Last news in Fakti

3 Декември, 2014 23:52 633 0

Челси натупа Тотнъм и продължава смело към титлата

  • челси-
  • тотнъм-
  • англия

Сините победиха с 3:0

Челси натупа Тотнъм и продължава смело към титлата - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Челси победи Тотнъм с 3:0 в своето домакинство от 14-ия кръг на Английската висша лига.

Мачът на „Стамфорд бридж“ започна наистина добре за гостите. В 7-та минута Кейн отправи силен удар с глава, срещнал гредата на Куртоа. Малко по-късно той отне една топка от Кейхил и от чиста позиция я прати покрай гредата. Футболистите на Челси постепенно иззеха инициативата в мача и това доведе до гол за тях в 19-та минута. Тогава двойно подаване между Азар и Дрогба завърши с гол на белгиеца за 1:0. В 22-та минута Оскар изведе Дрогба сам срещу вратаря и за нападателят не бе проблем да отбележи за 2:0. В края на полувремето Вилиан отправи силен шут от границите на наказателното поле, който мина покрай гредата.

През второто полувреме футболистите на Тотнъм владееха повече топката, но трудно създаваха чисти голови положения. Все пак Кейн отправи опасен удар глава след едно центриране от корнер.  В една ситуация пък Шадли изненада Куртоа с прехвърлящ удар от далеч, но вратарят се справи със ситуацията. Всичко приключи в 73-та минута. Тогава Аспиликуета изведе по прекрасен начин Реми, който навърза двама защитника и с прецизен удар отбеляза за 3:0.

След този мач Челси продължава да оглавява английския шампионат с актив от 36 точки, с 6 пред вторите от Манчестър Сити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА