12 Декември, 2014 08:49 763 0

Йънг Бойс и Гингам също са на 1/16-финал

  • лига европа-
  • йънг бойс-
  • гинган

Наполи с убедителен успех, Фиорентина с изненадваща загуба

Йънг Бойс и Гингам също са на 1/16-финал - 1
Снимка: БТА

Тимът на Йънг Бойс победи с 2:0 като домакин Спарта (Прага) в  пряк сблъсък на двата отбора за място на 1/16-финалите на Лига Европа.

Резултатът в срещата бе открит от Гийом Оаро в 76-ата минута от дузпа. В четвъртата минута на добавеното време пък Ренато Щефен оформи крайния резултат, разписвайки се за 2:0. Така швейцарците съвсем заслужено заеха втората позиция в крайното класиране с 12 точки, а чешкият тим остана трети с 10 и отпадна от турнира.

В другата изиграла се тази вечер среща от групата, Наполи се наложи с класическотос 3:0 на своя стадион "Сан Паоло" над Слован (Братислава) и с 13 точки финишираха на първо място в крайното класиране в група "I". Слован пък е последен, като словаците не успяха да спечелят нито една точка.


Френският Гингам от сво страна изненада ПАОК насред Солун и с победа 2:1 на "Тумба" се класира в следващата фаза на турнира.

Клаудио Бoвю откри резултата след само седем минути игра, но Атанасидис изравни от дузпа в 22-ата. Отново Бовю обаче донесе победата, а с това и класирането напред към елиминационната фаза на Лига Европа за гостите.

 

В другия мач от групата, италианският Фиорентина допусна първа загуба в груповата фаза на Лига Европа, след като допусна поражение с 1:2 от Динамо Минск на собствения си "Артемио Франки" в мач без значение за крайния изход от групата.

Сергей Концевой (39) и Неманя Николич (55) дадоха солиден аванс на гостите с голове във вратата на Татарушану. Марко Марин върна един гол за Фиорентина две минути преди края, но това бе всичко, до което "виолетовите" успяха да стигнат в този мач.

Въпреки това тимът от Апенините остана непоклатим на първото място в група "К" с 13-те си точки, докато Динамо Минск регистрира първата си победа в Лига Европа през този сезон и събра 4 точки.

 

Ето и всички резултати от последния гръг от груповата фаза на Лига Европа:

 

Група А

Борусия (Мьонхенгладбах) – Цюрих 3:0

Аполон (Лимасол) – Виляреал 0:2

Група В

ФК Копенхаген – Торино 1:5

Брюж – ХИК (Хелзинки) 2:1

Група С

Партизан – Астерас 0:0

Бешикташ – Тотнъм 1:0

Група D

Залцбург – Астра 5:1

Динамо (Загреб) – Селтик 4:3

Група Е

ПСВ – Динамо (Москва) 0:1

Панатинайкос – Ещорил 1:1

Група F

Карабах – Интер 0:0

Днипро – Сен Етиен 1:0

Група G

Севиля – Риека 1:0

Стандард (Лиеж) – Фейенорд 0:3

Група Н

Евертън – Краснодар 0:1

Лил – Волфсбург 0:3

Група I

Наполи – Слован (Братислава) 3:0

Йънг Бойс – Спарта (Прага) 2:0

Група J

Стяуа – Динамо (Киев) 0:2

Рио Аве – Олборг 2:0

Група К

Фиорентина – Динамо (Минск) 1:2

ПАОК – Гингам 1:2

Група L

Легия – Трабзонспор 2:0

Металист (Харков) – Локерен 0:1


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА