8 Август, 2014 13:20 1 904 0

Лудогорец изтегли късата клечка, среща Стяуа

  • лудогорец-
  • шампионска лига-
  • стяуа

Злощастни събития намалиха шансовете на българите за Шампионската лига

Злощастното стечение на обстоятелствата прати българския шампион Лудогорец сред непоставените отбори в жребия за Шампионската лига.

УЕФА се погрижи да нямаме шанс за по-лек опонент, а впоследствие се оказа, че и малшансът сполетя българите при тегленето.

"Орлите" срещат румънския гранд Стяуа по пътя си за влизане в най-комерсиалния клубен турнир. Отборът от Букурещ добре се познава с родните тимове и като че ли беше една от най-лошите опции за съперник на разградчани.

Първата среща ще се играе на 19/20 в Букурещ, а реваншът е на 26/27 август в София.

Генералният секретар на УЕФА Джани Инфантино пък разясни причината, поради която в последния момент българските шампиони бяха извадени от урната на поставените при тегленето на жребия за плейофите в ШЛ.

"Трябва да ви съобщя, че след решение на Дисциплинарната комисия на УЕФА, Селтик е върнат в турнира и е поставен, като Лудогорец отива в урната на непоставените. Бартош Барашински от Легия нямаше право да участва, но той влезе в последните десет минути и затова УЕФА присъди служебна загуба на поляците", заяви Инфантино, който допълни, че с общ резултат 4:4 Селтик продължава напред макар на терена да претърпя две катастрофални загуби с 1:4 и 0:2.

Отборът на Стяуа е срещал на четири пъти български отбори в европейските клубни турнири. Румънците са се изправяли веднъж срещу Ботев (Пловдив) и три пъти срещу ЦСКА. В тези сблъсъци само канарчетата са успявали да отстранят именития си съперник, докато червените на три пъти отпадат от този противник.

Припомняме, че Лудогорец все пак надделя над същия опонент с 4:2 в контрола на 1-ви юли тази година и този резултат дава някакъв повод за оптимизъм преди битките в лигата на богатите.

 

Ето и всички двубои от плейофната фаза на Шампионската лига:

Марибор (Словения) - Селтик (Шотландия)

Залцбург (Австрия) - Малмьо (Швеция)

Стяуа (Румъния) - ЛУДОГОРЕЦ (БЪЛГАРИЯ)

Слован (Словакия) - БАТЕ (Украйна)

Олборг (Дания) - АПОЕЛ (Кипър)

 

Бешикташ (Турция) - Арсенал (Англия)

Стандард (Белгия) - Зенит (Русия)

ФК Копенхаген (Дания) - Леверкузен (Германия)

Лил (Франция) - Порто (Португалия)

Наполи (Италия) - Атлетик (Испания)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА