Last news in Fakti

7 Ноември, 2014 07:30 11 756 27

Мъжество с пари не се купува

  • лудогорец-
  • а група-
  • цска-
  • бфс-
  • мъжество-
  • пари-
  • български футбол

Най-важният мач за сезона ще се играе през делничен ден в неудобен за феновете час. Защо?

Мъжество с пари не се купува - 1
Снимки: БТА

Лудогорец излезе от Разград, но Разград не може да излезе от Лудогорец! За три години отборът, в който се наляха много средства и бяха привлечени качествени футболисти, си създаде име – спечели три титли на страната, две Купи на България и две Суперкупи, класира се и в групите на Шампионската лига. История, традиция и респект обаче не могат да се купят с пари! Когато ти липсва мъжество, характер и самочувствие (подплатено), тръгваш по тънката лайстна.

След два кръга в родната „А” група ще се изиграе мач, който е от ключово значение за разпределението на златните медали – водачът в класирането ЦСКА приема на своя стадион защитаващия титлата си Лудогорец. „Армейците” водят с пет точки и мечтаят за трофея.

Логично би било мач от подобен заряд, чакан с месеци от феновете, да се изиграе през уикенда, в удобен час за привържениците и телевизията. Но не бързайте! В българския футбол отдавна няма логика. БФС определи двубоят да се изиграе в петък (21 ноември) от 17:45 часа.

Причината – евробоецът и гордостта на родния клубен футбол има мач в Шампионската лига срещу Ливърпул на 26 ноември (сряда) – цели пет дни по-късно. Ръководството на „червените” поиска срещата да бъде преместена за събота, но молбата беше отхвърлена от БФС. Глас в пустиня.

И тук идва логичният въпрос – докога ще се взимат решения, от които българският футбол ще потъва все по-надълбоко в собствената си мизерия? Искаме да има фенове по трибуните, искаме местната продукция да се гледа от много хора по телевизията, искаме конкурентно първенство, но явно това е само прах в очите на хората. Когато трябва да се вземе решение, което не се харесва на силните на деня, се скриваме в миши дупки. Нямаме смелост да променим нещата, които никак не са розови.

Собственик, треньори и играчи на Лудогорец на няколко пъти заявиха, че нивото им не е за родната „А” група. От думите им стана ясно, че ние трябва да сме щастливи, че те съществуват и подобен тим само дърпа футбола ни напред. Защото тогава не показаха мъжество и прибегнаха до евтини трикове, с които да обезкуражат противника, в случая ЦСКА?

Отговорът: защото така е по-лесно! Защото Лудогорец няма манталитета на тимове като Ливърпул и Базел – тези, с които се бори в „лигата на богатите”. А когато ти липсва смелостта, крахът и сгромолясването са близо.

Ръководството на Лудогорец се страхува, че стадион „Българска армия” може да е пълен. Страхува се, ако тронът е застрашен. Но не се страхува и не изпитва срам да говори как „ще бие Ливърпул и ще излезе от групата в Шампионската лига”, с което разсмива дори малките деца.

Нима два или три дни не са достатъчни на „орлите” да се подготвят за мача с „мърсисайдци”? Защо трябва да има дупка от цели пет дни? Трябва ли да спрем провеждането на мачове от българското първенство, само за да се чувстват разградчани по-подготвени за Шампионската лига?

Нека погледнем как се постъпва в Европа – онази обетована земя, към която се стремим, но от която все повече се отдалечаваме. В събота италианският шампион Ювентус изигра мач в Серия „А” срещу Емполи, а само три дни по-късно прие Олимпиакос в Шампионската лига. Защо тук италианската федерация не премести мача за петък, или дори четвъртък? Може би не са се досетили онези на Апенините.

В неделя шампионът на Англия Манчестър Сити прие градския съперник Юнайтед във Висшата лига, а само три дни по-късно се изправи и срещу ЦСКА (Москва) в Европа. Подобно е положението и в Германия – Байерн игра с Борусия в събота, а в сряда се изправи срещу Рома. Защо от немската футболна федерация не преместиха дербито за петък?

Но нека погледнем и към нашите географски ширини – Олимпиакос игра с Астерас и Юве само в рамките на три дни, а Галатасарай – с Касъмпаша и Борусия в рамките на четири. Кипърският АПОЕЛ също имаше мач в местното първенство в събота, а в сряда падна от ПСЖ.

Какъв е изводът? Само и единствено Лудогорец, всяващ възхищение и страх на европейската сцена, се е сетил да направи дупка от пет дни. Едно голямо браво и на Българския футболен съюз! Футбол у нас няма, но нека стискаме палци на „зелените” в предстоящия мач с Ливърпул. Нали са нашата гордост...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    7 3 Отговор
    Айде стига глупости. Истината е, че за разлика от ЦСКА в Лудоигорец парите, които се наляха дават отражение. И във вторник да играят, Лудогорец пак ще ги смаже тези палячовци, защото ЦСКА са едни големи ПАЛЯЧОВЦИ. И Ноу камп да напълнят със свои фенове пак няма да направят нищо, защото манталитета и нивото на Лудогорец е на съвсем друго ниво. Уважавайте единствения български тим, в който не играят пияници и надувки, а истински футболисти!
  • 2 Пешо

    3 2 Отговор
    Мога да кажа само браво на Лудогорец!
  • 3 Венци

    1 2 Отговор
    Миткоооо, Митко. Не знам какъв фен си на Лудогорец, ама може ли да те попитам, на колко европейски мача на Лудогорец си присъствал. Аз лично съм фен Левски, синковеца е на Лудогорец и ходим на всички домакински мачове, като сме на 200 км от София и един мач ми струва около 200 лева. Дори бях запланувал да отидем до Мадрид или Ливърпул за едното гостуване/сина е фен на Реал М а аз на Ливърпул/. Конкретно за мача ЦСКА и Лудогорец няма да можем да отидем, но и тези "клатик.рци" от БФС още повече спъват развитието на БГ футбола по този начин, с мачове във работни и учебни дни-аз трябва да си пускам отпуска, сина трябва да отсъства от училище и т.н. още повече че той играе футбол и пак тези "тесни специалисти" от БФС са измислили децата да имат мачове в понеделник и пак липса от училище, за работа добре че е дядото да го кара иначе трябва отпуска-))). Така че не виждам как ще пълним стадионите и ТВ екраните с такива решения на БФС и шефове на клубове. А после да се оплакват на който ще.

    Коментиран от #17

  • 4 Dido

    2 0 Отговор
    Като се има предвид качеството на голям процент от футболните агитки, особено на Левски и ЦСКА и причината заради която ходят на стадионите - е по-добре мачовете от вътрешното първенство да се играят рано сутрин в делнични дни, а събота и неделя да пускат агитките на стадиона да си се млатят и избиват комплекси!След всеки мач в БГ повече се коментира колко бити и арестувани има от колкото самия спорт!Та за какво точно реве автора и плюе конкретен отбор заради който истинските фенове на футбола имат възможност да видят на БГ стадион Реал Мадрид и Ливърпул .... не ми стана ясно!
  • 5 мими

    3 1 Отговор
    Митко, след колко години и колко пари Лудогорец започна на има резултати и как така видя, че в ЦСКА парите, които се наливат и които са в пъти по-малко от тези на Лудогорец не дават резултат, като само за година ЦСКА се завърна на челни позиции, още по-вече, че се налага да плаща стари дългове. А иначе браво на Лудогорец за спортните им постижения, но не и за поведението на реководните им фактори в нашето първенство.
  • 6 running wild

    3 3 Отговор
    "Факти", като публикувате мнение на цесекар (едвам го изплюх т'ва, да пази Господ от комуняги), следва да публикувате и такова на някой такъв фен - журналист на Лудогорец?! Петък, 17.45... двумилионен град. "Ден на майстора". В кло..ата наречена столица няма 22 хил. чорбета ли (доколкото знам такъв е капацитета на "Комунист" арена) свободни по това време? ЕВаси и гоУемия клуб! Смешници, апропо - ревльовци! Бреййй, т'ва Тройчо е страшна зараза! Навсякъде е омазано с червени сълзи!
    ПП А като има възможност, какво пречи Лудогорец да почиват пет дни преди Ливърпул, а?
  • 7 mediator37

    1 1 Отговор
    Коментираме разпалено несъстоял се мач между два небългарски отбора.
  • 8 mediator37

    2 0 Отговор
    Казах предното, защото съм ходил на мачове, когато в нападение за ЦСКА играеха Стоичков, Пенев, Костадинов, в центъра Георги Димитров и пр. и пр.
    А сега ...?
  • 9 anonim

    0 0 Отговор
    Ako beshe obratnata situacia , cska da imat match s liverpool,dali shte pishesh tiq gluposti .dori barca i real premestiha datite na el classico za da imat sili , kogato igraqt v po kusnite etapi na Champions League . El Clasico 2015 Sunday, 03/22/2015 Stadium:
    Camp Nou FC Barcelona - Real Madrid Какъв е изводът?
  • 10 Аз

    1 0 Отговор
    Това е статия за блог, не за новините. Някой си никаквец, цесекар, и сигурно софиянец дето го е яд че провинционален отбор играе в Шампионска лига, а не софийски отбор, си драска собственото мнение, в форма на есе, там където трябва да са новните.
  • 11 Митко

    1 0 Отговор
    До Венци. Аз също съм фен на Левски, живея в София и съм ходил на почти всички домакински мачове на Лудогорец в клубни турнири, не за да гледам Роналдо, а защото ми е кеф да гледам как български тим играе красив футбол и опонира на в пъти по комерсиални отбори
  • 12 Митко

    1 0 Отговор
    До Мими. Искаш ли да ти кажа, кое е мерило за инвестирани пари, които дават резултат във футбола: Срещи в Европа. Това, че ЦСКА са първи в класирането не е голямо мерило, предвид факта, че отпаднаха срещу първия отбор-джудже в Европа и отбор от Б група ... Може да станете 10 кръга преди края шампиони на България, но истината идва, когато излезнете в Европа... В това първенство, в което Левски е в колапс, Лудогорец дава всичко за ШЛ, Ботев са без пари, Литекс са продали всичко сте първи... едно голямо БРАВО, щом се радвате на такива успехи.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 bai gergi

    0 0 Отговор
    И каква стана тя сега - и Лудогорец поискаха преместване на мача за утре:

    http://gong.bg/bg-football/a-grupa/oficialno-ludogorec-poiska-machyt-s-cska-da-e-v-sybota-304138

    Би следвало ако си толкова ревностен почитател да се извиниш за глупостите, които си написал г-н Денис Джамбазов (автора на статията). Ама защо ли си мисля, че като си от ЦСКА няма да го направиш, просто защото ви е в кръвчицата на вас
  • 15 Монтана

    1 1 Отговор
    Чорбари, ядохте бой от Монтана. С какво основание имате претенции? Замълчете!
  • 16 Фен на Ливърпул

    1 1 Отговор
    Мачът е в Петък. ЦСКА са тези, които искат да го променят, за да направят мръсно на Лудогорец. Та, кои са мъжете ?! Не гледам Български футбол, но вие се излагате с подобен тип статии! Личи си, че автора е фен на ЦСКА.
  • 17 OMG

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Венци":

    Нещо не ти се разбра на кой си фен. Хем на Левски, хем на Ливърпул. Айде първо разбери на кой си фен, тогава идвай да даваш акъл!
  • 18 Иво

    2 0 Отговор
    Малко Ви е стара новината и Лудогорец искат да се смени датата.Не съм фен на отбора от Разград но по съвременен и красив футбол скоро по нашите стадиони не съм гледал.А нали си знаете ,че ако бяха Левски или ЦСКА на тяхно място.Щяха да се оплакват чак до Аляска.
  • 19 1912

    0 0 Отговор
    САМО РЕВАНЕ ИДВА ОТ АРМИЯТА,СТИГА НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА? ДОКОГА ЩЕ РЕВЕТЕ? ПОВЕЧЕ ОТ ДЪЖДА, КОЙТО ВАЛИ ТАЗИ ГОДИНА Е ОТ ВАШИТЕ СЪЛЗИ ГОСПОДА 'АРМЕИЦИ' . ФУТБОЛ ИГРАЙТЕ ФУТБОЛ
  • 20 диан

    0 0 Отговор
    назначете модератор да не е фен на ЦСКА
    не може всички отбори да подкрепят лудогорец
    само ЦСКАрите да са наопаки

  • 21 Киро

    0 0 Отговор
    Разни фенчета на измисленото отборче ФК Потур се хванали да го защитават.
    Ще свършите като Литекс и то в най-добрия случай, мили ми потуранчовци, защото това вашето отборченце никога няма да има ПУБЛИКА, ФЕНОВЕ, манталитет, история и не 1945, 1678 да сложите като година на създаване, всеки знае кои сте и как ще свършите!
    ЦСКА и Левски са големите отбори на България и винаги ще останат такива, вие сте еднодневки, прищевка на човек с пари, нещо като домашен папагал, сега ви се радва, скоро ще му омръзнете и падението започва.
  • 22 Petar Kralev

    0 0 Отговор
    Браво на автора!
    Тая измислена национална кауза не спира с мръсните номера!
    То не беше плащане на отборите да скачат срещу ЦСКА през изминалите години пък вече и сега, няма дузпа срещу тях от сума ти време, БФС се подмазва на гелосания!

    БРАВО!

    Коментиран от #26

  • 23 левскарче

    0 0 Отговор
    хаха тоя измислен отбор го отнесохме на Герена сега ги е шубе да не стане тва и на Ярмията, къде са ви феновете бе кренвирши къдеее? водят ви като на водопой цялото стадо от цеха да викате на стадиона хахаха
  • 24 вън перуката

    0 0 Отговор
    Много метеж трябва да има в БФС, докато има пиявици които само гледат да смучат никога нема се оправи положението
  • 25 майна

    0 0 Отговор
    ЦСКА И ЛЕВСКИ БЯХА ОТБОРИТЕ НА КОМУНИЗМА ,ТОЙ ПАДНА ТЕ СЪЩО РАЗБЕРЕТЕ БЕ ХОРА ОТ СОФИЯ,НА УЖ ВЕЧНОТО ДЕРБИ КОЕТО Е САМО НА ХАРТИЯ-СТАДИОНИТЕ СА ВИ ПОЛУПРАЗНИ,ИНТРИГА =0,ОБРАТИ ДА НЕ ГОВОРИМ,КРАСОТА НЯМА САМО РЪГБИ И РЕВАНЕ.ДОБРЕ ЧЕ ПОНЕ БФС ВИ КРЕПИ
  • 26 1912

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Petar Kralev":

    Я МИ КАЖИ ТОЧНО ТИ СРЕЩУ ЦСКА ДАВТ ЛИ ДУЗПА НЯКОГА? НЕЗНАМ КАКВО ТРЯБВА ДА СТАНЕ ЗА ДА СЕ СВИРИ ПРОТИВ ЧОРБАТА
  • 27 ПСЖ

    0 0 Отговор
    ПСЖ също играят в петък, или за автора е без значение....

    Мирише на поръчка...