Last news in Fakti

3 Октомври, 2014 21:07 886 1

ЦСКА измъкна трудна победа срещу Ботев Пловдив

  • цска-
  • ботев пловдив-
  • а група

Червените победиха с 1:0 и запазиха лидерството си в А група

ЦСКА измъкна трудна победа срещу Ботев Пловдив - 1
Снимка: БТА

Отборът на ЦСКА победи този на Ботев Пловдив в мач от 11-ия кръг на А група.

Срещата на стадион „Българска армия“ започна с минута мълчание в памет на жертвите от взрива във военния завод в Горни Дол. Самият мач имаше по-специално значение за „армейците“, тъй като за първи път т 2 години те играха пред своя отворен Сектор Г.

Срещата започна равностойно, като първото положение се откри пред футболистите на Ботев. В 6-та минута Иван Цветков стреля опасно към вратата на Дивиш, но ударът му мина над нея. Малко по-късно „червените“ отвърнаха с неточен удар с глава на Серджиу Буш. Постепенно те натиснаха противника си, като в 26-та минута Антон Карачанаков стреля опасно от фаул, но Стаховяк успя да избие топката. В 29-та минута Сънди успя да изведе Буш зад защитата на Ботев. Румънецът преодоля вратаря, но от малък ъгъл не успя да уцели опразнената врата. В 36-та минута Маркиньос стреля от въздуха, но ударът му не намери очертанията на вратата.

Второто полувреме започна с натиск на ЦСКА. В 65-та минута центриране от корнер намери свободния Буш, който с глава прати топката над вратата.  В 67-та минута Луис Соарес надбяга защитата на Ботев и пусна прецизно подаване към Тони Силва, който отбеляза за 1:0. От тук нататък футболистите на ЦСКА се стремяха да запазят резултата и да накъсват играта на Ботев. Все пак в 82-та минута Силва намери Буш на добра позиция в наказателното поле на гостите, той отправи силен удар, който Стаховяк изби. Последва центриране, което намери непокрития Тунчев, който от няколко метра изкара топката в аут. В продълженията Борис Галчев отправи силен удар от далеч, който Стаховяк отново изби. В края на мача футболистите на Ботев поискаха дузпа след игра с ръка на Сънди в наказателното поле, но съдията Георги Йорданов остана безмълвен.

В крайна сметка ЦСКА взе победата в дербито на кръга, с което със сигурност ще запази първото място в класирането на А група с актив от 26 точки. Ботев остава на 6-то с 18.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мони НСА

    0 0 Отговор
    страшна работа