Last news in Fakti

4 Декември, 2014 00:15 735 0

Манчестър Сити смачка Съндърланд, Арсенал излъга Саутхямптън

  • манчестър сити-
  • арсенал-
  • англия

Агуеро отново изуми

Манчестър Сити смачка Съндърланд, Арсенал излъга Саутхямптън - 1
Снимки: БТА/AP

Отборът на Манчестър Сити разгроми Съндърланд с 1:4 в своето гостуване от 14-ия кръг на Английската висша лига.

Домакините започнаха срещата по прекрасен начин и стояха напълно равностойно на своите противници. В 19-та минута Ларсон изведе с отличен пас Уикън, който с точен шут преодоля Харт и отбеляза за 1:0. Футболистите на Сити веднага се активизираха и изравниха само 2 минути по-късно. Йоветич намери Агуеро в коридор и с мощен шут нападателят отбеляза за 1:1. В 39-та минута аржентинецът върна услугата и изведе Йоветич на чиста позиция, който вкара за 1:2. В 55-та минута Насри изведе Сабалета сам срещу вратаря и с красив прехвърлящ удар той направи резултата 1:3. Точка на спора в срещата бе поставена в 71-та минута. Тогава Агуеро се възползва от добро подаване на Насри и отбеляза за 1:4.

 

По същото време отборът на Арсенал успя да измъкне успеха в домакинството си срещу Саутхямптън.

Мачът между двата отбора бе много оспорван и двуостър. В 7-та минута силен удар на Уелбек мина покрай гредата на гостите. Те пък отвърнаха със силен пробив на Пеле, завършил с шут покрай гредата на Кошчелни. В 45-та минута отново Уелбек стреля мощно от близка дистанция, но топката бе избита от вратаря Форстър. Вратарят на Саутхямптън продължи да прави чудеса от храброст. В 67-та минута той успя да отрази мощен шут на Жиру. В 69-та минута пък стражът първо изби силен шут на Уелбек, а после отрази и добавката на Жиру. Всичко приключи в 89-та минута, когато Рамзи изведе на чиста позиция Санчес, който отбеляза за 1:0 и донесе победата за Арсенал.

След тези резултат Манчестър Сити се намира на второ място в класирането на английския шампионат с актив от 30 точки, на 6 зад лидерите Челси и на 4 пред третите Саутхямптън. Арсенал е на 6-та позиция с актив от 23 точки, а Съндърланд на14-та с 14.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА