4 Август, 2024 16:54 7 014 37

Какво се случва в Делиормана, където хората са верни на Доган, но зависят от Пеевски?

  • община венец-
  • делиормана-
  • пеевски-
  • доган-
  • дпс-
  • горско стопанство

Дияна Желязкова: Който владее горското, владее хиляди гласове

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

В Делиормана има разцепление между редови депесари и върхушка. Става въпрос за Лудогорието, където има голяма концентрация на български граждани от турски произход. Този, който владее горското, владее хиляди гласове. Има почти 1000 работници.

Това обясни пред БНР Дияна Желязкова, главен редактор на сайта Radian.bg.

От друга страна това е Делиорманът. За нашите турците, хората, които са преживели Възродителния процес, ДПС е кауза. За тях Движението е свързано с Доган. Редовите депесари са верни на Доган.

"От година работим по проект за медийните пустини, каквито са нашите погранични общини от Делиормана".

Специално внимание се обръща на общините Венец и Никола Козлево, посочи Желязкова в предаването "Преди всички".

"Това са двете най-малки и най-бедни общини в област Шумен. В тези райони има страхотни проблеми. Те са типични медийни пустини – не влизат никакви кореспонденти, има само хвалебствия за местната власт в платени публикации".

Дияна Желязкова разказа за шока, който е преживяла на 31 юли в с. Венец.

"На сесията на Общинския съвет станах обект на изключително агресивно поведение и почти физическа саморазправа с охранителя на община Венец. Той ме нападна, при това без да има никакви реплики, с които да го предизвикам. Започна да ме обижда, да ми крещи. Всичко беше свързано с моята работа. Има голям проблем да се пишат критични материали за такива общини. Явно там напрежението ескалира. След това получих обяснение от общински съветници, че всички в местната власт са много изнервени от разцеплението в ДПС".

Една от темите, по които работи Желязкова, са назначенията в Североизточното горско предприятие.

"Това е огромна и могъща структура, която владее горите и ловните стопанства в 4 области в Североизтока. То е огромен лост за влияние. Има почти 1000 работници. Този, който владее горското, владее хиляди гласове.

Ако предприятието е под влиянието на ДПС – Пеевски, ще броим на изборите, ще видим за кого ще гласуват.

От друга страна това е Делиорманът. За нашите турците, хората, които са преживели Възродителния процес, ДПС е кауза. За тях Движението е свързано с Доган. Редовите депесари са верни на Доган.

Този, който владее абревиатурата ДПС, няма автоматично да вземе гласоподавателите.

На последните избори също се наблюдаваше отлив в тези райони. Ако се случи нещо, което да ги противопостави на Доган, те няма да излязат да гласуват. Но разбира се, ще го има и факторът на икономическата принуда".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 циганска работа

    39 2 Отговор
    средновековие
  • 2 Сила

    52 3 Отговор
    Понякога се бъркам , това България , 21 век , в ЕС и НАТО , или е Османската империя 17 век .....????!!!!????

    Коментиран от #20

  • 3 Чакат

    24 3 Отговор
    Чакат пожарникаря от Банкя
  • 4 Перо

    16 10 Отговор
    Поради тази причина с хилядите работници и подстрекаването им от ЦРУ и МИТ за размирици сред турското население и отцепване на Източна БГ, като Кипър и Косово, се проведе възродителния процес и изпълнението на тази операция от двете служби, се прехвърли в Косово, срещу Сърбия! Това щеше да ни се случи и на нас, защото тогава в СССР имаше големи републики с мюсюлманско население и руснаците мишкуваха и не ни подкрепиха!

    Коментиран от #11

  • 5 Перо

    40 4 Отговор
    Тази партия ДПС, създадена на етническа основа, отдавна трябваше да бъде закрита като незаконна и населението да се интегрира в държавата от ЕС със установени принципи и норми, а не сега да избират между олигарх и султан!

    Коментиран от #29

  • 6 Българка

    34 4 Отговор
    Да разбираме,че цели области в България не са подвласни на законите на България, а на осмаци-феодали ли? В тези области да влезе ДАНС и ГДБОП. Вече е въпросът е за националната ни сигурност и неспазване на бг закони
  • 7 зрител

    16 2 Отговор
    КОЙТО НЕ ПЛАЩА БИВА УВОЛНЯВАН...
  • 8 Ами

    13 20 Отговор
    На хората им е писнало от Доган и дерибеите му. Ще подкрепят Пеевски, само защото искат промяна.

    Коментиран от #12, #16

  • 9 Реалист

    17 11 Отговор
    Глупости на търкалета.Дпс е турска партия на доган, пеевски е пътник никакви икономически лостове няма в горското:)
  • 10 Дъпъсъ

    30 3 Отговор
    "Огромна и могъща структура" - тъпи и нагли селски бекове предимно.
  • 11 Реалист

    13 15 Отговор

    До коментар #4 от "Перо":

    Въпрос на време е автономията на делиормана.До 20 години българи няма да останат.Един референдум и айде кърджали делиормана и родопите отидоха одма:)

    Коментиран от #28

  • 12 Реалист

    8 8 Отговор

    До коментар #8 от "Ами":

    Турците казват лошо да е нашо да е:)

    Коментиран от #13

  • 13 Ами

    16 1 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист":

    Туците казват също "Шамар да е, на кяр да е", а кяр от Доган досега имат само дерибеите.
  • 14 Попа

    28 5 Отговор
    Индианците в САЩ (коренното население) са в резервати. Тук в кочината шалварите са си направили държава в държавата. Стига с тия простотии за възродителния процес.Тия са най-големите "мъченици". Българите са прости.Нямат водач...
  • 15 така така

    15 1 Отговор
    ами да престанат да са зависими.
  • 16 Българка

    21 7 Отговор

    До коментар #8 от "Ами":

    Като искат промяна да гласуват за промяна. Пеевски не е промяна. Той е чудовище,създадено от Доган и отглеждано от ДПС. Той е най-големият рекетьор и дерибей!

    Коментиран от #18

  • 17 незнайко

    21 1 Отговор
    За съжаление всичко написано в статията е истина . Омуртаг, Разград , Шумен се превръщат в бастиони на ДПС !!! това не е добре за БЪЛГАРИЯ !!!

    Коментиран от #19

  • 18 Ами

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Какви са алтернативите освен Пеевски? Кой друг може да свали Доган в ДПС? А и може би не искат просто промяна, ами и отмъщение за пропиляните надежди и това, че ги третираха като скотове и ги използваха единствено за гласоподаватели над 30 години.

    Коментиран от #21

  • 19 незнайко

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "незнайко":

    Забравих, че в играта е и Търговище!
  • 20 Може да се обърка наистина....

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сила":

    Едни живеем в ЕС в 21век, други живеят в 1944г в 20 век, тия третите живеят както казваш в 17 век в османската империя, четвърти изобщо не знаят къде живеят и на коя планета от слънчевата система се намират, та така... шарен свят, чуден свят някой беше казал.
  • 21 Българка

    11 4 Отговор

    До коментар #18 от "Ами":

    А като гласуват за Пеевски ще сменят единият насилник с другия. Само дето Пеевски е по-агресивен и ще ги рекетира повече
  • 22 Дедо

    15 2 Отговор
    Реално всички там се занимават изцяло с незаконен дърводобив и изсичат поголовно горите.
  • 23 резнячетата

    9 6 Отговор
    има харесва да са безмозъчни слуги и роби.Така са си от векове, и докато свят светува.Горките освен да са икономическа тежест, и полит.проблем друго не могат да бъдат, даже не го осъзнават.
  • 24 безобразие

    12 0 Отговор
    тези хорица умишлено ги държаха преди полуграмотни и на нископлатени тежки дейности, което сега ги прави гастарбайтери по света, но отново са поуграмотни политически и емоционално зависими от една възвеличана във времето личност без икономическо влияние,подчинена на службите и под руско влияние.и всеки,който се опита да промени тази срамна ситуация, еобявяван за враг на величието. Доган вече не е това, което бе преди 20г, което много хора около него използват в своя полза като всички сега приписващи му какво ли не - ако той наистита имаше какво да каже на хората от партията си,вожеше да излезе публично или чрез записано видео, а не да се раздават неидентифицирани листчета и преразкази на водача! но след т.н атентат Доган се скапа тотално и не е ясно дали изобщо вече е вменяем,на което навежда криенето му от публичност
  • 25 Гост

    11 2 Отговор
    Да се цепят, супер! Така повече българи в парламента. Аман от тия тарикати!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 НИЙ ПЪК СМЕ ПРЕЖИВЯЛИ 509

    9 5 Отговор
    ГОДИНИ ТЪРСКУ РОБСТВО. КОЕ Е ПО ГАДНО ААААА ВЪЗРУДИТЕЛНИЯ ИЛИ РОБСТВОТО..

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Дядо ти

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Перо":

    Това е ДВИЖЕНИЕ а не партия,на българина когато не му изнася се хваща за ДПС ,че е незаконна.ХАЙДЕ ХВАЩАЙТЕ СЕ ЗА РЪЧИЧКИ И ВСИТЕ В ГОРАТА.Забравете веднъж за винаги ДПС не е политическа партия,самата абвеатура го казва,ама кой да мисли!

    Коментиран от #31

  • 30 ами,

    7 1 Отговор
    Тези хора от Делиормана са мазохисти.Верни са на Доган а той е един от създателите на така наречения Възродителен процес защото си ДС кадър.Дори няма турски произход(не че другите изповядащи исляма у нас имат доказан такъв) Коне с капаци са,дерибействат над тях шайка върхушка на ДПС,те слушат покорно.Не мога да повярвам как може да са с толкова елементарно мислене.
  • 31 абе,

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Дядо ти":

    Като не е партия защо се явява на избори с купени ромски/както ги наричат медиите/гласове и организират изборен туризъм сред изселилите се в Турция??? Ако беше движение нямаше участва в избори.Движение за Присвояване и Саботаж-те това са те.Тумор...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 р-к Котларски от ДС

    5 0 Отговор
    за ДПС се води специална операция, между "еврото" и "девалвиращата копейка". Ахмет е уморен кон на изтъркания Луджев и поостарялата му дружинка (оглупялата, изостанала от времето секта на дъртаците от ДС, верни на незнам кво си девалвирали пропаднали ценностти?!?!), но, пикайте срещу вятъра!!!!
  • 34 Времеви портал - "ротондата"

    1 3 Отговор
    Верно ли, че, през соца Цар Киро е снабдявал с уиски магазините корекомите в НРБ, пълнено в бутилки от сметищата на гнилия запад. Халал да им е на комунягите, "стандарта" от ония времена! Дуджев, и агента му Логан, са пили от тоя бълвоч на другарските си "вечеринки" в канцелариите на последните етажи, в партийните домове от тия времена, където се помещаваха "структурите"! Упс! Следите остават.
  • 35 Хох

    0 0 Отговор
    Журналистите, трябва да черпят.До Нова година,ДПС,им осигури,ЗАПЛАТИ!!!
  • 36 граф Монте Кристо

    0 1 Отговор
    Значи така соят нещата,а?Тоа си е чисто феодално отцепничество, пълзящ сепаратизъм,крайно време е държавата да вземе мерки и да излови депесарските аги и бейове,не можем да разчитаме на пеев да свърши тая работа,той е новото зло ,което идва за да смени старото.
  • 37 пее гъзопееф

    1 0 Отговор
    при Трактора да лаф-маабет на шарена сянка.....