Last news in Fakti

13 Декември, 2014 12:51 1 607 1

Откриха зимния сезон в големите курорти

  • боровец-
  • банско-
  • пампорово-
  • сезон-
  • откриване

Банско, Боровец и Пампорово откриват новия сезон

Откриха зимния сезон в големите курорти - 1
Снимка: БТА
В трите големи планински курорта - Банско, Боровец и Пампорово днес бе официално открит зимният туристически сезон. Първоначалните прогнози на Министерството на туризма са за 4 - 5 % увеличение на туристите.
 
През този сезон всички планински курорти запазват цените на картите за съоръженията. В Банско и Пампорово днес те работят безплатно.

Ски зоната в Боровец няма да бъде отворена, като причината за това е недостатъчното количество сняг и топлото време. Програмата по откриването на сезона включи музикални изпълнения на специално изградената сцена на плаца Студенец, DJ парти и томбола с награди. Празникът ще продължи и вечерта на открито в центъра на курорта.

Маркетинг-директорът на ски зона Банско Иван Обрейков, цитиран от БНР, посочи, че до 20 декември еднодневната карта в курорта ще може да се купи за 30 лева. Сигурността на туристите се обезпечава от нова услуга срещу символична предварително платена такса. Обрейков обяви, че на начална станция ще има хеликоптер, който може веднага да помогне за спасяването на хора в планината.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участвав зимния празник в Банско по повод официалното откриване на ски сезон 2014/2015 г. Спортният министър се включи в ски надпреварата и се спусна по писта „Алберто Томба” в компанията на ски легендите олимпийския и трикратен световен шампион Щефан Еберхартер, петкратния носител на световната купа Марк Жирардели и Петър Попангелов, който 26 пъти е шампион на България.

„Тук е фантастично, ние не познаваме друго място в Европа, което да има по-добра зона за ски. Но, за да стане Банско ски курорт от световна величина е необходимо изграждането на още един кабинков лифт”, заяви Марк Жирардели.

Най-добрият български скиор на всички времена Петър Попангелов каза, че пистите в Банско са много добри и пожела успех в провеждането на Световната купа догодина.

В Боровец за откриването се състоя богата програма с атракции за децата. Маркетинг-директорът на „Бороспорт" Люба Кленова се похвали, че сезонът започва с двойно повече възможности за изкуствен сняг, увеличили са оръдията. Двойно повече са и осветените писти. До 19 декември цената на картата за съоръженията в Пампорово ще бъде 39 лева.

В Пампорово ще може да се кара на три писти, а всички съоръжения ще работят. На 20 декември пък ще открият сезона в Чепеларе. Директорът на „Пампорово" АД Мариан Беляков пък изтъкна, че новото за този сезон са голям брой нови обозначения на територията на цялата ски зона. Освен това започва безплатно обучение на начинаещи и на деца.

Ето и цените на еднодневните карти за съоръженията за възрастни през този сезон:
 
Банско - 58лв
 
Боровец - 55 лева
 
Пампорово - 39 лева
 
Чепеларе - 40 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бранимира

    0 0 Отговор
    Последните години все не успявам да покарам ски, мисля тази да се наградя с няколко дена и сигурно ще избера Банско