Last news in Fakti

9 Август, 2014 11:45 586 0

Реймс се опъна на ПСЖ на старта на Лига 1

  • псж-
  • реймс

Златан с два гола и изпусната дузпа

Реймс се опъна на ПСЖ на старта на Лига 1 - 1
Снимки: БТА/АП

Френският шампион ПСЖ отново не започна много убедително кампанията си ве Лига 1.

 

Столичният тим завърши 2:2 като гост на Реймс. И двата гола за парижани отбеляза Златан Ибрахимович (10 и 63) след асистенции на Хавиер Пасторе.

Шведът обаче изпусна и дузпа в 19-ата минута. За домакинитепък  се разписаха Принс Онианг (22) и Антоан Дево (34).


Припомняме Ви, че ПСЖ стартира и миналия сезон по същия начин - с хикс като гост, но го завърши с титла.Несъмнено обаче, добрата новина за тима е страховитата форма на Ибрахимович, който започва сезона на висока скорост.

Златан откри резултата още в шестата минута, след отличен пас на Хавиер Пасторе. За Ибра бе лесно от упор да прокара топката между краката на вратаря на Реймс.

Оттам атаките към Джони Пласиде заваляха, но Лукас Моура първо пропусна отличен шанс, а след това Златан удари греда.

В 19-та Ибра застана зад топката, след като ПСЖ получи правото да изпълни дузпа, за нарушение на Микаел Такалфред, срещу самия него, но Пласиде спаси удара му от бялата точка.

Само три минути по-късно, Онианге с глава засече центриране от пряк свободен удар, за да изравни резултата. Пропуските на ПСЖ бяха наказани още, в 34-та минута, когато Дево изведе Реймс напред, след двойно подаване с Гаетан Шарбоние.

През второто полувреме ПСЖ тотално доминираше във владението на топката, и суперзвездата Ибрахимович отново бе на верния край на атаката в 63-та минута, когато технично прехвърли лошо излезлия Пласиде, за 2:2. Кавани бе на място, за да добави топката във вратата, но попадението бе записано на сметката на Златан.

Столичани имаха още две фантастични положения в оставащия близо половин час игра, но трябваше да се задоволят само с точката в първия мач от защитата на титлата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА