Last news in Fakti

30 Ноември, 2014 21:01 1 130 0

Борусия загуби отново и вече е на последно място в Бундеслигата

  • борсуия дортмунд-
  • айнтрахт франкфурт-
  • бундеслига

Айнтрах Франкфурт победи с 2:0

Борусия загуби отново и вече е на последно място в Бундеслигата - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Борусия Дортмунд допусна поредна загуба в германската Бундеслига, след като понесе поражение при гостуването си срещу Айнтрахт Франкфурт от 13-тия кръг на шампионата.

Домакините поведоха още в 5-та минута, след като Рус изведе Майер с дълго центриране и нападателят отбеляза за 1:0. Играчите на Борусия веднага подложиха съперниците си на натиск и в 7-та минута на Вийдвалд трябваше да спасява опасен удар на Мхитарян. В 24-та минута Обамеянг пропусна да се разпише сам срещу вратаря, а при добавката Гроскройтц удари гредата. В 45-та минута Мхитарян успя да отбележи, но голът му бе отменен заради засада.

Борусия продължи да напада и през второто полувреме. В 51-та минута Вийдвалд изби силен шут на Рамос. Домакините отвърнаха с удар на Майер с глава от няколко метра, който обаче излезе в аут. В 78-та минута Гинтер върна много лошо една топка на Вайдерфелер и тя бе овладяна от Сеферович, който отбеляза за 2:0. До края на срещата Гюндоган стреля опасно от пряк-свободен удар, но Вийдвалд спаси.

След поредната си загуба Борусия Дортмунд шокиращо се озова на последното 18-то място в Будеслигата с актив от 11 точки. Айнтрахт Франкфурт е 9-ти с актив от 18 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА