Last news in Fakti

7 Ноември, 2014 19:00 550 0

Битката за титлата във "Фед Къп" предстои

  • чехия-
  • петкович-
  • "фед къп"

Чехия преследва трети трофей в рамките на четири години

Битката за титлата във "Фед Къп" предстои - 1
Снимка: Петкович, БТА/AP

Петра Квитова ще излезе на корта срещу Андреа Петкович в първия мач от финала за "Фед къп" в събота. Чехия и Германия ще се изправят в спор за титлата на твърдия корт в зала "О2 Арена" в Прага. Веднага след двубоя между 4-ата и 14-ата в света една срещу друга ще играят №17 в ранглистата Луцие Шафаржова и 10-ата Анжелик Кербер.

В неделя първите ракети на двете страни Квитова и Кербер ще премерят сили, а в другия мач на сингъл Шафаржова ще играе с Петкович. В мача на двойки за домакините ще излязат Андреа Хлавачкова и Луцие Хърдечка, докато отбора на Германия ще представят Юлия Гьоргес и Забине Лизицки.

Тимът на Чехия преследва третата си титла във "Фед къп" за четири години, след като вдигна трофея през 2011 и 2012 година. От своя страна Германия не е печелила от 1992 година, когато отборът е воден от Щефи Граф и настоящия капитан Барбара Ритнер. В досегашните им двубои домакините имат 6 победи и само 1 загуба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА