Last news in Fakti

6 Юли, 2014 11:30 1 083 0

Луис Вал Гаал оправда странната смяна

  • луис ван гаал-
  • тим крул-
  • смяна

Ходът му със смяната на вратарите преди дузпите реши мача в полза на неговата Холандия

Луис Вал Гаал оправда странната смяна - 1
Снимка: БТА/АП

Отборът на Холандия победи с дузпи Коста Рика и се класира за полуфиналите на Мондиал 2014.

Наставникът на "лалетата" Луис ван Гаал обаче прибегна до нестандартен тактически ход, заменяйки титулярния вратар Яспер Силесен с Тим Крул, който спаси две дузпи на съперника. Той разкри, че не е предупредил вратарите за плана си.

"Този трик беше планиран преди мача. Всеки вратар си има своите достойнства, а в нашия отбор Крул е най-добър на дузпите. Преди самата среща не бях казал на титуляра Яспер Силесен каква идея имам, за да не го разконцентрирам. В редовното време направих само една смяна, но не защото се подготвях за дузпите, а защото всички играха добре. Замислих се за пускането на Крул чак в продълженията. Сега всички сме доволни, че това решение се оказа правилно", коментира Ван Гаал.

Бъдещият наставник на Манчестър Юнайтед добави, че сегашният отбор на Холандия е най-добрият, с който някога е работил.

"Бях сигурен, че можем да победим Коста Рика, получи се вълнуващ двубой. В 117-а минута съперникът създаде първото си голово положение в мача, Силесен се справи, но това можеше и да не се случи и ние да си тръгнем. Това е футболната игра и живота на един треньор", каза Ван Гаал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА