 1 Отговор
    едно 60% от бившите или настоящи служители на МВР са в същото положение, кой за повече, кой за по-малко активи с недоказан произход, повечето ги ишат на роднини, даже и въртят сложни схеми да излезе всчко легално пред данъчните.
  • 13 Лост

    68 0 Отговор
    Да не е купил метрото и да идва с него на работа 🤔😉?
  • 14 Българин

    56 13 Отговор
    33 години щатско-турска власт у нас = 33 години растяща корупция !
  • 15 Тоя

    46 0 Отговор
    Звездьо се оплел целия във врътки в името на пари !
  • 16 ПСР

    66 0 Отговор
    Случайно загледах репортажа.2 бр."Мерцедес"-вторият,подчертано скъп.Готини номера,еднакви по цифри.Женицата му,с"Ауди"Q....,всъщонст,извън колите и имотите,колко взема едно ченге от неговият ранг?Или съпругата е супер-бизнес-дамен?
  • 17 Раданч Татлъту

    44 5 Отговор
    Бойкови милиционерски драми!🙉🥳🤡👍
  • 18 Така е

    41 2 Отговор
    12 години полицията е безнаказана
  • 19 фенче

    9 43 Отговор
    пак намерихте дребна риба, да се занимавате с нея, да занимавате и нас, всеки десети софиянец притежава поне 3-4 апартамента, това не е голямо богатство в днешна България, има политици, олигарси и милиардери, но вие медиите тях не ги виждате, и не ги разследвате, откъде натрупаха парите си само за 20-30 години, хванали сте се с този селянин милиционер от Нови Искър
  • 20 До Гешев и Рашков

    38 1 Отговор
    Кога ще разследвате Началника на полицията в Банско Кирил Стоянов присвоил 6 700 лева от държавата от Извънреден труд
  • 21 добре

    4 54 Отговор
    Само олиогофрени се вълнуват кой каква кола кара и от къде си вади парите.

    Коментиран от #48

  • 22 Районно Банско

    33 2 Отговор
    Кирчо Стоянов си докарва по 1 000 лева на месец като съставя документи с невярно съдържание цялата Благоевградска дирекция знае но директора Кандев си затваря очите
  • 23 Бай Шиле

    45 0 Отговор
    Саудитски принц: Мили сине,как е в Кеймбридж,Лондон?Хареса ли ти Ферарито дето ти го изпратих? Мили тате,тук даже професорите идват на работа с влак. Мили сине,пращам ти чек,купи си и ти влак.
  • 24 Мунчо юмручето

    17 19 Отговор
    Може жена му да нотариус като на дамаджана рашков защо рашков може да има 12 тераси а другите да нямат
  • 25 костов

    31 3 Отговор
    кога ще раследвате ДОГАН АГА какви имоти притежава и как се е здобил със тях а за колите дане питам
  • 26 Дребна риба

    37 1 Отговор
    Тя цялата икономика е в ръцете на милиционерите от ДС, поне от 33 години. Всички банки са техни. Къса памет.
  • 27 Всички знаят

    33 0 Отговор
    Плащаш за пост в МВР, за табели, за книжка, да не ти правят проблеми катаджиите на улицата, да прекараш танк през каналите и да го пишеш АТВ и какво ли още не. За всичко това никой не казва нищо и са се хванали за това, че е сляп с едното око и има книжка да кара кола. А защо няма нищо за всичко преди това? Къде беше вътрешна сигурност тогава?
  • 28 Яко е захлебил.

    33 2 Отговор
    После на полицайте им били ниски заплатите. Яко косене пада в МВР.
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 0 Отговор
    с корупсия изнудване рекет
  • 30 Тракиец

    26 1 Отговор
    Когато те управлява организираната престъпност на ДС това е съвсем в реда на нещата ! Корупция кражби анархия и милиционери по всички върхове на държавата . КРИБ БСК и АИКБ се управляват от мафията и са инкубатор на престъпност с картели между мафията . Липса на улики заради прокуратурата която се контролира от мафията липса на държавност защото партиите са част ит организираната престъпност . Парламентарната система е най ДОБРИЯ ИНКУБАТОР НА ПРЕСТЪПНОСТ И Е РАЙ ЗА МАФИЯТА. Чрез парламентарната система мафията има ВЪЗМОЖНОСТА да купува партии чиновници политици а от там цялата съдебна система прокуратура институции звена от МВР МВнР дирекции и т н . Парламентарната система е НАЙ ЛОШАТА ПРОГНИЛА ОТ КОРУПЦИЯ И ЗЛОКАЧЕСТВЕНА СИСТЕМА ИЗМИСЛЯНА НЯКОГА
  • 31 Трак

    20 5 Отговор
    Когато в една държава има ПАРЛАМЕНТАРНА СИСТЕМА там мафията и организираната престъпност управляват на 100% . Няма бизнес институция дирекция звено партия които да не се управляват пряко или косвено от организираната престъпност !!!
  • 32 НФЙ

    29 0 Отговор
    Такива ги има във всеко РПУ и ГПУ. По места никой не ги обезречава. Началниците им дари да знаят си траят.Реформата в МВР на практика е нема.Рейтинга на полицията пада и особенно с последната акция с ББ.Пенсионерчетата още си стоят на пенсийка и заплатка.
  • 33 КАЛДЪРМЪША

    18 3 Отговор
    ТОЯ ЩЕ Е ОТ ГЕРБ 💯%😁💰😁🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃
  • 34 Из Една песничка..

    25 0 Отговор
    С далавери стават милионери, стават милионери, туй е работа. Инженери дипломата взели, дипломата взели, нямат работа. Вземаш, даваш, после го продаваш - пак е работа. Да работиш само за една заплата - кофти работа.

    Коментиран от #37

  • 35 Сънчо

    16 1 Отговор
    Купил е още 2015 биткоинчета, а после 2017 ги е продал, че и данък им е платил и всичко му е изрядно...

    30 бона вкарал, милион изкарал, платил на държавата 90 и всички живели мирно и щастливо...

    Лека нощ деца!

    Коментиран от #47

  • 36 ФакТ

    25 1 Отговор
    Едно време, когато ме арестуваха. Служителите държаха портрета на Бацо на бюрото си...4РПУ

    Коментиран от #41

  • 37 Продължение...

    21 1 Отговор

    До коментар #34 от "Из Една песничка..":

    Шефовете карат мерцедеси, карат мерцедеси, туй е работа. Гледат само своите интереси, своите интереси, сладка работа. Шефовете карат мерцедеси, карат мерцедеси, туй е работа. Във чужбина имат интереси, имат интереси, сладка работа. А народа, тежък му живота - няма работа. Даже да работи за една заплата - слаба работа. - Добре дошли в Реалността на РБългария.
  • 38 незнайко

    12 0 Отговор
    Голяма статия няма що !!! Отговор на ЗАГЛАВИЕТО НЯМА !!! Има само факти и данни .
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 отчето

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "ФакТ":

    a чук и гек има ли а???
  • 42 боко

    11 1 Отговор
    Гербераски крадец като Пламен Първанов,Бурджиев и наркоманчето Попов
  • 43 МВР=ОПГ

    17 0 Отговор
    Най големите крадци са полицейските управления !
  • 44 nik

    11 0 Отговор
    Какво го бавите?Парите който изкарват със заплати не отговарят на всичко придобитоо!Изземване в полза на държавата ДЕЙСТВАЙТЕ !
  • 45 Бъд Бунди

    11 1 Отговор
    Такава клоака е това МВР...думи немам . Рашков щял да ги оправи...ами бе. Той една тиква не може да арестува като хората...абе оставка на всичките и повече да не се мяркат в управлението на държавата. Със всеки измунали избори все по-големи негодници се появяват на небосклона.
  • 46 Торбалан

    10 0 Отговор
    3 РПГ-Царството на наркотиците и плеяда съпътстващи престъпления. Всеки месец - яка пачка. За да може децата ни да са подложени на тази отрова.
  • 47 666

    7 0 Отговор

    До коментар #35 от "Сънчо":

    И се сипел белият прах...
  • 48 Торбалан

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "добре":

    Вълнуващото е какво прави за да ги изкара тия пари. И те уверявам, че са лоши неща.
  • 49 Шаран БГ

    6 1 Отговор
    Така е в българската "демокрация"..... Особено след 1/3 век беззаконие и корупция !!
    Много кусури имаше социализЪма ! Имаше си и "хайлайф".... НО във всяка област по места имаше служба "Държавен и партиен контрол",освен КДС и "простите" милиционери...........и който си поразпашеше пояса и имаше нетрудови прекомерно големи доходи ........му намираха колая. За това понякога ми е мъчно за ония времена !!!
  • 50 Какво стана с ония Полицейски началници

    5 0 Отговор
    които се "бореха срещу Наркотрафика" а, се, оказа че са Босове?? "Покриха ги и ни дума за тях, повече!!! Държава на Мафията!?
  • 51 Никой

    3 0 Отговор
    Вътрешна сигурност. Те зи люде задника си не могат да намерят, ще разследват имотни далавери. Такава ниска топка са там ,че думи нямам. Бъка от аматьори. Проверката изисква много труд и време , що, щото са некопетентни и пълни аутсайдери. При имотните далавери се иска акъл, тук той предимно липссва.
  • 52 Армагедон

    2 0 Отговор
    Не само полицай, Съдий, Прокурори ами и Професори перат пари, чрез поставени лица. На ул. "Ген. Михаил Кутузов -26 в София има две новопостроени сгради в които една професорка чрез поставени лица си" "изпра"около половин милион лева.
  • 53 коцев

    2 0 Отговор
    Не е само Звездалин Колев, а колко други служители на ръководни длъжности в МВР притежават имоти ,голяма част от които са на подставени лица и на който доходите не отговарят на притежаваните от тях недвижими имоти и превозни средства. Дирекция "Вътрешна сигурност"прави проверки само за тези на които и е наредено от висшето ръководство , а трябва да събира оперативна информация ида извършва проверки на всички сигнали за корупция на полицейски служители независимо от заеманите длъжности.