24 Юли, 2014 11:00 701 0

Днес се решава съдбата на родните тимове в ЛЕ

  • цска-
  • ле-
  • родните тимове

ЦСКА и Ботев са с добри шансове за продължаване напред в турнира

Днес се решава съдбата на родните тимове в ЛЕ - 1
Снимка: БТА

Представителите ни в турнира Лига Европа днес ще изиграят решаващите си мачове за класиране за третия предварителен кръг на турнира.

Задачата пред ЦСКА изглежда преодолима. Възпитаниците на Стойчо Младенов трябва да отстранят молдовския Зимбру Кишинев.

След първия двубой в София (1:1) съперникът има гол на чужд терен и домакинско предимство, но наставникът на "червените" е убеден, че няма да се стигне до преждевременно отпадане, като излагацията срещу словенския Мура преди две години.

"Вярвам, че ще вкараме достатъчно голове, за да си осигурим победата. Убеден съм, че сме по-добрият отбор и ще продължим напред", коментира Млденов на пресконференцията в Молдова.

Мачът между Зимбру и ЦСКА започва в 20:00 часа.

Друг роден тим - Ботев Пловдив също има отлични шансове да прескочи в следващата фаза.

"Канарчетата" гостуват на австрийския Санкт Пьолтен, след като спечелиха с 2:1 в първата среща. Наставникът на тима Вили Вуцов все още не може да използва някои от чуждестранните си звезди, но бе категоричен, че отборът ще вкара поне един гол, който да го класира за следващата фаза.

Допълнителна увереност на Ботев придава и фактът, че "жълто-черните" нямат загуба откакто се завърнаха на европейската сцена през миналата година.

Срещата между Санкт Пьолтен и Ботев започва в 22:05 часа.

Най-тежка ще бъде задачата на третия ни представител Литекс. "Оранжевите" допуснаха изненадващо поражение с 0:2 при домакинството си на унгарския Дьошгьор. Сега тимът на Балъков трябва да запише миниподвиг и изразителна победа с два или повече чисти гола.

"Дано късметът се обърне в наша полза", пожела си Балъков, който инкасира две поредни загуби начело на ловчанлии. Въпреки това легендарният халф се ползва с пълното доверие на собственика Гриша Ганчев.

Двубоя между Дьошгьор и Литекс започва в 21:30 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА