Last news in Fakti

2 Декември, 2014 20:46 972 0

Боби Михайлов: Нормално е треньорът да бъде сменен, когато няма резултати

  • боби михайлов-
  • треньор-
  • бфс

Според него БФС прави всичко по силите си за развитието на българския футбол

Боби Михайлов: Нормално е треньорът да бъде сменен, когато няма резултати - 1
Снимка: БТА

Президентът на БФС Борислав Михайлов отговори на множеството нападки, отправени срещу ръководството на българския футбол през последните дни.

Пред БНТ Михайлов заяви, че е  нормално, след като един отбор няма резултати, неговият треньор да бъде освободен. Според него БФС прави всичко възможно да развива българския футбол.

„Предстои разговор за неустойката на Пенев и мисля, че ще се разберем. Когато не върви един отбор най-нормалното е да бъде сменен треньора. БФС прави всичко, което е по неговите сили, дори това, което не е в неговите задължения по устав. Чувам, че не сме правили нищо за детско-юношеските школи. По системата за лицензи на УЕФА всички професионални отбори са длъжни да имат школи. Те развиват играчи и после ги продават. Това е техен продукт, а ние само ги подпомагаме.

Правим три от терените в Бургас със собствени средства. До сега сме дали 500 000 лева. През последните три години сме дали 280 000 лева за чуждестранни лектори, които да изнасят лекции на нашите треньори в НСА. В последните три години, само от Левски, сме пратили седем треньори в чужбина на семинари.

Съдията бърка - Боби е виновен! Сбъркан тъч - Боби е виновен! Дисциплинарната комисия взема някакво решение - Боби е виновен! Съдийската комисия прави грешки -Боби е виновен! Аз мога да поемам много вина, но не съм виновен.“

Михайлов потвърди, че Стойчо Стоев и Ивайло Петев са сред вариантите за нов национален селекционер и заяви, че е доволен от качеството на родната А група през новия сезон.

„След като сме казали, че новият селекционер няма да бъде чужденец, значи няма да бъде. Така, че Ивайло Петев и Стойчо Стоев определено са сред обсъжданите варианти.

За мен първенството е много интересно и равностойно. Добре е, че тръгнахме към намаляване на групата. Недопустим е този натиск над съдиите. Неслучайно не приехме и оставката на Джугански. Върху съдиите се оказва огромен натиск. Получават и заплахи по телефона. Повечето от нас искат намаляване на чужденците в отборите.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА