Last news in Fakti

1 Декември, 2014 00:19 812 0

Барселона измъкна победата от Валенсия

  • барселона-
  • валенсия-
  • испания

Бускетс донесе успеха за каталунците в продължението на мача

Барселона измъкна победата от Валенсия - 1
Снимка: БТА/AP

Барселона  постигна трудна победа над Валенсия в мач от 13-тия кръг на Ла Лига.

Двубоят на „Местаия“ започна равностойно, но постепенно гостите взеха инициативата в срещата. В 15-та минута Алвеш трябваше да отразява удар на Суарес. В 35-та минута Бускетс намери добре в наказателното поле Меси, но нападателят не можа да се ориентира в ситуацията и не последва гол. Валенсия отвърна с добър фалцов удар на Гомес, който мина покрай вратата на Браво. В края на полувремето Родриго изведе Гомес сам срещу вратаря. Той преодоля Браво,  но от малък ъгъл не успя да отбележи.

Второто полувреме започна с натиск на Барселона.  Суарес получи шанса да стреля от непосредствена близост пред вратата, но ударът му излезе в аут. В 70-та минута Суарес все пак отбеляза във вратата на  Алвеш, но голът бе отменен заради засада. Валесния отвърна с точен удар на Фегули, спасен от Браво. В 79-та минута Негредо засече центриране на Гарай, но стражът на „каталунците“ отново се намеси успешно. Всичко в срещата се реши в 93-та минута. Тогава центриране на Меси намери Неймар, чийто удар с глава от няколко метра попадна право в тялото на вратаря, но при добавката Бускетс отбеляза за 0:1.

След тази победа Барселона се намира на второ място в класирането на Ла Лига с актив от 31точки, на 2 зад лидерите от Реал Мадрид. Валенсия е на 5-то място с актив от 24 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА