Last news in Fakti

2 Октомври, 2014 22:54 1 093 0

България загуби катастрофално от САЩ

  • волейбол-
  • световно първенство-
  • българия-
  • сащ

Нашите волейболистки загубиха с 0:3 (17:25, 19:25, 16:25)

България загуби катастрофално от САЩ - 1
Снимка: БТА/АР
Българският национален отбор по волейбол за жени загуби от САЩ с 0:3 (17:25, 19:25, 16:25) във втория си мач от Група „F“ на световното първенство в Италия. Това е първа загуба за България от този съперник в исторически план, след като в предните две срещи волейболистките ни са печелили срещу американските на световно първенство - 3:1 (1956 г.) и 3:0 (1998).
 
Американките продължават да нямат загуба на Мондиала, а българските волейболистки трябва да се борят за по-предно място в последните си два мача след паузата от един ден утре. В събота и неделя отново в Модена България ще играе с Холандия и Казахстан. 
 
Селекционерът Владимир Кузюткин започна без капитанката Страшимира Филипова, като в центъра заложи на Цветелина Заркова и Нася Димитрова. Като разпределителка стартира Диана Ненова, а по диагонала - Емилия Николова. В посрещане изненади нямаше и Елица Василева и Добриана Рабаджиева бяха в състава. Като либеро действаше Мария Филипова. 
 
Американките показаха класата си още в самото начало и безпроблемно спечелиха убедително първите два гейма. Едва в третата част българките успяха да играят равностойно до 8:8, но след това постепенно американките отново дръпнаха в резултата и триумфираха с чиста победа. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА