10 Ноември, 2014 09:48 2 076 0

Челси и Саутхемптън продължават доминацията си

  • висша лига-
  • челси-
  • саутхемптън-
  • обзор-
  • факти.бг

Предлагаме Ви обзорът на Факти.бг на 11-я кръг от Висшата лига на Англия

Челси и Саутхемптън продължават доминацията си - 1
Снимки: АП/БТА

11-ят кръг от Висшата лига на Англия ни предложи много драматични сблъсъци, а изненадите не липсваха. Отборите, които са в явен подем – лидера Челси, втория Саутхемптън и възроденият Нюкасъл ,взеха пълния актив от точки в мачовете си. В същото време тимове като Сити и Евертън трябваше да се задоволят само с равенството. Тотнъм и Арсенал пък свалиха нивото и допуснаха болезнени поражения по пътя си за класирането в Топ 4 на английския елит, което дава квоти за Шампионската лига. Предлагаме Ви всичко по-интересно от тези двубои и още в нашия подробен обзор на кръга в Премиърлийг.

Челси даде урок по футбол на Ливърпул

Отборът на Челси продължава да е безпощаден в мачовете си от Висшата лига на Англия. Днес "сините" се наложиха с 2:1 над Ливърпул при гостуването си на "Анфийлд" в дербито на 11-ия кръг.
Наставникът на домакините Брендън Роджърс е направил цели седем промени в своя състав в сравнение със странната формация, с която започна срещу Реал Мадрид през седмицата.
Глен Джонсън, Деян Ловрен, Стивън Джерард, Емре Джан, Рахим Стърлинг, Филипе Коутиньо и Марио Балотели стартират като титуляри.

Диего Коста, който се възстанови от контузия пък започва на върха на атаката на Челси. Сезар Аспиликета и Рамиреш също попаднаха сред стартовата единайсеторка.
Емре Джан, който изненадващо започна зад Марио Балотели, откри резултата още в 9-ата минута, след като стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в рамото на Гари Кейхил и излъга Куртоа - 1:0.

Радостта на домакините обаче трая кратко, тъй като само пет минути след това резултатът бе изравнен. Диего Коста засече от корнер, продължавайки към Тери, чиито изстрел отблизо без спасен от Миньоле, но Кейхил реагира светкавично и направи добавка. Вратарят улови топката, но тя вече бе преминала голлинията, което бе доказано и от технологията.
През второто полувреме лондончани установиха териториален натиск и напълно доминираха над плахите си съперници.

Така съвсем закономерно, в 67-ата минута на срещата Сезар Аспиликуета проби много добре по левия фланг, премина покрай Коутиньо и центрира в наказателно поле. Там Миньоле леко отклони топката, Морено я направи още по-удобна за Диего Коща, който със силен удар я прати във вратата, вкарвайки десетия си гол през сезона.

До края на двубоя "мърсисайдци" се хвърлиха в атака, но защитата на Челси действаше с авторитет и опасностите пред вратата на Куртоа се брояха на пръсти. Все пак "сините" удържаха преднината си и продължават да оглавяват класирането в Премиер лигата като все още не познават вкуса на загубата от началото на сезона.

Суонзи шoкира Арсенал

Отборът на Арсенал претърпя тежко поражение във Висшата лига на Англия. Възпитаниците на Арсен Венгер водеха в резултата с 1:0, но допуснаха болезнен обрат при гостуването си на Суонзи.
Алексис Санчес откри резултата в полза на „артилеристите“ с осмия си гол в английската Висша лига от началото на сезона.

Само в рамките на 180 секунди обаче домакините осъществиха пълен обрат, като този път главният герой не бе намиращия се в отлична форма Вилфред Бони. Гилфи Сигурдсон в 75-ата минута изравни на 1:1 чрез специалитета си – изпълнение на пряк свободен удар малко пред границата на наказателното поле.
Друго статично положение също матира защитата на Арсенал – в 78-ата минута Монтеро центрира от корнер и Батефимби Гомис, който само секунди по-рано бе заменил Бони, се извиси с глава в пеналтерията, за да засече топката в мрежата за 2:1.

Така Арсенал остана само с четири победи на сметката си от началото на сезона, като всички те са постигнати срещу тимове от долната седмица на таблицата в момента.
Лондончани са със 17 точки в актива си. Суонси от своя страна събра 18 точки и изпревари днешния си опонент в подредбата, като дели 4-тото място с Уест Хям, но има по-лоша голова разлика от „чуковете“, които завършиха наравно 0:0 като домакини на Астън Вила.

Тотнъм пак се дъни на своя „Уайт Харт Лейн”

Отборът на Тотнъм отново разочарова като регистрира нова загуба в мача си от 11-я кръг на Висшата лига.
"Шпорите" записаха второ поредно поражение у дома в шампионата, губейки с 2:1 от отбора на Стоук Сити.
Домакините изпуснаха контрола върху мача още през първото полувреме. Къркич откри резултата с първия си гол за Стоук в 6' . Стоук се възползва от психическото си преимущество и в 33’ Джонатан Уолтърс удвои преднината на тима си.

Тотнъм продължи с колебливите изяви и през втората част. Все пак Шадли даде надежда на феновете на „Уайт Харт Лейн” с красиво воле в 77’, което се озова във вратата на гостите. Като изключим обаче този индивидуален проблясък, Шпорите" бяха по-слабия тим на терена и не стигнаха до повече от едното си попадение. Ноутън пък си изкара червен картон в 85’, дообричайки своите в последните минути.
Така „шпорите” записаха общо 14 точки в първите си 11 мача и заемат неугледното 12-о място в класирането, докато с 15 точки Стоук е временно 9-и в подреждането.

Серията на Нюкасъл продължи безпроблемно

Отборът на Нюкасъл затвърди страхотното си представяне в последните кръгове с нов успех. "Свраките" регистрираха четвърта поредна победа след успех с 2:0 при гостуването си на Уест Бромич на "Дъ Хоутърнс" в мач от 11-я кръг на Висшата лига на Англия.

Възпитаниците на Алън Пардю надиграха съперника си и заслужено стигнаха до трите точки, които ги изкачиха на седмата позиция в класирането, вече само на две точки от четвъртото място.
Айосе Перес откри резултата с много красиво попадение малко преди почивката. Испанският таран на "свраките" прати топката в мрежата на Бен Фостър с пета от точката на дузпата. След почивката Фабрисио Колочини удвои аванса на гостите и на практика подпечата техния успех.

Евертън изкопчи равен от Съндърланд

В друга среща от кръга, Евертън с мъка се добра до точката при гостуването си на Съндърланд.
В двубоя помежду си на "Стейдиъм ъф Лайт" двата тима поделиха точки, завършвайки при резултат 1:1 като за ремито повече могат да съжаляват домакините, които имаха аванс след попадение на Себастиян Ларсон от пряк свободен удар и през целият двубой се показаха като по-добрите на терена.
Все пак "карамелите' стигнаха до изравнителен гол, който бе дело на Лейтън Бейнс от дузпа.

Гарет Бари пък се контузи в началото на срещата и бе изнесен на носилка още в 13-ата минута и не е ясно колко време ще бъде извън терените.

Евертън са 10-ти с 14 т. в актива си, докато Съндърланд са малко под тях в класирането - с 12 т.

Сити продължава с неубедителните резултати

Отборът на Манчестър Сити определено регистрира спад в представянето си. Само броени дни след болезненото поражение от ЦСКА (М) за ШЛ, сега "гражданите" записаха и равенство - 2:2 прио гостуването си на опашкаря КПР в среща от 11-ия кръг на Премиършип.
Домакините на два пъти повеждаха в резултата чрез Чарли Остин (21) и автогол на Мартин Демикелис (76), но и в двата случая Серхио Агуеро бързо връщаше "гражданите" в мача. Аржентинецът бе точен в 31-ата и 83-ата минута, но и в двата случая след неговите попадения съотборниците му не успяваха да се възползват от психологическото си предимство и да осъществят пълен обрат и трябваше да се задоволят с точката.

Така Манчестър Сити вече изостава на вече осем точки зад убедителния лидер в шампионата. "Гражданите" остават на трета позиция в таблицата с актив от 21 пункта.

КПР от своя страна завоюва едва осма точка от началото на сезона, като отборът на Хари Реднап остава на предпоследното 19-о място в таблицата.

Саутхемптън затвърди втората си позиция във Висшата лига

Точно на обратния полюс се намираше тимът на Саутхемптън. "Светците" са с възход в играта и днес отново го доказаха при успеха си с 2:0 като домакин на новака Лестър.
Резервата Шейн Лонг откри резултата в полза на Саутхямптън чак в 76-ата минута с премерен изстрел от границата на наказателното поле, след като Грациано Пеле свърши добра работа в атака и предсотави топката на удобна позиция за съотборника си.

В 80-ата минута отново Лонг подпечата победата на домакините, след като бе оставен непокрит в пеналтерията и се възползва по най-добрия начин от отлично центриране на Виктор Уайняма – 2:0, и то само секунди след като Крис Ууд бе изпуснал чисто положение за „лисиците“.
С успеха си "светците“ запазиха и дистанцията до лидера Челси на само 4 точки, след като вече имат 25 в актива си. Така те се извисиха с четири над колебливите шампиони от Манчестър Сити.

Юнайтед се изпоти, но все пак все своето от Кристъл Палас

Отборът на Манчестър Юнайтед продължава да лъкатуши сред посредствеността. Възпитаниците на Луис ван Гаал този път спечелиха, но с пестеливото 1:0 срещу скромния тим на Кристъл Палас.
Испанският плеймейкър на "червените дяволи" Хуан Мата се превърна в герой за тима си, след като се появи в игра като резерва и само четири минути след влизането си на терена отбеляза единственото попадение в срещата.

Халфът се разписа с плътен удар извън границите на наказателното поле, изненадвайки Хулиан Сперони, който не успя да реагира добре и изби топката в мрежата си. По този начин Мата спаси иначе доста пестелив и безидеен в атака Юнайтед, който може да се радва единствено от спечелената победа, но не и от показаната на терена игра.

Победата пък изкачи до шестото място в класирането тима с 16 точки и прекъсна серията от три поредни мача без победа в английския елит за манчестърци.
В същото време Кристъл Палас пък е спечелил само една точка от последните си пет срещи в Премиър лийг и така първоначалният подем под ръководството на Нийл Уорнък бе изгубен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА