Last news in Fakti

6 Декември, 2014 23:40 1 661 0

Нова победа за Реал Мадрид и пореден рекорд за Роналдо

  • кристиано роналдо-
  • селта-
  • реал мадирд

Ронадло е играчът отбелязал по три гола в най-много мачове в Испания

Нова победа за Реал Мадрид и пореден рекорд за Роналдо - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Реал Мадрид спечели с 3:0 домакинството си срещу Селта от 14-ия кръг на Ла Лига.

За Реал с хеттрик се отчете Кристиано Роналдо, който подобри рекорда за играч, който в е вкарвал по три гола в най-много мачове в историята на испанския шампионат. За него това беше 23-ти  хеттрик, с което надмина постижението на легендата Алфредо Ди Стефано.

Срещата започна с натиск на домакините. В 10-та минута Рамос получи шанс да стреля на няколко метра пред вратата, но вратарят Алварес изби.  В 17-та минута Роналдо изпълни много зрелищна задна ножица, но топката мина покрай гредата. В 27-та минута Марсело изведе на добра позиция португалецът, но неговият шут бе отразен от Алварес. Вратарят на Селта трябваше да се намесва и при точен изстрел на Хамес. В 37-та минута Роналдо падна в наказателното поле след контакт с Джони и рефера отсъди дузпа, която португалецът реализира за 1:0. В 39-та минута Хамес отново шутира към вратата, но Алварес отново показа рефлекс.

Селта опита да приложи някакъв натиск в началото на второто полувреме.Мощен шут на Ореяна мина на сантиметри покрай гредата на Касияс. В 62-та минута Пепе изведе добре Бейл, но неговият удар попадна в ръцете на вратаря. В 65-та минута Роналдо се възползва от грешка в отбраната на Селта и с точен шут отбеляза за 2:0. Гостите отвърнаха в 80-та минута, когато Нолито изпълни прецизен пряк-свободен удар, който мина покрай вратата на Касияс. В 81-та минута Марсело проби по крилото и намери Роналдо, който от чиста позиция отбеляза за 3:0.

С тази победа Реал продължава да е лидер в испанския шампионат с актив от 36 точки, на 4 пред Атлетико Мадрид и на 5 пред Барселона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА