Last news in Fakti

16 Февруари, 2015 00:27 1 276 0

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Февруари 2015

  • реал мадрид-
  • барселона-
  • атлетико мадрид-
  • обзор-
  • примера дивисион
Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Февруари 2015 - 1
Снимка: БТА/АР

През изминалия уикенд се изиграха мачовете от 23-тия кръг на испанската Примера дивисион. Реал Мадрид и Барселона записаха резонни победи. Атлетико Мадрид пък сбърка срещу коравия тим на Селта Виго. Борбата за титлата продължава. Битката за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири кипи с пълна сила. Нещата в дъното също се завързаха.

Алмерия - Реал Сосиедад - 2:2

Реал (Сосиедад) взе точка при гостуването си на Алмерия в първи мач от 23-тия кръг на испанската Примера дивисион. Двубоят между двата тима завърши 2:2.
 
Домакините от Алмерия поведоха още в петата минута след гол на Верса от дузпа. В 27-ата Агиретксе изравни, но пет преди края на първата част Хемед отново даде аванс на Алерия. Дейвид Мойс и Сосиедад стигнаха до точката с гол три минути след началото на втората част, дело на Каналес.
 
Благодарение на равенството, Реал (Сосиедад) е на 13-ата позиция, като вече има 24 точки. Алмерия също е 16-и с 23.

Севиля - Кордоба - 3:0

Севиля временно се настани на петото място в Примера дивисон. Андалусците спечелиха с 3:0 домакинството си на Кордоба. За успеха се погрижиха Гжегож Криховяк в 38-ата и Висенте Ибора в 76-ата минута, които се разписаха след изпълнение на ъглов удар.  Карлос Бака пък отбеляза дежурното си попадение малко преди почивката. 

И двата тима завършиха с човек по-малко. Първо гостите останаха в намален състав, след като Патрик Екенг Екенг получи директен червен картон. По същия начин терена напусна и голмайсторът Криховяк четвърт час преди края. 
 
В класирането Севиля има 45 точки на петата позиция, докато Кордоба е последен с 18 т. 

Реал Мадрид - Депортиво Ла Коруня - 2:0

Отборът на Реал Мадрид спечели домакинството си срещу Депортиво Ла Коруня с 2:0.

Гостите започнаха по-силно мача и на няколко пъти застрашаваха вратата на Касийяс. Първо Коенка се измъкна от защитата на „белите“ и стреля мощно, но вратарят изби. Малко по-късно силен шут на Риера мина покрай горната греда. Постепенно футболистите на Реал влязоха в темпото на мача и започнаха да създават положения. В 12-та минута силен удар на Роналдо  уцели напречната греда на Агосто. В 18-та същата греда бе разтресена от мощен шут на Бейл. В 20-та минута шут на Бензема пък облиза страничната греда на гостите. В 23-та минута Иско отправи прекрасен фалцов удар, който се озова във вратата на Агосто за 1:0 в полза на Реал.
 
Второто полувреме започна с натиск на Депортиво.  В 49-та минута удар на Борхес срещна гредата на Касийяс. В 50-та минута вратарят трябваше да избива и удар с глава на Риера. Футболистите на Реал бързо успяха да си върнат инициативата в срещата. В 62-та минута удар от фаул на Роналдо мина покрай вратата на Агосто. В 73-та минута Роналдо намери добре Бензема, който с прехвърлящ удар отбеляза за 2:0 в полза на „белия балет“. В 84-та минута Агосто отрази удар от фаул на Бейл. В 87-та минута центриране на Хесе намери Роналдо, който с акробатичен удар прати топката покрай вратата.
 
След този резултат Реал продължава да оглавява класирането в испанския шампионат с актив от 57 точки.  Депортиво е на 12-то с 24.

Гранада - Атлетик Билбао - 0:0

Отборите на Гранада и Атлетик Билбао не успяха да се победят. Двата състава завършиха при 0:0 в сравнително равностойна среща, в която не липсваха и интересни положения, но до гол така и не се стигна.

Още в 18-ата минута Пити се озова на добра позиция, но не сполучи. Атлетик отвърна, чрез Микел Рико, но и неговият удар не намери целта. В 24-ата минута Микел Сусаета подаде добре към Аритц Адурис, но изстрелът му мина в страни.
 
Гранада пропусна великолепна възможност в 63-ата минута на срещата. Пити излезе на чиста позиция, стреля, но Горка Ираисос се намеси отлично и спаси. В 68-ата минута Емануел Инсуа извърши грубо нарушение, за което бе изгонен с директен червен картон и така остави домакините с човек по-малко.
 
До края на срещата двата състава си размениха по още няколко атаки, но така и не се стигна до попадение. Пити показа забележителна активност в заключителните минути, а Икер Муняин също имаше шанс, но без ефект,
 
В класирането Атлетик е 14-и 24 точки, а Гранада е 19-и с 19.

Малага - Еспаньол - 0:2

Еспаньол победи Малага като гост с 2:0. Алваро Гонзалес откри резултата в 41-ата минута, но всичко най-интересно се случи в заключителните минути на срещата.  Тогава Диего Колоти игра с ръка в наказателното поле, а главният рефер посочи бялата точка в полза на домакините от Малага. 

Грешникът бе изгонен с червен картон, а Нордин Амрабат застана зад топката, за да изпълни дузпата. Ударът му обаче бе твърде слаб и Кико Касия спаси. В даденото от съдията продължение Серхио Гарсия вкара за 2:0 и оформи крайния резултат.
 
След успеха Еспаньол е осми във временното класиране с 29 точки, а Малага е на седмо място със спечелени 35.

Валенсия - Хетафе - 1:0

Валенсия се върна на четвъртото място в Примера дивисион, след като победи с 1:0 у дома срещу Хетафе в среща от 23-ия кръг. "Бяло-черните" доминираха през целия двубой, но се нуждаеха от дузпа малко преди края, за да спечелят трите точки.

В самото начало на втората част удар на Алваро Негредо не попадна в целта след намеса на вратаря Джонатан Лопес. В 72-ата минута Негредо беше точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Хуан Родригес срещу нападателя на Валенсия.

Домакините са на четвъртото място в класирането с актив от 47 точки, докато Хетафе е над зоната на изпадащите, на 15-ата позиция, с 23 точки.

Барселона - Леванте - 5:0

Лионел Меси изигра страхотен мач с три гола и една асистенция, а Барселона разби гостуващия Леванте с 5:0 и се доближи на една точка от лидера "Реал" (Мадрид). Освен аржентинеца се разписаха Неймар и Луис Суарес, а звездното трио в атаката на каталунците показа, че започва да си партнира все по-добре с всеки следващ мач. 

Барселона откри резултата на "Камп ноу" в 17-ата минута. Меси получи топката по дясното крило, влезе навътре и пусна страхотен прехвърлящ пас към Неймар, който не уцели много добре топката, но успя да прехвърли Диего Марино. В 38-ата минута каталунците удвоиха аванса си. Марк Бартра отне топката в центъра и изведе вдясно Меси, който напредна и с удар по диагонала преодоля Марино. 
 
В 59-ата минута аржентинецът отбеляза второто си попадение. Серхио Бускетс центрира зад защитата за Суарес, който с едно докосване върна към Меси и за голмайстора на "Барселона" не беше проблем да изпрати топката в опразнената врата. 
 
Само седем минути по-късно той оформи хеттрика си след точно изпълнена дузпа, отсъдена за нарушение срещу Неймар. Меси вече има 26 гола в Примера през този сезон и се доближи на два от Роналдо в битката за трофея "Пичичи". 
 
В 73-ата минута Луис Суарес отбеляза петото попадение на "Барселона" с фантастично изпълнение. Адриано центрира от лявото крило, а уругваецът се разписа от въздуха с акробатичен удар. 

Райо Валекано - Виляреал - 2:0

Райо Валекано надви у дома Виляреал с 2:0. През първата част „пчеличките” бяха по-активни, но така и не успяха да преодолеят отбраната на гостите. Малко след почивката в 51-ата минута Буено откри резултата в полза на Райо, след като се освободи от опеката на двама защитници и вкара за 1:0.

В 68-ата минута домакините Лика изведе чудесно Гаел Какута, който покачи на 2:0. След това гредата попречи на Виляреал да се върне в мача. В 74-ата минута Вието уцели страничния стълб. 
 
След поражението си Виляреал остава шести с 41 точки. Райо Валекано е на 11-та позиция с 26 точки. 

Селта Виго - Атлетико Мадрид - 2:0

Седмица, след като разби Реал с 4:0, Атлетико Мадрид падна с 0:2 при гостуването си на Селта и получи сериозен удар в стремежа да защити титлата си.  Домакините изиграха силен мач и вкараха два гола след почивката, за да оставят хората на Диего Симеоне отново на 7 точки от лидера и на 6 от Барселона. В същото време тимът от Виго излезе 9-и с 28 точки. 

Домакините от Селта доминираха през първата част, като разиграваха добре топката и принудиха съперниците си да действат в собствената си половина. Добрите голови ситуации обаче бяха малко. Диего Симеоне дори извади Тиаго в 34-ата минута и пусна Марио Суарес, без да изглежда, че португалецът има някакви здравословни проблеми. В началото на втората част напусна и Фернандо Торес, като вместо него се появи Кани. 

В крайна сметка галисийците бяха възнаградени за усилията си в 56-ата минута, но при спорни обстоятелства. Домакините направиха контра, след като Дюшекчиите протестираха бурно за игра с ръка на Аугусто, която не бе отсъдена. Нолито проби отляво и преодоля Миранда, а след това Суарес го спъна в наказателното поле и реферът даде дузпа. Изпълнението обаче се забави, като при споровете Годин и Суарес получиха жълти картони. Така или иначе Нолито остана спокоен и реализира от бялата точка.  

Почти веднага Атлетико можеше да изравни, защото удар на Саул бе избит от вратаря Серхио, който след това се справи и с добавката на Гризман. Минути след това Гризман потърси далечния ъгъл, но вратарят Серхио успя да докосне топката и да я избие в гредата, така че домакините оцеляха.

И това се оказа важно, защото в 71-ата минута те стигнаха до втори гол. Хубаво взаимодействие даде възможност на Ореяна да остане на добра позиция и той с прецизен шут по диагонала направи 2:0, носейки победата на своя тим.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА