Last news in Fakti

11 Декември, 2014 22:46 1 371 0

Бешикташ се справи с Тотнъм (Обзор)

  • тотнъм-
  • бешикташ-
  • лига европа

Торино и Днипро подпечатаха продължаването си в Лига Европа

Бешикташ се справи с Тотнъм (Обзор) - 1
Снимки: АП/БТА

Отборът на Бешикташ записа успех дербито на върха в  група "С" на Лига Европа, след като надви трудно с минималното 1:0 Тотнъм и по този начин спечели надпреварата в групата с 12 точки.

Двубоят ще се запомни с двете спирания на тока на стадион "Ататюрк" в Истанбул. В самото начало на мача и в добавеното време на срещата светлините на стадиона изгасваха и това наложи спирането на мача за по 15 минути.

Единственото попадение в срещата вкара Дженк Тосун в 59-ата минута. Тогава той получи пас в непосредствена близост до вратата на Тотнъм от Керим Фрай и отблизо не сгреши, засичайки топката в мрежата на англичаните. Това в крайна сметка осигури и победата на "орлите" в този двубой.

Гостите от Англия имаха доста положения за гол, но Роберто Солдадо преди почивката и редица негови съотборници през втората част не успяха да отбележат във вратата на Зенгин.

В другия мач от групата Партизан и Астерас Триполис завършиха наравно 0:0 на "ЮНА" в Белград. И двата тима предварително бяха изгубили шансове да се класират напред.


В друг мач от последния кръг от груповата фаза на ЛЕ, Торино разгроми с 5:1 като гост Копенхаген.

Датчаните поведоха с 1:0 в резултата с гол на Даниел Амартей още в 6-ата минута, но след това мачът се превърна в истински кошмар за домакините. В 15-ата минута Хосеф Мартинес изравни резултата, а още през първото полувреме датчаните останаха без двамата си централни защитници, които получиха червени картони. Първо изгонен от игра бе Микаел Антонсон в 30-ата минута, а в 40-ата преждвременно към съблекалните пое и Матиас Йоргенсен. Бразилският ветеран Амаури даде аванс на "биковете" в резултата с гол от дузпа в 42-ата минута, а в началото на втората част пред вратата на Копенхаген се разрази истинска буря.

В рамките на 6 минути през второто полувреме торинци реализираха три попадения. В 47-ата минута точен бе Хосеф Мартинес с втория си гол в срещата, а в 49-ата италианският национал Матео Дармиан се разписа за 1:4. В 53-ата минута Гастон Силва вкара петия гол за Торино, който се оказа и последен в двубоя.

В другия мач от Група "В", който се изигра тази вечер, белгийският клуб Брюж надви с 2:1 като домакин финландския ХИК Хелзинки. По този начин Брюж зае първото място в крайното класиране в групата, а Торино е втори.

 


Украинският Днипро също се класира за елиминационната фаза на Лига Европа, след като победи с минималното 1:0 френския Сент Етиен в последния мач от Група "F" на турнира.

Единственото попадение бе дело на Артьом Федетский в 66-ата минута. При един удар от фаул на Руслан Ротан топката се удари в гредата и след това се отби в защитник на "зелените", за да стигне до бранителя в малкото наказателно поле, който успя да я прокара в мрежата зад Стефан Руфие.

Преди последните мачове в групата Днипро бе на последно място с четири точки, докато основните конкуренти за втората позиция - Сент Етиен и Карабах имаха по пет. След успеха си над французите и равният на азерите срещу Интер - 0:0, украинците успяха да хванат последния влак за елиминационната фаза. Днипро завършва с актив от седем точки, докато Карабах е с шест, а французите с пет. Победител в групата е Интер, който приключва с 12.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА