Last news in Fakti

23 Септември, 2014 07:39 959 0

Три мача, три извода!

  • серия а-
  • изводи-
  • обзор на кръга-
  • ювентус-
  • милан-
  • рома-
  • наполи

Обзор на третия кръг на италианската Серия А

Три мача, три извода! - 1
Снимка: БТА/ AP

През уикенда се изиграха мачовете от третия кръг на италианската Серия „А”. Макар и в много ранен етап от шампионата, феновете на калчото вече имат отговор на въпроса какво да очакват от тимовете през тази година. Можем да направим три основни извода за това по какъв начин може да се развие сценария в едно от най-интересните първенства на Стария континент:

1. Ювентус е по-силен от всякога

В събота Масимилиано Алегри имаше първия сериозен тест от началото на сезона – гостуване на „Сан Сиро” срещу намиращия се в добра форма Милан. Резултатът – тотална доминация на шампионите и безкомпромисна победа, макар само с 1:0.

„Бианконерите” не само не допуснаха отпускане след напускането на Антонио Конте, но като че ли са по-мотивирани от всякога. Тимът игра с желание срещу „росонерите”, показа воля за победа и бе концентриран във всеки един момент от мача. Юве записа трета поредна победа в Серия „А”, като все още не е допуснал гол.

Успехът в Милано е още по-впечатляващ и от факта, че торинци играха без основните си играчи Андреа Пирло и Андреа Бардзали, които са контузени. Несъмнено през този сезон може да се очаква много от Юве – отборът запази най-добрите си играчи, надгради с качествени покупки, а желанието за победа отново е налице.

2. Рома е най-сериозната заплаха за Юве

Рома победи рутинно Каляри у дома с 2:0 и също записа трета поредна победа. По всичко личи, че „вълците” ще са единственият конкурент на Юве за златото. Руди Гарсия разполага с прекрасни изпълнители, които през седмицата разбиха ЦСКА (Москва) с 5:1 в Шампионската лига, а Интер, Милан и Фиорентина са крайно непостоянни.

Срещу сардинци над всички бе Алесандро Флоренци, който се отчете с гол и асистенция. 23-годишният италиански национал е бъдещето на римския клуб, а може би през този сезон ще заблести в пълна степен и ще поведе Рома към върха на Апенините.

3. Наполи трябва бързо да промени играта си

Наполи записа втора поредна загуба, която смъкна тима на незавидното 15-о място във временното класиране. След неуспеха в плейофите за влизане в Шампионската лига, Рафаел Бенитес и компания започнаха кошмарно сезона и в Италия. Звездата на „небесносините” Гонсало Игуаин изигра слаб мач срещу Удинезе и бързо трябва да намери решение как да излезе от дупката, в която се намира.

Към момента изглежда, че Наполи отстъпва сериозно на Юве и Рома, които имат ясно изграден стил на игра и желание за победа. В следващия кръг тимът от Неапол е домакин на Палермо и победата изглежда повече от задължителна.

Вижте всички резултати от изиграните мачове в третия кръг на Серия „А”:

Чезена – Емполи 2:2
1:0 Марилунго (30), 2:0 Дефрел (32), 2:1 Тавано (55), 2:2 Ругани (72)
Милан – Ювентус 0:1
0:1 Тевес (71)
Киево – Парма 2:3
1:0 Изко (4), 1:1 Касано (65), 1:2 Кода (75), 1:3 Касано (77), 2:3 Палоски (82)
Дженоа – Лацио 1:0
1:0 Пиния (87)
Сасуоло – Сампдория 0:0
Рома – Каляри 2:0

1:0 Дестро (10), 2:0 Флоренци (13)
Аталанта – Фиорентина 0:1
0:1 Куртич (58)
Удинезе – Наполи 1:0
1:0 Данило (70)
Палермо – Интер 1:1
1:0 Васкес (3), 1:1 Ковачич (42)
Торино – Верона 0:1
0:1 Ионита (66)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА