1 Декември, 2014 00:01 828 0

Рома надви Интер в голов спектакъл

  • рома-
  • интер-
  • спектакъл

Римските вълци победиха с 4:2

Рома надви Интер в голов спектакъл - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Рома спечели домакинството си срещу Интер с 4:2 в голов спектакъл от 13-тия кръг на Серия А.

Мачът на „Стадио Олимпико“ започна с натиск на домакините, като на Ханданович му се наложи да спасява силен шут на Ляич. В 27-та минута Ляич нахлу по крилото и с точно центриране намери Жервиньо, който от няколко метра отбеляза за 1:0. Интер отвърна с мощен шут на  Кузманович, спасен от Де Санктис. В ответната атака Жервиньо отбеляза нов гол за Рома, който обаче бе отменен заради засада. Интер иравни в 36-та минута. Тогава Ранокия засече центриране на Кузманович и с глава отбеляза за 1:1.

Второто полувреме започна с гол за Рома. В 47-та минута Холебас преодоля двама защитници по крилото и с прецизен шут отбеляза за 2:1. Гостите изравниха в 57-та минута, когато от фланга Додо намери Освалдо в наказателното поле на Рома и той отбеляза за 2:2. В 60-та минута Тоти успя да изведе Пянич на чиста позиция и от близко разстояние той отбеляза за 3:2. Отново Пянич оформи крайния резултат в 9-та минута с прекрасно изпълнение от пряк-свободен удар за 4:2.

След тази победа Рома запази второто си място в класриането на италианския шампионат с актив от 31 точки, на 3 зад лидерите от Ювентус. Интер е на 11-та позиция с актив от  17 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА