Last news in Fakti

20 Юли, 2014 12:30 758 0

Днес ни предстои първо дерби от родната "А" група

  • цска-
  • литекс-
  • "а" група

Литекс и ЦСКА се изправят един срещу друг на Градския стадион в Ловеч

Днес ни предстои първо дерби от родната "А" група - 1
Снимка: БТА

Отборите на Литекс и ЦСКА се изправят един срещу друг в първото голямо дерби от новия сезон в българската "А" група.

Двубоят в Ловеч започва в 19,30 часа.

И двата отбора трябва да се реваншират на привържениците

си за издънките си в Лига Европа през седмицата. "Оранжевите" паднаха с 0:2 от унгарския Диошдьор, а "армейците" се добраха до 1:1 с молдовския Зимбру в София.

Сега наставниците Красимир Балъков и Стойчо Младенов ще искат да покажат, че грешната стъпка в Европа по-скоро се дължи на лошо стечение на обстоятелствата, отколкото на игрова немощ.

Балъков няма да може да разчита на бившите футболисти на ЦСКА Омар Косоко и Джаксън Менди, които разтрогнаха договорите си с "червените", за да играят в Литекс.

Бала бе категоричен, че ще се придържа към агресивния стил на игра, а колегата му Стойчо Младенов няма с какво да го изненада.

"Искаме да играем агресивен и офанзивен футбол. Не вярвам, че със Стойчо Младенов може да се изненадам тактически и игрово в този мач", заяви той.

Наставникът на ЦСКА има сериозни проблеми с контузени състезатели. Очаква се дебют за отбора да направят украинецът Денис Причиненко и хърватинът марин Оршулич.

Въпреки това "червените" имат поводи за оптимизъм, след като през миналия сезон Литекс спечели само точка от 4 мача срещу ЦСКА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА