Last news in Fakti

16 Септември, 2014 09:02 1 142 0

Приказката на Лудогорец започва тази вечер

  • лудогорец-
  • шампионска лига-
  • ливърпул-
  • приказка-
  • анфийлд

Лудогорец ще направи своя дебют в груповата фаза на Шампионската лига на един от най-легендарните стадиони в света

Приказката на Лудогорец започва тази вечер - 1
Снимка: БТА

След 8-годишно прекъсване България отново има свой отбор в групите на Шампионската лига. Тази вечер от 21:45 часа Лудогорец започва участието си в най-комерсиалния и престижен клубен турнир на планетата. Първа спирка на разградчани е легендарният „Анфийлд” в Ливърпул.

„Мърсисайдци” се завръщат в надпреварата след петгодишно отсъствие. В последния кръг от Висшата лига на Англия те загубиха у дома от Астън Вила и ще са пределно мотивирани да се реваншират на верните си фенове.

В състава на Ливърпул се завръща Рахим Стърлинг, който по всяка вероятност ще започне като титуляр. Брендън Роджърс обаче няма да може да разчита на Даниел Стъридж, Мартин Шкъртел, Джо Алън и Глен Джонсън, които не играха през уикенда и по всяка вероятност няма да бъдат възстановени за двубоя тази вечер.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев също има проблеми с контузени футболисти. Титулярният вратар Владислав Стоянов е наказан заради червения картон срещу Стяуа в плейофната фаза, а неговият заместник Иван Чворович се контузи. Това принуди ръководството на тима светкавично да привлече канадския национал Милан Борян, който ще трябва бързо да свикне с обстановката в тима. Александър Барт е контузен, а снощи стана ясно, че и Георги Терзиев е получил травма.

Треньорът на домакините Брендън Роджърс сподели преди двубоя, че Лудогорец играе атакуващ и открит футбол и няма да е лесно на неговите момчета да вземат трите точки. Интересен факт е, че „червените” загубиха последния си домакински мач срещу български отбор. През 2005 година ЦСКА победи Ливърпул с 1:0 на „Анфийлд” в среща от квалификационните кръгове за влизане в ШЛ, но отпадна след общ резултат от двете срещу 2:3.

В другата среща от групата на българските шампиони Реал (Мадрид), настоящ носител на трофея, приема швейцарския Базел. Вижте всички двубои, които ще се изиграят тази вечер от 21:45 часа:

Група „A”: Олимпиакос (Гърция) – Атлетико Мадрид (Испания)
Група „A”: Ювентус (Италия) – Малмьо (Швеция)
Група „B”: Ливърпул (Англия) – Лудогорец (България)
Група „B”: Реал Мадрид (Испания) – Базел (Швейцария)
Група „C”: Монако (Франция) – Байер Леверкузен (Германия)
Група „C”: Бенфика (Португалия) – Зенит (Русия)
Група „D”: Галатасарай (Турция) – Андерлехт (Белгия)
Група „D”: Борусия Дортмунд (Германия) – Арсенал (Англия)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА