Last news in Fakti

12 Декември, 2014 11:58 1 124 0

Кървави сцени преди мач от Лига Европа

  • сент етиен-
  • днепър-
  • лига европа-
  • ултраси

Фенове на Сент Етиен в болница с прободни рани от ножове

Кървави сцени преди мач от Лига Европа - 1
Снимка: БТА/АР
Неприятен инцидент между фенове на Днепър и Сент Етиен се е състоял преди вчерашния мач между двата тима в Лига Европа. Украинският тим спечели двубоя с 1:0 и се класира за 1/16-финалите на турнира.
 
11 фенове на френския тим са били настанени в болница с прободни рани от ножове. Двама имат наранявания на главата. Няколко други са получили лекарска помощ заради по-дребни наранявания. Има арестувани привърженици на Днепър. Според телевизия „Хромадске“ ултрасите на Сент Етиен са провокирали сбиването с привържениците на Днепър (Днепропетровск), след като са запалили украинско знаме на един площадите на Киев.
 
Свидетели твърдят, че са били чути 10-12 изстрела. От съображения за сигурност УЕФА нареди на Днепър да играе домакинските са мачове от евротурнирите в Киев, който е на повече от 350 км от Днепропетровск. Това обаче не спря феновете на тима, които през лятото се сбиха и с фенове на ФК Копенхаген преди квалификационен мач за Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА